Škoda z novim konceptom VISION 7S in identiteto

Škoda predstavlja novi električni koncept VISION 7S in novo identiteto znamke.

Škoda z novim konceptom VISION 7S in identiteto

Začutite Škoda vozila!

Vrhunski Škoda modeli čakajo na vas.

Največje spremembe v zgodovini znamke

Škoda - z najobsežnejšo spremembo celostne grafične podobe v zadnjih 30 letih znamka Škoda podobo povzdiguje na novo stopnjo! Nov slikovni znak skrbi za izboljšan prikaz, predvsem na digitalnih komunikacijskih kanalih. Poleg tega bo besedni znak ŠKODA v prihodnje v uporabi pogosteje kot slikovni znak podjetja.

Škoda v okviru strategije NEXT LEVEL – ŠKODA STRATEGY 2030 predstavlja svojo novo grafično podobo in še veliko več. V ospredju so nov oblikovalski slog, nov logotip in obsežna posodobitev celostne grafične podobe. Češki proizvajalec avtomobilov poleg tega pospešuje in razširja svojo e ofenzivo: že do leta 2026 bo družba Škoda na trg lansirala tri nove izključno električne avtomobile, sledili pa jim bodo še drugi modeli. Konceptna študija VISION 7S daje konkreten vpogled v enega od teh modelov. Do leta 2030 naj bi se delež izključno baterijsko električnih avtomobilov v prodaji znamke Škoda v Evropi povečal na več kot 70 %. Češki proizvajalec avtomobilov bo v naslednjih petih letih investiral dodatnih 5,6 milijarde evrov v električno mobilnost in 700 milijonov evrov v digitalizacijo.

Največje spremembe v zgodovini znamke:

 • koncept VISION 7S: vpogled v novi oblikovalski slog
 • nova podoba znamke, digitalizacija znamke
 • e-ofenziva: trije novi električni modeli do 2026
 • pripravljena na prihodnost: nova celostna grafična podoba

Škoda VISION 7S električni koncept

Velika novost je vsekakor tudi sedemsedežna študija VISION 7S s čimer znamka daje prvi konkretni vpogled v svoj novi oblikovalski slog, ki odraža zanesljivost, uporabnost in pristnost. Model VISION 7S je hkrati prvi model znamke, ki ima matirano zunanjo barvo. V notranjosti ambient določajo trajnostni materiali in interaktivne površine. Baterija s kapaciteto 89 kWh konceptnemu vozilu omogoča doseg v višini več kot 600 kilometrov (po kriterijih WLTP). (1)

Škoda VISION 7S - novosti:

 • vpogled v novi oblikovalski slog
 • doseg več kot 600 km
 • z baterijo s kapaciteto 89 kWh
 • polnilna moč do 200 kW
 • nova svetlobna grafika
 • nizka strešna linija
 • trajnostni in obstojnejši materiali
 • interaktivne vratne obloge

Nov pogled na sprednji del s podobo 'Tech-Deck'

VISION 7S je prvi model v novem oblikovalskem slogu češkega avtomobilskega proizvajalca. Poleg podobe 'Tech-Deck' na sprednjem delu vozila, jo odlikujejo trdna šasija in aerodinamične strešne linije, ki omogočajo visoko učinkovitost. Izjemno dolg potniški prostor že na prvi pogled razkriva izjemno prostornost.

Sprednji del vozila z značilno linijo nosi tudi že znane oblikovalske elemente. Na nekdanjem mestu logotipa znamke je sedaj novo oblikovani napis, ki dopolnjuje nov pas ambientne osvetlitve. Ob zgornjem robu sprednjega dela se razteza preko celotne širine vozila in prikazuje osvetljene grafike. Tako imenovana podoba Tech-Deck predstavlja sodobno interpretacijo že poznane znamkine mreže hladilnika. Kljub podobnemu poteku linij podoba 'Tech-Deck' deluje bistveno nižja in širša, kot dosedanja značilna podoba. Na mestu lamel je sedaj zatemnjeno steklo, za katerim se skrivajo senzorji vozila.

Nova grafična podoba luči v obliki črke T

Johannes Neft, direktor tehničnega razvoja pri družbi ŠKODA AUTO, je povedal: "VISION 7S zaradi svoje baterije s kapaciteto 89 kWh omogoča doseg v višini več kot 600 kilometrov in dovoljuje hitro polnjenje z močjo 200 kW. Ti parametri ponazarjajo, kakšne tehnične možnosti nudi modularna platforma za električna vozila. S pogledom v notranjost pa hkrati gledamo v prihodnost individualne mobilnosti: različne konfiguracije notranjosti za različne situacije, otroški sedež, integriran v sredinsko konzolo, in posebej intuitivno upravljanje velikega, vrtljivega osrednjega zaslona narekujejo smer."

Oliver Stefani, glavni oblikovalec: "V preteklih mesecih smo skupaj razvili popolnoma nov oblikovalski slog. Svoji ekipi se zahvaljujem za vsa njena prizadevanja in odlično delo v okviru tega intenzivnega in zanimivega projekta. Tradicionalne odlike smo nadgradili in pri tem pogumno ubrali nove poti. Minimalistični funkcionalni dizajn daje občutek prijetnega zavetja in izžareva moč, hkrati pa bodo vozila, ki bodo v prihodnje dopolnjevala našo ponudbo, izjemno aerodinamična."

Ozki žarometi so pomaknjeni daleč navzven, razporejeni so v dveh vrstah drug nad drugim in 'štirioko' grafično podobo razširjajo v obliko črke T. Pri tem se dnevne luči na straneh raztezajo daleč v blatnika in tvorijo ostro začrtano zgornjo linijo črke T. Na ta način je sprednji del optično uokvirjen. LED-zadnje luči so prav tako razporejene v obliki črke T. Tudi tukaj zgornja linija na straneh sega do blatnikov. Ta oblikovalski element se ponovi tudi na zunanjih ogledalih s kamero in na senzorskih vratnih kljukah, ki so poglobljene v karoserijo in usmerjene pokončno. (2)

Škoda VISION 7S - nova konceptna študija
Škoda VISION 7S - nova konceptna študija Avtor: Škoda

Pospešena e-ofenziva: trije novi modeli do 2026

Češki proizvajalec avtomobilov bistveno pospešuje svojo e-ofenzivo in bo že do leta 2026 na trg lansiral tri dodatne popolnoma nove električne modele. Poleg malega avtomobila sta predvidena tudi kompaktni SUV in družinski sedemsedežnik. Konkreten vpogled v sedemsedežni električni SUV daje konceptna študija VISION 7S z dosegom več kot 600 kilometrov in največjo polnilno močjo 200 kW. Do leta 2030 želi ŠKODA AUTO v Evropi doseči več kot 70-odstotni delež med izključno električnimi modeli. V fazi prehoda na e-mobilnost znamka krepi svojo produktno paleto visokoučinkovitih motorjev z notranjim zgorevanjem in bo v drugi polovici naslednjega leta predstavila novo generacijo modelov Škoda Superb in Škoda Kodiaq. Leta 2024 pa jima bo sledila osvežena Škoda Octavia.

Škoda - novi modeli v bližnji prihodnosti:

 • 3 električni modeli do 2026
 • v letu 2023 novi Superb in Kodiaq
 • v letu 2024 prenovljena Octavia

Nova celostna grafična podoba

Martin Jahn, direktor prodaje in marketinga pri družbi ŠKODA AUTO, je povedal: "Z našo novo celostno grafično podobo celotno podobo naše znamke povzdigujemo na naslednjo stopnjo. Tako kot se razvija naša modelska paleta, se tudi naši kupci. Za nas je to popolna priložnost, da našo znamko pripravimo na desetletje preobrazbe ter videz in vtis prilagodimo potrebam in pričakovanjem naših kupcev. Našo celostno grafično podobo zaznamuje sodoben, nezamenljiv dizajn, poleg tega pa podoba jasno izraža naš primarno digitalni pristop."

Pod vodstvom oddelka marketinga so pri pripravi nove celostne grafične podobe sodelovali zaposleni iz različnih področij v podjetju. Poleg tega je pri odločitvi glede prihodnjega dizajna logotipa sodelovalo 2.200 oseb iz šestih ključnih trgov – Češke, Indije, Italije, Izraela, Nemčije in Norveške, ki so jih povprašali za mnenje glede izbranih različic logotipov. Ti osnutki pa so bili izbrani izmed skupno 165 dizajnov.

Novo zasnovan besedni znak Škoda bo v prihodnje pogosteje v uporabi kot slikovni znak: v marketinški komunikaciji bo besedni znak v prihodnje bolj intenzivno v uporabi kot slikovni znak podjetja. Popolnoma nova tipografija združuje simetrične oblike z okroglinami in robovi. Izziv je predstavljala integracija strešice nad črko S, ki predstavlja pomemben del češkega porekla znamke Škoda – strešica je sedaj integrirana v pismenko. V anketah se je izkazalo, da tipografski slikovni znak omogoča večjo razpoznavnost in dosega višjo stopnjo prepoznavnosti.

Novi slikovni znak: poudarek na digitalni komunikaciji: logotip s krilato puščico je bil prav tako spremenjen, vendar manj korenito kot besedni znak. V prihodnje bo novi logotip znamke brez skulpturalne 3D grafike. S tem proizvajalec avtomobilov odraža vedno bolj intenzivno selitev marketinških aktivnosti iz tiskane v spletno obliko. Preprostejši, dvodimenzionalni logotip bo prišel bolje do izraza predvsem na mobilnih napravah, poleg tega pa ga je mogoče bolj prilagodljivo vključiti v različne formate.

Škoda - nova identiteta znamke
Škoda - nova identiteta znamke Avtor: Škoda

Barve logotipa, ki predstavljata električno mobilnost

Znamka sedaj stavi na dva različna zelena odtenka – smaragdno in električno zeleno. V ustreznih anketah so ju številni udeleženci povezovali z ekologijo, trajnostjo in električno mobilnostjo. Nova celostna grafična podoba bo postopoma uvedena na vseh kontaktnih točkah, najprej na informacijskih in komunikacijskih materialih, od leta 2024 pa tudi na novih modelih. Tudi infotainment sistemi in drugi elementi vozil bodo zasnovani v novem dizajnu. V okviru nove zasnove se bo spremenil tudi dizajn v poslovalnicah pooblaščenih trgovcev.

Škoda - novi logotip znamke
Škoda - novi logotip znamke Avtor: Škoda
Škoda VISION 7S - podoba 'Tech-Deck'
Škoda VISION 7S - podoba 'Tech-Deck' Avtor: Škoda
Škoda VISION 7S - prihodnost znamke
Škoda VISION 7S - prihodnost znamke Avtor: Škoda
Škoda VISION 7S - odbijači z markantnimi zračnimi odprtinami
Škoda VISION 7S - odbijači z markantnimi zračnimi odprtinami Avtor: Škoda
Škoda VISION 7S - za vožnjo in sprostitev
Škoda VISION 7S - za vožnjo in sprostitev Avtor: Škoda
5

Škoda vozila že vrsto let navdušujejo naše stranke!

5
Nina Z. stranka Porsche Maribor
Kvalitetno opravljen servis, avto je bil pripravljen od dogovorjeni uri, pred servisom ste nas spomnili nanj...
5
Mediha C. stranka Porsche Koper
Zelo prijazno osebje in pripravljeni pomagati v vsaki situaciji. Tudi nadomestno vozilo uredili zelo hitro in profesionalno.
5
Ivan M. stranka Porsche Maribor
Z vašimi storitvami sem nadvse zadovoljen. Še posebej pa sem navdušen nad skrbjo, ki jo posvečate svojim strankam. Želim si še takšnega sodelovanja tudi v bodoče.
Poglej vsa mnenja