NE ČAKAJTE NA PRVI SNEG - ne zamudite super popuste v predsezoni. Preveri ponudbo za ZIMSKE GUME in ZIMSKE KOMPLETE KOLES

Volkswagen Passat - vse kar morate vedeti!

Volkswagen Passat cena, ponudba, testi, motorji, tehnični podatki, oprema in dimenzije.

VW Passat ponudba

Preverite nova, rabljena, službena vozila.

Volkswagen Passat (2015-): suveren kot vi

VW Passat je avtomobil za vse generacije. Za njega se odločajo tisti, ki želijo le najboljše. Volkswagen Passat zagotavlja vse, saj prepriča tako s svojo zunanjostjo kot tudi z notranjostjo. Izklesane poteze karoserije, markantna zunanjost, tudi pri modelu VW Passat Variant kot tudi udobna notranjost, velikodušno odmerjen prostor v notranjosti in še veliko več. 

VW Passat - preverite ponudbo:

VW Passat - preverite ponudbo

Nova vozila
Nova vozilaod 28.742,00 €
Na zalogi1
Rabljena vozila
Rabljena vozilaod 7.690,00 €
Na zalogi49
Službena vozila
Službena vozilaod 28.990,00 €
Na zalogi7

VW Passat pregled motorjev: bencinski TSI, dizelski TDI

 

Turbobencinski motorji (TSI) in turbodizelski motorji (TDI) vsi izpolnjujejo določila najvišje emisijske stopnje. Tako dizelski TDI motor kot bencinski TSI motor sta izjemno priljubljena. Sistem start-stop in regeneracija zavorne energije pri Volkswagen Passat Alltrack sodita v serijsko opremo. Motor TDI z močjo 110 kW (150 KM) je na voljo s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, vse ostale različice pa so serijsko kombinirane z samodejnim oziroma avtomatskim menjalnikom DSG. Preverite najnovejše podatke. 

Za štirikolesni pogon Volkswagen Passat 4MOTION velja, da je v običajnih pogojih gnana samo sprednja prema, saj je tako zagotovljena nizka poraba goriva. Takoj ko bi lahko prišlo do izgube vlečne sile, se v delčku sekunde dodatno zagotovi še brezstopenjski prenos na zadnjo premo. Funkcijo vzdolžne zapore opravlja sklopka Haldex, funkcijo prečnih zapor pa na vseh štirih kolesih elektronske zapore diferenciala (EDS), integrirane v elektronski stabilizacijski program (ESC).  Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI je brez dvoma ena izmed najbolj privlačnejših izbir. Poglejte si Volkswagen Passat tehnični podatki.  

 

VW Passat TSI in TDI:

VW Passat: bencinski TSI in dizelski TDI motorji

Bencinski motorji Moč (kW/KM) Povp. poraba (l/100km)
VW Passat 1.4 TSI 92/125 5.3 - 5.4
VW Passat 1.4 TSI 110/150 4.9 - 5.0
VW Passat 1.5 TSI 110/150 5.1 - 5.3
VW Passat 1.8 TSI 132/180 5.9
VW Passat 2.0 TSI  206/280 7.1
Dizelski motorji    
VW Passat 1.6 TDI 88/120 4.0 - 4.2
VW Passat 2.0 TDI 110/150 4.4 - 4.5
VW Passat 2.0 TDI 140/190 4.1
VW Passat 2.0 TDI 177/240 5.3

VW Passat paketi opreme

Bogati paketi opreme

VW Passat vam seveda ponuja veliko različnih paketov opreme, za vsakogar se najde pravi paket. 

VW Passat - paketi opreme:

 • Trendline
 • Comfortline
 • Highline
 • Business
 • Elegance
 • GTE
 • R-Line
 • Alltrack

VW Passat konfigurator

Sestavite si novega!

VW Passat konfigurator: vabimo vas, da si sestavite svojega Passata.

VW Passat - sestavite si svojega:

VW Passat - ponudba

Preverite najbolj ugodno ponudbo.

VW Passat test - kaj pravijo novinarji?

TEST AMZS.SI: Volkswagen passat variant 2.0 TDI DSG comfortline

''Novi passat je udaril tam, kjer najbolj boli – z odlično tehniko in dobro ceno. V karavanski izvedbi ponuja več prostora za potnike in njihovo prtljago.'', Gašper Stamač. Vir: avto-fokus.si

TEST AVTO-MAGAZIN.SI: Kratek test: Volkswagen Passat Variant TDI 2,0

"Torej, na kratko: boljši izkoristek pogonske tehnike, boljše delovanje asistenčnih sistemov in boljša podpora mobilnikom. Vse skupaj pa podkrepljeno z majhnimi vizualnimi spremembami.", Saša Kapetanovič. Vir: avto-magazin.si

TEST VOLAN.SI: Volkswagen passat variant 2.0 TDI evo DSG elegance

"Nekatere bi motilo, drugim pa se zdi odlično, da imajo pred hišo avtomobil, ki sploh ne izstopa, vseeno pa poskrbi, da vse štima. Govorim seveda o passatu, zmagovalcu velikega primerjalnega testa PRIMA., Anže Jereb. Vir: volan.si

VW Passat notranjost - mere in dimenzije

VW Passat v dolžino meri 4775 milimetrov, v širino 1832 milimetrov in v višino 1483 milimetrov. VW Passat Variant v dolžino meri 4773 milimetrov, v širino 1832 milimetrov in v višino 1516 milimetrov. Prtljažnik zmore pri limuzinski različici 586 litrov oziroma 1152 litrov v primeru podrte klopi, VW Passat Variant zmore 650 litrov oziroma največ 1780 litrov. 

Vse to ugodno vplivalo tudi na odmerjen prostor v notranjosti potniške kabine, kjer bodo največje povečanje občutili zadnji potniki, sploh v predelu kolen. Čeprav se je širina povečala za samo 1 centimeter, deluje avtomobil na račun optično povečane širine še bolj skladno kot predstavniki prejšne generacije. Lahko celo rečemo, da premore veliko več limuzinske elegance, ki je bila prej rezervirana samo za kupce Volkswagen Passat CC.

Le-tega je sedaj zamenjal model VW Arteon. Kupci modela Volkswagen Passat so deležni tudi vgradnje zmogljivih žarometov v LED tehnologiji. Vse izvedbe modela Passat imajo zadnje LED-luči z zanimivim grafičnim prikazom delovanja smernikov in zavornih luči. Zelo elegantno je izvedena tudi notranjost potniške kabine, ki premore tudi oblikovalski zaščitni znak v obliki vodoravnega pasu z neprekinjenimi prezračevalnimi šobami.
 

V Passatu najdete tudi tehnologije, kot so:

 • Active Info Display
 • projekcijski sistem zaslona (Head-up Display)
 • ambientna osvetlitev
 • mestna funkcija zaviranja v sili
 • asistenca za manevriranje s prikolico 
 • asistenca za zastoje in
 • Emergency Assist 

VW Passat tehnični podatki - mere in dimenzije

Mere in dimenzije VW Passat VW Passat Variant
Dolžina 4775 mm 4773 mm
Višina 1461 mm 1516 mm
Širina 1832 mm 1832 mm
Prtljažnik 586 l 650 l

VW Passat akcijsko financiranje

Pri nakupu novega modela VW Passat vam je na voljo več različnih možnosti financiranja, skoraj vedno vam je na voljo tudi akcijsko financiranje. O aktualnih prodajnih akcijah in akcijah financiranja nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo svetovali.

Pri nakupu rabljenega vozila Volkswagen Passat (rabljeno, testno ali službeno vozilo) pa vam je na voljo akcijsko financiranje za rabljena vozila - v primeru sklenitve financiranja in zavarovanja s čimer lahko izkoristite popust v višini do 700 € na MPC rabljenega vozila! (1)
 

Preverite tudi:

Prednosti financiranja pri Porsche Inter Auto:

 • Financiranje je enostavno in hitro
 • Strokovna pomoč pri nakupu
 • Prilagojeno vašim željam 
 • Stalne prodajne akcije financiranja
VSA ZALOGA
VW Passat Variant - karavan
VW Passat Variant - karavan Avtor: Porsche Inter Auto

Volkswagen Passat Alltrack

Znamka Volkswagen je za vse, ki so v prostem času ali pa službeno veliko na poti in se s svojim avtomobilom ne vozijo le po asfaltnih cestah, razvil tudi trendovski Volkswagen Passat Alltrack (Volkswagen Passat 4Motion). Ta model, ki je zasnovan na osnovi Volkswagen Passat Variant, z napredno vsestransko zasnovo zlahka vleče prikolice za čolne ali konje, suvereno premaguje tudi dolge relacije in se ponaša z optimalno povezljivostjo. Je prepričljiva sinteza karavana in SUV vozila, ki med drugim zbuja pozornost z razširjenimi koloteki in individualno oblikovanimi odbijači. Prostornina prtljažnika znaša 1.769 litrov, kar zadošča tudi za večje transportne naloge. Passat Alltrack je avtomobil, ki že z oblikovno zasnovo razkriva svoje zmogljivosti. Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI je brez dvoma ena izmed najbolj privlačnejših izbir.

Zaradi prilagoditev za terensko vožnjo – odbijačev s ščitnikom za podvozje, razširjenih pragov, prav tako s ščitnikom za podvozje, in robustno zasnovanih in razširjenih kolotekov – je njegova karoserija nadvse vzdržljiva, njegov slog pa edinstven. Poseben program za terensko vožnjo, prilagojeno podvozje (odmik od tal 174 mm) in stalni štirikolesni pogon zagotavljajo, da je Passat Alltrack suvereno kos tudi terenom, ki so sicer domena športnih terencev SUV vozil. Obenem je novi model tudi udoben in hiter potovalni avto. Volkswagen Passat Alltrack cena je glede na vso najnovejšo tehnologijo ugodna. 

Preveri zalogo vozil Volkswagen!

Največja ponudba v Sloveniji.

Volkswagen Passat varnost

Tudi osma generacija modela Volkswagen Passat se uvršča med najvarnejše avtomobile na svetu. S tem odličnim rezultatom Passat sledi svojemu predhodniku, ki je bil z najvišjim številom zvezdic nazadnje ocenjen leta 2010. Passat je na široko zasnovanem preizkusu zaščite odraslih potnikov, ki poleg čelnega trčenja v aluminijasto oviro (s hitrostjo 64 km/h in 40-odstotnim prekrivanjem) vključuje tudi bočno trčenje (s 50 km/h v stranski del vozila) in bočno trčenje v steber (z 29 km/h), prejel 85 odstotkov od možnega števila točk. Tudi v prav tako pomembni kategoriji zaščita potnikov–otrok se je novi Passat zaradi serijskih pritrdišč za otroške sedeže ISOFIX in 'top teather' odrezal odlično in je osvojil več kot 87 odstotkov možnih točk.

VW Passat - asistenčni sistemi

Poleg tega so pri modelu Passat v kategoriji varnost pešcev ocenjevali konstrukcijske detajle, ki zmanjšujejo tveganje poškodb pri pešcih. Mednje denimo sodi oblikovna zasnova odbijačev in pokrova motornega prostora. Pri NCAP-jevi oceni varnostnih sistemov so bili upoštevani tudi vzglavniki z izboljšanimi varnostnimi lastnostmi, ki v primeru naleta od zadaj zmanjšujejo tveganje poškodb vratnih vretenc, ter opozorilniki za varnostne pasove na vseh sedežnih mestih. Pozitivno oceno je prejel tudi sistem za nadzor okolice Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili, ki je vključen v opremo od izvedbe Volkswagen Passat Comfortline naprej in se uvršča v kategorijo varnostnih sistemov.

VW Passat
VW Passat Avtor: Porsche Inter Auto
VW Passat
VW Passat Avtor: Porsche Inter Auto
VW Passat
VW Passat Avtor: Porsche Inter Auto

VW Passat servisni intervali

VW Passat servis - zagotavljamo vam vrhunski servis za vaš Volkswagen, saj kot pooblaščeni serviser uporabljamo sodobno tehnologijo (certificirano s strani matične tovarne) ter imamo strokoven in izobražen kader, ki vaše vozilo pozna do potankosti. Ste vedeli, da vam je za vozila starejših letnikov na voljo VW Vedno Vredno za še bolj ugodnejši servis? V primeru rednega servisa pri pooblaščenemu partnerju se vam jamstvo mobilnosti avtomatično podaljšuje skozi celotno življenje vozila, enako pa velja za brezplačne tovarniške akcije. 

VW servis - prednosti:

 • 2-letno jamstvo na vgrajene originalne dele
 • originalni deli, profesionalni standardi, kakovostne storitve
 • asistenca Porsche Slovenija - jamstvo mobilnosti

Volkswagen menjava staro za novo

Odkup vozil: ste v procesu nakupa novega oziroma rabljenega vozila Volkswagen in si želite dati v račun vaše trenutno vozilo? izberite si novo ali rabljeno vozilo znamke Volkswagen na naši strani www.porscheinterauto.net, mi pa odkupimo vaše vozilo, povsem hitro in tudi preprosto. 

Volkswagen staro za novo - prednosti:

 • odkup vozil - ponujamo vam največ
 • hitra cenitev vozil
 • dodatne ugodnosti ob nakupu
 • posebno ugodno financiranje
   

Preverite tudi zalogo ostalih vozil Volkswagen:

Volkswagen električna vozila že v ponudbi:

Volkswagen športni terenci v ponudbi:

Pokličite nas - z veseljem smo vam na voljo!

Porsche Koper

Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Porsche Maribor

Šentiljska c. 128a, 2000 Maribor

Porsche Verovškova

Verovškova ulica 78, 1000 Ljubljana

Preberite si tudi...

Volkswagen prodaja in servis - Porsche Ljubljana

Porsche Ljubljana, Bravničarjeva ulica 5

Naslov: Porsche Ljubljana - Bravničarjeva ulica 5, 1000 Ljubljana

Volkswagen servis - Porsche Verovškova

Porsche Verovškova, Verovškova ulica 78

Naslov: Porsche Verovškova - Verovškova ulica 78, 1000 Ljubljana

Volkswagen prodaja in servis - Porsche Maribor

Porsche Maribor, Šentiljska cesta 128a

Naslov: Porsche Maribor - Šentiljska cesta 128a, 2000 Maribor

Volkswagen prodaja in servis - Porsche Koper

Porsche Koper, Ankaranska cesta 10

Naslov: Porsche Koper - Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Volkswagen servis - Porsche Ptujska cesta

Porsche Ptujska cesta, Ptujska cesta 150

Naslov: Porsche Ptujska cesta - Ptujska cesta 150, 2000 Maribor

Novi Volkswagen Passat 1.5 TSI 2021 – dodatni tehnični podatki, zmogljivosti, masa
Vozilo in motor: Volkswagen Passat motor 1.5 TSI: 4 valjni, 4-taktni, vrstni turbobencinski motor s tehnologijo TSI, prostornina 1498 cm3, 110 kW (150 KM) pri 5.000–6.000 1/min, navor 250 Nm pri 1.500–3.500 1/min, pogon na sprednja kolesa, ročni šeststopenjski menjalnik.
Največja hitrost: Volkswagen Passat 1.5 TSI zmogljivosti: največja hitrost: 220 km/h, pospešek 0–100 km/h: 8.7 s, skupna tovarniška povprečna poraba goriva: 5.1-5.3 l/100 km, izpust CO2: 117-122g/km.
Volkswagen Passat 1.6 TDI 2021 – dodatni tehnični podatki, zmogljivosti, masa
Vozilo in motor: Volkswagen Passat motor 1.6 TDI: 4 valjni, 4-taktni, vrstni turbodizelski motor s tehnologijo TDI, prostornina 1598 cm3, 88 kW (120 KM) pri 3600-4000 1/min, navor 250 Nm pri 1.750–3.500 1/min, pogon na sprednja kolesa, ročni šeststopenjski menjalnik.
Največja hitrost: Volkswagen Passat 1.6 TDI zmogljivosti: največja hitrost: 206 km/h, pospešek 0–100 km/h: 10,7 s, skupna tovarniška povprečna poraba goriva: 4.0-4.2 l/100 km, izpust CO2: 105-109 g/km.

Volkswagen Passat - pogosta vprašanja

VW Passat mere

Prtljažnik zmore pri limuzinski različici 586 litrov oziroma 1152 litrov v primeru podrte klopi, VW Passat Variant zmore 650 litrov oziroma največ 1780 litrov. 

VW Passat in VW Golf - kateri je pravi zame?

Vkolikor opravljte veliko voženj in zahteve le najboljše udobje, vam priporočamo model VW Passat, v kolikor pa opravljate več mestnih voženj, izberite model VW Golf. 

VW Passat oprema

Za model Volkswagen Passat so na voljo naslednji nivoji opreme: Volkswagen Passat Trendline, Volkswagen Passat Comfortline in Volkswagen Passat Highline, Volkswagen Passat Business, Volkswagen Passat GTE in Volkswagen Passat Elegance. 

VW Passat varnost

Passat je na široko zasnovanem preizkusu zaščite odraslih potnikov, ki poleg čelnega trčenja v aluminijasto oviro (s hitrostjo 64 km/h in 40-odstotnim prekrivanjem) vključuje tudi bočno trčenje (s 50 km/h v stranski del vozila) in bočno trčenje v steber (z 29 km/h), prejel 85 odstotkov od možnega števila točk. 

VW Passat forum - za koga se odločijo?

Za njega se odločajo tisti, ki želijo le najboljše. Volkswagen Passat zagotavlja vse, saj prepriča tako s svojo zunanjostjo kot tudi z notranjostjo. Izklesane poteze karoserije, markantna zunanjost tako Volkswagen Passat in Volkswagen Passat Variant kot tudi udobna notranjost, velikodušno odmerjen prostor v notranjosti in še veliko več. 

VW Passat mere

VW Passat v dolžino meri 4775 milimetrov, v širino 1832 milimetrov in v višino 1483 milimetrov. VW Passat Variant v dolžino meri 4773 milimetrov, v širino 1832 milimetrov in v višino 1516 milimetrov.

VW Passat napredna tehnologija

V Passatu najdete tudi napredne tehnologije, kot so:

 • Active Info Display
 • projekcijski sistem zaslona (Head-up Display)
 • ambientna osvetlitev
 • mestna funkcija zaviranja v sili
 • asistenca za manevriranje s prikolico 
 • asistenca za zastoje in
 • Emergency Assist 

Znamka VW je prepričala že mnoge naše stranke!

Število ocen: 804
5
         
4. december 2019
Ivan P. , stranka Porsche Koper
Volkswagen Touran Traveller TDI/103 kW/140 KM/6-sto
         
Pohvala na dobro in hitro opravljena dela, kakor tudi na svetovanja. Osebje je prijazno in vedno pripravljeno svetovati najboljše rešitve. Ostanite takšni še dalje.
21. avgust 2019
Liljana M. , stranka Porsche Ljubljana
Volkswagen Touareg V6 3.0 TDI BlueMotion Technology
         
Hvala, ker se lahko popolnoma zanesem na vas.
14. avgust 2019
Nurija B. , stranka Porsche Ljubljana
Volkswagen Golf Plus Trendline TSI
         
Zadovoljen sem 1000%, zato pri vas servisiram svoje vozilo že 16 let. Odlično!
29. julij 2019
Stefan D. , stranka Porsche Verovškova
Volkswagen Passat CC 1.8 TSI/160 KM/6-stopenjski/4-
         
Kakor vedno, se k Porsche Verovškova vračam zaradi prijaznih in profesionalnih zaposlenih, ki zame in moje vozilo poskrbijo kakor, da gre za njihovo. Sigurno najboljši servis daleč naokoli.
8. julij 2019
Lidija I. , stranka Porsche Ljubljana
Volkswagen Golf Sportsvan Comfortline 1.6 TDI
         
Zelo dobro organiziran servis, storitve na visokem nivoju, vse je potekalo brez težav.

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.