Želite več informacij?

Izberite termin in vas pokličemo.

Audi Q4 Sportback e-tron 2020 - napoved serijskega modela!

Audi Q4 Sportback e-tron v serijski izvedenki pričakujemo že naslednje leto!

Audi Q4 Sportback e-tron 2020 - napoved serijskega modela!

Audi Q4 Sportback e-tron 2020 - kupejevski dinamični SUV

Audi Q4 Sportback e-tron odlikuje izjemno športna zasnova karoserije. Takoj lahko opazite športni sprednji del s popolnoma zaprto masko z vitkimi LED sprednjimi žarometi in nizko se spuščajočo strešno linijo, s čimer so pri znamki Audi podprli športnost. Ne manjka pa niti oznaka e-tron tako na sprednjem kot zadnjem odbijaču. Tudi zadek je v kupejevskem duhu, izstopajo pa tudi kar 22 palčna aluminijasta platišča. Vse to je značilnost tudi trenutnega e-trona.

Vsi, ki se zanimajo za modela Q4, se lahko že sedaj (približno eno leto pred prvimi dobavami) začnejo odločati za izvedenko, ki ustreza njihovem življenskemu slogu. Odločajo se lahko za vsestranskost in robustnost klasičnega športnega terenca SUV ali za kupejevskega in dinamičnega športnega terenca SUV. Z Audi Slovenija in Porsche Inter Auto komaj čakamo, da vidimo serijski model.

Glavne značilnosti koncepta Audi Q4 Sportback e-tron:

  • dva elektrmotorja s skupno močjo 225 kW
  • štirikolesni pogon Quattro
  • Pospešek do 100 km/h v le 6,3 sekunde
  • Najvišja hitrost elektronsko omejena na 180 km/h
     

V kolikor želite, da vas kontaktiramo ob predstavitvi novega modela Audi Q4 e-tron, nam pišite na [email protected]sche.si ali pokličete 051 288 567. Z veseljem smo vam na voljo! 

Audi Q4 Sportback e-tron - dinamična zasnova
Audi Q4 Sportback e-tron - dinamična zasnova Avtor: Audi

Q4 in Q4 Sportback e-tron - tehnični podatki, zmogljivosti

Novi Audi Q4: koncepta sta si podobna tudi glede pogonskega sklopa. Oba koncepta Q4 in Q4 Sportback e-tron imata vgrajena kar dva elektromotorja, ki skupaj zagotavljata 225 kilovatov moči, pogonska moč pa se na cesto prenaša prek dovršenega štirikolesnega pogona quattro. Oba modela Audi Q4 od 0 do 100 kilometrov na uro pospešita v samo 6,3 sekunde. Najvišja hitrost je elektronsko omejena na 180 kilometrov na uro.

Zadnji elektromotor razvije moč 150 kilovatov in doseže navor 310 nevtonmetrov. Sprednji elektromotor zagotavlja 75 kilovatov moči in 150 nevtonmetrov navora. Električni avtomobili se močno razlikujejo po moči motorjev.

Audi Q4 Sportback e-tron - velika novosti
Audi Q4 Sportback e-tron - velika novosti Avtor: Audi

Audi Q4 doseg do 450 kilometrov

Velika baterija zmogljivosti 82 kWh zagotavlja doseg, ki po kriterijih voznega cikla WLTP znaša 450 kilometrov. Nekatere različice naj bi dosegale celo več kilometrov, tudi do 500 kilometrov dosega. Novi Audi Q4 bo osnovan na modularni platformi za električni pogon imenovani MEB. Slednjo bo v koncernu Volkswagen v prihodnje mogoče najti v številnih električnih avtomobilih, in sicer iz kompaktnih pa do srednjih razredov. Audi Q4 Sportback e-tron bo predstavljal že sedmo serijsko električno vozilo, ki ga bo Audi predstavil do leta 2021. (1)

Novi Audi Q4 e-tron 2020
Novi Audi Q4 e-tron 2020 Avtor: Audi

Audi Q4 2020 - tehnični podatki, mere in dimenzije

Mere in dimenzije obeh modelov Audi Q4 so skoraj enake: z zunanjo dolžino 4,60 metra je Sportback za en centimeter daljši kot običajni Q4, z višino 1,60 metra pa za en centimeter nižji od sestrskega modela. Oba imata enako širino 1,90 metra in enako medosno razdaljo 2,77 metra.

Audi Q4 2020 - privlačna zunanjost

Na zadku modela Audi Q4 koncept 2020 vzbuja pozornost izjemno širok svetlobni pas, ki povezuje obe zadnji luči in s tem povzema tudi druge modele znamke Audi. Skupen element obeh različic Q4 je privlačno oblikovana enota odbijača in difuzorja ter osvetljeni logotip e-tron na sredini. 

Kako hitro ugotovimo, da gre za električni avto? Tudi pri tem modelu je spredaj namesto običajne maske opaziti strukturirano, zaprto površino elementa. Prav tako značilni za znamko Audi, so markantno oblikovani blatniki vseh štirih koles. To je seveda klasičen Audijev oblikovalski element že vse od legendarnega quattro modela iz leta 1980. Pričakujemo, da bodo možne tudi napredne rešitve za polnjenje električnega avta doma.

Q4 je lakiran v novem barvnem odtenku imenovanem kinetično siva – gre za svet­lejšo kovinsko in biserno barvo, ki pod določenim vpadnim kotom svetlobe opazno prehaja v zelenkast ton. V kontrastu s to barvo so spodnji deli karoserije lakirani v temnejši sivi barvi – takšna segmentacija poudarja širino in vodoravno naravnanost arhitekture vozila. Zunanjost skriva veliko podobnosti z modelom e-tron. Preverite tudi: hišne polnilne postaje.

Audi Q4 Sportback e-tron
Audi Q4 Sportback e-tron Avtor: Audi

Notranjost - občutek izjemne prostornosti

Tudi Audi Q4 e-tron koncept s svojimi dimenzijami spada med večje športne terence. V notranjosti je veliko prostora zaradi dolge medosne razdalje - to se občuti tudi pri udobju in prostornosti. Še posebej pri prostoru za noge spredaj in še bolj v zadnjem delu vozila. (2)

Novi Audi Q4 2020 cena še ni znana

Audi Slovenija: več informacij trenutno še ni znanih - o vseh novostih vas bomo obveščali sproti.

Audi Q4 notranjost
Audi Q4 notranjost Avtor: Audi

O vseh novostih vas bomo obveščali sproti.

Porsche Koper

Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Porsche Ptujska cesta

Ptujska cesta 150, 2000 Maribor

Porsche Verovškova

Verovškova ulica 78, 1000 Ljubljana

5

Nudimo vam izkušnjo vrhunske mobilnosti

5
Leopold B. stranka Porsche Verovškova
Z vašimi uslugami smo zelo zadovoljni, za kar se vam lepo zahvaljujemo. Ostanite še naprej takšni kot ste.
5
Boris K. stranka Porsche Ptujska cesta
Kot vedno sem bil tudi tokrat zelo zadovoljen.
5
Stanislav G. stranka Porsche Verovškova
Že leta pri vas. Servis zmeraj profesionalno opravljen. Dragoceni nasveti Sandija Kavčiča. Izkušnja z asistenco ob prometni nezgodi prav tako odlična. Posredovanje zelo hitro. Ne samo ob rednih servisih, ampak tudi ob kratkih obiskih prijazno svetovanje ali posredovanje.
Poglej vsa mnenja