Volkswagen Golf

Volkswagen Golf - vsestranski kot le malokateri avto!


Volkswagen Golf v vseh generacijah skrbi za izjemen nastop. S številnimi aduti že vrsto let predstavlja najboljšo izbiro v srednjem kompaktnem razredu. Poznamo več izvedenk, kot je recimo običajna petvratna kombilimuzinaGolf Variant in Golf Sportsvan ter ostale. Sedaj je v prodaji sedma generacija, ki je bila predstavljena leta 2012 (Volkswagen Golf 7). Že leta 2019 pa pričakujemo Volkswagen Golf 8. Znamka Volkswagen pri modelu Golf vsekakor ne skopari na tehnologiji. 


Volkswagen Golf rabljena vozila, Volkswagen Golf cena - vedno ugodna!
 

Rabljena vozila Volkswagen Golf pri Porsche Inter Auto
 

Volkswagen Golf prenova

 


Bi radi podrobneje spoznali model Volkswagen Golf? Zapeljite ga na testno vožnjo.
 

Prijavite se na testno vožnjo

Volkswagen Golf čaka, da ga preizkusite

 

Volkswagen Golf z izpopolnjeno mero varnosti
 

Vse izvedbe modela Volkswagen Golf so serijsko opremljene s sistemom start-stop in z rekuperacijskim načinom delovanja. Poleg tega ima Volkswagen Golf vgrajeno tudi funkcijo večnaletnega zaviranja, ki v primeru trčenja vozilo samodejno večkratno zavira, da bi se prisotna kinetična energija lahko čim bolj zmanjšala. Za Volkswagen Golfa je opcijsko v ponudbi tudi proaktivni sistem zaščite potnikov. Če ta sistem zazna potencialno nezgodno situacijo, se voznikov in sovoznikov varnostni pas samodejno vnaprej napneta, da bi bila s tem zagotovljena najboljša možna zaščita, ki jo nudita sistema varnostnih blazin in varnostnih pasov.

Če pa je situacija še bolj kritična, denimo če pride do prekrmiljenja ali podkrmiljenja, pri čemer se vključi ESC, se poleg tega zaprejo stranska stekla (do končne reže) in strešno okno. Če so okna in streha skoraj do konca zaprti, se varnostne blazine za glavo oz. stranske varnostne blazine lahko optimalno naslonijo nanje, tako da je njihov učinek kar najboljši. Vsekakor ne pozabite preveriti tudi starejša model Golf 6 in Golf 7
 


Asistenčni sistemi Volkswagen Golf
 

Volkswagen Golf ima številne asistenčne tehnologije, kot so sistem za nadzor prometa Front Assist s funkcijo mestnega zaviranja v sili, avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC), asistenca za ohranjanje smeri Lane Assist, sistem za zaznavanje utrujenosti voznika, funkcija prepoznavanja prometnih znakov, najnovejša generacija parkirnega sistema s krmilno avtomatiko Park Assist ter avtomatizirani funkciji za uravnavanje luči Light Assist in Dynamic Light Assist.

Volkswagen Golf tehnični podatki
 

Poleg tega lahko omenimo še druge sisteme, denimo progresivno krmiljenje, izbiro voznega profila z do petimi programi (Eco, Sport, Normal, Individual in v kombinaciji s sistemom za dinamično uravnavanje podvozja DCC plus tudi program Comfort), ergonomski športni sedež (ergoActive), zaščito pred točenjem napačnega goriva za dizelske modele, komfortno termoizolacijsko zasteklitev ter zadnjo generacijo informacijskih in razvedrilnih sistemov. Volkswagen Golf dimenzije: 
 

  Dolžina Širina Višina Medosna razdalja Prtljažni prostor S podrto klopjo
Volkswagen Golf 4258 mm 1790 mm 1492 mm 2620 mm 380 litrov 1270 litrov
Volkswagen Golf Variant 4567 mm 1799 mm 1496 mm 2620 mm 605 litrov 1620 litrov
Volkswagen Golf Variant Alltrack 4567 mm 1799 mm 1515 mm 2629 mm 605 litrov 1620 litrov
 

 

Rabljena vozila Volkswagen Golf pri Porsche Inter Auto

 


Volkswagen Golf z najnovejšo tehnologijo
 

Vsi informacijski in multimedijski sistemi za Volkswagnovega Golfa so serijsko opremljeni z zaslonom na dotik. Naprave so na voljo v šestih izvedbah in s tremi različnimi velikostmi zaslonov: 5-palčnim, 5,8-palčnim in 8-palčnim. Zasloni od velikosti 5,8 palca naprej so pri znamki Volkswagen opremljeni s senzorjem približevanja: ko se voznik ali sovoznik s prstom približata zaslonu, sistem iz prikazovalnega samodejno preklopi v upravljalni režim. Poleg tega imajo zasloni integrirano funkcijo, ki omogoča, da s potegom prsta pregledujemo sezname ali v mediateki listamo po naslovnicah CD-plošč. Opcijsko so med drugim na voljo še vrhunski avdiosistem proizvajalca Dynaudio ter dva telefonska vmesnika (Comfort in Premium). Za model Volkswagen Golf so na voljo paketi opreme Golf Trendline, Golf Comfortline in Golf Highline. V okviru različic Trendline in Comfortline se kupci lahko odločijo tudi za Golf Variant TDI BlueMotion. Ta se od ostalih različic razlikuje v vizualnem izgledu in po tehničnih podatkih. Volkswagen Golf cena je v vseh primerih povsem konkurenčna. 

VIDEO: Novi Volkswagen Golf
 


Volkswagen Golf nova vozila, Volkswagen Golf ugodno financiranje!
 


Volkswagen Golf: napredni bencinski TSI in dizelski TDI motorji
 

V model Volkswagen Golf se vgrajujeta dve popolnoma novo razviti generaciji pogonskih motorjev. Kot je bilo omenjeno že v uvodu, je vseh sedem motorjev kombiniranih s sistemom start-stop (za pribl. štiri odstotke nižja poraba) in z rekuperacijo (izpust CO2 manjši za okrog tri odstotke). Za prestavljanje se v Golfu glede na izbrani motor uporabljajo 5 in 6 stopenjski ročni menjalniki. Poleg tega je večino agregatov: bencinski TSI in dizelski TDI mogoče kombinirati tudi z samodejnim menjalnikom za neposredno prestavljanje (DSG).

Bencinski motorji imajo moč 63 kW (85 KM), 77 kW (105 KM), 90 kW (122 KM) in 103 kW (140 KM). Z učinkovitostjo se lahko pohvalijo prav vsi motorji za model Volkswagen Golf, še posebej učinkovito pa Golfa seveda poganjajo dizelski motorji. Moč teh treh sodobnih dizelskih modelov v Golfu: 77 kW (105 KM), 81 kW (110 KM) in 110 kW (150 KM). Pri tem pa varčnost ne odlikuje samo 110-konjskega TDI BlueMotion motorja, ki v povprečju porabi samo 3,3 l/100 km; celo TDI z močjo 110 kW in navorom 320 Nm se s porabo 4,2 l/100 km močno približa magični 4-litrski porabi.
 


Volkswagen Golf GTI in Volkswagen Golf R

 

Pri Volkswagnu je kratica GTI (ter Volkswagen Golf R) že več kot tri desetletja sinonim za suvereno vozno dinamiko. Legendarni športni avto kompaktnega formata je na voljo v dveh različno močnih izvedbah: serijsko z 220 KM, kot Volkswagen Golf GTI Performance pa z 230 KM in zaporo diferenciala na sprednji premi. Volkswagen Golf GTI ima pod pokrovom motorja vgrajen bencinski turbomotor (TSI) z močjo 162 kW (220 KM). Prvič v zgodovini tega legendarnega športnega avtomobila je za Volkswagen Golf GTI že tovarniško na voljo še ena izvedba z večjo močjo: GTI Performance. Pri tej različici je največja moč povečana na 169 kW (230 KM). Obe izvedbi GTI imata enak, zavidanja vreden navor 350 Nm. GTI lahko v 6,5 sekunde pospeši do 100 km/h, njegova končna hitrost pa je 246 km/h (GTI Performance: 6,4 sekunde za pospešek do 100 km/h in največja hitrost 250 km/h). Obe GTI-različici sta opremljeni s sistemom start-stop, izpolnjujeta izpušni standard EU 6, v kombinaciji s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom pa beležita enako nizko porabo goriva 6,0 l/100 km (emisija CO2: 139 g/km).

Volkswagen Golf GTI cena - kljub vsemu ugodna!
 

To pomeni, da je poraba v primerjavi s prejšnjo generacijo Volkswagen Golf GTI manjša za 18 %. Z opcijskim 6-stopenjskim menjalnikom DSG znaša poraba GTI-jev 6,4 oz. 6,5 l/100. Športni značaj Golfa GTI se zrcali v specifičnem sprednjem in zadnjem odbijaču, tradicionalno rdeče lakiranih zavornih čeljustih, dveh kromiranih izpušnih ceveh in športnem podvozju. Poleg tega velja od zunanjih elementov omeniti še 17-palčna GTI auminijasta platišča Brooklyn in pnevmatike z dimenzijo 225/45, stranska pragova, usmernik zraka na robu strehe, difuzor in zatemnjene zadnje luči z LED tehnologijo (vklj. z LED-osvetlitvijo registrske tablice). V notranjosti optično najbolj pritegnejo vrhunski športni sedeži s karo vzorcem ("Clark"), črna stropna obloga in rdeča ambientna osvetlitev, vključno z osvetljeno vstopno letvico. Dodati velja še športne detajle opreme v slogu GTI, kot so športni volan, glava prestavne ročice, kombinirani instrument, specifične dekorativne letve ter pedali in opora za nogo iz legiranega jekla. 


Za odlično mešanico udobja in varnosti v Volkswagen Golfu GTI je Volkswagen poskrbel z obseženim izborom opreme: poleg biksenonskih žarometov, progresivnega krmiljenja, ParkPilota (parkirni senzorji spredaj in zadaj) in sistema za zaznavanje utrujenosti voznika sodijo zraven še radijski sistem Composition Touch, avtomatska klimatska naprava Climatronic in Zimski paket. Serijsko so na voljo naslednje barve lakov: tornado rdeča, črna in čista bela. Volkswagen Golf R pa predstavlja še bolj izpopolnjeno športno različico s še zmogljivejšim motorjem. Že naslednji generaciji Volkswagen Golf 5 in Volkswagen Golf 6 sta imele špotne različice, pa tudi generacije pred tem tudi. Volkswagen Golf 7 predstavlja še več in Volkswagen Golf 8 pa tudi obljubja ogromno!

Volkswagen Golf s samodejnim menjalnikom DSG Poraba goriva Najvišja hitrost 0 - 100 km/h
Bencin 1.0 TSI BMT 85kW (115KM) 4,9l/100km 196 km/h 9,9 s
Bencin 1.5 TSI ACT BMT 96kW (130KM) 4,9l/100km 209 km/h 9,1 s
Bencin 2.0 TSI BMT 221kW (300KM) 7,1l/100km 250 km/h 4,6 s
Dizel 1.6 TDI BMT 85kW (115KM) 4,0l/100km 198 km/h 10,5 s
Dizel 2.0 TDI SCR BMT 4MOTION 110kW (150KM) 4,9l/100km 211 km/h 8,6 s


Volkswagen Golf karavan - vsestransko uporabno karavanska različica Variant
 

Najuspešnejši evropski proizvajalec avtomobilov ponuja kupcem tudi vsestransko uporabno karavansko različico modela Volkswagen Golf. Podobno kot pri klasičnem kombilimuzinskemu Golfu se je masa vozila tudi pri Golf karavan Variant močno zmanjšala, ker je za do 100 kg lažji od Golfa VI in opremljen s celo armado novih asistenčnih sistemov.

Volkswagen Golf Variant
 

Golf Variant je danes eleganten vsestranski avtomobil, ki nizko porabo goriva in hkrati dinamične vozne zmogljivosti združuje z zelo visoko kakovostjo in prilagodljivostjo. Prostornina prtljažnika se je v primerjavi s predhodnikom povečala s 505 na 605 litrov. Če pa v vozilo prtljago naložimo do naslonjal sprednjih sedežev in do stropa, se Golf Variant lahko pohvali s prtljažno kapaciteto kar 1.620 litrov (prejšnji model: 1.495 litrov). Prtljažni prostor meri do zadnje sedežne klopi v dolžino 1.055 mm, do naslonjal sprednjih sedežev pa 1.831 mm; na najožjem delu meri prtljažnik v širino spoštljive 1.003 mm; spodnji rob prtljažnika je praktično nizek, le 630 mm nad tlemi – s temi podatki bi moral biti Golf Variant zlahka dorasel večini transportnih nalog.

Volkswagen Golf oprema
 

Kar zadeva opremo, je karavan zdaj prvič opremljen s prtljažnim rolojem, ki ima dvostopenjsko navijalno avtomatiko; kadar roloja ne potrebujemo, ga tako kot predelno mrežo lahko shranimo pod dnom prtljažnega prostora. Poleg tega je pri novem Golf Variant prtljažno dno zdaj mogoče nastaviti po višini oziroma ga je mogoče blokirati v različnih položajih, lahko pa ga tudi v celoti odstranimo. Še bolj praktično uporabna sta tudi vzvod za sprostitev naslonjala zadnje sedežne klopi iz prtljažnika, pa tudi samo podiranje naslonjala. Uporabnost Volkswagen Golf karavan prtljažnika podkrepijo tudi štirje kaveljčki za vrečke ali torbice. Aktualne cene si lahko ogledate v Volkswagen Golf cenik (VW Golf cenik). 
 


Volkswagen e-Golf z dosegom do 300 kilometrov
 

Kot prvi model v svojem razredu je Volkswagen Golf 7 od leta 2014 na voljo tudi z izključno električnim pogonom (e-Golf) in tudi s priključnim hibridnim pogonom (Golf GTE). Leta 2016 je Volkswagen svetovni javnosti premierno predstavil novo generacijo e-Golfa*. Brezemisijski e-Golf ima v primerjavi s prejšnjo generacijo več moči, večji doseg in inovativnejšo opremo. Ključno je povečanje dosega: e-Golf lahko zdaj z enim polnjenjem baterije lahko v povprečju (odvisno od načina vožnje in uporabe klimatske naprave) prevozil do 200 kilometrov – to pomeni, da se je njegov akcijski radij povečal za okrog 50 odstotkov. Po kriterijih "novega evropskega voznega cikla" (NEVC) znaša doseg vozila do 300 kilometrov. e-Golf, ki je na voljo samo v 5-vratni izvedbi, je postal prva izbira za vse, ki si želijo kakovostnega in popolnoma brezemisijskega vozila. Volkswagen je lani v e-Golf pričel vgrajevati novo litij-ionsko baterijo, katere kapaciteta se je s 24,2 kWh povečala na 35,8 kWh. V času ene ure se baterija na hitri polnilni postaji (DC/40 kW) lahko napolni na 80 odstotkov. Čez noč ali med službo pa se baterija na stenski polnilni postaji (AC/7,2 kW) lahko 100-odstotno napolni v manj kot šestih urah. Volkwagen e Golf cena je ugodna glede na vso tehnologijo. 

Izpopolnjena električna tehnologija


Energija se zdaj še bolj suvereno kot prej pretvarja v pogonsko moč: elektromotor razvije zdaj 100 kW, kar je 15 kW več kot pri prvi različici Volkswagen e-Golf. Hkrati se je največji navor električnega agregata povečal z 270 Nm na 290 Nm. Povprečna poraba e-Golfa znaša po kriterijih "novega evropskega voznega cikla" (NEFZ) 12,7 kWh/100 km. Lokalnih izpustov ni. Volkswagen je z modelskim letom 2017 izboljšal tudi vozne zmogljivosti e-Golfa. Brezemisijski štirivratnik pospeši do hitrosti 100 km/h v 9,6 sekunde. Najvišja hitrost znaša 150 km/h. 

VIDEO: Volkswagen Golf GTE
 


Volkswagen Golf 8 bo predstavljen leta 2019!
 

Vse relevantne novosti ob lanskoletni pomladitvi modela Golf je dobila tudi serijska različica e-Golfa – vključno s spremenjenim sprednjim delom in zadkom z žarometi in zadnjimi lučmi, oboje s celostno LED tehnologijo. V Volkswagen e-Golfu je vgrajen tudi aktivni informacijski zaslon. To je prvi električni avtomobil, v katerem lahko funkcije upravljamo z gestami. Serijska oprema vključuje tudi multimedijski sistem Discover Pro. Tudi za e-Golf so na voljo spletne storitve e-Remote in Guide & Inform ter vmesnik za pametni telefon App-Connect. Lani je Volkswagen e-Golf razširil tudi ponudbo asistenčnih sistemov za ta model. Tako so kupci deležni vgradnje asistence za zastoje in prepoznavanja pešcev za sistem Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili in sistem Emergency Assist. Prav tako pa pričakujemo tudi novo generacijo Volkswagen Golf 8, ki naj bi na ceste zapeljala proti koncu leta 2019. Volkswagen Golf 7 in Volkswagen Golf 8 bosta še dolgo med najbolj naprednimi avtomobili svojega razreda. Znamka ima trenutno v ponudbi številne modele: Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, Volkswagen Polo, Volkswagen Golf, Volkswagen Golf Variant, Volkswagen Golf Sportsvan, Volkswagen e-Golf, Volkswagen Passat, Volkswagen Passat Variant, Volkswagen Touran, Volkswagen Sharan, Volkswagen T-Cross, Volkswagen T-Roc, Volkswagen Tiguan, Volkswagen Tiguan Allspace, Volkswagen Touareg, Volkswagen Beetle in Volkswagen Arteon.
 


Pri Porsche Inter Auto imamo v ponudbi veliko zalogo Volkswagen Golf modelov - izberi svojega!
 

Preverite zalogo vozil Volkswagen T-Cross

Največja ponudba v SlovenijiPreverjena rabljena vozila
 

Pri Porsche Inter Auto d.o.o. vam ponujamo nove in tudi rabljene avtomobile z znanim poreklom, poleg tega pa še kvalitetno vzdrževanje z usposobljenimi servisnimi storitvami in originalnimi rezervnimi deli. Zraven vam nudimo mnoga jamstva in garancije s katerimi se zavežemo, da bo vaš 'jekleni konjiček' deloval še dolgo časa. Z vami smo tekom celotnega procesa - od registracije pa do servisa. V vseh naših poslovalnicah lahko najdete rabljena vozila Volkswagen, rabljena vozila Audi, rabljena vozila Škoda, rabljena vozila SEAT in rabljena vozila Porsche, kot tudi mnoge druge znamke. Pri Porsche Inter Auto d.o.o. smo za kupce rabljenih vozil ustvarili tudi posebno blagovno znamko Das WeltAuto. Pri nas imamo pripravljeno ponudbo rabljenih vozil s podrobno proučenim ozadjem, ki so večinoma slovenskega porekla. Poleg tega so takšna rabljena vozila dobro vzdrževana, natančno pregledana in posledično tudi varna, saj kontrolni pregled rabljenega avtomobila vsebuje vse od vizualnega pregleda do pregleda tehničnih sklopov in karoserije, ki ga opravijo naši visoko usposobljeni tehnični strokovnjaki. V roke vam tako predajo skrbno pregledano in vzdrževano rabljeno vozilo z dejanskim stanjem prevoženih kilometrov. Za vsa vozila pod znamko Das WeltAuto vam ponujamo tudi 12 mesečno garancijo.

 

Vas zanima vozilo Volkswagen iz zaloge in Volkswagen akcija staro za novo?
 

Izberite si novo ali rabljeno vozilo znamke Volkswagen na naši strani www.porscheinterauto.net, mi pa odkupimo vaše vozilo. Hitro in preprosto! Za vas imamo odlično ponudbo »staro za novo«! Vse formalnosti bomo uredili mi, naše storitve bomo priredili vašim potrebam. Pri nas ni drobnega tiska, ni neprijetnih presenečenj pri odkupu vozila, menjavi staro za novo ali staro za staro.
 

Odkup vozil s takojšnjim plačilom

V minuti pošljite povpraševanje za ponudbo

 

Prednosti financiranja pri podružnicah Porsche
 

  • Enostavno in hitro, prvi odgovor v 24 urah
  • Strokovna pomoč pri nakupu in izbiri ustreznega načina financiranja kar pri prodajnem strokovnjaku po sistemu – vse na enem mestu
  • Način financiranja prodajni strokovnjak vedno prilagodi osebnim željam, pričakovanjem in zmožnostim kupca
  • Stalne prodajne akcije financiranja, ki so plod tesnega sodelovanja med uvoznikom znamke, družbe Porsche Finance Group Slovenia in prodajalcem in vedno pomenijo še ugodnejši nakup
  • Financiranje je tako vedno prilagojeno koncernskim znamkam

 

Prednosti ob Volkswagen odkupu vozila in akciji staro za novo ali staro za staro Volkswagen:
 

  • hitra cenitev vašega sedanjega vozila v naših poslovalnicah;
  • ponujamo vam največ pri odkupu vozil znamk Volkswagen, Škoda, Audi, SEAT in Porsche;
  • dodatne ugodnosti ob nakup novega vozila v primeru akcije »staro za novo«;
  • posebno ugodno financiranje pri Porsche Finance Group Slovenia.

 Pokličite nas! Želimo vas navdušiti za novega Volkswagen Golfa!
 

V Sloveniji ima podjetje Porsche Inter Auto, d. o. o., pet poslovalnic (Porsche Ljubljana, Porsche Verovškova, Porsche Koper, Porsche Maribor in Porsche Ptujska cesta), v katerih je zaposlenih več kot 300 sodelavcev.

Porsche Ljubljana
Bravničarjeva 5, 1000 Ljubljana

Tel.: (+386) 1 58 25 300
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheljubljana.com

Porsche Verovškova
Verovškova 78, 1000 Ljubljana

Tel.: (+386) 1 53 03 600
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheverovskova.com

Porsche Maribor
Šentiljska cesta 128a, 2000 Maribor

Tel.: (+386) 2 65 40 300
E-mail: [email protected]
Splet: www.porschemaribor.com

Porsche Koper
Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Tel.: (+386) 5 61 16 500
E-mail: [email protected]
Splet: www.porschekoper.com

Porsche Ptujska Cesta
Ptujska cesta 150, 2000 Maribor

Tel.: (+386) 2 45 02 660
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheptujskacesta.com

 

 


 

Volkswagen Golf je prepričal že mnoge naše stranke!

Prepričani smo, da bo tudi vas! Pri Porsche Inter Auto je kakovost storitve svetovanja naša prva skrb!

 

 

Število ocen: 270
5
         
14. avgust 2019
Nurija B. , stranka Porsche Ljubljana
Volkswagen Golf Plus Trendline TSI
         
Zadovoljen sem 1000%, zato pri vas servisiram svoje vozilo že 16 let. Odlično!
8. julij 2019
Lidija I. , stranka Porsche Ljubljana
Volkswagen Golf Sportsvan Comfortline 1.6 TDI
         
Zelo dobro organiziran servis, storitve na visokem nivoju, vse je potekalo brez težav.
10. junij 2019
Anže L. , stranka Porsche Ljubljana
Volkswagen Golf R-Line Edition 1.5 TSI ACT
         
Navdusen sem nad hitrostjo izvedenega servisa.
9. maj 2019
Mihaela W. , stranka Porsche Maribor
Volkswagen Golf Variant Rabbit 1.0 TSI
         
S servisom sem bila zelo zadovoljna, saj imate zaposlene resnično prijetne in ustrežljive ljudi. Ničesar nisem pogrešala.
7. maj 2019
Slavko G. , stranka Porsche Maribor
Volkswagen Golf Variant Comfortline 1.6 TDI BM
         
Servisna storitev je bila popolna. Kot vedno :-)

Želite več informacij?
Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-17.ure

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.