Audi Q5 55 TFSI e quattro - IAA Frankfurt 2019

Audi Q5 55 TFSI e quattro - IAA Frankfurt 2019

Novi Audi Q5 e (hybrid) - zmogljiv, učinkovit, udoben.

Avtor: Jan Gregorin, Porsche Inter Auto

Audi Q5 55 TFSI e quattro - varčen športni terenec športnih zmogljivosti

Audi Q5 55 TFSI e quattro (nekateri ga poimenujejo tudi Audi Q5 hybrid): bencinsko in dizelsko ponudbo motorjev novi športni terenec znamke zaokrožuje tako, da združuje odlične zmogljivosti, majhno porabo goriva in možnost polnjenja baterij iz zunanjega vira ter ponuja možnost čiste električne vožnje popolnoma brez emisij. Audi Q5 55 TFSI e quattro (1) oblikovno zaznamuje značilna šestkotna sprednja maska, ostro urezane in ravno prav agresivne linije ter odločno začrtan zadnji del avtomobila, vse skupaj pri hibridu zaokrožuje serijski S line paket in 18-palčna kolesa z videzom turbine. Notranjost, razen nekaterih manjših sprememb, kot so potrebam hibridnega pogona prilagojeni merilniki, povzema arhitekturo armaturne plošče klasično gnanih modelov Audi Q5.

Celotna zaloga vozil Audi Q5

Porsche Inter Auto

Audi Q5 55 TFSI e quattro
Audi Q5 55 TFSI e quattro Avtor: Jan Gregorin

 

Notranjost v novem Audi Q5 55 TFSI e quattro

Notranjost v novem modelu Audi Q5 2020 pomeni funkcionalno in z vidika ergonomije germansko urejeno zasnovo. Vse je na dosegu roke, upravljanje funkcij z vmesnikom MMI pa izjemno intuitivno. Tudi prostorsko je takšen Audi Q5 55 TFSI e quattro radodarno odmerjen in se ponaša z izdatnimi pomiki sprednjih sedežev, vzdolžno pomični so tudi zadnji sedeži, ki udobje tamkaj sedečih potnikov nadgrajujejo z možnostjo nastavljanja naklona naslonskega dela. 

Celostna podoba modela Audi Q5 55 TFSI e quattro uteleša oblikovalsko govorico naših športnih terenskih vozil. Serijska 18-palčna platišča s 5-krakim turbinskim designom še dodatno podkrepijo ta videz. Audi Q5 55 TFSI e quattro poleg tega zaznamujejo tudi oblikovalski elementi, ki ga jasno ločujejo od njegovih tekmecev, ki so opremljeni le z motorjem z notranjim zgorevanjem: serijsko je opremljen na primer z zaščitno mrežo hladilnika S line na sprednjem delu vozila in z difuzorjem S line zadaj. Najbolj prepoznavna značilnost, ki vam da vedeti, da gre za vozilo s priključnim hibridnim pogonom, pa je pokrov vtičnice na zadnji levi strani vozila.

Cenik/cena Audi Audi Novi Q5 TFSI e 2020

Za vsa dodatna vprašanja o novem Audi Q5 55 TFSI e quattro smo vam z veseljem na voljo!

Porsche Koper

Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Porsche Ptujska cesta

Ptujska cesta 150, 2000 Maribor

Porsche Verovškova

Verovškova ulica 78, 1000 Ljubljana

Preveri zalogo
Audi Q5 55 TFSI e quattro
Audi Q5 55 TFSI e quattro Avtor: Jan Gregorin

 

Audi Q5 55 TFSIe quattro je na voljo z bogato opremo

Še beseda o opremi – Audi je poleg že omenjenih odbijačev v stilu S line in koles premera 18 palcev serijsko med drugim opremljen z žarometi LED, športnimi sedeži, tripodročno samodejno klimatsko napravo, barvnim informacijskim zaslonom med merilniki in nekaj kromiranimi elementi.

Notranjost odraža športni značaj modela Audi Q5. Usedite se na serijske športne sedeže. SUV lahko upravljajte z opcijskim večfunkcijskim 3-krakim volanom z rombastim emblemom S. Za visoko stopnjo udobja med drugim skrbi tudi serijski toplotni management s toplotno črpalko. Ta sistem shranjuje odpadno toploto motorja z notranjim zgorevanjem in električnega pogonskega sklopa ter jo uporabi v pogonskem sklopu - tako lahko tudi v zimskih mesecih zagotavlja maksimalni e-doseg - in za hitrejše segrevanje notranjosti vozila.

Audi Q5 55 TFSI e quattro
Audi Q5 55 TFSI e quattro Avtor: Jan Gregorin
Audi Q5 55 TFSI e quattro
Audi Q5 55 TFSI e quattro Avtor: Jan Gregorin

Bistvo hibridnega modela Audi Q5 55 TFSI e quattro se skriva pod pokrovom

Za pogon modela Audi Q5 55 TFSI e quattro namreč skrbi kombinacija prisilno polnjenega dvolitrskega bencinskega motorja 2.0 TFSI z močjo 185 kW (252 KM) in navorom 370 Nm ter električnega motorja s 105 kW (143 KM) moči in 350 Nm navora. Rezultat je sistemska moč 270 kW (367 KM) in sistemski navor 500 Nm. Audi Q5 55 TFSI e quattro do stotice pospeši v le 5,3 sekunde, kar je v resnici bolj kot s križanci primerljivo s pravimi športnimi avtomobili, največja hitrost, ki jo doseže, pa znaša 239 km/h. Kljub odličnim zmogljivostim se po drugi strani lahko pohvali z izjemno nizko porabo goriva, saj povprečno porabi od 2,4 do 2,1 litra na sto prevoženih kilometrov (izpust CO2 je od 53 do 46 gramov na kilometer). 

Audi Q5 55 TFSI e quattro
Audi Q5 55 TFSI e quattro Avtor: Jan Gregorin

 

Audi Q5 55 TFSI e quattro na elektriko prevozi več kot 40 kilometrov

Audi Q5 55 TFSI e quattro (Audi Q5 hybrid) na elektriko prevozi več kot 40 kilometrov. V tem režimu lahko vozi s hitrostjo do 135 km/h, kar je dovolj tudi za vožnjo po avtocesti. Hibridni pogonski sklop poleg dvolitrskega bencinskega in električnega motorja sestavlja še baterija kapacitete 14,1 kWh, moč obeh motorjev pa se prek samodejnega menjalnika s sedmimi stopnjami prenaša na vsa štiri kolesa. 

Audi Q5 55 TFSI e quattro poleg zmogljivega 2,0-litrskega motorja TFSI vzporedno poganja tudi elektromotor, ki je vgrajen v ohišju menjalnika (poraba goriva pri kombinirani vožnji*: 2,4-2,1 l/100 km; poraba električne energije pri kombinirani vožnji*: 19,1-17,5 kWh/100 km; emisije CO₂ pri kombinirani vožnji*: 54-46 g/km). Z dosegom najmanj 40 kilometrov pri mestni vožnji² lahko večino vsakodnevnih voženj opravite izključno na električni pogon. Skupaj z motorjem z notranjim zgorevanjem Audi Q5 55 TFSI e quattro razvije polno moč 270 kW (367 KM). Z 0 na 100 km/h pospeši v 5,3 s, največja hitrost pa znaša 239 km/h.

Audi Q5 55 TFSI e quattro notranjost
Audi Q5 55 TFSI e quattro notranjost Avtor: Jan Gregorin

 

Polnjenje baterije pri modelu Audi Q5 55 TFSI e quattro

V hibridnem režimu pri modelu Audi Q5 55 TFSI e quattro sistem samodejno obnavlja energijo med zaviranjem, baterijo je na gospodinjskem priključku možno napolniti v približno sedmih urah oziroma v 2,5 ure na hitri polnilnici (400 V/16 A). Celovito storitev zaokrožuje aplikacija myAudi, ki omogoča nadzor nad stanjem baterije, načrtovanje poti glede na polnilne postaje, vklop polnjenja ali vnaprejšnje ogrevanje ali ohlajevanje kabine in podobno.

 

Za vsa dodatna vprašanja o novem Audi Q5 smo vam z veseljem na voljo!

Porsche Koper

Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Porsche Ptujska cesta

Ptujska cesta 150, 2000 Maribor

Porsche Verovškova

Verovškova ulica 78, 1000 Ljubljana

Audi Q5 55 TFSI e quattro športnost
Audi Q5 55 TFSI e quattro športnost Avtor: Jan Gregorin
Audi Q5 55 TFSI e quattro 2020
Audi Q5 55 TFSI e quattro 2020 Avtor: Jan Gregorin
Audi Q5 55 TFSIe quattro notranjost
Audi Q5 55 TFSIe quattro notranjost Avtor: Jan Gregorin
Audi Q5 55 TFSIe quattro notranjost
Audi Q5 55 TFSIe quattro notranjost Avtor: Jan Gregorin

  

Zadovoljstvo naših Audi strank je na prvem mestu!

Število ocen: 489
5
         
18. november 2019
Leopold B. , stranka Porsche Verovškova
AUDI A3 Limuzina Attraction 1.4 TFSI
         
Z vašimi uslugami smo zelo zadovoljni, za kar se vam lepo zahvaljujemo. Ostanite še naprej takšni kot ste.
15. november 2019
Boris K. , stranka Porsche Ptujska cesta
AUDI Q3 2.0 TDI Style
         
Kot vedno sem bil tudi tokrat zelo zadovoljen.
5. november 2019
Stanislav G. , stranka Porsche Verovškova
AUDI Q5 2.0 TDI quattro Sport
         
Že leta pri vas. Servis zmeraj profesionalno opravljen. Dragoceni nasveti Sandija Kavčiča. Izkušnja z asistenco ob prometni nezgodi prav tako odlična. Posredovanje zelo hitro. Ne samo ob rednih servisih, ampak tudi ob kratkih obiskih prijazno svetovanje ali posredovanje.
6. september 2019
Goran S. , stranka Porsche Ptujska cesta
AUDI A4 Avant 2.0 TDIe
         
zelo zadovoljen... storitev narejena hitro in kvalitetno
6. avgust 2019
Anton M. , stranka Porsche Ptujska cesta
AUDI Q5 2.0 TDI quattro Design
         
Že vrsto let koristim storitve navedenega servisa in je opazen napredek v kompetentnosti celotnega tima sodelavcev.

Podobni članki

MENJAVA OLJA - ugodna menjava olja Volkswagen, Audi, Škoda, SEAT, Porsche!

Menjava olja akcija Menjava motornega olja Menjava olja cena Menjava olja Ljubljana, Maribor, Koper Servisni intervali - kdaj menjati olje? Oljni filter Menjava olja in filtra ...

VW ID.3 ZAČETEK PREDPRODAJE, dodatne ugodnosti do 31. 7. 2020!

Naroči novi električni VW ID.3! Naj vas prepriča električna prihodnost. ZAHTEVAJ PONDUBO   Naroči novi električni VW ID.3! Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo nazaj.  Ime ...

AUDI AKCIJSKA PONUDBA: posebna ponudba vozil Audi A3, A4, Q2, Q3 in Q5!

Audi A4 akcija Audi Q2 akcija Audi Q3 akcija Audi Q3 Sportback akcija Audi Q5 akcija Zanimivo - Novi Audi A3 akcija Zanimivo - Audi e-tron akcija AKCIJA: Obarvajte svoj slog Pri Porsche ...

Želite več informacij?
Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-16.ure

DA

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.