Želite več informacij?

Izberite termin in vas pokličemo.

Volkswagen Passat

Volkswagen Passat cena, tehnični podatki, oprema, motorji TSI, TDI

Volkswagen Passat - vse kar morate vedeti!

Volkswagen Passat cena, ponudba, testi, motorji, tehnični podatki, oprema in dimenzije.

VW Passat ponudba

Preverite nova, rabljena, službena vozila.

Volkswagen Passat (2015-): suveren kot vi

VW Passat je avtomobil za vse generacije. Za njega se odločajo tisti, ki želijo le najboljše. Volkswagen Passat zagotavlja vse, saj prepriča tako s svojo zunanjostjo kot tudi z notranjostjo. Izklesane poteze karoserije, markantna zunanjost, tudi pri modelu VW Passat Variant kot tudi udobna notranjost, velikodušno odmerjen prostor v notranjosti in še veliko več. 

VW Passat - preverite ponudbo:

VW Passat - preverite ponudbo

Rabljena vozila
od 15.470,00 € Ponudba (8)

VW Passat pregled motorjev: bencinski TSI, dizelski TDI

 

Turbobencinski motorji (TSI) in turbodizelski motorji (TDI) vsi izpolnjujejo določila najvišje emisijske stopnje. Tako dizelski TDI motor kot bencinski TSI motor sta izjemno priljubljena. Sistem start-stop in regeneracija zavorne energije pri Volkswagen Passat Alltrack sodita v serijsko opremo. Motor TDI z močjo 110 kW (150 KM) je na voljo s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, vse ostale različice pa so serijsko kombinirane z samodejnim oziroma avtomatskim menjalnikom DSG. Preverite najnovejše podatke. 

Za štirikolesni pogon Volkswagen Passat 4MOTION velja, da je v običajnih pogojih gnana samo sprednja prema, saj je tako zagotovljena nizka poraba goriva. Takoj ko bi lahko prišlo do izgube vlečne sile, se v delčku sekunde dodatno zagotovi še brezstopenjski prenos na zadnjo premo. Funkcijo vzdolžne zapore opravlja sklopka Haldex, funkcijo prečnih zapor pa na vseh štirih kolesih elektronske zapore diferenciala (EDS), integrirane v elektronski stabilizacijski program (ESC).  Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI je brez dvoma ena izmed najbolj privlačnejših izbir. Poglejte si Volkswagen Passat tehnični podatki.  

 

VW Passat TSI in TDI:

VW Passat: bencinski TSI in dizelski TDI motorji

Bencinski motorji Moč (kW/KM) Povp. poraba (l/100km)
VW Passat 1.4 TSI 92/125 5.3 - 5.4
VW Passat 1.4 TSI 110/150 4.9 - 5.0
VW Passat 1.5 TSI 110/150 5.1 - 5.3
VW Passat 1.8 TSI 132/180 5.9
VW Passat 2.0 TSI  206/280 7.1
Dizelski motorji    
VW Passat 1.6 TDI 88/120 4.0 - 4.2
VW Passat 2.0 TDI 110/150 4.4 - 4.5
VW Passat 2.0 TDI 140/190 4.1
VW Passat 2.0 TDI 177/240 5.3

VW Passat paketi opreme

Bogati paketi opreme

VW Passat vam seveda ponuja veliko različnih paketov opreme, za vsakogar se najde pravi paket. 

VW Passat - paketi opreme:

 • Trendline
 • Comfortline
 • Highline
 • Business
 • Elegance
 • GTE
 • R-Line
 • Alltrack

VW Passat konfigurator

Sestavite si novega!

VW Passat konfigurator: vabimo vas, da si sestavite svojega Passata.

VW Passat - sestavite si svojega:

VW Passat - ponudba

Preverite najbolj ugodno ponudbo.

VW Passat test - kaj pravijo novinarji?

TEST AMZS.SI: Volkswagen passat variant 2.0 TDI DSG comfortline

''Novi passat je udaril tam, kjer najbolj boli – z odlično tehniko in dobro ceno. V karavanski izvedbi ponuja več prostora za potnike in njihovo prtljago.'', Gašper Stamač. Vir: avto-fokus.si

TEST AVTO-MAGAZIN.SI: Kratek test: Volkswagen Passat Variant TDI 2,0

"Torej, na kratko: boljši izkoristek pogonske tehnike, boljše delovanje asistenčnih sistemov in boljša podpora mobilnikom. Vse skupaj pa podkrepljeno z majhnimi vizualnimi spremembami.", Saša Kapetanovič. Vir: avto-magazin.si

TEST VOLAN.SI: Volkswagen passat variant 2.0 TDI evo DSG elegance

"Nekatere bi motilo, drugim pa se zdi odlično, da imajo pred hišo avtomobil, ki sploh ne izstopa, vseeno pa poskrbi, da vse štima. Govorim seveda o passatu, zmagovalcu velikega primerjalnega testa PRIMA., Anže Jereb. Vir: volan.si

VW Passat notranjost - mere in dimenzije

VW Passat v dolžino meri 4775 milimetrov, v širino 1832 milimetrov in v višino 1483 milimetrov. VW Passat Variant v dolžino meri 4773 milimetrov, v širino 1832 milimetrov in v višino 1516 milimetrov. Prtljažnik zmore pri limuzinski različici 586 litrov oziroma 1152 litrov v primeru podrte klopi, VW Passat Variant zmore 650 litrov oziroma največ 1780 litrov. 

Vse to ugodno vplivalo tudi na odmerjen prostor v notranjosti potniške kabine, kjer bodo največje povečanje občutili zadnji potniki, sploh v predelu kolen. Čeprav se je širina povečala za samo 1 centimeter, deluje avtomobil na račun optično povečane širine še bolj skladno kot predstavniki prejšne generacije. Lahko celo rečemo, da premore veliko več limuzinske elegance, ki je bila prej rezervirana samo za kupce Volkswagen Passat CC.

Le-tega je sedaj zamenjal model VW Arteon. Kupci modela Volkswagen Passat so deležni tudi vgradnje zmogljivih žarometov v LED tehnologiji. Vse izvedbe modela Passat imajo zadnje LED-luči z zanimivim grafičnim prikazom delovanja smernikov in zavornih luči. Zelo elegantno je izvedena tudi notranjost potniške kabine, ki premore tudi oblikovalski zaščitni znak v obliki vodoravnega pasu z neprekinjenimi prezračevalnimi šobami.
 

V Passatu najdete tudi tehnologije, kot so:

 • Active Info Display
 • projekcijski sistem zaslona (Head-up Display)
 • ambientna osvetlitev
 • mestna funkcija zaviranja v sili
 • asistenca za manevriranje s prikolico 
 • asistenca za zastoje in
 • Emergency Assist 

VW Passat tehnični podatki - mere in dimenzije

Mere in dimenzije VW Passat VW Passat Variant
Dolžina 4775 mm 4773 mm
Višina 1461 mm 1516 mm
Širina 1832 mm 1832 mm
Prtljažnik 586 l 650 l

VW Passat akcijsko financiranje

Pri nakupu novega modela VW Passat vam je na voljo več različnih možnosti financiranja, skoraj vedno vam je na voljo tudi akcijsko financiranje. O aktualnih prodajnih akcijah in akcijah financiranja nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo svetovali.

Pri nakupu rabljenega vozila Volkswagen Passat (rabljeno, testno ali službeno vozilo) pa vam je na voljo akcijsko financiranje za rabljena vozila - v primeru sklenitve financiranja in zavarovanja s čimer lahko izkoristite popust v višini do 700 € na MPC rabljenega vozila! (1)
 

Preverite tudi:

Prednosti financiranja pri Porsche Inter Auto:

 • Financiranje je enostavno in hitro
 • Strokovna pomoč pri nakupu
 • Prilagojeno vašim željam 
 • Stalne prodajne akcije financiranja
VW Passat Variant - karavan
VW Passat Variant - karavan Avtor: Porsche Inter Auto

Volkswagen Passat Alltrack

Znamka Volkswagen je za vse, ki so v prostem času ali pa službeno veliko na poti in se s svojim avtomobilom ne vozijo le po asfaltnih cestah, razvil tudi trendovski Volkswagen Passat Alltrack (Volkswagen Passat 4Motion). Ta model, ki je zasnovan na osnovi Volkswagen Passat Variant, z napredno vsestransko zasnovo zlahka vleče prikolice za čolne ali konje, suvereno premaguje tudi dolge relacije in se ponaša z optimalno povezljivostjo. Je prepričljiva sinteza karavana in SUV vozila, ki med drugim zbuja pozornost z razširjenimi koloteki in individualno oblikovanimi odbijači. Prostornina prtljažnika znaša 1.769 litrov, kar zadošča tudi za večje transportne naloge. Passat Alltrack je avtomobil, ki že z oblikovno zasnovo razkriva svoje zmogljivosti. Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI je brez dvoma ena izmed najbolj privlačnejših izbir.

Zaradi prilagoditev za terensko vožnjo – odbijačev s ščitnikom za podvozje, razširjenih pragov, prav tako s ščitnikom za podvozje, in robustno zasnovanih in razširjenih kolotekov – je njegova karoserija nadvse vzdržljiva, njegov slog pa edinstven. Poseben program za terensko vožnjo, prilagojeno podvozje (odmik od tal 174 mm) in stalni štirikolesni pogon zagotavljajo, da je Passat Alltrack suvereno kos tudi terenom, ki so sicer domena športnih terencev SUV vozil. Obenem je novi model tudi udoben in hiter potovalni avto. Volkswagen Passat Alltrack cena je glede na vso najnovejšo tehnologijo ugodna. 

Preveri zalogo vozil Volkswagen!

Največja ponudba v Sloveniji.

Volkswagen Passat varnost

Tudi osma generacija modela Volkswagen Passat se uvršča med najvarnejše avtomobile na svetu. S tem odličnim rezultatom Passat sledi svojemu predhodniku, ki je bil z najvišjim številom zvezdic nazadnje ocenjen leta 2010. Passat je na široko zasnovanem preizkusu zaščite odraslih potnikov, ki poleg čelnega trčenja v aluminijasto oviro (s hitrostjo 64 km/h in 40-odstotnim prekrivanjem) vključuje tudi bočno trčenje (s 50 km/h v stranski del vozila) in bočno trčenje v steber (z 29 km/h), prejel 85 odstotkov od možnega števila točk. Tudi v prav tako pomembni kategoriji zaščita potnikov–otrok se je novi Passat zaradi serijskih pritrdišč za otroške sedeže ISOFIX in 'top teather' odrezal odlično in je osvojil več kot 87 odstotkov možnih točk.

VW Passat - asistenčni sistemi

Poleg tega so pri modelu Passat v kategoriji varnost pešcev ocenjevali konstrukcijske detajle, ki zmanjšujejo tveganje poškodb pri pešcih. Mednje denimo sodi oblikovna zasnova odbijačev in pokrova motornega prostora. Pri NCAP-jevi oceni varnostnih sistemov so bili upoštevani tudi vzglavniki z izboljšanimi varnostnimi lastnostmi, ki v primeru naleta od zadaj zmanjšujejo tveganje poškodb vratnih vretenc, ter opozorilniki za varnostne pasove na vseh sedežnih mestih. Pozitivno oceno je prejel tudi sistem za nadzor okolice Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili, ki je vključen v opremo od izvedbe Volkswagen Passat Comfortline naprej in se uvršča v kategorijo varnostnih sistemov.

VW Passat
VW Passat Avtor: Porsche Inter Auto
VW Passat
VW Passat Avtor: Porsche Inter Auto
VW Passat
VW Passat Avtor: Porsche Inter Auto

VW Passat servisni intervali

VW Passat servis - zagotavljamo vam vrhunski servis za vaš Volkswagen, saj kot pooblaščeni serviser uporabljamo sodobno tehnologijo (certificirano s strani matične tovarne) ter imamo strokoven in izobražen kader, ki vaše vozilo pozna do potankosti. Ste vedeli, da vam je za vozila starejših letnikov na voljo VW Vedno Vredno za še bolj ugodnejši servis? V primeru rednega servisa pri pooblaščenemu partnerju se vam jamstvo mobilnosti avtomatično podaljšuje skozi celotno življenje vozila, enako pa velja za brezplačne tovarniške akcije. 

VW servis - prednosti:

 • 2-letno jamstvo na vgrajene originalne dele
 • originalni deli, profesionalni standardi, kakovostne storitve
 • asistenca Porsche Slovenija - jamstvo mobilnosti

Volkswagen menjava staro za novo

Odkup vozil: ste v procesu nakupa novega oziroma rabljenega vozila Volkswagen in si želite dati v račun vaše trenutno vozilo? izberite si novo ali rabljeno vozilo znamke Volkswagen na naši strani www.porscheinterauto.net, mi pa odkupimo vaše vozilo, povsem hitro in tudi preprosto. 

Volkswagen staro za novo - prednosti:

 • odkup vozil - ponujamo vam največ
 • hitra cenitev vozil
 • dodatne ugodnosti ob nakupu
 • posebno ugodno financiranje
   

Preverite tudi zalogo ostalih vozil Volkswagen:

Volkswagen električna vozila že v ponudbi:

Volkswagen športni terenci v ponudbi:

Pokličite nas - z veseljem smo vam na voljo!

Porsche Koper

Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Porsche Maribor

Šentiljska c. 128a, 2000 Maribor

Porsche Verovškova

Verovškova ulica 78, 1000 Ljubljana

Preberite si tudi...

Volkswagen prodaja in servis - Porsche Ljubljana

Porsche Ljubljana, Bravničarjeva ulica 5

Naslov: Porsche Ljubljana - Bravničarjeva ulica 5, 1000 Ljubljana

Volkswagen servis - Porsche Verovškova

Porsche Verovškova, Verovškova ulica 78

Naslov: Porsche Verovškova - Verovškova ulica 78, 1000 Ljubljana

Volkswagen prodaja in servis - Porsche Maribor

Porsche Maribor, Šentiljska cesta 128a

Naslov: Porsche Maribor - Šentiljska cesta 128a, 2000 Maribor

Volkswagen prodaja in servis - Porsche Koper

Porsche Koper, Ankaranska cesta 10

Naslov: Porsche Koper - Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Volkswagen servis - Porsche Ptujska cesta

Porsche Ptujska cesta, Ptujska cesta 150

Naslov: Porsche Ptujska cesta - Ptujska cesta 150, 2000 Maribor

Novi Volkswagen Passat 1.5 TSI 2021 – dodatni tehnični podatki, zmogljivosti, masa
Vozilo in motor: Volkswagen Passat motor 1.5 TSI: 4 valjni, 4-taktni, vrstni turbobencinski motor s tehnologijo TSI, prostornina 1498 cm3, 110 kW (150 KM) pri 5.000–6.000 1/min, navor 250 Nm pri 1.500–3.500 1/min, pogon na sprednja kolesa, ročni šeststopenjski menjalnik.
Največja hitrost: Volkswagen Passat 1.5 TSI zmogljivosti: največja hitrost: 220 km/h, pospešek 0–100 km/h: 8.7 s, skupna tovarniška povprečna poraba goriva: 5.1-5.3 l/100 km, izpust CO2: 117-122g/km.
Volkswagen Passat 1.6 TDI 2021 – dodatni tehnični podatki, zmogljivosti, masa
Vozilo in motor: Volkswagen Passat motor 1.6 TDI: 4 valjni, 4-taktni, vrstni turbodizelski motor s tehnologijo TDI, prostornina 1598 cm3, 88 kW (120 KM) pri 3600-4000 1/min, navor 250 Nm pri 1.750–3.500 1/min, pogon na sprednja kolesa, ročni šeststopenjski menjalnik.
Največja hitrost: Volkswagen Passat 1.6 TDI zmogljivosti: največja hitrost: 206 km/h, pospešek 0–100 km/h: 10,7 s, skupna tovarniška povprečna poraba goriva: 4.0-4.2 l/100 km, izpust CO2: 105-109 g/km.

Volkswagen Passat - pogosta vprašanja

VW Passat mere

Prtljažnik zmore pri limuzinski različici 586 litrov oziroma 1152 litrov v primeru podrte klopi, VW Passat Variant zmore 650 litrov oziroma največ 1780 litrov. 

VW Passat in VW Golf - kateri je pravi zame?

Vkolikor opravljte veliko voženj in zahteve le najboljše udobje, vam priporočamo model VW Passat, v kolikor pa opravljate več mestnih voženj, izberite model VW Golf. 

VW Passat oprema

Za model Volkswagen Passat so na voljo naslednji nivoji opreme: Volkswagen Passat Trendline, Volkswagen Passat Comfortline in Volkswagen Passat Highline, Volkswagen Passat Business, Volkswagen Passat GTE in Volkswagen Passat Elegance. 

VW Passat varnost

Passat je na široko zasnovanem preizkusu zaščite odraslih potnikov, ki poleg čelnega trčenja v aluminijasto oviro (s hitrostjo 64 km/h in 40-odstotnim prekrivanjem) vključuje tudi bočno trčenje (s 50 km/h v stranski del vozila) in bočno trčenje v steber (z 29 km/h), prejel 85 odstotkov od možnega števila točk. 

VW Passat forum - za koga se odločijo?

Za njega se odločajo tisti, ki želijo le najboljše. Volkswagen Passat zagotavlja vse, saj prepriča tako s svojo zunanjostjo kot tudi z notranjostjo. Izklesane poteze karoserije, markantna zunanjost tako Volkswagen Passat in Volkswagen Passat Variant kot tudi udobna notranjost, velikodušno odmerjen prostor v notranjosti in še veliko več. 

VW Passat mere

VW Passat v dolžino meri 4775 milimetrov, v širino 1832 milimetrov in v višino 1483 milimetrov. VW Passat Variant v dolžino meri 4773 milimetrov, v širino 1832 milimetrov in v višino 1516 milimetrov.

VW Passat napredna tehnologija

V Passatu najdete tudi napredne tehnologije, kot so:

 • Active Info Display
 • projekcijski sistem zaslona (Head-up Display)
 • ambientna osvetlitev
 • mestna funkcija zaviranja v sili
 • asistenca za manevriranje s prikolico 
 • asistenca za zastoje in
 • Emergency Assist 
5

Znamka VW je prepričala že mnoge naše stranke!

5
Ivan P. stranka Porsche Koper
Pohvala na dobro in hitro opravljena dela, kakor tudi na svetovanja. Osebje je prijazno in vedno pripravljeno svetovati najboljše rešitve. Ostanite takšni še dalje.
5
Liljana M. stranka Porsche Ljubljana
Hvala, ker se lahko popolnoma zanesem na vas.
5
Nurija B. stranka Porsche Ljubljana
Zadovoljen sem 1000%, zato pri vas servisiram svoje vozilo že 16 let. Odlično!
Poglej vsa mnenja