Škoda Karoq in Škoda Kodiaq – kateri je narejen po vaši meri?

Škoda Karoq in Škoda Kodiaq – kateri je narejen po vaši meri?

Karoq ali Kodiaq: primerjava zapeljivih športnih terencev s prodajnim svetovalcem znamke Škoda!

Avtor: Jan Gregorin, Porsche Inter Auto

Prodajni svetovalec Nik Subotič svetuje: Škoda Karoq ali Škoda Kodiaq?
 

Škoda v svoji paletni ponudbi predstavlja bogato izbiro različnih modelov. Ob nakupu avtomobila vemo, kaj si želimo, a se splača vprašati tudi, kaj zares potrebujemo. Pri Škodinih športnih terencih se to vprašanje glasi: kateri je pravi zame, veliki in izjemno prostoren Škoda Kodiaq ali manjši kompaktnejši Škoda Karoq? Za nasvet smo povprašali našega prodajnega svetovalca vozil Škoda, ki nam je zaupal, kje se skrivajo največje razlike med modeloma! Z veseljem vam bo tudi v živo predstavil vse razlike!

Škoda Kodiaq je Škodin prvi veliki športni terenec, ki ponuja največ, kar lahko pričakujete od vozila njegovega razreda. Na malce manj kot 4,7 metra dolžine namreč prinaša izjemno prostorno kabino, ki lahko sprejme do sedem potnikov. V drugi vrsti sedežev je prostor radodarno odmerjen za tri odrasle potnike. Za njo najdemo 650-litrski prtljažnik, kjer se lahko v dno popolnoma skrijeta dodatna zložljiva sedeža. Z zlaganjem druge vrste pa nastane pravo malo skladišče z 2.065 litri prostora.
 

nik subotic

 

Škoda Karoq ali Kodiaq? Pred nakupom svetujem testno vožnjo!

 

Pri Podjetju Porsche Inter Auto vam ob nakupu novega ali rabljenega avtomobila zagotavljamo pozornost, ki si jo zaslužite. Gre za odnos, ki gre onstran prodaje.

Vredno je poudariti, da je Škoda Karoq manjši športni terenec namenjen bolj okretnim vožnjam, Škoda Kodiaq pa je precej večji in tako namenjem predvsem večjim družinam. Vsak ima svoje prednosti!

Obiščite nas in z veseljem vam bomo pomagali pri odločitvi med modeloma Škoda Karoq oziroma Škoda Kodiaq. Z veseljem vam bomo tudi osebno predstavili omenjena vozila. (1)

Škoda Kodiaq dizelski TDI in bencinski TSI motorji
 

Za impozanten avtomobil, ki je dobil ime po aljaškem medvedu - Škoda Kodiaq, so seveda na voljo primerno zmogljivi motorji. Vstopno izbiro predstavlja 1,5-litrski turbobencinar TSI s 110 kilovati (150 KM), osnovni dvolitrski turbodizel TDI razvije enako moč, za najzahtevnejše je tu športna različica RS s turbodizelskim strojem, ki zmore 176 kilovatov (240 KM).

Škoda Karoq dimenzije
 

Kdor želi družinsko uporaben, a obenem bolj okreten in kompakten avtomobil, lahko izbere manjši Škoda Karoq. Ta je dobrih 30 centimetrov krajši od modela Škoda Kodiaq in na malce manj kot 4,4 metra dolžine ponuja prostorno potniško kabino ter spoštovanja vrednih 521 litrov prostora za prtljago v zadku. Tudi ta seveda omogoča zlaganje sedežev, pri čemer lahko pridobimo do 1.630 litrov prostora z ravnim dnom. (2)
 

skoda karoq

Škoda Karoq dizelski TDI in bencinski TSI motorji
 

Škoda Karoq je manjši in nekoliko lažji od modela Škoda Kodiaq, zato je poskočen že z vstopnim litrskim turbobencinskim motorjem TSI, ki razvije 85 kilovatov (115 KM). Enako močen, a še bolj varčen je vstopni 1,6-litrski turbodizel TDI, tisti, ki želite resnično zmogljiv avtomobil, pa si lahko omislite 1,5-litrski ali dvolitrski TSI s 110 oziroma 140 kilovati (150 oz. 190 KM) ali dvolitrski TDI s 110 kilovati (150 KM).

Škoda Karoq tehnični podatki, Škoda Kodiaq tehnični podatki

 

skoda kodiaq, karoq


 

skoda kodiaq

 

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo!

Porsche Koper

Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Porsche Maribor

Šentiljska c. 128a, 2000 Maribor

Porsche Verovškova

Verovškova ulica 78, 1000 Ljubljana

 


Škoda modeli so prepričali že mnoge naše stranke!

 

Prepričani smo, da bodo tudi vas! Pri Porsche Inter Auto je kakovost storitve svetovanja naša prva skrb!

 

Število ocen: 397
5
         
6. december 2019
Nina Z. , stranka Porsche Maribor
ŠKODA Rapid Easy SB 1.0 TSI
         
Kvalitetno opravljen servis, avto je bil pripravljen od dogovorjeni uri, pred servisom ste nas spomnili nanj...
5. november 2019
Mediha C. , stranka Porsche Koper
ŠKODA Octavia Ambition 1.6 TDI
         
Zelo prijazno osebje in pripravljeni pomagati v vsaki situaciji. Tudi nadomestno vozilo uredili zelo hitro in profesionalno.
30. junij 2019
Ivan M. , stranka Porsche Maribor
ŠKODA Fabia Combi Easy 1.2 TSI
         
Z vašimi storitvami sem nadvse zadovoljen. Še posebej pa sem navdušen nad skrbjo, ki jo posvečate svojim strankam. Želim si še takšnega sodelovanja tudi v bodoče.
28. junij 2019
Goran K. , stranka Porsche Maribor
ŠKODA Novi Kodiaq Ambition 1.5 TSI ACT
         
Poglobljen osebni odnos prodajalca, ki je znal prisluhniti mojim željam in bil pripravljen za pomoč. Tako v poslovalnici, kot tudi kasneje, ko sva se za določene spremembe lahko dogovorila po telefonu. To je odločilno vplivalo na mojo odločitev za nakup in na nekaj priporočil prijsteljem.
26. junij 2019
Dušan C. , stranka Porsche Verovškova
ŠKODA Fabia Luka Jr. 1.4/55 kW/75 KM/5-stopenj
         
z vsem zelo, zelo zadovoljen.

 

Podobni članki

MENJAVA OLJA - ugoden servis VW, Audi, Škoda, SEAT

Menjava olja akcija Menjava motornega olja Menjava olja cena ...

CUPRA Born 2022 - začela se je predprodaja

CUPRA Born konifgurator CUPRA ...

Nova ŠKODA FABIA 2022 - že v salonu!

Škoda Fabia konfigurator Škoda ...

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.