NE ČAKAJTE NA PRVI SNEG - ne zamudite super popuste v predsezoni. Preveri ponudbo za ZIMSKE GUME in ZIMSKE KOMPLETE KOLES

SEAT in CUPRA novosti - IAA Frankfurt 2019

SEAT in CUPRA novosti - IAA Frankfurt 2019

Znamka SEAT je predstavila hibridni Tarraco FR e, koncept Tavascan in El-Born

Avtor: Jan Gregorin

SEAT in CUPRA novosti IAA Frankfurt 2019

SEAT in CUPRA novosti IAA Frankfurt 2019: tudi letos nas znamki SEAT in CUPRA nista pustili ravnodušnih, saj smo bili priča kar nekaj zanimivostim. V prvi vrsti je bil najbolj zanimiv SEAT Tarraco FRe, ki je v bistvu hibridna različica modela SEAT Tarraco, popolnoma električni model SEAT Mii electric in pa koncepta imenovana SEAT el-Born in CUPRA Tavascan. Slednja modela sta samo študije koncepta, tako, da ne gre za primerka, ki bi ju bilo seveda mogoče kupiti. Spodaj si lahko ogledate tudi model CUPRA Ateca Special Edition. (1)

 

SEAT Tarraco FR-e
SEAT Tarraco FR-e Avtor: Jan Gregorin

 

SEAT Tarraco FR-e - velik športni terenec SUV

Znamka SEAT je razširila svojo ponudbo športnih terenec SUV z modelom imenovanim SEAT Tarraco FRe, ki je bil ponosno postavljen na ogled na avtomobilskem salonu v Frankfurtu. SEAT Tarraco FR-e poganja 1,4-litrski bencinski TSI štirivaljni motor z močjo 147 konjskih moči in električni motor z močjo 114 konjskih moči, skupno zagotavljata navor 241 konjskih moči in 400 nevtonmetrov navora. Elektromotor napaja baterija s 13 kWh, ki po standardu WLTP zagotavlja do 50 kilometrov dosega v primeru električne vožnje. Poleg tega lahko SEAT Tarraco FR-e do stotice pospeši v 7,4 sekunde in pospešuje vse do 217 kilometrov na uro. (2)

 

 

Za vsa dodatna vprašanja smo vam z veseljem na voljo!

Porsche Verovškova

Verovškova ulica 78, 1000 Ljubljana

 

SEAT Tarraco FR-e
SEAT Tarraco FR-e Avtor: Jan Gregorin

 

 

Športnost SEAT Tarraco FR-e dopolnjuje z dodatki

SEAT Tarraco FR-e je v skladu s športno začinjeno FR opremo na voljo tudi z različnimi dodatki zunanjosti. Opazimo namreč bolj izrazite obrobe blatnikov, velika 19-palčna aluminijasta platišča, zadnji difuzor in spremenjeno sprednjo masko. Pri tem modelu je na prtljažnih vratih tudi oznaka FR-e. Spremembe v notranjosti so majhne, ​​vključujejo pa izpopolnjen 9,2-palčni zaslon na dotik, električne sedeže, izboljšano enoto klimatske naprave, nov volan in različno oznako FR.

 

 

SEAT Tarraco FR-e
SEAT Tarraco FR-e Avtor: Jan Gregorin

 

SEAT do leta 2021 namerava predstaviti pet dodatnih električnih modelov

Do začetka leta 2021 nameravajo pri znamki SEAT izdelali pet dodatnih električnih in priključnih hibridnih modelov pod znamkama SEAT in CUPRA. "SEAT Tarraco FR-e je ena izmed redkih možnosti s priključnim hibridnim pogonskim sklopom na velikem segmentu SUV-jev in verjamemo, da ima velik potencial," je dejal predsednik znamke SEAT Luca de Meo.

 

 

SEAT Tarraco FR-e
SEAT Tarraco FR-e Avtor: Jan Gregorin

 

Prvi električni model znamke SEAT - Mii electric!

SEAT Mii electric: to je prvi električni model znamke SEAT, ki bo zamenjal vse različice z bencinskim motorjem. SEAT bo s proizvodnjo začel pozneje letos, dobave kupcem pa se bodo začele leta 2020. Cene zaenkrat še niso znane, vendar po trenutnih podatkih naj bi bil SEAT Mii electric eno izmed najbolj dostopnih električnih vozil na trgu. SEAT Mii Electric ima za vsakodnevne poti več kot dovolj prostora. S polno napolnjeno baterijo kapacitete 36,8 kWh dosega do 260 kilometrov. Polnjenje od 0 do 80 odstotkov traja le eno uro!

 

SEAT Tarraco FR-e
SEAT Tarraco FR-e Avtor: Jan Gregorin

 

Bogate spremembe tako zunaj kot znotraj

SEAT Mii electric lahko do 50 kilometrov na uro pospeši v 3,9 sekunde. Poleg dodatnih zunanjih oznak in aluminijastih platišč, je nekaj opaznih sprememb tudi v notranjosti. Pri modelu SEAT Mii electric opazimo drugačne dekorativne elemente, usnje na volanu in ogrevane sedeže. Podpira tudi povezavo s pametnimi mobilniki, in vozniku pomaga s serijskim tempomatom, opozorilo v primeru zapustitve voznega pasu in celo omogoča prepoznavanje prometnih znakov. Prtljažnik meri 251 litrov. 

 

 

SEAT Tarraco FR-e
SEAT Tarraco FR-e Avtor: Jan Gregorin

 

SEAT el-Born: električna prihodnost je tukaj!

Znamka SEAT namerava do konca leta 2020 predstaviti svoj drugi v celoti električni avtomobil. Trenutno je v ponudbi samo SEAT Mii electric. Razvit je na enaki platformi MEB kot Volkswagen ID.3. Na frankfurtskem avtosalonu smo lahko ponovno videli predstavljeni koncept imenovan SEAT el-Born, ki obljublja do 420 kilometrov dosega po standardu WLTP. Električni motor v konceptu SEAT el-Born zagotavlja zmogljivosti dobrih 200 konjskih moči, pogonski sklop pa vključuje tudi 62 kWh baterijo. Le-ta omogoča polnjenje do 80 odstotkov v slabih 50 minutah, pospešek do stotice pa traja le 7,5 sekunde!

 

SEAT el-Born
SEAT el-Born Avtor: Jan Gregorin

 

SEAT el-Born sledi sodobni zasnovi mobilnosti

SEAT el-Born predstavlja izjemno moderno oblikovanje, sprednje žaromete s smernicami oblikovalskega jezika znamke in kar 20-palčna platišča. V notranjosti takoj opazimo minimalistično oblikovanje armaturne plošče z 10-palčnim multimedijskim sistemom in popolnoma digitalne merilnike. Prostornost je še ena od odlik koncepta SEAT el-Born, najdemo tudi 380-litrski prtljažnik. SEAT el-Born predstavlja napredne sisteme za avtonomno vožnjo, pri čemer avtomobil sam skrbi za pospeševanje, zaviranje in krmiljenje zahvaljujoč avtonomni vožnji stopnje 2, poleg tega pa ima vgrajen tudi športni vozni profil za bolj dinamične voznike. 

 

SEAT el-Born
SEAT el-Born Avtor: Jan Gregorin

 

CUPRA Tavascan - originalni in edinstveni koncept

CUPRA je najnovejša znamke iz skupine Volkswagen, ki uporablja fleksibilno platformo MEB. Znamka CUPRA je na frankfurtskem avtosalonu predstavila nov koncept imenovan CUPRA Tavascan. Namen koncepta CUPRA Tavascan je ne samo pokazati prihodnost oblikovanja modelov znamke CUPRA, temveč obenem pokazati tudi izrazito oblikovanje za električna vozila. Ne bi bili presenečeni, če v prihodnosti vidimo podobna serijska vozila. Vpadljiv koncept CUPRA Tavascan je še posebej zanimiv, saj za razliko od mnogih drugih električnih vozil nima dveh elektromotorjev, ampak uporablja kar tri elektromotorje - dva sta nameščena spredaj in en zadaj. 

 

CUPRA Tavascan
CUPRA Tavascan Avtor: Jan Gregorin

 

Trije elektromotorji koncepta CUPRA Tavascan za velike zmogljivosti

Zahvaljujoč trem zmogljviim motorjem, koncept CUPRA Tavascan do stotice kilometrov na uro pospeši v le 6,5 sekunde, saj ti motorji skupno razvijejo kar 302 konjskih moči.

 

CUPRA Tavascan
CUPRA Tavascan Avtor: Jan Gregorin

 

CUPRA Tavascan
CUPRA Tavascan Avtor: Jan Gregorin

 

CUPRA Ateca Special Edition: oglejte si fotogalerijo!

 

 

CUPRA Ateca Special Edition
CUPRA Ateca Special Edition Avtor: Jan Gregorin

 

CUPRA Ateca Special Edition
CUPRA Ateca Special Edition Avtor: Jan Gregorin

 

CUPRA Ateca Special Edition
CUPRA Ateca Special Edition Avtor: Jan Gregorin

 

CUPRA Ateca Special Edition
CUPRA Ateca Special Edition Avtor: Jan Gregorin

 

 

Za vsa dodatna vprašanja smo vam z veseljem na voljo!

Porsche Verovškova

Verovškova ulica 78, 1000 Ljubljana

 

Dovolite nam, da prepričamo tudi vas!

Število ocen: 31
5
         
11. december 2019
Jerica V. , stranka Porsche Verovškova
SEAT Ibiza SC LOCO 1.0 MPI GP2
         
Spoštovani, rada bi le posebej pohvalila go. Meri Koren, ki je svetovanje opravila strokovno korektno in prijazno ter zagotovila, da je bilo delo opravljeno v želenem času.
4. november 2019
Lučka L. , stranka Porsche Verovškova
SEAT Ibiza Style 1.0 Eco TSI Start-Stop GP2
         
Zadnji obisk je bil popoln. Kakšen prej pa ne tako zelo, čeprav je moja stalna servisna svetovalka odlična in v zvezi z njo nimam pripomb (razen pozitivnih:). Predvsem me je (kdaj prej, ne zdaj, ko sem bila nazadnje in jo je nadomeščal kolega) zmotila razlika med predvidenim in dejanskim časom opravljene storitve. Zmotilo me je tudi, ko ste ukinili dva kupona za taksi in nam namenili le po enega. To (zame je bilo sicer poskrbljeno) me je zelo zmotilo (sploh glede na to, da avtobusne linije niso tako blizu in tako ugodne kot pri Porschejevem servisu na Bravničarjevi). A sem prepričana, da se ta praksa ni obnesla in da je spet tako, kot je bilo prej (nazadnje sem le menjavala gume in počakala kar ob kavi v bližnjem lokalu, tako da ne vem, kako je zdaj s tem).
10. september 2019
Marlena S. , stranka Porsche Verovškova
SEAT Ibiza Sportrider 1.6/105 KM/5-stopenjski
         
Poleg upoštevanja mojih želja za pregled avta tudi strokovna pomoč in sodelovanje v ustreznih časovnih okvirih..
4. september 2019
Alenka S. , stranka Porsche Verovškova
SEAT Ibiza Reference 1.0 TSI 70KW
         
Zelo zadovoljna, avto zelo počiščen...
25. marec 2019
Lučka L. , stranka Porsche Verovškova
SEAT Ibiza Style 1.0 Eco TSI Start-Stop GP2
         
Nujno, prosim, ohranite svojo staro dobro prakso, ko ste strankam ponudili dva kupona za taxi. Gre za droben stroške v primerjavi z vsem drugim, ki pa pomeni veliko, daje občutek, da poskrbite za nas. Na Bravničarjevi (tam sem bila dolga leta s prejšnjimi vozili) je avtobus za vogalom, je drugače; a vaša poslovalnica je res oddaljena. Verjamem, vem, da mi boste prihodnjič sami ponudili dva kupona za prevoz. Hvala za tokrat in hvala za vnaprej:)

 

Podobni članki

MENJAVA OLJA - ugoden servis VW, Audi, Škoda, SEAT

Menjava olja akcija Menjava motornega olja Menjava olja cena ...

Škoda Enyaq Coupe iV 2022 - prihaja novi električni SUV

Vas zanima novi Enyaq Coupe iV? Izpolnite in obveščali vas bomo o novostih. VEČ INFORMACIJ ...

Novi Audi grandsphere koncept 2021 – svetovna premiera IAA München Mobility 2021!

Novi Audi grandsphere 2021 - svetovna premiera Po vozilu Audi skysphere concept bo znamka ...

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.