Volkswagen Passat

Volkswagen Passat - tako suveren kot vi!


Volkswagen Passat je avtomobil za vse generacije. Za njega se odločajo tisti, ki želijo le najboljše. Volkswagen Passat zagotavlja vse, saj prepriča tako s svojo zunanjostjo kot tudi z notranjostjo. Izklesane poteze karoserije, markantna zunanjost tako Volkswagen Passat in Volkswagen Passat Variant kot tudi udobna notranjost, velikodušno odmerjen prostor v notranjosti in še veliko več. 

Rabljena vozila Volkswagen Passat - vedno ugoden nakup s financiranjem
 

Rabljena vozila Volkswagen Passat pri Porsche Inter Auto

 

 

Volkswagen Passat 2019
 

 

Bi radi podrobneje spoznali model Volkswagen Passat? Zapeljite ga na testno vožnjo.
 

Prijavite se na testno vožnjo

Volkswagen Passat čaka, da ga preizkusite

 

Volkswagen Passat na kratko
 

Aktualni Volkswagen Passat (Volkswagen Passat B8), ki se je publiki prvič predstavil leta 2014, je nastal na osnovi prečnega modularnega sistema. Posledično je bilo mogoče zasnovati karoserijo z drugačnimi proporcionalnimi razmerji, ki so ob primerjavi s predhodnikom prinesla za 14 mm nižjo višino avtomobila ter za 79 mm podaljšano medosno razdaljo, poleg tega pa tudi občutno krajši prednji in nekoliko krajši zadnji karoserijski previs, nekoliko večja so tudi kolesa.

Vse to je ugodno vplivalo tudi na odmerjen prostor v notranjosti potniške kabine, kjer bodo največje povečanje občutili zadnji potniki, sploh v predelu kolen. Čeprav se je Passatova širina v osmi generaciji povečala za samo 1 centimeter, deluje avtomobil na račun optično povečane širine še bolj skladno kot predstavniki prejšne generacije. Lahko celo rečemo, da premore veliko več limuzinske elegance, ki je bila prej rezervirana samo za kupce Volkswagen Passat CC.

Le-tega je sedaj zamenjal model Volkswagen Arteon. Kupci modela Volkswagen Passat so deležni tudi vgradnje zmogljivih žarometov v LED tehnologiji. Vse izvedbe modela Passat imajo zadnje LED-luči z zanimivim grafičnim prikazom delovanja smernikov in zavornih luči. Zelo elegantno je izvedena tudi notranjost potniške kabine, ki premore tudi oblikovalski zaščitni znak v obliki vodoravnega pasu z neprekinjenimi prezračevalnimi šobami.
 

V Passatu najdete tudi tehnologije, kot so:

 • Active Info Display (interaktivni digitalni instrumenti),
 • projekcijski sistem zaslona (Head-up Display),
 • ambientna osvetlitev,
 • mestna funkcija zaviranja v sili s prepoznavanjem pešcev,
 • asistenca za manevriranje s prikolico (Trailer Assist),
 • asistenca za zastoje in
 • Emergency Assist (asistenca za zaustavitev vozila v sili)).
   


Volkswagen Passat 2.0 TDI Bluemotion
 

Med kupci tega modela, ki je na voljo tudi v karavanski različici, je zelo priljubljena različica 2.0 TDI Bluemotion (Volkswagen Passat Variant 2.0 tdi BMT Comfortline) z vgrajenim ročnim 6-stopenjskim menjalnikom. 


Takšen Passat se lahko pohvali z bogato odmerjenim paketom opreme:

 • LED žarometi z dnevnimi lučmi,
 • navigacijski sistem Discover Media,
 • internetna povezava v vozilu Car Net,
 • kamera za vzvratno vožnjo Rear View,
 • sistem za zaznavanje pešcev,
 • asistenca za menjavo voznih pasov Side Assist Plus,
 • asistenca za ohranjanje smeri na voznem pasu Lane Assist in
 • asistenca za avtomatski vklop/izklop dolgih luči Light Assist

 

Volkswagen Passat tehnični podatki


Asistenca za zastoje je na voljo le za vozila z DSG samodejnim oziroma avtomatskim menjalnikom. Vgrajeni 2,0-litrski TDI motor s 110 kW (150 KM) pogonske moči v modelu Passat je že stari znanec, večina kupcev pa ob odločitvi za to različico pripadajoči 6-stopenjski ročni menjalnik izbere zato, ker je v tej kombinaciji motorja in menjalnika lepo izražen varčevalni potencial modela Volkswagen Passat. Volkswagen Passat tehnični podatki: 

  Dolžina Širina Višina Medosna razdalja Prtljažni prostor S podrto klopjo
Volkswagen Passat 4767 mm 1832 mm 1476 mm 2786 mm 586 litrov 1152 litrov
Volkswagen Passat Variant 4767 mm 1832 mm 1516 mm 2786 mm 650 litrov 1780 litrov
Volkswagen Passat Alltrack 4777 mm 1832 mm 1530 mm 2789 mm 639 litrov 1769 litrov

 

Volkswagen Passat - varnost na prvem mestu
 

Tudi osma generacija modela Volkswagen Passat se uvršča med najvarnejše avtomobile na svetu. S tem odličnim rezultatom Passat sledi svojemu predhodniku, ki je bil z najvišjim številom zvezdic nazadnje ocenjen leta 2010. Passat je na široko zasnovanem preizkusu zaščite odraslih potnikov, ki poleg čelnega trčenja v aluminijasto oviro (s hitrostjo 64 km/h in 40-odstotnim prekrivanjem) vključuje tudi bočno trčenje (s 50 km/h v stranski del vozila) in bočno trčenje v steber (z 29 km/h), prejel 85 odstotkov od možnega števila točk. Tudi v prav tako pomembni kategoriji zaščita potnikov–otrok se je novi Passat zaradi serijskih pritrdišč za otroške sedeže ISOFIX in 'top teather' odrezal odlično in je osvojil več kot 87 odstotkov možnih točk.
 

VIDEO: VW Passat R-Line
 
Volkswagen Passat Trendline, Comfortline in Highline
 

Poleg tega so pri Passatu v kategoriji varnost pešcev ocenjevali konstrukcijske detajle, ki zmanjšujejo tveganje poškodb pri pešcih. Mednje denimo sodi oblikovna zasnova odbijačev in pokrova motornega prostora. Pri NCAP-jevi oceni varnostnih sistemov so bili upoštevani tudi vzglavniki z izboljšanimi varnostnimi lastnostmi, ki v primeru naleta od zadaj zmanjšujejo tveganje poškodb vratnih vretenc, ter opozorilniki za varnostne pasove na vseh sedežnih mestih. Pozitivno oceno je prejel tudi sistem za nadzor okolice Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili, ki je vključen v opremo od izvedbe Volkswagen Passat Comfortline naprej in se uvršča v kategorijo varnostnih sistemov.
 


Nova vozila Volkswagen Passat
 

 

Nova vozila Volkswagen Passat pri Porsche Inter Auto

 


Volkswagen Passat oprema
 

Za model Volkswagen Passat so na voljo trije nivoji opreme: Volkswagen Passat Trendline, Volkswagen Passat Comfortline in Volkswagen Passat Highline. Bogato opremljen je že osnovni Volkswagen Passat Trendline: sistem za nadzor prometa Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili. Od notranje opreme velja omeniti sprednji sredinski naslon za roke s predalom in sprednja sedeža z nastavljivo višino.

Funkcionalna oprema vključuje:

 • Keyless-Go (tipko za zagon in izklop motorja),
 • sistem za zaznavanje utrujenosti voznika,
 • funkcijo večnaletnega zaviranja,
 • prikaz prenizkega tlaka pnevmatik,
 • radio Composition Colour s 5-palčnim zaslonom na dotik,
 • napravo za prostoročno telefoniranje Bluetooth,
 • večfunkcijski prikazovalnik Plus,
 • dnevne luči,
 • asistenco za speljevanje navkreber,
 • funkcijo Auto Hold in
 • klimatsko napravo.

 

VIDEO: VW Area View sistem
  

Poleg tega imajo vsi modeli vgrajen sistem start-stop in program za rekuperacijo. Še bolj izbrana je oprema izvedbe Volkswagen Passat Comfortline, ki serijsko vključuje klimatsko napravo Climatronic s 3-conskim uravnavanjem temperature in tempomatom z avtomatskim uravnavanjem razdalje (ACC). Najbolj bogato opremljena izvedba Volkswagen Passat Highline pa poleg klasičnih elementov, kot je oblazinjenje iz alkantare in usnja, serijsko vključuje celo žaromete v LED tehnologiji. 
 


Volkswagen Passat Alltrack
 

Znamka Volkswagen je za vse, ki so v prostem času ali pa službeno veliko na poti in se s svojim avtomobilom ne vozijo le po asfaltnih cestah, razvil tudi trendovski Volkswagen Passat Alltrack (Volkswagen Passat 4Motion). Ta model, ki je zasnovan na osnovi Volkswagen Passat Variant, z napredno vsestransko zasnovo zlahka vleče prikolice za čolne ali konje, suvereno premaguje tudi dolge relacije in se ponaša z optimalno povezljivostjo. Je prepričljiva sinteza karavana in SUV vozila, ki med drugim zbuja pozornost z razširjenimi koloteki in individualno oblikovanimi odbijači. Prostornina prtljažnika znaša 1.769 litrov, kar zadošča tudi za večje transportne naloge. Passat Alltrack je avtomobil, ki že z oblikovno zasnovo razkriva svoje zmogljivosti. Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI je brez dvoma ena izmed najbolj privlačnejših izbir.

Zaradi prilagoditev za terensko vožnjo – odbijačev s ščitnikom za podvozje, razširjenih pragov, prav tako s ščitnikom za podvozje, in robustno zasnovanih in razširjenih kolotekov – je njegova karoserija nadvse vzdržljiva, njegov slog pa edinstven. Poseben program za terensko vožnjo, prilagojeno podvozje (odmik od tal 174 mm) in stalni štirikolesni pogon zagotavljajo, da je Passat Alltrack suvereno kos tudi terenom, ki so sicer domena športnih terencev SUV vozil. Obenem je novi model tudi udoben in hiter potovalni avto. Volkswagen Passat Alltrack cena je glede na vso najnovejšo tehnologijo ugodna. 
 


Dizelski TDI in bencinski TSI motorji
 

Turbobencinski motor (TSI) in turbodizelski motorji (TDI) vsi izpolnjujejo določila emisijske stopnje Euro 6. Tako dizelski TDI motor kot bencinski TSI motor je izjemno priljubljen. Sistem start-stop in regeneracija zavorne energije pri Volkswagen Passat Alltrack sodita v serijsko opremo. Motor TDI z močjo 110 kW (150 KM) je na voljo s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, vse ostale različice pa so serijsko kombinirane z samodejnim oziroma avtomatskim menjalnikom DSG.

Za štirikolesni pogon Volkswagen Passat 4MOTION velja, da je v običajnih pogojih gnana samo sprednja prema, saj je tako zagotovljena nizka poraba goriva. Takoj ko bi lahko prišlo do izgube vlečne sile, se v delčku sekunde dodatno zagotovi še brezstopenjski prenos na zadnjo premo. Funkcijo vzdolžne zapore opravlja sklopka Haldex, funkcijo prečnih zapor pa na vseh štirih kolesih elektronske zapore diferenciala (EDS), integrirane v elektronski stabilizacijski program (ESC).  Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI je brez dvoma ena izmed najbolj privlačnejših izbir. Poglejte si Volkswagen Passat tehnični podatki.  

Volkswagen Passat s samodejnim menjalnikom DSG Poraba goriva Najvišja hitrost 0 - 100 km/h
Bencin 2.0 TSI BMT 162kW (220KM) 6,2l/100km 246 km/h 6,7 s
Dizel 2.0 TDI BMT 110kW (150KM) 4,5l/100km 218 km/h 8,7 s
Dizel 2.0 TDI BMT 140kW (190KM) 5,0l/100km 230 km/h 7,5 s
Dizel 2.0 TDI SCR BMT 4MOTION 176kW (240KM) 5,5l/100km 240 km/h 6,1 s


Volkswagen Passat 4Motion
 

Volkswagen Passat Alltrack je serijsko opremljen s sistemom za izbiro voznega profila. Poleg že znanih profilov Eco, Comfort, Normal, Sport in Individual (Comfort in Individual v kombinaciji z dinamičnim uravnavanjem podvozja DCC) je samo pri tej modelski seriji v sistem dodatno integriran še profil Offroad. Le-ta je za Volkswagen Passat. Ta ob pritisku na tipko vse relevantne vozne in asistenčne sisteme, podvozje ter krmiljenje motorja in menjalnika prilagodi tako, da so zagotovljene optimalne terenske zmogljivosti. Volkswagen Passat Alltrack je poleg tega tudi idealno vlečno vozilo: na vzponih do 8 in 12 % zmore premagati vlečno obremenitev 2.200 kg (prikolica z zavoro, priključena na električno pomično vlečno kljuko).

Manevriranje s prikolico bistveno poenostavlja nova asistenca Trailer Assist, ki med vzvratno vožnjo samodejno vrti volan. Volkswagen Passat Alltrack lahko služi za vzor tudi z izjemno široko paleto komfortnih, multimedijskih in asistenčnih sistemov. Tako so med drugim na voljo najsodobnejši radijski in navigacijski sistemi, projekcijski sistem zaslona, vmesnik App-Connect (Apple CarPlay™, Google Android Auto™ in MirrorLink™), aplikacija Media Control (za upravljanje s tabličnim računalnikom), ponudba Car-Net s spletnimi storitvami Guide & Inform in za Volkswagen Passat Alltrack serijski sistem za nadzor prometa Front Assist, vključno z mestno funkcijo zaviranja v sili in prepoznavanjem pešcev. Znamka ima trenutno v ponudbi številne modele: Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, Volkswagen Polo, Volkswagen Golf, Volkswagen Golf Variant, Volkswagen Golf Sportsvan, Volkswagen e-Golf, Volkswagen Passat, Volkswagen Passat Variant, Volkswagen Touran, Volkswagen Sharan, Volkswagen T-Cross, Volkswagen T-Roc, Volkswagen Tiguan, Volkswagen Tiguan Allspace, Volkswagen Touareg, Volkswagen Beetle in Volkswagen Arteon.
 


Pri Porsche Inter Auto imamo v ponudbi veliko zalogo Volkswagen Passat modelov - izberi svojega!
 

Preverite zalogo vozil Volkswagen Passat

Največja ponudba v Sloveniji


Preverjena rabljena vozila
 

Pri Porsche Inter Auto d.o.o. vam ponujamo nove in tudi rabljene avtomobile z znanim poreklom, poleg tega pa še kvalitetno vzdrževanje z usposobljenimi servisnimi storitvami in originalnimi rezervnimi deli. Zraven vam nudimo mnoga jamstva in garancije s katerimi se zavežemo, da bo vaš 'jekleni konjiček' deloval še dolgo časa. Z vami smo tekom celotnega procesa - od registracije pa do servisa. V vseh naših poslovalnicah lahko najdete rabljena vozila Volkswagen, rabljena vozila Audi, rabljena vozila Škoda, rabljena vozila SEAT in rabljena vozila Porsche, kot tudi mnoge druge znamke. Pri Porsche Inter Auto d.o.o. smo za kupce rabljenih vozil ustvarili tudi posebno blagovno znamko 'Das WeltAuto'. Pri nas imamo pripravljeno ponudbo rabljenih vozil s podrobno proučenim ozadjem, ki so večinoma slovenskega porekla. Poleg tega so takšna rabljena vozila dobro vzdrževana, natančno pregledana in posledično tudi varna, saj kontrolni pregled rabljenega avtomobila vsebuje vse od vizualnega pregleda do pregleda tehničnih sklopov in karoserije, ki ga opravijo naši visoko usposobljeni tehnični strokovnjaki. V roke vam tako predajo skrbno pregledano in vzdrževano rabljeno vozilo z dejanskim stanjem prevoženih kilometrov. Za vsa vozila pod znamko Das WeltAuto vam ponujamo tudi 12 mesečno garancijo. Glede na zmožnosti si lahko pri nas izberete kredit ali finančni leasing, če pa kupujete avtomobil kot pravna oseba vam je na voljo še operativni leasing oziroma poslovni najem. 

Vas zanima vozilo Volkswagen iz zaloge in Volkswagen akcija staro za novo?
 

Izberite si novo ali rabljeno vozilo znamke Volkswagen na naši strani www.porscheinterauto.net, mi pa odkupimo vaše vozilo. Hitro in preprosto! Za vas imamo odlično ponudbo »staro za novo«! Vse formalnosti bomo uredili mi, naše storitve bomo priredili vašim potrebam. Pri nas ni drobnega tiska, ni neprijetnih presenečenj pri odkupu vozila, menjavi staro za novo ali staro za staro.
 

Odkup vozil s takojšnjim plačilom

V minuti pošljite povpraševanje za ponudbo

 

Prednosti financiranja pri podružnicah Porsche
 

 • Enostavno in hitro, prvi odgovor v 24 urah
 • Strokovna pomoč pri nakupu in izbiri ustreznega načina financiranja kar pri prodajnem strokovnjaku po sistemu – vse na enem mestu
 • Način financiranja prodajni strokovnjak vedno prilagodi osebnim željam, pričakovanjem in zmožnostim kupca
 • Stalne prodajne akcije financiranja, ki so plod tesnega sodelovanja med uvoznikom znamke, družbe Porsche Finance Group Slovenia in prodajalcem in vedno pomenijo še ugodnejši nakup
 • Financiranje je tako vedno prilagojeno koncernskim znamkam
   

Prednosti ob Volkswagen odkupu vozila in akciji staro za novo ali staro za staro Volkswagen:
 

 • hitra cenitev vašega sedanjega vozila v naših poslovalnicah;
 • ponujamo vam največ pri odkupu vozil znamk Volkswagen, Škoda, Audi, SEAT in Porsche;
 • dodatne ugodnosti ob nakup novega vozila v primeru akcije »staro za novo«;
 • posebno ugodno financiranje pri Porsche Finance Group Slovenia.

 Pokličite nas! Želimo vas navdušiti za novega Volkswagen Passata!
 

V Sloveniji ima podjetje Porsche Inter Auto, d. o. o., pet poslovalnic (Porsche Ljubljana, Porsche Verovškova, Porsche Koper, Porsche Maribor in Porsche Ptujska cesta), v katerih je zaposlenih več kot 300 sodelavcev.

Porsche Ljubljana
Bravničarjeva 5, 1000 Ljubljana

Tel.: (+386) 1 58 25 300
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheljubljana.com

Porsche Verovškova
Verovškova 78, 1000 Ljubljana

Tel.: (+386) 1 53 03 600
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheverovskova.com

Porsche Maribor
Šentiljska cesta 128a, 2000 Maribor

Tel.: (+386) 2 65 40 300
E-mail: [email protected]
Splet: www.porschemaribor.com

Porsche Koper
Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Tel.: (+386) 5 61 16 500
E-mail: [email protected]
Splet: www.porschekoper.com

Porsche Ptujska Cesta
Ptujska cesta 150, 2000 Maribor

Tel.: (+386) 2 45 02 660
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheptujskacesta.com

 


 

Volkswagen Passat je prepričal že mnoge naše stranke!

Prepričani smo, da bo tudi vas! Pri Porsche Inter Auto je kakovost storitve svetovanja naša prva skrb!

 

 
Število ocen: 136
5
         
29. julij 2019
Stefan D. , stranka Porsche Verovškova
Volkswagen Passat CC 1.8 TSI/160 KM/6-stopenjski/4-
         
Kakor vedno, se k Porsche Verovškova vračam zaradi prijaznih in profesionalnih zaposlenih, ki zame in moje vozilo poskrbijo kakor, da gre za njihovo. Sigurno najboljši servis daleč naokoli.
17. junij 2019
Aljaž K. , stranka Porsche Verovškova
Volkswagen Passat Variant Highline 2.0 TDI
         
Odlicen servis, hitro opravljena storitev, tudi casovno urejeno tako kot predhodno dogovorjeno, na podlagi pregleda vozila so svetovali tudi dodatna popravila v prihodnje. Priporocam ostalim!
7. maj 2019
Peter Š. , stranka Porsche Maribor
Volkswagen Passat Comfortline 2.0 TDI DPF
         
PODJETJE PORSCHE JE LAHKO ZA VZOR DRUGIM PODJETJEM v AVTOMOBILSKI INDUSTRIJI ali PREHRAMBENI ali BLAGOVNI
23. april 2019
David H. , stranka Porsche Verovškova
Volkswagen Passat R-Line Edition 2.0 TDI
         
Odlična storitev! Več kot zadovoljen z opravljenim servisom.
26. marec 2019
Borut K. , stranka Porsche Maribor
Volkswagen Passat Comfortline TDI
         
servis je preprosto dober, zaposleni, s katerimi sem bil v stiku pa so prijazni in obvladajo svoj posel

 

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

DA

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.