AKTUALNO: Objavljamo prvi test zimskih pnevmatik 2023. Katere so letos najboljše pnevmatike?

Svetovna premiera: novi VW Passat

Z velikim veseljem predstavljamo novega VW Passata! Še več prostora in najsodobnejša tehnologija!

Sem interesent!

Pišite in dodamo vas na seznam interesentov.

Novi VW Passat - velika novost!

Volkswagen ob svetovni premieri slavnostno razkriva prve fotografije in informacije o povsem novi generaciji modela VW Passat, ki bo tokrat na voljo le kot Variant. Poudarek je na mogočnem aerodinamičnem dizajnu, novih učinkovitih pogonih, visoki kakovosti in številnih novih tehnologijah.

Novi VW Passat bo v naše salone predvidoma zapeljal v letu 2024.

Novi VW Passat - bistvene novosti:

  • nov priključno-hibridni pogon
  • do 100 km (WLTP) električne vožnje
  • izjemno velik multimedijski zaslon
  • več prostora v notranjosti
  • večji prtljažnik 690 litrov do 1920 litrov
  • najnovejša protihrupna izolacija,
  • novi sedeži ergoActive3
  • novi sistem podvozja "DCC Pro"

Passat eHybrid

Dva povsem na novo razvita priključnohibridna pogona (eHybrid) s sistemsko močjo 150 kW (204 KM)1 oz. 200 kW (272 KM). V kombinaciji z novo baterijo z neto kapaciteto 19,7 kWh omogočata pribl 100 km izključno električnega dosega. Poleg tega kombinacija elektro­motorja in novega, varčnega turbobencinskega motorja (1.5 TSI evo2) zagotavlja skupni doseg prib. 1.000 km.

Povsem nov, vendar tipičen Passat.

Dizajn je prečiščen in mogočan – nedvomno Passatov, nedvomno Volkswagnov in obenem iz vseh zornih kotov nov. Učinkovita in kupcem prilagojena je ponudba treh novih priključnih in blagih hibridnih pogonskih sklopov ter petih turbobencinskih in turbodizelskih motorjev. Nadvse prijetno je potovalno udobje tihega, prostornega Passata Varianta, ki bo po želji na voljo z novim prilagodljivim podvozjem ("DCC Pro"3) in novimi sedeži ergoActive3 (s pnevmatsko masažo s točkovnim pritiskom). Povsem na novo so bile razvite intuitivne funkcije digitalizirane armaturne plošče. Novi Passat lahko po želji samodejno parkira4 in asistirano4 prevozi daljše razdalje.

Večji in prostornejši

Novi Passat je precej zrasel. Dolžina se je povečala za 144 mm pri 4917 mm in širina za 20 mm pri 1852 mm, medtem ko je višina zmanjšana za 10 mm pri 1506 mm. Bistveno pa je, da je medosna razdalja 50 mm daljša kot prej, in sicer 2841 mm.

Povečanje velikosti poskrbi za prostornejšo notranjost: Prostora za noge je na zadnji klopi več za 50 mm, prostornina prtljažnika pa je povečana za 40 litrov pri 690 litrih – s podrtimi zadnjimi sedeži se lahko poveča na 1920 litrov!

Novi Passat Variant
Novi Passat Variant Avtor: Jan Gregorin
Novi Passat Variant
Novi Passat Variant Avtor: Jan Gregorin
Novi Passat Variant
Novi Passat Variant Avtor: Volkswagen
Avtor: Volkswagen

Izpopolnjen po vseh merilih

Nova zaslonska kulisa. Volkswagen je povsem na novo zasnoval visokokakovostno not­ranjost. Izstopa velika, jasno strukturirana zaslonska površina – elegantna, funkcionalna in napredna. Tehnično osnovo predstavlja vmesnik MIB4: najnovejša generacija modu­lar­ne infotainment platforme omogoča intuitivno upravljanje, ki je bilo dosledno zasnovano tako, da izpolnjuje želje Volkswagnovih voznikov in voznic.

Nova notranjost Passata Varianta združuje visokokakovostne materiale, združuje oba zaslona na krovu, in sicer infotainment sistem z 12,9-palčnim zaslonom, ki se lahko po želji razširi na 15 palcev. Zaslon je nagnjen proti vozniku in ima preprosto upravljanje ter možnost glasovnega upravljanja IDA.

Asistirano parkiranje.

Novi Passat Variant bo na trg prišel z izpopolnjeno ponudbo najsodobnejših asistenčnih sistemov. Novost je paleta sistemov za pomoč pri parkiranju. Med njimi so opcijska parkirna asistenca "Park Assist Plus"3, parkirna asistenca "Park Assist Pro"3 in pomnilna funkcija za parkirno asistenco "Park Assist Pro"3. Novi Passat Variant s parkirno asistenco "Park Assist Pro"4 lahko parkirate in odparkirate tako, da postopek daljinsko upravljate s pametnim telefonom. "Park Assist Pro"4, lahko sistem po želji posname in shrani zadnjih 50 metrov vožnje. Ko se vozilo znova približa istemu mestu, na primer uvozu v domači nadstrešek, ponudi samodejni postopek parkiranja. Možno je tudi samodejno odparkiranje.

 

Avtor: Volkswagen

Najnovejši informacijski sistem

Novi zasloni uporabljajo četrto generacijo Volkswagnovega operacijskega sistema MIB, s prenovljenimi menijskimi strukturami, grafiko visoke ločljivosti in prvič tudi s pogovornim glasovnim nadzorom.

Na voljo je tudi nov multifunkcijski volanski obroč, prestavna ročica pa se je premaknila na volansko gred, kar osvobaja prostor v sredinski konzoli za večje nosilce za pijačo in izbirno polnjenje pametnega telefona.

 

Avtor: Volkswagen

Nova prestavna ročica

Armaturna plošča poteka v ravni liniji na vodoravni ravni in je značilna po visokokakovostnem minimalističnem dizajnu. Sredinska konzola ponuja več prostora za shranjevanje, saj se, podobno kot pri modelih, ID.4, ID.7 in ID. Buzz, menjave prestav zdaj izvajajo s pomočjo prestavne ročice na volanskem drogu z intuitivnim načelom delovanja: stikalo se obrača naprej na 'D' za vožnjo naprej in nazaj na 'R' za vzvratno vožnjo, medtem ko se ročna zavora aktivira s pritiskom na stran stikala. In tako kot pri ID.7, na primer, se v Passatu za funkcije smernikov in brisalcev uporablja novo multifunkcijsko stikalo na levi strani volanskega droga.

 

Avtor: Volkswagen
Prtljažnik do 1920 litrov
Prtljažnik do 1920 litrov Avtor: Volkswagen

 

Avtor: Volkswagen

Podobno kot sprednji del in stranice, ima zadnji del novega Passata čist in močan dizajn. Neprekinjene LED zadnje luči, ki se uporabljajo prvič v tej modelni liniji Passat, poudarjajo širino karoserije in imajo prosojen in tehničen videz s svojim novim 3D svetlobnim podpisom. Funkcionalno gledano LED elementi zagotavljajo optimalen signalni učinek in boljšo vidljivost za druge voznike.

V zgornjem delu prtljažnih vrat izstopata velik strešni spojler in stranske zračne vodilne elemente na D-stebričkih. V kombinaciji zmanjšujejo zračni upor na zadnjem delu in prispevajo k nizki porabi energije in dolgemu doseganju skupaj z difuzorjem pod odbijačem. V samem odbijaču je nizka, trdna plastična prečna palica, ki poudarja širino Passat Varianta z zunanje postavljenimi odsevniki.

 

5

Volkswagen vozila že vrsto let navdušujejo naše stranke!

5
Ivan P. stranka Porsche Koper
Pohvala na dobro in hitro opravljena dela, kakor tudi na svetovanja. Osebje je prijazno in vedno pripravljeno svetovati najboljše rešitve. Ostanite takšni še dalje.
5
Liljana M. stranka Porsche Ljubljana
Hvala, ker se lahko popolnoma zanesem na vas.
5
Nurija B. stranka Porsche Ljubljana
Zadovoljen sem 1000%, zato pri vas servisiram svoje vozilo že 16 let. Odlično!
Poglej vsa mnenja

Vozilo na fotografijah in specifikacije v članku niso vse nujno dobavljive oz. veljavne za slovenski trg. Oblika vozila in specifikacije se lahko do uradnega začetka prodaje vozila spremenijo. Porsche Inter Auto d.o.o. ne odgovarja za napake v članku.