Škoda Superb 2024 - nova generacija

Novi Škoda Superb - prvak elegance v novi generaciji in velik digitalni napredek.

Vas zanima novi Superb?

Dodali vas bomo na seznam interesentov.

Škoda Superb - nova generacija

Škoda začenja novo poglavje svoje zgodbe o uspehu: četrto generacijo svojega prvaka. Pred vami je povsem novi Škoda Superb, na voljo kot karavan in kombilimuzina.

Predvidoma bo novi model v Sloveniji že poleti 2024, ko si ga boste lahko ogledali v živo pri Porsche Verovškova, Porsche Maribor in Porsche Koper.

Škoda Superb 2024 - največje novosti:

 • 690 litrski prtljažnik v Combi izvedbi (1920 l s podrtimi sedeži)
 • novi in bolj učinkoviti motorji (bencinski in dizelski)
 • priključni hibrid z dosegom do 100 km (WLTP)
 • premijski in eleganten dizajn
 • novi matrični LED žarometi
 • več prostora v notranjosti
 • novi asistenčni sistemi
 • novi paketi opreme

Kontaktirajte nas!

Novi Škoda Superb trenutno še ni na voljo za nakup (predvidoma bo novi model v Sloveniji že v poletju 2024), v kolikor želite, da vas dodamo na seznam interesentov nas kontaktirajte ali nam pišite.

Novi Škoda Superb

Izjemen dinamični videz

Škoda Superb že več kot dve desetletji predstavlja tehnološko in oblikovalsko strokovnost Škode. Kupci najbolj cenijo praktičnost in seveda izjemno prostornost, ki je vedn vrhunska. Nova, četrta generacija nadgrajuje te prednosti in jih dviguje na višjo raven. S ponudbo četrte generacije Superba zagotavljamo, da popolnoma zadostimo individualnim potrebam vseh naših strank.

Prostorna notranjost

Premijski občutek

Novi Superb prinaša svež in čist notranji dizajn, s povečanim sredinskim predelom za shranjevanje, saj je v novi generacij prestavna ročica menjalnika sedaj prestavljena na volansko gred. Poleg tega se ponaša z novimi Ergo sedeži, opremljenimi s desetimi pnevmatično krmiljenimi masažnimi blazinami, ki zagotavljajo najvišjo stopnjo udobja. Nadzorni elementi so bili izboljšani za bolj intuitivno uporabniško izkušnjo, z uvajanjem Škoda Smart Dials.

Novi Škoda Superb 2024
Novi Škoda Superb 2024 Avtor: Škoda
Novi Škoda Superb 2024
Novi Škoda Superb 2024 Avtor: Škoda

Novi Superb notranjost

 • Nova, čista oblika notranjosti: urejena sredinska konzola z izbirno ročico na volanskem drogu za več prostora za shranjevanje; novi Ergo sedeži z desetimi pnevmatsko krmiljenimi masažnimi blazinami
 • Bolj intuitiven nadzor: Škoda Smart Dials, ki združuje haptične in digitalne funkcije
 • Do 13-palčni prostostoječi infotainment zaslon, nov Phone Box z induktivnim 15-vatnim polnjenjem in hlajenjem, hitro polnjenje prek USB- C
 • Trajnost: vsi tekstili v notranjosti so izdelani iz 100-odstotno recikliranih materialov
 • Funkcije povezljivosti: mobilne spletne storitve, aplikacije za informacije in razvedrilo in funkcije na zahtevo

Četrta generacija Superba ima nov koncept notranjosti s sredinsko konzolo, ki ima urejen nov videz in zdaj nudi še več prostora za shranjevanje, saj se je prestavna ročica sedaj premaknila na volanski drog. Povsem novi Superb ponuja nove sedeže Ergo z desetimi pnevmatsko krmiljenimi masažnimi blazinami. Linija oprem sedaj obsega skupno sedem Design Selections. Nove Škodine pametne številčnice združujejo haptične in digitalne funkcije ter omogočajo hiter in enostaven dostop do številnih funkcij vozila. Vodilni Superb ICE je zdaj opremljen s samostoječim informacijsko-razvedrilnim zaslonom, ki meri do 13 palcev, in prvič opcijsko na voljo zaslonom na glavo, ki dopolnjuje 10-palčni virtualni kokpit. Ker je ves tekstil v novem Superbu izdelan iz 100-odstotno recikliranih materialov, Škoda daje poseben poudarek trajnosti. Škoda Superb bo opremljena tudi z različnimi funkcijami Simply Clever, kot je električni pokrov prtljažnika v karavanski izvedbi Combi.

Škoda Smart Dials

Tri večnamenske Škodine pametne številčnice, ki pametno združujejo haptične in digitalne elemente, so nameščene med zaslonom infotainmenta in sredinsko konzolo. Upravljamo jih z vrtenjem in pritiskom, vsaka pa ima digitalni barvni zaslon s premerom 32 milimetrov. Upravljalni elementi omogočajo hiter dostop do številnih funkcij vozila in imajo edinstven zaključek temnega kroma. Dva zunanja pametna gumba za voznika in sovoznika prilagajata notranjo temperaturo, ogrevanje in prezračevanje sedežev. Vsaka trenutna funkcija Smart Dial je prikazana na zaslonu in jo lahko spremenite s pritiskom. Vozniki lahko sredinsko pametno številčnico prilagodijo za nadzor do štirih naslednjih funkcij: glasnost informacijsko-razvedrilnega sistema, hitrost ventilatorja, smer zraka, pametna klimatska naprava, načini vožnje in povečava zemljevida.

 

 
Novi Škoda Superb 2024
Novi Škoda Superb 2024 Avtor: Škoda

Novi Škoda Superb 2024

Četrta generacija Škode Superb gradni na glavnih prednostnih svojega predhodnika in ponuja še bolj sofisticiran in eleganten dizajn, več prostora in udobja ter najsodobnejšo tehnologijo. Tudi to generacijo Škode Superb-a bomo imeli izbiro med karavansko različico Combi in limuzinsko različico (ki v z večjo odprtino prtljažnika tehnično gledano sicer kombilimuzina oz. fastback). Nova struktura ponudbe z sedmimi oblikovalskimi izbori ponuja obilo trajnostnih rešitev, kot so tkanine iz 100-odstotno trajnostnih materialov. Hkrati inovativni Škoda Smart Dials ter nov koncept notranjosti s prostostoječim 13-palčnim zaslonom za informacijsko-zabavni sistem zagotavljajo še večjo enostavnost uporabe. Notranjost je preprosta in prostorna. Škoda je ponovno optimizirala svoje pogonske agregate za še večjo učinkovitost. Na voljo so trije bencinski motorji z močmi od 110 kW (150 KM) do 195 kW (265 KM) in dva dizelska motorja s 110 kW (150 KM) in 142 kW (193 KM). Poleg tega ponudba vključuje novi priključni hibridni pogonski sklop, ki je ekskluziven za karavansko različico Combi, ter povsem nov mild-hibridni pogon. Inovativni asistenčni sistemi, kot so Turn Assist in Crossroad Assist, prvič prinašajo v Superba.

Varnost močno izboljšana - Superb

V svoji drugi generaciji Škoda Superb vozniku ponuja vrsto naprednih sistemov za pomoč vozniku , ki povečujejo varnost in udobje. Turn Assist pomaga preprečiti trčenja na križiščih, parkiranje na daljavo pa je možno prek aplikacije. S funkcijo shranjenega parkirnega manevra si vozilo zapomni do pet parkirnih manevrov in jih nato izvede samodejno ali pa ga vodi aplikacija. Nadgradnja funkcije nadzora mrtvega kota - Side Assist razširi obseg zaznavanja vozil, kar poveča varnost, zlasti na avtocestah. Preoblikovan asistent za prometne zastoje zagotavlja jasnejši pogled na vozila v virtualnem kokpitu in je kombiniran s sistemom za prilagajanje voznega pasu in prilagodljivim tempomatom.

Notranjost Škoda Superb 2024
Notranjost Škoda Superb 2024 Avtor: Škoda

Digitalna napredna povezljivost - Superb 2024

Novi Škoda Superb je vedno na spletu in ponuja vrsto mobilnih storitev in informacijsko-razvedrilnih aplikacij. V avtomobilu so številni moderni in napredni zasloni. Avto je opremljen s štirimi USB-C vhodi za hitro polnjenje mobilnih naprav. Ena nova funkcija je izboljšano brezžično polnjenje, ki omogoča induktivno polnjenje dveh pametnih telefonov hkrati. Multimedijski sistem v povsem novem Superb vključuje standardni 10-palčni zaslon na dotik, radio DAB+, upravljanje s kretnjami in glasovne ukaze. Dodatna oprema v sklopu navigacije doda 13-palčni zaslon. Osem standardnih zvočnikov skrbi za kakovost zvoka, s štirinajstimi zvočniki avdio sistema Canton v sklopu dodatne opreme

 

Škoda Superb - pogosta vprašanja

Novi Superb - kdaj bo v Sloveniji?

Predvidoma bo novi model v Sloveniji v pred poletjem 2024. Ogledali in preizkusili ga boste lahko v živo pri Porsche Verovškova, Porsche Maribor in Porsche Koper.

Superb 2024 - katere so največje novosti?

Škoda Superb 2024 - največje novosti:

 • Novi in bolj učinkoviti motorji (3x benzinski, 2 dizla in priključni hibrid in blagi hibrid)
 • Možnost vožnje do 100 km na električni način v priključno hibridni različici)
 • več prostora za potnike in prtljago
 • bolj premijski in eleganten dizajn zunanjosti
 • novi matrični LED žarometi (40% močnejši kot v predhodniku)
 • novi asistenčni in varnostni sistemi
 • 690 litrski prtljažnik v Combi izvedbi (1920l z prevrnjenimi sedeži)
 • novi paketi opreme

Škoda Superb 2024 matrični žarometi

Ena od ključnih značilnosti so opcijski matrični žarometi LED druge generacije, ki oddajajo svetlejšo in jasnejšo svetlobo. Zadaj so dinamični smerniki in LED luči.

Katere so spremembe varnosti?

V svoji drugi generaciji Škoda Superb vozniku ponuja vrsto naprednih asistenčnih sistemov za pomoč vozniku, ki povečujejo varnost in udobje. Superb druge generacije ponuja do devet zračnih blazin, vključno z opcijskimi stranskimi zračnimi blazinami za potnike na zadnjih sedežih.

Novi Škoda Superb 2024
Novi Škoda Superb 2024 Avtor: Škoda
Novi Škoda Superb 2024
Novi Škoda Superb 2024 Avtor: Škoda
 
Novi Škoda Superb 2024
Novi Škoda Superb 2024 Avtor: Škoda
Novi Škoda Superb 2024 Ergo sedeži
Novi Škoda Superb 2024 Ergo sedeži Avtor: Škoda
Novi Škoda Superb Combi 2024 - prtljažnik
Novi Škoda Superb Combi 2024 - prtljažnik Avtor: Škoda
5

Škoda vozila že vrsto let navdušujejo naše stranke!

5
Nina Z. stranka Porsche Maribor
Kvalitetno opravljen servis, avto je bil pripravljen od dogovorjeni uri, pred servisom ste nas spomnili nanj...
5
Mediha C. stranka Porsche Koper
Zelo prijazno osebje in pripravljeni pomagati v vsaki situaciji. Tudi nadomestno vozilo uredili zelo hitro in profesionalno.
5
Ivan M. stranka Porsche Maribor
Z vašimi storitvami sem nadvse zadovoljen. Še posebej pa sem navdušen nad skrbjo, ki jo posvečate svojim strankam. Želim si še takšnega sodelovanja tudi v bodoče.
Poglej vsa mnenja