Volkswagen Up!

Volkswagen Up! je vedno v središču dogajanja

Volkswagen up!


Volkswagen Up! je simpatični mestni malček, ki kljub skromnim zunanjim meram ne sklepa kompromisa pri notranji prostornosti. Kljub temu, da gre za malčka, ponuja skoraj vso tehnologijo, ki jo poznamo dandanes. Skupaj z ugodno ceno, je Volkswagen up! vedno pravi nakup! Veliki malček, ki ima več prostora kot ostali avtomobili s podobno dolžino in širino. In to spremeni vse: prostor, občutek in obliko. Volkswagen Up! ni avto, ki bi oblikovno hitro zastarel.

Nova vozila in rabljena vozila Volkswagen Up! - s financiranjem le korak stran
 

Rabljena vozila Volkswagen up! pri Porsche Inter Auto
 


Volkswagen Up! je vedno pripravljen na akcijo

 


Bi radi podrobneje spoznali model Volkswagen up!? Zapeljite ga na testno vožnjo.
 

Prijavite se na testno vožnjo

Volkswagen Up! čaka, da ga preizkusite


Volkswagen Up! - simpatična zunanja oblika
 

Volkswagen Up! je specialist za mestno vožnjo, avto za štiri osebe in vse jezike, za v službo ali na fakulteto, za na plažo ali izlete zunaj mesta.  Zasnovan je premišljeno in izdelan z ljubeznijo. In zato je Volkswagen Up! jasen in močan izraz Volkswagen oblikovanja prihodnosti. Skupina oblikovalcev in inženirjev si je Up! zamislila kot prvega člana celotne družine modelov.

Mestni avtomobil Volkswagen Up!
 

Prav zato Up! ni navaden, majhen avto v prikupni "embalaži", temveč premišljena, inovativna celota. Celota prečiščenih oblik. Izgledati mora tako in nič drugače. Nič ni odveč, funkcionalnost in s tem tudi videz povesta vse. Hkrati pa so – kot je značilno za Volkswagen – vsako linijo, vsako površino brezkompromisno pilili tako dolgo, da so ustvarili simpatičen in suveren avto. Volkswagen Up! cena pa je vedno ugodna. 
 


Premišljen in prepoznaven zunanji videz
 

Up! nima klasične mreže hladilnika. V tem je soroden hrošču. Že samo to dejstvo mu daje izrazito samosvoj značaj. Dominantne oblikovne poteze so poševno navznoter usmerjena žarometa, ki ju povezuje vodoravna prezračevalna reža, Volkswagnov znak (kot eden izmed redkih kromiranih detajlov), daleč naprej segajoč pokrov sprednjega prtljažnika in gladka površina odbijača s črno črto, ki ponazarja značilni Volkswagnov nasmešek.


Tehnologija in oblika modela Up! se na številnih področjih stapljata v avtomobilsko arhitekturo, ki ni le privlačna, temveč ima tudi visoko uporabno vrednost. Pod njim so vgrajene visoko nameščene zadnje luči. Tehnično in optično je predelan tudi Volkswagnov znak na zadnjem pokrovu; tudi ta je pod steklom in sveti, ko so vključene luči. Skladno z "nasmejano" podobo sprednjega odbijača je zasnovan tudi zadnji odbijač.

Volkswagen Up! tehnični podatki
 

Kljub svoji kompaktnosti Up! deluje markantno, kar gre pripisati glede na širino zelo širokemu koloteku. Kolesa so na zunanji strani poravnana s športnimi kolesnimi ohišji in pragovoma. Zaradi radialnega designa platišč in površin, ki segajo do roba platišča, so njegova kolesa videti znatno večja kot dejansko so. Kolesa so nameščena daleč zunaj v predelu odbijačev, zato sta previsa karoserije minimalna. Vse to je del nezamenljive silhuete z zelo dolgim strešnim lokom in jasnimi, velikimi površinami. Poseben stilski poudarek predstavljajo velika vrata in stranska stekla, ki se na višini zadnjega koloteka strmo dvigajo in s tem sooblikujejo zelo samosvoj C-stebriček. Volkswagen up! mere: 

  Dolžina Širina Višina Medosna razdalja Prtljažni prostor S podrto klopjo
Volkswagen Up! 3600 mm 1641 mm 1504 mm 2407 mm 632 litrov 1252 litrov

 

Volkswagen up! - neverjetna prostornost
 

Glede na zunanje mere je notranjost izjemno napredna. Enako velja tudi za prilagodljivost. Celotno notranjo dolžino je tako možno izkoristiti za prevoz daljših in večjih predmetov. Za izjemno udobje sedenja v Volkswagen up!, ki odlikuje Volkswagnova vozila, poleg ergonomske zasnove v notranjosti skrbijo številne praktične rešitve. Volkswagen Up! cena pa je kljub vsemu izjemno ugodna. Ne pozabite na Volkswagen Up! akcijaNova vozila Volkswagen Up!
 


Zabavno upravljanje vozila - vse to je Volkswagen Up!
 

Tudi model Volkswagen up! predstavlja deloma povsem nove rešitve na področju upravljanja avtomobila. Up! ima dva osrednja zaslona.  Ta zaslon, ki ima izjemno občutljive senzorje, omogoča upravljanje vseh možnih funkcij – ne odziva pa se le na dotik, temveč tudi na določene gibe rok. V statusni vrstici na zaslonu so vedno prikazani standardni prikazi, kot sta klimatska naprava ali uravnavanje glasnosti. Način upravljanja Volkswagen up! je zabaven, preprosto razumljiv v vsakem kulturnem okolju in izjemno zanesljiv. In ravno to je tisto, kar je značilno za Volkswagen.
 


Volkswagen up! varnost
 

Evropska organizacija za varstvo potrošnikov Euro NCAP (European New Car Assesment Programme) je po izvedenih poskusnih trčenjih malemu Volkswagnu podelila odlično oceno - 5 varnostnih zvezdic. Poleg tega je Up! za inovativno mestno funkcijo zaviranja v sili prejel tudi nagrado Euro NCAP Advanced Award. Volkswagnov malček se tako v svojem neposrednem konkurenčnem okolju uvršča povsem na vrh, kajti petih zvezdic in nagrade Advanced Award ni pred tem prejel še noben avto tega razreda. To pomeni, da je Volkswagen Up! tudi na področju varnosti „best in class", najboljši v razredu – zares odlično! Organizacija Euro NCAP tu še posebej pozitivno ocenjuje serijski opozorilnik za varnostni pas na vseh sedežih in serijsko vgradnjo sistema za nadzor stabilnosti vožnje (ESP).

Čedalje več pozornosti pa v Euro NCAP posvečajo tudi aktivnim varnostnim sistemom v vozilih. To je bil tudi razlog, da je Up! poleg petih zvezdic prejel tudi nagrado Advanced Award za mestno funkcijo zaviranja v sili.  Na ta način zaznava nevarnost naleta. Če obstaja nevarnost, da bo Up! trčil v spredaj vozeče vozilo ali mirujoči objekt, voznik pa ne reagira, sistem na prvi stopnji pripravi zavorni sistem na zaviranje, na drugi stopnji pa preklopi hidravlično zavorno asistenco na hitrejšo odzivnost.

Glede na situacijo mestna funkcija zaviranja v sili nato kot tretjo stopnjo aktivira avtomatsko zaviranje do zaustavitve ali pa zagotovi maksimalno zavorno moč in tako pomaga vozniku, če ta ne zavira dovolj močno. Glede na hitrost vožnje in glede na trenutno vozno situacijo lahko funkcija zaviranja v sili z avtomatskim zaviranjem vozila ublaži silovitost trčenja ali trčenje celo prepreči.
 


Bencinski MPI in TSI motorji
 

Volkswagen Up! stavi na gospodarnost. Z nizko porabo goriva poleg majhne mase vozila in aerodinamične zunanjosti zagotavljajo tudi varčni motorji. Volkswagen Up! poraba je več kot le zmerna. Ti so optimalno prilagojeni vsakodnevnim situacijam v mestnem prometu: s temperamentnim značajem in izjemno zanesljivostjo. Kupcem modela Volkswagen Up! je na voljo bencinski pogonski motor v številnih različicah. Osnovno možnost motorizacije, ki vas bo v mestnih središčih lahko povsem zadovoljila, predstavlja Up! 1.0. V tem primeru je uporabniku na voljo 44 kW (60 KM) pogonske moči. V različici z motorjem, ki lahko mobilizira 55 kW (75 KM) se mali Volkswagen Up! spremeni v agilnega malčka, ki z lahkoto obvladuje tudi daljše cestne etape ob vožnji po avtocestah. Še bolj zahtevnim namenjamo različico 1.0 TSI. V tem primeru uporabnik razpolaga s 66 kW (90 KM) pogonske moči.

V mestnem prometu je zaradi pogostega ustavljanja in speljevanja potrebno nenehno prestavljanje. Samodejni Menjalnik glede na vozno situacijo sam izbere optimalno prestavo in optimalni čas prestavljanja. S tem je poraba goriva lahko še manjša kot pri vozilih s klasičnim ročnim menjalnikom. In ne pozabite: če želite, lahko kadarkoli preklopite na ročni način prestavljanja.

Volkswagen Up s samodejnim menjalnikom DSG Poraba goriva Najvišja hitrost 0 - 100 km/h
Bencin 1.0 BMT 44kW (60KM) 4,1l/100km 162 km/h 14,4 s
Bencin 1.0 BMT 55kW (75KM) 4,1l/100km 172 km/h 13,5 s
Bencin 1.0 TSI 66kW (90KM) 4,4l/100km 185 km/h 9,9 s


Up! GTI: izrazita športnost v majhnem paketu
 

V ponudbi znamke Volkswagen se nahaja tudi športno orientirana različica tega modela v obliki različice up GTI. To je avtomobil, ki se je trenutno najbolj približal zapuščini legendarnega Golf GTI iz prve generacije, ker gre v tem primeru za čistokrvnega predstavnika (samo en par bočnih karoserijskih vrat) uveljavljene hišne GTI filozofije, poleg tega je Volkswagnov 'mini hot-hatch' tudi zelo kompakten in lahek, namestitev legendarne kratice GTI pa opravičuje tudi vgrajeni bencinski pogonski sklop.

Bencinski TSI motor
 

Vgrajeni bencinski pogonski sklop lahko ob tem mobilizira 85 kW (115 KM) pogonske moči ter 200 Nm motornega navora. Takšen prisilno polnjen turbo motor bo temu malčku zagotovil zelo solidno pospeševanje (0-100 km/h: 8,8 sekunde) in za to velikost avtomobila povsem spodobno končno hitrost (196 km/h). Med vizualnimi posebnostmi velja omeniti za 15 mm spuščeno podvozje ter namestitev zadnjega strešnega usmernika zraka. Poleg tega je Up! GTi prejel tudi set serijskih 17-palčnih koles. Čeprav se takšen Up! Lahko pohvali z odličnimi zmogljivostmi bo mali Volkswagnov športnik ob premagovanju stotih kilometrov v povprečju porabil malo. Volkswagen Up! poraba znaša od 5,6 do 5,7 litra pogonskega goriva.
 


Volkswagen e-Up!: inovacija, ki navduši
 

Znamka Volkswagen je z različico Volkswagen e-Up! odprla novo poglavje mobilnosti, ker je e-Up! njeno prvo serijsko vozilo, ki ga poganja izključno elektromotor. Ta okoljevarstvena različica, ki vozi skoraj neslišno, prepriča z akcijskim radijem, ki znaša do 150 km, ter s svojo uporabnostjo za vsakodnevne vožnje. Mali e-Up! z električnim pogonom in štirimi sedeži uvaja avtomobilski koncept, ki nakazuje smernice prihodnosti: vozilo za vsakodnevne mestne vožnje, ki pa je idealno tudi za vse, ki se dnevno vozijo na delo, ali kot drugi avto.

Volkswagen e-Up! tehnologija
 

Simpatični e-Up! prepriča tudi z decentnim, kakovostnim dizajnom. Pri zunanjosti so njegova najbolj prepoznavna oblikovalska značilnost dnevne luči v LED tehnologiji, ki so v loku razporejene v odbijaču. Sprednji del, pragovi in dno vozila so aerodinamično optimizirani. Štirisedežnemu električnemu modelu prepoznavnost zagotavljajo sijoča 15-palčna aluminijasta platišča, Volkswagnovi emblemi z modrim ozadjem in napis e-Up! na zadku. Notranjost vozila zaznamujejo posebne svetlo sive sedežne prevleke z modrimi kontrastnimi šivi. Premišljena uporaba usnjenih elementov in kromiranih aplikacij ustvarja purističen celostni vtis, ki se odlično poda urbanemu električnemu avtomobilu.
 


Volkswagen Cross Up!: trpežnost in trendovski značaj
 

Zaradi številnih markantnih zunanjih elementov je Volkswagen Cross Up! že na prvi pogled prepoznaven kot samostojen model: pri stranski silhueti poskrbijo za celostni vtis črne obrobe kolotekov in pragov ter sklenjena zaščitna letev na vratih z napisom Cross Up!. Druge prepoznavne značilnosti modela Volkswagen Cross Up! so srebrne strešne letve, zunanji ogledali, ki sta lakirani v svetlo srebrni kovinski barvi, in odbijača s srebrnimi montažnimi deli. Športno-funkcionalno-robustnemu značaju dajejo pečat predvsem višja lega karoserije in 16-palčna aluminijasta platišča tipa "cross", ki so polirana in kombinirana s pnevmatikami dimenzije 185/50. Visokokakovostne detajle najdemo tudi v notranjosti različice Cross Up!. Prefinjen vtis zaokrožajo kromirane obrobe prezračevalnih šob in merilnika hitrosti ter vstopne letve z napisom Cross Up!.

Volkswagen Cross Up!
 

Že serijsko je Volkswagen Cross Up! bogato opremljen in predstavlja samosvoj dizajn znamke Volkswagen. Znamka ima sicer trenutno v ponudbi številne modele: Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, Volkswagen Polo, Volkswagen Golf, Volkswagen Golf Variant, Volkswagen Golf Sportsvan, Volkswagen e-Golf, Volkswagen Passat, Volkswagen Passat Variant, Volkswagen Touran, Volkswagen Sharan, Volkswagen T-Cross, Volkswagen T-Roc, Volkswagen Tiguan, Volkswagen Tiguan Allspace, Volkswagen Touareg, Volkswagen Beetle in Volkswagen Arteon.
 


Pri Porsche Inter Auto imamo v ponudbi veliko zalogo Volkswagen Up! modelov - izberi svojega!
 

Preveri zalogo vozil Volkswagen Up!

Največja ponudba v SlovenijiPreverjena rabljena vozila
 

Pri Porsche Inter Auto d.o.o. vam ponujamo nove in tudi rabljene avtomobile z znanim poreklom, poleg tega pa še kvalitetno vzdrževanje z usposobljenimi servisnimi storitvami in originalnimi rezervnimi deli. Zraven vam nudimo mnoga jamstva in garancije s katerimi se zavežemo, da bo vaš 'jekleni konjiček' deloval še dolgo časa. Z vami smo tekom celotnega procesa - od registracije pa do servisa. V vseh naših poslovalnicah lahko najdete rabljena vozila Volkswagen, rabljena vozila Audi, rabljena vozila Škoda, rabljena vozila SEAT in rabljena vozila Porsche, kot tudi mnoge druge znamke. Pri Porsche Inter Auto d.o.o. smo za kupce rabljenih vozil ustvarili tudi posebno blagovno znamko 'Das WeltAuto'. Pri nas imamo pripravljeno ponudbo rabljenih vozil s podrobno proučenim ozadjem, ki so večinoma slovenskega porekla. Poleg tega so takšna rabljena vozila dobro vzdrževana, natančno pregledana in posledično tudi varna, saj kontrolni pregled rabljenega avtomobila vsebuje vse od vizualnega pregleda do pregleda tehničnih sklopov in karoserije, ki ga opravijo naši visoko usposobljeni tehnični strokovnjaki. V roke vam tako predajo skrbno pregledano in vzdrževano rabljeno vozilo z dejanskim stanjem prevoženih kilometrov. Za vsa vozila pod znamko Das WeltAuto vam ponujamo tudi 12 mesečno garancijo.
 

Vas zanima vozilo Volkswagen iz zaloge in Volkswagen akcija staro za novo?
 

Izberite si novo ali rabljeno vozilo znamke Volkswagen na naši strani www.porscheinterauto.net, mi pa odkupimo vaše vozilo. Hitro in preprosto! Za vas imamo odlično ponudbo »staro za novo«! Vse formalnosti bomo uredili mi, naše storitve bomo priredili vašim potrebam. Pri nas ni drobnega tiska, ni neprijetnih presenečenj pri odkupu vozila, menjavi staro za novo ali staro za staro.
 

Odkup vozil s takojšnjim plačilom

V minuti pošljite povpraševanje za ponudbo

 

Prednosti financiranja pri podružnicah Porsche
 

 • Enostavno in hitro, prvi odgovor v 24 urah
 • Strokovna pomoč pri nakupu in izbiri ustreznega načina financiranja kar pri prodajnem strokovnjaku po sistemu – vse na enem mestu
 • Način financiranja prodajni strokovnjak vedno prilagodi osebnim željam, pričakovanjem in zmožnostim kupca
 • Stalne prodajne akcije financiranja, ki so plod tesnega sodelovanja med uvoznikom znamke, družbe Porsche Finance Group Slovenia in prodajalcem in vedno pomenijo še ugodnejši nakup
 • Financiranje je tako vedno prilagojeno koncernskim znamkam
   

Prednosti ob Volkswagen odkupu vozila in akciji staro za novo ali staro za staro Volkswagen:
 

 • hitra cenitev vašega sedanjega vozila v naših poslovalnicah;
 • ponujamo vam največ pri odkupu vozil znamk Volkswagen, Škoda, Audi, SEAT in Porsche;
 • dodatne ugodnosti ob nakup novega vozila v primeru akcije »staro za novo«;
 • posebno ugodno financiranje pri Porsche Finance Group Slovenia.

 Pokličite nas! Želimo vas navdušiti za novi Volkswagen Up!
 

V Sloveniji ima podjetje Porsche Inter Auto, d. o. o., pet poslovalnic (Porsche Ljubljana, Porsche Verovškova, Porsche Koper, Porsche Maribor in Porsche Ptujska cesta), v katerih je zaposlenih več kot 300 sodelavcev.

Porsche Ljubljana
Bravničarjeva 5, 1000 Ljubljana

Tel.: (+386) 1 58 25 300
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheljubljana.com

Porsche Verovškova
Verovškova 78, 1000 Ljubljana

Tel.: (+386) 1 53 03 600
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheverovskova.com

Porsche Maribor
Šentiljska cesta 128a, 2000 Maribor

Tel.: (+386) 2 65 40 300
E-mail: [email protected]
Splet: www.porschemaribor.com

Porsche Koper
Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Tel.: (+386) 5 61 16 500
E-mail: [email protected]
Splet: www.porschekoper.com

Porsche Ptujska Cesta
Ptujska cesta 150, 2000 Maribor

Tel.: (+386) 2 45 02 660
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheptujskacesta.com

 

 

Volkswagen Up! je prepričal že mnoge naše stranke!

Prepričani smo, da bo tudi vas! Pri Porsche Inter Auto je kakovost storitve svetovanja naša prva skrb!

 

Število ocen: 19
5
         
4. julij 2018
Matej C. , stranka Porsche Maribor
Volkswagen up! GTI 1.0 TSI
         
Zadovoljen z nakupom.
6. maj 2018
Ines C. , stranka Porsche Ljubljana
Volkswagen high up! 1.0
         
Zelo sem bila zadovoljna z svetovalko ga. Koleva, ki mi je super svetovala in poskrbela da sem avto dobila že v nekaj dneh.
13. april 2018
Anton Z. , stranka Porsche Koper
Volkswagen cross up! 1.0 TSI BMT
         
Vse je bilo profesionalno izpeljano
26. marec 2018
Alenka S. , stranka Porsche Ljubljana
Volkswagen move up! 1.0
         
Zelo zadovoljna, navdušena nad celotnim potekom pridobitve avtomobila
2. november 2017
Alenka Š. , stranka Porsche Koper
Volkswagen high up! 1.0 90KM
         
Zelo hitro je bil narejen servis in menjane pnevmatike

 

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.