Novi Škoda Superb 2024 - že v salonih!

Škoda Superb 2024 - začetek prodaje pri Porsche Inter Auto! Že na voljo za TESTNE VOŽNJE!

PRIJAVA NA TESTNO VOŽNJO

Naj vas očara novi Superb!

Novi Škoda Superb - izjemna eleganca

Škoda začenja novo poglavje svoje zgodbe o uspehu: četrto generacijo svojega prvaka. Pred vami je povsem novi Škoda Superb, na voljo kot karavan in limuzina. Več prostora, več udobja in eleganten dizajn, šest učinkovitih pogonskih sklopov in inovativni varnostni sistemi so tisto, kar zaznamuje novi Škoda Superb.

NAJNOVEJŠE NOVICE - ŽE V NAŠIH SALONIH!
Povsem novi Superb Combi 2024 je že na voljo za naročila - izkoristite ugodnosti: Škoda financiranje 1%*. Prva vozila so že v naših salonih pri Porsche Verovškova, Porsche Maribor in Porsche Koper. Dobavni rok za novo naročilo znaša približno 4 - 5 mesecev.

Novi Škoda Superb 2024 - največje novosti:

 • 690 litrski prtljažnik v Combi izvedbi (do 1920 l)
 • priključni hibrid z dosegom do 100 km (WLTP)
 • premijski in eleganten dizajn
 • novi matrični LED žarometi
 • več prostora v notranjosti
 • novi asistenčni sistemi

Superb cena

Povsem novi model Superb 2024 je že možno naročiti - izkoristite ugodnosti: Škoda financiranje 1%.

Škoda Superb (limuzina) Essence 1.5 TSI (150 KM) mHEV DSG - cena:

 • 34.327 €*: MPC redna cena
 • 343,27 €*: mesečni obrok financiranja (Škoda financiranje 1%*)

Škoda Superb Combi Essence 1.5 TSI (150 KM) mHEV DSG - cena:

 • 35.478 €*: MPC redna cena
 • 354,78 €*: mesečni obrok financiranja (Škoda financiranje 1%*)

Novi Škoda Superb

Izjemen dinamični videz

Novi Škoda Superb že več kot dve desetletji predstavlja tehnološko in oblikovalsko strokovnost Škode. Kupci najbolj cenijo praktičnost in seveda izjemno prostornost, ki je vedn vrhunska. Nova, četrta generacija nadgrajuje te prednosti in jih dviguje na višjo raven. S ponudbo četrte generacije Superba zagotavljamo, da popolnoma zadostimo individualnim potrebam vseh naših strank.

Superb 2024

Premijski občutek

Novi Superb prinaša svež in čist notranji dizajn znamke Škoda, s povečanim sredinskim delom za shranjevanje, saj je v novi generacij prestavna ročica menjalnika sedaj prestavljena na volansko gred. Poleg tega se ponaša z novimi Ergo sedeži, opremljenimi s desetimi masažnimi blazinami, ki zagotavljajo najvišjo stopnjo udobja. Nadzorni elementi so bili izboljšani za boljšo izkušnjo, z uvajanjem Škoda Smart Dials.

Novi Škoda Superb konfigurator

Novi Škoda Superb 2024 tehnični podatki - motorji TSI in TDI


Motor - različica
Moč (kW/KM) Pogon Menjalnik
1.5 TSI priključni hibrid 150/200 4x2 6‑stopenjski avtomatski DSG
1.5 TSI eTSI 110/150 4x2 7‑stopenjski avtomatski DSG
2.0 TSI 150/200 4x2 7‑stopenjski avtomatski DSG
2.0 TSI 195/265 4x4 7‑stopenjski avtomatski DSG
2.0 TDI 110/150 4x2 7‑stopenjski avtomatski DSG
2.0 TDI 142/193 4x4 7‑stopenjski avtomatski DSG

Novi Superb 2024 notranjost

Četrta generacija Superba ima nov digitalni koncept notranjosti s sredinsko konzolo, ki ima urejen nov videz in zdaj nudi še več prostora za shranjevanje, saj se je prestavna ročica sedaj premaknila na volanski drog. Povsem novi Superb ponuja nove sedeže Ergo z desetimi pnevmatsko krmiljenimi masažnimi blazinami. Linija oprem sedaj obsega skupno sedem Design Selections. Nove Škodine pametne številčnice združujejo haptične in digitalne funkcije ter omogočajo hiter in enostaven dostop do številnih funkcij vozila. Vodilni Superb ICE je zdaj opremljen s samostoječim informacijsko-razvedrilnim zaslonom, ki meri do 13 palcev, in prvič opcijsko na voljo zaslonom na glavo, ki dopolnjuje 10-palčni virtualni kokpit. Ker je ves tekstil v novem Superbu izdelan iz 100-odstotno recikliranih materialov, Škoda daje poseben poudarek trajnosti. Škoda Superb bo opremljena tudi z različnimi funkcijami Simply Clever, kot je električni pokrov prtljažnika v karavanski izvedbi Combi.

 • Nova, čista oblika notranjosti: urejena sredinska konzola z izbirno ročico na volanskem drogu za več prostora za shranjevanje; novi Ergo sedeži z desetimi pnevmatsko krmiljenimi masažnimi blazinami
 • Bolj intuitiven nadzor: Škoda Smart Dials, ki združuje haptične in digitalne funkcije
 • Do 13-palčni prostostoječi infotainment zaslon, nov Phone Box z induktivnim 15-vatnim polnjenjem in hlajenjem, hitro polnjenje prek USB- C
 • Trajnost: vsi tekstili v notranjosti so izdelani iz 100-odstotno recikliranih materialov
 • Funkcije povezljivosti: mobilne spletne storitve, aplikacije za informacije in razvedrilo in funkcije na zahtevo

Novi Superb Smart Dials tehnologija

Tri večnamenske Škodine pametne številčnice, ki pametno združujejo haptične in digitalne elemente, so nameščene med zaslonom infotainmenta in sredinsko konzolo. Upravljamo jih z vrtenjem in pritiskom, vsaka pa ima digitalni barvni zaslon s premerom 32 milimetrov. Upravljalni elementi omogočajo hiter dostop do številnih funkcij vozila in imajo edinstven zaključek temnega kroma. Dva zunanja pametna gumba za voznika in sovoznika prilagajata notranjo temperaturo, ogrevanje in prezračevanje sedežev. Vsaka trenutna funkcija Smart Dials je prikazana na zaslonu in jo lahko spremenite s pritiskom. Vozniki lahko sredinsko pametno številčnico prilagodijo za nadzor do štirih naslednjih funkcij: glasnost multimedijskega sistema, hitrost ventilatorja, smer zraka, pametna klimatska naprava, načini vožnje in povečava zemljevida.

Škoda Superb 2024 motorji TSI, TDI

Četrta generacija Škode Superb gradni na glavnih prednostnih svojega predhodnika in ponuja še bolj sofisticiran in eleganten dizajn, več prostora in udobja ter najsodobnejšo tehnologijo. Tudi to generacijo Škode Superb-a bomo imeli izbiro med karavansko različico Combi in limuzinsko različico (ki v z večjo odprtino prtljažnika tehnično gledano sicer kombilimuzina oz. fastback). Nova struktura ponudbe z sedmimi oblikovalskimi izbori ponuja obilo trajnostnih rešitev, kot so tkanine iz 100-odstotno trajnostnih materialov. Hkrati inovativni Škoda Smart Dials ter nov koncept notranjosti s prostostoječim 13-palčnim zaslonom za informacijsko-zabavni sistem zagotavljajo še večjo enostavnost uporabe. Notranjost je preprosta in prostorna. Škoda je ponovno optimizirala svoje pogonske agregate za še večjo učinkovitost. Na voljo so trije bencinski motorji z močmi od 110 kW (150 KM) do 195 kW (265 KM) in dva dizelska motorja s 110 kW (150 KM) in 142 kW (193 KM). Poleg tega ponudba vključuje novi priključni hibridni pogonski sklop, ki je ekskluziven za karavansko različico Combi, ter povsem nov blagi hibridni pogon. Inovativni asistenčni sistemi, kot so Turn Assist in Crossroad Assist, prvič prinašajo v Superba. Nekateri motorji in pogonski sklopi bodo na voljo kasneje!

Superb - kaj pravijo slovenski novinarji?

TEST SIOL.SI: Prva vožnja: škoda superb - Češki prostorski kralj: zdaj se pelje zares "predsedniško" #foto

''V okolici Lizbone smo prevozili prve kilometre z novo generacijo škode superb. Ta prepriča z uporabnostjo in pregovorno prostornostjo, ki je zdaj še očitnejša. V ospredju sta bencinski in dizelski dvolitrski motor, v Slovenijo pa bodo superbi pripeljali še pred poletjem. Superb bo stal skoraj enako kot volkswagen passat, s katerim si karavan deli tehnično zasnovo.'', Gregor Pavšič. Vir: siol.si

Novi Škoda Superb 2024
Novi Škoda Superb 2024 Avtor: Škoda

Digitalnost - novi Superb 2024

Novi Škoda Superb je vedno na spletu in ponuja vrsto mobilnih storitev in informacijsko-razvedrilnih aplikacij. V avtomobilu so številni moderni in napredni zasloni. Avto je opremljen s štirimi USB-C vhodi za hitro polnjenje mobilnih naprav. Ena nova funkcija je izboljšano brezžično polnjenje, ki omogoča induktivno polnjenje dveh pametnih telefonov hkrati. Multimedijski sistem v povsem novem Superb vključuje standardni 10-palčni zaslon na dotik, radio DAB+, upravljanje s kretnjami in glasovne ukaze. Dodatna oprema v sklopu navigacije doda 13-palčni zaslon. Osem standardnih zvočnikov skrbi za kakovost zvoka, s štirinajstimi zvočniki avdio sistema Canton v sklopu dodatne opreme

Novi Superb - varnost zelo izboljšana

V svoji drugi generaciji Škoda Superb vozniku ponuja vrsto naprednih sistemov za pomoč vozniku , ki povečujejo varnost in udobje. Turn Assist pomaga preprečiti trčenja na križiščih, parkiranje na daljavo pa je možno prek aplikacije. S funkcijo shranjenega parkirnega manevra si vozilo zapomni do pet parkirnih manevrov in jih nato izvede samodejno ali pa ga vodi aplikacija. Nadgradnja funkcije nadzora mrtvega kota - Side Assist razširi obseg zaznavanja vozil, kar poveča varnost, zlasti na avtocestah. Preoblikovan asistent za prometne zastoje zagotavlja jasnejši pogled na vozila v virtualnem kokpitu in je kombiniran s sistemom za prilagajanje voznega pasu in prilagodljivim tempomatom.

Škoda Superb 2024 dimenzije, mere, prtljažnik - limuzina


Mere in dimenzije
Novi Škoda Superb 2024 dimenzije, mere, prtljažnik - limuzina
Dolžina 4912 mm
Višina 1481 mm
Širina 1849 mm
Prtljažnik 645 l (možnost povečanja)

Škoda Superb Combi 2024 dimenzije, mere, prtljažnik - karavan


Mere in dimenzije
Novi Škoda Superb 2024 dimenzije, mere, prtljažnik - karavan
Dolžina 4902 mm
Višina 1482 mm
Širina 1849 mm
Prtljažnik 690 l (možnost povečanja)

Škoda Superb - pogosta vprašanja

Novi Superb - kdaj bo v Sloveniji?

Predvidoma bo novi model v Sloveniji predvidoma pred poletjem 2024. Ogledali in preizkusili ga boste lahko v živo pri Porsche Verovškova, Porsche Maribor in Porsche Koper.

Superb 2024 - katere so največje novosti?

Škoda Superb 2024 - največje novosti:

 • Novi in bolj učinkoviti motorji (3x benzinski, 2 dizla in priključni hibrid in blagi hibrid)
 • Možnost vožnje do 100 km na električni način v priključno hibridni različici)
 • več prostora za potnike in prtljago
 • bolj premijski in eleganten dizajn zunanjosti
 • novi matrični LED žarometi (40% močnejši kot v predhodniku)
 • novi asistenčni in varnostni sistemi
 • 690 litrski prtljažnik v Combi izvedbi (1920l z prevrnjenimi sedeži)
 • novi paketi opreme

Škoda Superb 2024 matrični žarometi

Ena od ključnih značilnosti so opcijski matrični žarometi LED druge generacije, ki oddajajo svetlejšo in jasnejšo svetlobo. Zadaj so dinamični smerniki in LED luči.

Katere so spremembe varnosti?

V svoji drugi generaciji Škoda Superb vozniku ponuja vrsto naprednih asistenčnih sistemov za pomoč vozniku, ki povečujejo varnost in udobje. Superb druge generacije ponuja do devet zračnih blazin, vključno z opcijskimi stranskimi zračnimi blazinami za potnike na zadnjih sedežih.

Novi Škoda Superb 2024
Novi Škoda Superb 2024 Avtor: Škoda
Novi Škoda Superb 2024
Novi Škoda Superb 2024 Avtor: Škoda
Notranjost Škoda Superb 2024
Notranjost Škoda Superb 2024 Avtor: Škoda
Novi Škoda Superb 2024
Novi Škoda Superb 2024 Avtor: Škoda
Novi Škoda Superb 2024
Novi Škoda Superb 2024 Avtor: Škoda
Novi Škoda Superb 2024
Novi Škoda Superb 2024 Avtor: Škoda
Novi Škoda Superb 2024 Ergo sedeži
Novi Škoda Superb 2024 Ergo sedeži Avtor: Škoda
Novi Škoda Superb Combi 2024 - prtljažnik
Novi Škoda Superb Combi 2024 - prtljažnik Avtor: Škoda
5

Škoda vozila že vrsto let navdušujejo naše stranke!

5
Nina Z. stranka Porsche Maribor
Kvalitetno opravljen servis, avto je bil pripravljen od dogovorjeni uri, pred servisom ste nas spomnili nanj...
5
Mediha C. stranka Porsche Koper
Zelo prijazno osebje in pripravljeni pomagati v vsaki situaciji. Tudi nadomestno vozilo uredili zelo hitro in profesionalno.
5
Ivan M. stranka Porsche Maribor
Z vašimi storitvami sem nadvse zadovoljen. Še posebej pa sem navdušen nad skrbjo, ki jo posvečate svojim strankam. Želim si še takšnega sodelovanja tudi v bodoče.
Poglej vsa mnenja

*Pogoji akcije Škoda

*Slike so simbolne, popusti se razlikujejo glede na model vozila, ponudba velja do preklica oziroma do razprodaje, preverite veljavnost akcije.

Emisije CO2: 270−21 g/km. Kombinirana poraba goriva: 8,1-3,1 l/100 km. Emisijska stopnja: EURO 6. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Slika je simbolna.

*Vsi podatki in informacije, omenjeni v tem dokumentu, so začasni in se lahko spremenijo. Vsi tehnični podatki, kot so denimo doseg in poraba, temeljijo na oceni v skladu s ciklom WLTP, in ne na uradni homologaciji; ŠKODA si pridržuje pravico, da spremeni cene, datume, barve in tehnične podatke, omenjene v tem dokumentu. Vpliv izbrane dodatne opreme na doseg in porabo v konfiguraciji ni podan. Priložene slike so le simbolične in zgolj informativne narave. Vse cene so informativne in preverite, ali vsebujejo morebitne popuste in ugodnosti.

1. Financiranje 1% vam omogoča nakup vozila Škoda za 1% njegove maloprodajne cene na mesec
Financiranje 1% vam omogoča nakup vozila Škoda za 1% njegove maloprodajne cene na mesec. Izračun mesečnega obroka financiranja velja v primeru sklenitve pogodbe s fiksno pogodbeno obrestno o finančnem leasingu pri Porsche Leasing SLO d.o.o. in hkratne sklenitve Hudobrega zavarovanja (permanentno zavarovanje avtomobilskega kaska pri zavarovalnici Porsche Versicherungs AG, podružnica v Sloveniji ter permanentno obvezno avtomobilsko zavarovanje pri Zavarovalnici Sava d.d.). Pri financiranju 1% lahko izbirate med različnimi obdobji financiranja in višinami pologov. Višina pologa in doba odplačevanja pa seveda vplivata na višino ostanka vrednosti ob koncu financiranja. Povedano drugače: daljša kot je doba financiranja in višji ko je polog, nižji bo ostanek vrednosti, ki ga boste ob koncu financiranja še morali plačati. To, kar je v vseh primerih enako, pa je višina mesečnega obroka. Ta ves čas financiranja znaša natanko en odstotek maloprodajne cene vozila na mesec, in to brez sprememb in skritih številk, brez drobnega tiska in presenečenj. Hkrati s sklenitvijo pogodbe o financiranju vozila sklenete tudi Hudobro/Škoda zavarovanje, ki vključuje permanentno kasko zavarovanje pri Porsche Versicherung AG, podružnica v Sloveniji ter permanentno zavarovanje avtomobilske odgovornosti pri Zavarovalnici Sava, ob tem pa prejmete 33 % popusta na kasko premijo in akcijsko obvezno zavarovanje. **Permanentno Porsche kasko zavarovanje, ki je v veljavi skozi celotno obdobje trajanja financiranja s samodejnim letnim podaljševanjem. ***Za vsa kritja je veljavna nižja odbitna franšiza kaska: za vozila z MPC do 20.000EUR (z DDV)**** odbitna franšiza znaša 90 EUR za popravila v mreži Škoda, za vozila z MPC nad 20.000 EUR (z DDV)**** znaša odbitna franšiza 150 EUR za popravila v mreži Škoda. Odbitna franšiza za popravila pri nepooblaščenih servisih, totalni škodi ali tatvini znaša 300 EUR. Več o pogojih na www.porscheleasing.si.

2. Pogoji financiranja in zavarovanja akcije ŠKODA BONUS 3% (SBON_3%_2024)
Bonus v obliki znižanja maloprodajne cene vozila: 3% od prodajne vrednosti vozila*
Obvezno Hudobro zavarovanje** za celotno dobo financiranja: permanentni kasko zavarovanje pri Porsche Versicherung AG, Podružnica v Sloveniji, permanentno zavarovanje avtomobilske odgovornosti Zavarovalnica Sava, 33% popusta na kasko premijo in akcijsko obvezno zavarovanje, nižja odbitna franšiza kaska***

 • Modeli vozil: vsi modeli
 • Oblika financiranja: finančni leasing in finančni leasing z ostankom vrednosti
 • Obdobje financiranja: od 48 do 84 mesecev
 • Polog: maksimalni polog je 50% nabavne vrednosti vozila
 • Enkratni stroški obdelave: 100 EUR
 • Minimalni znesek financiranja: 10.000 EUR

*Do 3 % bonusa od prodajne cene vozila je leasingojemalec upravičen v primeru sklenitve pogodbe o finančnem leasingu / kreditu / operativnem leasingu pri družbi Porsche Leasing SLO d.o.o. firma za leasing, Ljubljana in zavarovanju vozila preko zavarovalnega zastopnika družbe Porsche Zavarovalno Zastopništvo za celotno dobo financiranja (permanentno zavarovanje avtomobilskega kaska pri zavarovalnici Porsche Versicherungs AG, podružnica v Sloveniji ter permanentno obvezno avtomobilsko zavarovanje pri Zavarovalnici Sava d.d.) pod pogoji akcije SBON_3%_2024. Več o pogojih na www.porscheleasing.si.