Naše servisne delavnice in prodajni saloni so odprti. NOVOSTI: VW ID 4 že v prodajiNovi Škoda Kodiaq, Novi Audi Q4 e-tron. Več info: 01 58 25 400 (8h-17h).

Novi VW Caddy 2021 – že od 14.997 € + DDV!*

Novi VW Caddy 2021 – že od 14.997 € + DDV!*

Novi Volkswagen Caddy – že v salonu pri Porsche Ljubljana, Koper in Maribor!

Avtor: Jan Gregorin

Zagotovite si novi Caddy!

Začetek prodaje v Sloveniji.

Novi VW Caddy 2021 – že v salonu!

VW Caddy je izjemno priljubljen v segmentu dostavnikov, družinskih enoprostorcev, kombijev za prevoz in celo bivalnikov. Pomembno je predvsem to, da so jih do sedaj izdelali že več kot tri milijone. Pred nami je že peta generacija uspešnega modela VW Caddy, vsaka podrobnost je bila pri novi generaciji zasnovana povsem na novo. *Cena velja v primeru akcijskega VW GV financiranja (-1.000 €). 

Novi VW Caddy – izvedben, ki so že v prodaji:

 • VW Caddy Kombi/Life – kombi z zastekljenim potniškim delom
 • VW Caddy Cargo furgon z zaprto nadgradnjo
 • VW Caddy Maxi - podaljšanja izvedba
 • VW Caddy Krpan - za vsakodnevno prilagodljivost
 • VW Caddy California - praktičen majhen avtodom
   

Preverite:

Želite več informacij o novem modelu? Pišite nam na [email protected] ali nas pokličite na 031 616 918!

Novi VW Caddy – tehnični podatki, dizelski TDI-motor

Različica Moč (kW/KM) Menjalnik Cena z DDV Poraba (l/100km)
Caddy 5 2.0 TDI 55/75 6-stopenjski ročni menjalnik 22.462 € 4,5
Caddy 5 Cargo Entry 2.0 TDI 55/75 6-stopenjski ročni menjalnik 19.149 € 4,5
Caddy 5 Maxi 1.5 TSI 84/114 6-stopenjski ročni menjalnik 25.397 € 7,3
Cadyy 5 Krpan 2.0 TDI 55/75 6-stopenjski ročni menjalnik 23.750 € 4,5

Novi Caddy 4MOTION že na voljo za naročila

Zdaj je novi Caddy na voljo tudi s štirikolesnim pogonom 4MOTION, ki je tudi pri nas zelo priljubljen. Caddy Cargo, Caddy kot osebno vozilo in Caddy California, vsi tudi v izvedbi Maxi, so torej odslej lahko gnani tudi na vsa štiri kolesa. Novi Caddy s štirikolesnim pogonom 4MOTION je mogoče naročiti izključno z motorjem TDI z močjo 90 kW (123 KM) in 6‑stopenjskim ročnim menjalnikom. (1)

Izkoristite ugodnosti:

 • za najhitrejše kupce 1.000* € bonusa za financiranje
VW Caddy 4MOTION
VW Caddy 4MOTION Avtor: Volkswagen

Novi VW Caddy Life

Za družinske podvige.

Serijska oprema novega modela VW Caddy Life:

 • večfunkcijski usnjeni volan
 • različni kromirani dekorativni elementi
 • strešne letve črne barve
 • električno nastavljiva, ogrevana in zložljiva ogledala 
 • lahka aluminijasta platišča briljantne barve
 • zložljive mizice z držali za skodelice
 • žepi za zemljevide na sprednjih sedežih
 • "Composition Media", 8,25" zaslon na dotik
   

Slike so simbolične.

Novi VW Caddy Cargo

Mojster za vse!

Serijska oprema novega modela VW Caddy Cargo:

 • 12-voltna vtičnica na armaturni plošči
 • električni pomik sprednjih stekel
 • klimatska naprava
 • nastavljanje višine voznikovega sedeža
 • okna na krilnih vratih zadaj
 • predelna stena s fiksnim oknom.
 • "Composition Audio", 6,5" zaslon na dotik
 • priprava za telefon
   

Slike so simbolične.

Volkswagen Caddy – razlogi, zakaj ga izbrati!

Ena izmed ključnih novosti je vsekakor povsem nova prečna modularna platforma MQB, ki omogoča uporabo najsodobnejših tehnologij ter asistenčnih in multimedijskih sistemov. Obenem pa zagotavlja tudi splošno varnost, udobje, digitalizacijo in še veliko več. Volkswagen Gospodarska vozila (VW GV) z novo tehnologijo dvojnega vbrizgavanja, imenovano twindosing, omogoča, da so turbodizelski motorji TDI čisti, kot še nikoli poprej. 

Novi VW Caddy – najpomembnejše novosti:

 • zasnovan na novi platformi MQB
 • kompaktna zunanjost, prostorna notranjost 
 • v Caddyju Maxi je prostora za dve euro paleti
 • nova tehnologija TDI twindosing
 • popolnoma digitalna notranjost Innovision Cockpit
 • 19 novih ali izboljšanih asistenčnih sistemov
   

Pred kratkim je bil predstavljen tudi popolnoma novi VW Transporter T6.1, ki prinaša nove smernice gospodarskih vozil. 

Novi VW Caddy - dimenzije, mere

Dimenzije, mere Dolžina (mm) Višina (mm) Širina (mm) Prtljažnik (l)
Caddy 5 Life/Cargo 2.0 TDI 4500 1856 1614 /
VW Caddy 2020 - konfigurator
VW Caddy 2020 - konfigurator Avtor: Volkswagen

Prepoznavna in karizmatična zunanjost

Zunanjost nove generacije modela Volkswagen Caddy je bila zasnovana povsem na novo – na karoseriji opazimo dinamične športne linije. Zahvaljujoč novi platformi MQB se je močno povečala prostornost v notranjosti. Izjemen je tudi podatek, da so s tem količnik zračnega upora (cX) z 0,33 uspeli zmanjšati na 0,30, kar je merilo v segmentu tega avtomobilskega razreda. VW Caddy je lahko opremljen z do sedmimi sedeži. Med dodatno opremo pa najdemo kar nekaj povsem novih tehnologij: električna zapiralna asistenca za drsna vrata in zadnji dvižni pokrov ter panoramska streha z 1,4 m2 veliko stekleno površino nad prvo in drugo sedežno vrsto. Marsikomu bodo všeč tudi do 18-palčna aluminijasta platišča ter novi popolnoma LED-žarometi in zadnje luči, ki so prav tako opremljene z LED-tehnologijo. Caddy je prvič opremljen s sistemom Keyless Access za odpiranje in zagon brez ključa ter z digitalnimi merilniki, imenovanimi Digital Cockpit. (1)

VW Caddy 2020
VW Caddy 2020 Avtor: Volkswagen
VW Caddy 2020 notranjost
VW Caddy 2020 notranjost Avtor: Volkswagen
VW Caddy Cargo
VW Caddy Cargo Avtor: Volkswagen

Popolnoma novi paketi opreme – Caddy, Life in Style

Novi VW Caddy pete generacije bo na trg spet prišel v komercialnih izvedbah Cargo (furgon z zaprto nadgradnjo) in Kombi (z zastekljenim potniški delom) ter v različnih izvedbah kot praktični enoprostorec s homologacijo za osebna vozila. Tukaj pa so tudi povsem novi paketi opreme pri osebni različici: v prihodnje se bo osnovna izvedba imenovala Caddy, sledila ji bo linija Caddy Life, najbolj eleganten pa bo Caddy Style. Ob tem sporočamo, da je serijska oprema modela Caddy precej bogatejša že v osnovi! (2)

VW Caddy

Digitalni kombinirani instrument – novo poglavje armaturne plošče

Volkswagen Caddy pete generacije vas bo zagotovo prepričal z novimi visokotehnološkimi rešitvami in precej večjo praktičnostjo v notranjosti. Podaljšana izvedba, imenovana Caddy Maxi, zagotavlja dovolj prostora za kar dve euro paleti, ki sta na sredini in zadaj lahko obrnjeni počez ali pa na sredini počez in zadaj po dolžini vozila. Navdušeni boste nad novim digitalnim kombiniranim instrumentom Digital Cockpit in multimedijskim sistemom z zaslonom z velikostjo med 6,5 in 10,0 palca.

Z največjim zaslonom je na voljo povsem dovršeno digitalno okolje Innovision Cockpit. Prek enote OCU (Online Connectivity Unit) z integrirano eSIM-kartico lahko multimedijski sistemi dostopajo do mobilnih spletnih storitev in funkcij iz ponudbe Volkswagen We. Novi Caddy je tako več čas povezan s spletom.

VW Caddy California - veliko novosti

VW Caddy California za brezskrbno kampiranje! VW že desetletja proizvaja ekskluzivne avtodome California. Caddy California je izjemno priljubljen tudi v Sloveniji. Na podlagi prejšnje generacije, je sedaj na voljo naslednja generacija Caddya, ki je seveda še veliko boljša kot prejšnja. 

Novi VW Caddy California - prednosti:

 •  zložljiva postelja velikosti 198 x 107 cm
 • patenirane vzmetnice in žepkaste vzmeti
 • vgrajena majhna kuhinja
 • velika panoramska streha
 • osvetlitveni sistem LED
 • dva stola in kamp miza
 • prostostoječi šotor
 • na voljo sta dva motorja TDI
VW Caddy prostornost
VW Caddy prostornost Avtor: Volkswagen

VW Caddy – napredni asistenčni sistemi

Kar šest od 19 asistenčnih sistemov je v novi generaciji modela VW Caddy povsem novih. Mednje spada Travel Assist, ki – prvič v gospodarskem vozilu Volkswagen – omogoča asistirano vožnjo v celotnem hitrostnem območju. V kombinaciji s sistemom Travel Assist je novo zasnovani večfunkcijski volan za Caddy opremljen s kapacitivnimi senzorji, ki zagotavljajo precizno zaznavanje dotika brez sile, tako da ne prihaja do napačnih opozoril. Novost v modelu Caddy sta tudi sistem Trailer Assist, ki ga poznamo iz modela VW Crafter in skrbi za bistveno lažje vzvratno manevriranje s prikolico, ter asistenca za menjavo voznega pasu, vklj. z asistenco za odparkiranje. Prav vsi ostali asistenčni sistemi za Caddy so nadgrajeni in posodobljeni z novimi funkcijami. 

VW Caddy – novi motorji TDI twindosing, TSI in TGI

VW Caddy nove generacije se lahko pohvali z naprednimi štirivaljnimi dizelskimi TDI-motorji. Gre za povsem nove motorje naslednje generacije. Že sedaj namreč izpolnjujejo emisijske standarde Euro 6 za leto 2021 in prav vsi so opremljeni s filtri za trdne delce DPF. Za TDI-motorje z močjo med 55 kW (75 KM) in 90 kW (122 KM) se prvič uporablja nova tehnologija twindosing: s pomočjo dveh katalizatorjev SCR in s tem realiziranega dvojnega vbrizgavanja aditiva AdBlue so se emisije dušikovih oksidov (NOx) v primerjavi z motorji iz prejšnje generacije modela VW Caddy zmanjšale. Novi TDI-motorji za novi Volkswagen Caddy se tako uvrščajo med najčistejše dizelske motorje na svetu. Enako učinkovita in trajnostno zasnovana sta tudi turbobencinski motor TSI z močjo 84 kW (116 KM) in prisilno polnjeni motor na zemeljski plin TGI. Nove pogonske tehnologije prinašajo pozitivne učinke v ekološkem in ekonomskem smislu: glede na izbrani motor je predvidena poraba novega Caddyja v primerjavi s prejšnjim modelom nižja za kar do 12 %.

Ob tej priložnosti vam lahko tudi povemo, da kmalu prihaja električni model VW ID.3. Z modelom ID.3 se v svetu električne mobilnosti začenja povsem novo obdobje. Vabljeni k branju članka o polnilnih postajah: polnilne postaje.

Spremljajte nas na naši spletni strani, saj redno objavljamo najnovejše novice iz sveta znamk Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda in Porsche. Konec februarja pričakujemo novo generacijo modela Škoda Octavia 2020 in nekoliko kasneje tudi povsem novo generacijo modela SEAT Leon 2020.

Novi VW Caddy – pogosta vprašanja

Novi VW Caddy – katere izvedbe so na voljo?

Novi VW Caddy – izvedbe, ki so že v prodaji:

 • VW Caddy Kombi/Life – kombi z zastekljenim potniškim delom
 • VW Caddy Cargo – furgon z zaprto nadgradnjo

Novi VW Caddy Life – oprema

Novi VW Caddy Life – oprema: večfunkcijski usnjeni volan, različni kromirani dekorativni elementi, strešne letve črne barve, električno nastavljiva, ogrevana in zložljiva ogledala, lahka aluminijasta platišča briljantne barve, zložljive mizice z držali za skodelice, žepi za zemljevide na sprednjih sedežih, "Composition Media", 8,25" zaslon na dotik.

Novi VW Caddy Cargo – oprema

Novi VW Caddy Cargo – oprema: 12-voltna vtičnica na armaturni plošči, električni pomik sprednjih stekel, klimatska naprava, nastavljanje višine voznikovega sedeža, okna na krilnih vratih zadaj, predelna stena s fiksnim oknom, "Composition Audio", 6,5" zaslon na dotik, priprava za telefon.

VW Caddy 2020 in 2019 – primerjava

V primerjavi s prejšnjo generacijo so najnovejše novosti pri povsem novi generaciji zagotovo naslednje: zasnovan je na novi platformi MQB, predstavlja še veliko bolj kompaktno zunanjost in prostorno notranjost, v Caddyju Maxi je prostora za dve euro paleti, uporabljena je nova tehnologija TDI twindosing. V notranjosti boste opazili popolnoma digitalno notranjost Innovision Cockpit ter 19 novih oz. izpopolnjenih asistenčnih sistemov. 

VW Caddy 2020 – mere in dimenzije

Novi VW Caddy v dolžino meri 4500 mm, v višino 1856 mm in v širino 1614 mm. 

Pokličite nas - za vse dodatne informacije smo vam z veseljem na voljo!

Porsche Koper

Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Porsche Ljubljana

Bravničarjeva ulica 5, 1000 Ljubljana

Porsche Maribor

Šentiljska c. 128a, 2000 Maribor

VW Caddy naše stranke navdušuje v vseh generacijah!

Število ocen: 804
5
         
4. december 2019
Ivan P. , stranka Porsche Koper
Volkswagen Touran Traveller TDI/103 kW/140 KM/6-sto
         
Pohvala na dobro in hitro opravljena dela, kakor tudi na svetovanja. Osebje je prijazno in vedno pripravljeno svetovati najboljše rešitve. Ostanite takšni še dalje.
21. avgust 2019
Liljana M. , stranka Porsche Ljubljana
Volkswagen Touareg V6 3.0 TDI BlueMotion Technology
         
Hvala, ker se lahko popolnoma zanesem na vas.
14. avgust 2019
Nurija B. , stranka Porsche Ljubljana
Volkswagen Golf Plus Trendline TSI
         
Zadovoljen sem 1000%, zato pri vas servisiram svoje vozilo že 16 let. Odlično!
29. julij 2019
Stefan D. , stranka Porsche Verovškova
Volkswagen Passat CC 1.8 TSI/160 KM/6-stopenjski/4-
         
Kakor vedno, se k Porsche Verovškova vračam zaradi prijaznih in profesionalnih zaposlenih, ki zame in moje vozilo poskrbijo kakor, da gre za njihovo. Sigurno najboljši servis daleč naokoli.
8. julij 2019
Lidija I. , stranka Porsche Ljubljana
Volkswagen Golf Sportsvan Comfortline 1.6 TDI
         
Zelo dobro organiziran servis, storitve na visokem nivoju, vse je potekalo brez težav.

Podobni članki

MENJAVA OLJA - ugodna menjava olja Volkswagen, Audi, Škoda, SEAT, Porsche!

Menjava olja akcija Menjava motornega olja Menjava olja cena ...

VW Polo 2021 - svetovna premiera novega že v četrtek 22.4 ob 11. uri!

Vas zanima novi Polo? Pišite in dodali vas bomo na čakalno listo. VEČ INFORMACIJ ...

VW ID.4 je prejel pet zvezidc Euro NCAP!

Zagotovite si novi ID.4! Bodite med prvimi v Sloveniji! ŽELIM PONUDBO ...

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.