Želite več informacij?

Pokličemo nazaj v 29 sekundah!
Vsak dan od 8.-17. ure.

BONITETA ZA ELEKTRIČNA VOZILA v letu 2022 znaša 0 €!

V letu 2022 je novela Zakona o dohodnini odpravila boniteto za električna vozila, ki po novem znaša 0 €. V primerjavi s 1,5 % za bencinska in dizelska vozila!

BONITETA ZA ELEKTRIČNA VOZILA v letu 2022 znaša 0 €!

Odpravljena boniteta za električna vozila 2022

ELEKTRIČNI AVTOMOBILI 2022: boniteta za električna vozila po novem znaša za zasebno uporabo službenega električnega vozila 0 evrov, ne glede na vrednost vozila! Boniteta za službena vozila je tako brez omejitve - največja vrednost vozila z DDV ni več omejena na 60.000 €. Za točne informacije preverite novelo Zakona o dohodnini, kjer je bila v uradnem listu RS potrjena omenjena davčna spodbuda za električna vozila.

Bistvena novost – nižja stopnja bonitete za električna vozila 2022!

  • Električni avtomobili: boniteta 0 € (za primerjavo: bencinska in dizelska vozila kar 1,5 %)

Ne pozabite na ostale ugodnosti ob nakupu!

EKO SKLAD SUBVENCIJA 2022: pred kratkim je Eko sklad spremenil pogoje subvencioniranja vozil. Preverite veljavnost navedenih ugodnosti pri prodajnih svetovalcih.* 

  • Fizične osebe: do 4.500 € za nakup novega, do 3.500 za testno el. vozilo ali subvencionirano financiranje
  • Pravne osebe: ukinjena subvencija ob nakupu, v veljavi subvencionarino financiranje; novost: možnost dobitka DDV

 
Želite več informacij o električni ponudbi? Pokličite na 041 392 204. Z veseljem vam bomo pomagali!
Vabljeni tudi v salone Porsche Inter Auto kjer si lahko najnovejše modele ogledate v živo in doživite prihodnost mobilnosti.

Kaj točno pravi zakon?

Uporabo električnih vozil ureja 43. člen ZDoh-2. Po novem znaša boniteta za zasebno uporabo službenega električnega vozila 0 evrov, ne glede na vrednost vozila! Boniteta za službena vozila je tako brez omejitve - največja vrednost vozila z DDV ni več omejena na 60.000 €. Za točne informacije preverite novelo Zakona o dohodnini, kjer je bila v uradnem listu RS potrjena omenjena davčna spodbuda za električna vozila.

Gre za ukrep, ki je del politike spodbujanja električne mobilnosti. Končni cilj je prehod na uporabo vozil s pogonom na alternativna goriva do leta 2030. To je rok, ko naj bi v Sloveniji prepovedali prvo registracijo vozil z emisijami, večjimi od 49 gramov ogljikovega dioksida na kilometer. Ali bo cilj izpolnjen, je desetletje vnaprej nehvaležno napovedovati, vsekakor pa ukrepi, kakršen je znižanje bonitete za električna vozila, pomenijo korak v pravo smer. Pri tem ne pozabite tudi na hišne polnilne postaje in MOON električne polnilnice

Audi e-tron 50
Audi e-tron 50 Avtor: Audi
Audi e-tron 50
Audi e-tron 50 Avtor: Audi