Novi VW Passat Variant 2024 - že v salonih!

Volkswagen Passat Variant 2024 - cena, motorji, paketi opreme. Več prostora in TOP tehnologija!

Naročite svojega Passata!

Bodite med prvimi v Sloveniji!

Novi Passat Variant - doživite ga v živo!

Z velikim veseljem predstavljamo novega VW Passata! Še več prostora in najsodobnejša tehnologija! Volkswagen Slovenija je že razkril vse podatke, ceno, motorje, pakete opreme in najnovejše fotografije modela VW Passat Variant. Poudarek je na mogočnem dizajnu, novih učinkovitih pogonih, visoki kakovosti in številnih novih tehnologijah.

NAJNOVEJŠE NOVICE - ŽE V NAŠIH SALONIH!
Povsem novi Passat Variant 2024 je že v naših salonih in že na voljo za naročila - izkoristite ugodnosti: VW BON -1.500 € za fin.* - velja do 30.6.2024!* Prva vozila so že v naših salonih pri Porsche Ljubljana, Porsche Maribor in Porsche Koper. Testne vožnje z novim Passatom niso možne. Dobavni rok za novo naročilo znaša približno 4 - 5 mesecev.

Novi VW Passat Variant 2024 - največje novosti:

 • večji prtljažnik 690 litrov do 1920 litrov
 • do 100 km (WLTP) električne vožnje
 • izjemno velik multimedijski zaslon
 • vrhunsko podvozje DCC Pro
 • več prostora v notranjosti
 • novi sedeži ergoActive3

Passat 2024 cena

Povsem novi Passat Variant 2024 je že v naših salonih in že na voljo za naročila - izkoristite ugodnosti ob začetku prodaje: VW BON -1.500 € za fin. in zav.*!

Passat Variant 1.5 eTSI (150 KM) - cena:

 • 35.814 €*: MPC redna cena
 • -1.500 €*: VW BON fin./zav.
 • 34.314 €*: akcijska cena z VW BON

Paket IQ.Drive

Za večjo varnost

Izberite vrhunski asistenčni paket IQ.Drive za povečano varnost med vožnjo.

Asistenčni paket IQ.Drive vsebuje:

 • Travel Assist (z Lane in Emergency Assist)
 • kamera Area View (vključno s Rear View)
 • elektronsko otroško zaporo zadnjih vrat

Passat Variant 2024 - kateri so že na voljo?

Motor Menjalnik Moč kW (KM)
VW Passat Variant 1.5 eTSI 7-st. DSG 110 (150)
VW Passat Variant 2.0 TDI 7-st. DSG 110 (150)

Novi VW Passat Variant konfigurator

Povsem nov, vendar tipičen Passat!

Dizajn je prečiščen in mogočan – nedvomno Passatov, nedvomno Volkswagnov in obenem iz vseh zornih kotov nov. Učinkovita in kupcem prilagojena je ponudba treh novih priključnih in blagih hibridnih pogonskih sklopov ter petih turbobencinskih in turbodizelskih motorjev. Nadvse prijetno je potovalno udobje tihega, prostornega Passata Varianta, ki bo po želji na voljo z novim prilagodljivim podvozjem ("DCC Pro"3) in novimi sedeži ergoActive3 (s pnevmatsko masažo s točkovnim pritiskom). Povsem na novo so bile razvite intuitivne funkcije digitalizirane armaturne plošče. Novi Passat lahko po želji samodejno parkira4 in asistirano4 prevozi daljše razdalje.

Novi Passat Variant eHybrid

Dva povsem na novo razvita priključnohibridna pogona (Passat Variant eHybrid 2024) s sistemsko močjo 150 kW (204 KM)1 oz. 200 kW (272 KM). V kombinaciji z novo baterijo z neto kapaciteto 19,7 kWh omogočata približno 100 km izključno električnega dosega po WLTP. Poleg tega kombinacija elektro­motorja in novega, varčnega turbobencinskega motorja (1.5 TSI evo2) zagotavlja skupni doseg približno 1.000 kilometrov po WLTP.

Novi Passat 2024 - večji in prostornejši

Novi Passat Variant 2024 je precej zrasel. Dolžina se je povečala za 144 mm pri 4917 mm in širina za 20 mm pri 1852 mm, medtem ko je višina zmanjšana za 10 mm pri 1506 mm. Bistveno pa je, da je medosna razdalja 50 mm daljša kot prej, in sicer 2841 mm. Povečanje velikosti poskrbi za prostornejšo notranjost: Prostora za noge je na zadnji klopi več za 50 mm, prostornina prtljažnika pa je povečana za 40 litrov pri 690 litrih – s podrtimi zadnjimi sedeži se lahko poveča na 1920 litrov!

Novi VW Passat Variant 2024 tehnični podatki - motorji TSI in TDI

Različica Menjalnik Moč kW (KM)
VW Passat Variant 1.5 eTSI 7-st. DSG 110 (150)
VW Passat Variant 2.0 TDI 7-st. DSG 110 (150)
Novi Passat Variant
Novi Passat Variant Avtor: Jan Gregorin
Novi Passat Variant
Novi Passat Variant Avtor: Jan Gregorin

Asistenčni sistemi

Novi Passat Variant bo na trg prišel z izpopolnjeno ponudbo najsodobnejših asistenčnih sistemov. Novost je paleta sistemov za pomoč pri parkiranju. Med njimi so opcijska parkirna asistenca "Park Assist Plus"3, parkirna asistenca "Park Assist Pro"3 in pomnilna funkcija za parkirno asistenco "Park Assist Pro"3. Novi Passat Variant s parkirno asistenco "Park Assist Pro"4 lahko parkirate in odparkirate tako, da postopek daljinsko upravljate s pametnim telefonom. "Park Assist Pro"4, lahko sistem po želji posname in shrani zadnjih 50 metrov vožnje.

Digital Cockpit

Novi zasloni uporabljajo četrto generacijo Volkswagnovega operacijskega sistema MIB, s prenovljenimi menijskimi strukturami, grafiko visoke ločljivosti in prvič tudi s pogovornim glasovnim nadzorom. Na voljo je tudi nov multifunkcijski volanski obroč, prestavna ročica pa se je premaknila na volansko gred, kar osvobaja prostor v sredinski konzoli za večje nosilce za pijačo in izbirno polnjenje.

DSG ročica

Armaturna plošča poteka v ravni liniji na vodoravni ravni in je značilna po visokokakovostnem minimalističnem dizajnu. Sredinska konzola ponuja več prostora za shranjevanje, saj se, podobno kot pri modelih, ID.4, ID.7 in ID. Buzz, menjave prestav zdaj izvajajo s pomočjo prestavne ročice na volanskem drogu z intuitivnim načelom delovanja: stikalo se obrača naprej na 'D' za vožnjo naprej in nazaj na 'R' za vzvratno vožnjo, medtem ko se ročna zavora aktivira s pritiskom na stran stikala.

Novi Passat - povsem izpopolnjen

Nova zaslonska kulisa. Volkswagen je povsem na novo zasnoval visokokakovostno not­ranjost. Izstopa velika, jasno strukturirana zaslonska površina – elegantna, funkcionalna in napredna. Tehnično osnovo predstavlja vmesnik MIB4: najnovejša generacija modu­lar­ne infotainment platforme omogoča intuitivno upravljanje, ki je bilo dosledno zasnovano tako, da izpolnjuje želje Volkswagnovih voznikov in voznic.

Nova notranjost Passata Varianta združuje visokokakovostne materiale, združuje oba zaslona na krovu, in sicer infotainment sistem z 12,9-palčnim zaslonom, ki se lahko po želji razširi na 15 palcev. Zaslon je nagnjen proti vozniku in ima preprosto upravljanje ter možnost glasovnega upravljanja IDA.

Podobno kot sprednji del in stranice, ima zadnji del novega Passata čist in močan dizajn. Neprekinjene LED zadnje luči, ki se uporabljajo prvič v tej modelni liniji Passat, poudarjajo širino karoserije in imajo prosojen in tehničen videz s svojim novim 3D svetlobnim podpisom. Funkcionalno gledano LED elementi zagotavljajo optimalen signalni učinek in boljšo vidljivost za druge voznike.

V zgornjem delu prtljažnih vrat izstopata velik strešni spojler in stranske zračne vodilne elemente na D-stebričkih. V kombinaciji zmanjšujejo zračni upor na zadnjem delu in prispevajo k nizki porabi energije in dolgemu doseganju skupaj z difuzorjem pod odbijačem. V samem odbijaču je nizka, trdna plastična prečna palica, ki poudarja širino Passat Varianta z zunanje postavljenimi odsevniki.

 

Novi VW Passat Variant 2024 dimenzije, mere, prtljažnik

Mere in dimenzije Novi VW Passat Variant 2024 dimenzije, mere, prtljažnik
Dolžina 4917 mm
Višina 1506 mm
Širina 1849 mm
Prtljažnik 690 l (možnost povečanja)
Novi Passat Variant
Novi Passat Variant Avtor: Volkswagen
Avtor: Volkswagen
Avtor: Volkswagen
5

Volkswagen vozila že vrsto let navdušujejo naše stranke!

5
Ivan P. stranka Porsche Koper
Pohvala na dobro in hitro opravljena dela, kakor tudi na svetovanja. Osebje je prijazno in vedno pripravljeno svetovati najboljše rešitve. Ostanite takšni še dalje.
5
Liljana M. stranka Porsche Ljubljana
Hvala, ker se lahko popolnoma zanesem na vas.
5
Nurija B. stranka Porsche Ljubljana
Zadovoljen sem 1000%, zato pri vas servisiram svoje vozilo že 16 let. Odlično!
Poglej vsa mnenja

Pogoji akcije

Vozilo na fotografijah in specifikacije v članku niso vse nujno dobavljive oz. veljavne za slovenski trg. Oblika vozila in specifikacije se lahko do uradnega začetka prodaje vozila spremenijo. Porsche Inter Auto d.o.o. ne odgovarja za napake v članku. Slike so simbolne, popusti se razlikujejo glede na model vozila, Ponudba velja do 30.6.2024 oz. do razprodaje zalog. *Leasingojemalec je opravičen do bona za financiranja v obliki znižanja maloprodajne cene vozila v vrednosti do višine bonusa z vključenim DDV v primeru sklenitve pogodbe o finančnem ali operativnem leasingu vozila z družbo Porsche Leasing SLO d.o.o in hkratno sklenitvijo VW zavarovanja vozila preko zavarovalnega zastopnika družbe Porsche Zavarovalno Zastopništvo d.o.o. Več na www.porscheleasing.si. *Vsi podatki in informacije, omenjeni v tem dokumentu, so začasni in se lahko spremenijo. Vsi tehnični podatki, kot so denimo doseg in poraba, temeljijo na oceni v skladu s ciklom WLTP, in ne na uradni homologaciji; Volkswagen si pridržuje pravico, da spremeni cene, datume, barve in tehnične podatke, omenjene v tem dokumentu. Vpliv izbrane dodatne opreme na doseg in porabo v konfiguraciji ni podan. Priložene slike so le simbolične in zgolj informativne narave. Vse cene so informativne in preverite, ali vsebujejo morebitne popuste in ugodnosti. Emisije CO2: 225−37 g/km. Kombinirana poraba goriva: 9,1-4,1 l/100 km. Emisijska stopnja: EURO 6. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete na seznamu o varčni porabi goriva in emisijah CO₂ Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje. Več na www.porscheleasing.si.