Škoda Octavia 2024 - začetek predprodaje!

Škoda Octavia 2024 - cena, motorji, paketi opreme. Že na voljo pri Porsche Inter Auto!

Naročite novo Octavio!

Bodite med prvimi.

Nova Škoda Octavia - velika novost

Znamka Škoda predstavlja četrto sodobno generacijo Octavie, ki je sedaj prejela osvežen videz, ki vključuje prenovljeno Škodino zunanjost, prenovljen sprednji in zadnji odbijač ter nove matrične LED-žaromete druge generacije, posodobljene zadnje LED-luči z animiranimi smerniki in številna nova aluminijasta platišča. Kupcem je pri novem modelu Škoda Octavia sedaj na voljo še obsežnejša serijska oprema, kot je 10‑palčni digitalni zaslon ali dvo-conska klimatska naprava Climatronic. Dodatni varnostni in asistenčni sistemi zvišujejo aktivno in pasivno varnost. Na voljo kot limuzina in Combi (karavan).

NAJNOVEJŠE NOVICE - ZAČETEK PREDPRODAJE
Povsem nova Octavia 2024 je že na voljo za naročila - izkoristite ugodnosti: Škoda financiranje 1%*. Prva vozila bodo predvidoma poleti v naših salonih pri Porsche Verovškova, Porsche Maribor in Porsche Koper. Dobavni rok za novo naročilo znaša približno 4 - 5 mesecev.

Nova Škoda Octavia 2024 - največje novosti:

 • 13'' zaslon multimedijskega sistema
 • elegantnejši zunanji videz
 • najsodobnejša tehnologija
 • 10'' palčni virtualni kokpit
 • izboljšan priključni hibrid
 • AGR sedeži z masažo

Octavia cena

Povsem novi model Octavia 2024 je že možno naročiti - izkoristite ugodnosti v času predprodaje: Škoda financiranje 1%.

Škoda Octavia (limuzina) Selection 1.5 TSI (150 KM) - cena:

 • 27.129 €*: MPC redna cena
 • 271,29 €*: mesečni obrok financiranja (Škoda financiranje 1%*)

Škoda Octavia Combi (karavan) Selection 1.5 TSI (150 KM) - cena:

 • 27.856 €*: MPC redna cena
 • 278,56 €*: mesečni obrok financiranja (Škoda financiranje 1%*)

Nova Octavia Combi

Še več prostora

Škoda Octavia Combi je izjemno popularna v svojem razredu in zato je pomembno, da nova Škoda Octavia Combi 2024 ohrani vse te prepoznavne lastnosti, ki jo naredijo vrhunske. Prtljažni prostor znaša 640 litrov, ki se lahko seveda še poveča, če se podrejo naslonjala zadnjih sedežev. Veliko je tudi Simply Clever rešitev.

Nova Octavia RS

265 konjskih moči

Legendarna oznaka Škoda RS od leta 2000 naprej označuje najbolj športne različice modela Octavia. Poleg tradicionalnih podrobnosti in ekskluzivnega motorja 2.0 TSI, ki sedaj razvije 195 kW (265 KM) in je vedno z vrhunskim avtomatskim menjalnikom DSG, ima nova Škoda Octavia RS 2024 serijsko vključene tudi matrične LED-žaromete.

Škoda Octavia 2024 konfigurator

Škoda Octavia 2024 - pregled motorjev, tehnični podatki, moč

Motor - različica Moč (kW/KM) Pogon Menjalnik
1.5 TSI 85/116 4x2 6‑stopenjski ročni
1.5 TSI 110/150 4x2 6‑stopenjski ročni
1.5 TSI mHEV 85/116 4x2 7‑stopenjski avtomatski DSG
1.5 TSI mHEV 110/150 4x2 7‑stopenjski avtomatski DSG
2.0 TSI 150/200 4x2 7‑stopenjski avtomatski DSG
2.0 TSI RS 195/265 4x2 7‑stopenjski avtomatski DSG
2.0 TDI 85/116 4x2 6‑stopenjski ročni
2.0 TDI 110/150 4x4 7‑stopenjski avtomatski DSG
Nova Škoda Octavia 2024
Nova Škoda Octavia 2024 Avtor: Škoda

Nova Škoda Octavia 2024 - napredek

Nova Škoda Octavia 2024 predstavlja velik napredek pri tehnologiji žarometov in luči. Osnovni žarometi sedaj serijsko uporabljajo izključno LED-tehnologijo. Matrični LED-žarometi druge generacije so na voljo opcijsko za nivoja opreme Selection in Sportline, medtem ko so za modele RS serijski. Ustvarjajo novo svetlobno grafiko in so sestavljeni iz dveh LED-modulov, katerih videz še nadgrajuje novi element Crystallinium. Osvetlitev je tako še boljša, medtem ko je preprečevanje slepljenja nasproti vozečih voznikov pri vključenih dolgih lučeh še bolj učinkovito. Meglenke je nadomestila funkcija za vse vremenske razmere, ki svetilnost žarometov optimalno prilagaja trenutnim vremenskim razmeram. Zadnje luči s celostno LED-tehnologijo so vključene serijsko in so na voljo v dveh različicah. Osnovna izvedba bo na voljo z nivojema opreme Essence in Selection. Najvišja različica pa ima animirano funkcijo Coming/Leaving Home in animirane smernike - slednji se skupaj z zgornjim delom sklopa luči v obliki črke C raztezajo v pokrov prtljažnika. Ta različica bo serijsko vključena pri modelih Sportline in RS, kot dodatna oprema pa bo na voljo tudi za nivo opreme Selection.

Nova Octavia notranjost

Nova Škoda Octavia je prvič na voljo s 13-palčnim osrednjim zaslonom multimedijskega sistema. USB-C-priključki omogočajo trikrat večjo polnilno moč, ki sedaj znaša 45 W. Izboljšani sistem za odklepanje brez ključa Kessy sedaj omogoča priročnejše odklepanje in zaklepanje vozila. Naknadno bo v obseg funkcij glasovne asistentke Laure serijsko vključen klepetalni robot ChatGPT na osnovi umetne inteligence. Sedaj je pri vseh modelih serijsko vključena dvoconska klimatska naprava Climatronic, od nivoja opreme Selection naprej pa oprema notranjosti vključuje telefonski predal s 15 W polnilne moči. Ta omogoča hitro indukcijsko polnjenje pametnih telefonov in funkcijo hlajenja.

Octavia RS 2024 - športna različica

Legendarna oznaka Škoda RS od leta 2000 naprej označuje najbolj športne različice modela Octavia. Poleg tradicionalnih sijajnih črnih podrobnosti in ekskluzivnega motorja 2.0 TSI, ki sedaj razvije 195 kW (265 KM) in je vedno kombiniran s 7-stopenjskim avtomatskim menjalnikom DSG, ima Octavia RS serijsko vključene tudi matrične LED-žaromete. Paketa Design Selection RS Fabric in RS Suedia sta ekskluzivno na voljo za športno črno notranjost v slogu RS. Serijsko športno podvozje je spuščeno za 15 milimetrov ter skupaj s progresivnim krmiljenjem in elektronsko uravnavanim samozapornim diferencialom (VAQ) z omejenim zdrsom v vsakršnih razmerah zagotavlja odlično vlečno silo in vozno dinamiko. Nova Škoda Octavia RS je sedaj serijsko opremljena s pristnimi športnimi izpušnimi sistemi s črnimi izpušnimi cevmi. Nova programska oprema motorja krepi mogočni zvok avtomobilov. Ob zagonu poveča število vrtljajev motorja in zagotavlja še več užitka pri vožnji v načinu Sport.

Izboljšani motorji - Octavia 2024

Nova Škoda Octavia 2024 motorji: štirje bencinski in dva dizelska motorja ter opcijski blagi hibridi. Paleta pogonskih sklopov posodobljene Octavie se začne z bencinskim motorjem 1.5 TSI in dizelskim motorjem 2.0 TDI, ki imata oba moč 85 kW (115 KM) in ročni 6-stopenjski menjalnik. Tako kot različica 1.5 TSI z močjo 110 kW (150 KM) je tudi vstopni bencinski motor po želji na voljo z blago hibridno tehnologijo in menjalnikom DSG. Izvedba z močjo 150 kW (204 KM) in s serijskim štirikolesnim pogonom deluje s povečanim kompresijskim razmerjem 12,2 : 1 in je za 10 kW (14 KM) zmogljivejša od svoje predhodnice. Najmočnejši bencinski motor v modelu Octavia RS sedaj razvije moč 195 kW (265 KM), kar je 15 kW (20 KM) več kot prej.

Nova Octavia Sportline 2024

Izredno priljubljena je pri modelu Octavia tudi različica Škoda Octavia Sportline. Oprema notranjosti Sportline z značilnimi dinamičnimi oblikovalskimi elementi je na voljo za dva dizelska in dva bencinska modela Škode Octavia. Športno podvozje, znižano za 15 milimetrov, in progresivno krmiljenje sta vključena serijsko.

Škoda Octavia - pogosta vprašanja

Nova Octavia - kdaj bo v Sloveniji?

Predvidoma bo novi model v Sloveniji v prvi polovici leta 2024 (spomladi), ko si ga boste lahko ogledali v živo pri Porsche Verovškova, Porsche Maribor in Porsche Koper.

Octavia 2024 - katere so največje novosti?

Nova Škoda Octavia 2024 - največje novosti:

 • 13'' zaslon multimedijskega sistema
 • elegantnejši zunanji videz
 • najsodobnejša tehnologija
 • 10'' palčni virtualni kokpit
 • izboljšan priključni hibrid
 • novi asistenčni sistemi
 • AGR sedeži z masažo
 • novi paketi opreme

Škoda Octavia RS 2024 - novosti

Škoda Octavia RS 2024 - novosti: poleg tradicionalnih podrobnosti in ekskluzivnega motorja 2.0 TSI, ki sedaj razvije 195 kW (265 KM) in je vedno z vrhunskim avtomatskim menjalnikom DSG, ima nova Škoda Octavia RS 2024 serijsko vključene tudi matrične LED-žaromete.

Škoda Octavia 2024 TSI, TDI motorji

Nova Škoda Octavia 2024 motorji: štirje bencinski in dva dizelska motorja ter opcijski blagi hibridi. Paleta pogonskih sklopov posodobljene Octavie se začne z bencinskim motorjem 1.5 TSI in dizelskim motorjem 2.0 TDI, ki imata oba moč 85 kW (115 KM) in ročni 6-stopenjski menjalnik. Tako kot različica 1.5 TSI z močjo 110 kW (150 KM) je tudi vstopni bencinski motor po želji na voljo z blago hibridno tehnologijo in menjalnikom DSG.

Katere so spremembe varnosti?

Dodatni varnostni in asistenčni sistemi zvišujejo aktivno in pasivno varnost (nov sistem za zaznavanje voznikove osredotočenosti in utrujenosti sedaj za ocenjevanje voznikovega vedenja uporablja številne podatke in parametre, poleg tega pa ima posodobljena Octavia do 10 varnostnih blazin), nova struktura ponudbe pa daje dodatne možnosti individualizacije.

V Octavii bosta sedaj prvič na voljo tudi inteligentni parkirni sistem Intelligent Park Assist in sistem za daljinsko upravljanje parkiranja Remote Park Assist.

Nova Škoda Octavia 2024 - sprednji del
Nova Škoda Octavia 2024 - sprednji del Avtor: Škoda
Nova Škoda Octavia Combi 2024 - zadnji del
Nova Škoda Octavia Combi 2024 - zadnji del Avtor: Škoda
Nova Škoda Octavia 2024 - notranjost
Nova Škoda Octavia 2024 - notranjost Avtor: Škoda
Nova Škoda Octavia 2024 RS
Nova Škoda Octavia 2024 RS Avtor: Škoda
Nova Škoda Octavia notranjost 2024
Nova Škoda Octavia notranjost 2024 Avtor: Škoda
5

Škoda vozila že vrsto let navdušujejo naše stranke!

5
Nina Z. stranka Porsche Maribor
Kvalitetno opravljen servis, avto je bil pripravljen od dogovorjeni uri, pred servisom ste nas spomnili nanj...
5
Mediha C. stranka Porsche Koper
Zelo prijazno osebje in pripravljeni pomagati v vsaki situaciji. Tudi nadomestno vozilo uredili zelo hitro in profesionalno.
5
Ivan M. stranka Porsche Maribor
Z vašimi storitvami sem nadvse zadovoljen. Še posebej pa sem navdušen nad skrbjo, ki jo posvečate svojim strankam. Želim si še takšnega sodelovanja tudi v bodoče.
Poglej vsa mnenja

*Pogoji akcije Škoda

*Slike so simbolne, popusti se razlikujejo glede na model vozila, ponudba velja do preklica oziroma do razprodaje, preverite veljavnost akcije.

Emisije CO2: 220−19 g/km. Kombinirana poraba goriva: 7,1-3,6 l/100 km. Emisijska stopnja: EURO 6. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Slika je simbolna.

*Vsi podatki in informacije, omenjeni v tem dokumentu, so začasni in se lahko spremenijo. Vsi tehnični podatki, kot so denimo doseg in poraba, temeljijo na oceni v skladu s ciklom WLTP, in ne na uradni homologaciji; ŠKODA si pridržuje pravico, da spremeni cene, datume, barve in tehnične podatke, omenjene v tem dokumentu. Vpliv izbrane dodatne opreme na doseg in porabo v konfiguraciji ni podan. Priložene slike so le simbolične in zgolj informativne narave. Vse cene so informativne in preverite, ali vsebujejo morebitne popuste in ugodnosti.

1. Financiranje 1% vam omogoča nakup vozila Škoda za 1% njegove maloprodajne cene na mesec
Financiranje 1% vam omogoča nakup vozila Škoda za 1% njegove maloprodajne cene na mesec. Izračun mesečnega obroka financiranja velja v primeru sklenitve pogodbe s fiksno pogodbeno obrestno o finančnem leasingu pri Porsche Leasing SLO d.o.o. in hkratne sklenitve Hudobrega zavarovanja (permanentno zavarovanje avtomobilskega kaska pri zavarovalnici Porsche Versicherungs AG, podružnica v Sloveniji ter permanentno obvezno avtomobilsko zavarovanje pri Zavarovalnici Sava d.d.). Pri financiranju 1% lahko izbirate med različnimi obdobji financiranja in višinami pologov. Višina pologa in doba odplačevanja pa seveda vplivata na višino ostanka vrednosti ob koncu financiranja. Povedano drugače: daljša kot je doba financiranja in višji ko je polog, nižji bo ostanek vrednosti, ki ga boste ob koncu financiranja še morali plačati. To, kar je v vseh primerih enako, pa je višina mesečnega obroka. Ta ves čas financiranja znaša natanko en odstotek maloprodajne cene vozila na mesec, in to brez sprememb in skritih številk, brez drobnega tiska in presenečenj. Hkrati s sklenitvijo pogodbe o financiranju vozila sklenete tudi Hudobro/Škoda zavarovanje, ki vključuje permanentno kasko zavarovanje pri Porsche Versicherung AG, podružnica v Sloveniji ter permanentno zavarovanje avtomobilske odgovornosti pri Zavarovalnici Sava, ob tem pa prejmete 33 % popusta na kasko premijo in akcijsko obvezno zavarovanje. **Permanentno Porsche kasko zavarovanje, ki je v veljavi skozi celotno obdobje trajanja financiranja s samodejnim letnim podaljševanjem. ***Za vsa kritja je veljavna nižja odbitna franšiza kaska: za vozila z MPC do 20.000EUR (z DDV)**** odbitna franšiza znaša 90 EUR za popravila v mreži Škoda, za vozila z MPC nad 20.000 EUR (z DDV)**** znaša odbitna franšiza 150 EUR za popravila v mreži Škoda. Odbitna franšiza za popravila pri nepooblaščenih servisih, totalni škodi ali tatvini znaša 300 EUR. Več o pogojih na www.porscheleasing.si.

2. Pogoji financiranja in zavarovanja akcije ŠKODA BONUS 3% (SBON_3%_2024)
Bonus v obliki znižanja maloprodajne cene vozila: 3% od prodajne vrednosti vozila*
Obvezno Hudobro zavarovanje** za celotno dobo financiranja: permanentni kasko zavarovanje pri Porsche Versicherung AG, Podružnica v Sloveniji, permanentno zavarovanje avtomobilske odgovornosti Zavarovalnica Sava, 33% popusta na kasko premijo in akcijsko obvezno zavarovanje, nižja odbitna franšiza kaska***

 • Modeli vozil: vsi modeli
 • Oblika financiranja: finančni leasing in finančni leasing z ostankom vrednosti
 • Obdobje financiranja: od 48 do 84 mesecev
 • Polog: maksimalni polog je 50% nabavne vrednosti vozila
 • Enkratni stroški obdelave: 100 EUR
 • Minimalni znesek financiranja: 10.000 EUR

*Do 3 % bonusa od prodajne cene vozila je leasingojemalec upravičen v primeru sklenitve pogodbe o finančnem leasingu / kreditu / operativnem leasingu pri družbi Porsche Leasing SLO d.o.o. firma za leasing, Ljubljana in zavarovanju vozila preko zavarovalnega zastopnika družbe Porsche Zavarovalno Zastopništvo za celotno dobo financiranja (permanentno zavarovanje avtomobilskega kaska pri zavarovalnici Porsche Versicherungs AG, podružnica v Sloveniji ter permanentno obvezno avtomobilsko zavarovanje pri Zavarovalnici Sava d.d.) pod pogoji akcije SBON_3%_2024. Več o pogojih na www.porscheleasing.si.