VW Golf 8.5 Variant - vsestranski

Volkswagen Golf Variant 2024 - cena, motorji, paketi opreme. Že v predprodaji pri Porsche Inter Auto!

Naročite svojega Golfa!

Bodite med prvimi.

VW Golf Variant - vsestranskost

Popolnoma novi VW Golf Variant je sedaj z obsežno prenovo še veliko bolj dinamičen, prostoren in digitalen kot kdajkoli prej! Navdušeni boste nad več prostora za potnike na zadnjih sedežih. Prtljažnik sedaj meri od 611 do 1642 litrov. Na voljo je že tudi običajni VW Golf.

JUBILEJNA PONUDBA - NOVI GOLF ŽE V PREDPRODAJI
Povsem novi Golf 2024 je že na voljo za naročila - izkoristite ugodnosti: VW BON -1.500 € za fin.* ali akcijsko financiranje s fiksno obrestno mero 3,99%, vsi kupci prejmejo BON za zimske pnevmatike do 400 €*. Jubilejna ponudba velja do 30.9.2024 za omejeno število vozil. Prva vozila bodo poleti v naših salonih pri Porsche Ljubljana, Porsche Maribor in Porsche Koper. Dobavni rok za novo naročilo znaša približno 4 mesece. ŽE NA VOLJO ZA NAROČILA: VW Golf R-Line 2024!

Pokličite nas: 041 392 204 ali nam pišite

Novi VW Golf 8.5 Variant 2024 - največje novosti:

 • Golf Alltrack predstavlja 4x4 pogon
 • novi motorji TSI, TDI, priključni hibrid
 • GTE: do 100 km el. dosega (WLTP)
 • izboljšana ergonomija in kakovost
 • povsem nova digitalna notranjost
 • matrični žarometi IQ.LIGHT LED
 • prtljažnik od 611 do 1642 litrov
 • tudi Golf 8 Variant R

VW Golf Variant cena

Povsem novi Golf Variant 2024 je že v naših salonih in že na voljo za naročila - izkoristite ugodnosti ob začetku prodaje: VW BON -1.500 € za fin. in zav.*! Namesto VW BON za financiranje lahko izberete tudi akcijsko financiranje s fiksno obrestno mero 3.99%. Vsi kupci prejmejo BON za zimske pnevmatike do 400 €.

VW Golf Variant Life 1.5 TSI (115 KM) - cena:

 • 25.938*: MPC redna cena
 • -1.500 €*: VW BON fin./zav.
 • 24.438*: akcijska cena z VW BON

Velik prtljažnik

Vsakdanja praktičnost

Vsakdanje življenje ima veliko izzivov. Novi Golf 8 Variant vam bo s prostorno notranjostjo in najsodobnejšo tehnologijo olajšal vsakdan. Naj vas navduši prostorna notranjost, velik prtljažnik, od 611 do 1642 litrov prostornine, Easy Open - električno odpiranje prtljažnika, po višini prilagodljivo dno. Nadvse praktična je tudi opcijska funkcija Easy Open & Close, ki omogoča senzorsko krmiljeno odpiranje pokrova prtljažnika - brez uporabe roke, z zamahom noge pod zadkom avtomobila.

Digitalno udobje

In užitek v vožnji

Digitalno zasnovana armaturna plošča vam prikaže vse informacije na velikem zaslonu, z naprednimi asistenčnimi sistemi. Golf Variant ponuja dovolj prostora za prijatelje in družino. Na voljo so tudi opcijski usnjenih sedežih s sistemom prezračevanja med vsako vožnjo poskrbljeno za odlično udobje. Številne prednosti prinašata tudi večfunkcijski volan in zaslonom do 12,9 palca. Golf Variant je odlična izbira za vse, ki si želijo več prostora.

VW Golf 8 Variant konfigurator

Navdušeni nad prostornostjo

Novi VW Golf Variant predstavlja privlačno zunanjost - v primerjavi s predhodnikom je le-ta precej bolj dinamična. Sprednji del jasno prikazuje povezanost z novim Golfom. Seveda pa opazimo strešno linijo in zadnji konec, ki je značilen za izvedenko Variant. Nova generacija je zdaj dolga 463 cm in se ponaša z medosno razdaljo 268 cm (kar je za 66 mm več kot v primerjavi s predhodnikom). To seveda pomeni več prostora za zadnje potnike in večji prtljažnik, ki sedaj meri kar 611 litrov. Največja velikost prtljažnika pa znaša 1642 litrov v primeru podrtih zadnjih sedežev. Pri vseh različicah so žarometi serijsko v LED tehnologiji!

Golf Variant - tradicija znamke

Volkswagen Golf je zares prava ikona, saj je del ponudbe znamke vse od leta 1974. Predstavljenih je bilo sedaj že skupno osem generacij, prodanih pa je bilo več kot 35 milijonov primerkov, kar je res zavidljiva številka. Prav vsaka generacija je bila uspešna, a trenutna prenovljenaosma generacija predstavlja največ napredka. Golf letos praznuje 50. rojstni dan – Volkswagen pa ob tej obletnici lansira izboljšano različico svoje prodajne uspešnice. Novi Golf navdušuje z multimedijskim sistemom naslednje generacije, bolj intuitivnim konceptom upravljanja, ostrejšim dizajnom sprednjega in zadnjega dela ter učinkovitimi pogonskimi sistemi. Sem spadajo priključni hibridni pogoni s povečanim povsem električnim dosegom na približno 100 kilometrov po WLTP standardu. Poleg tega osvetljeni Volkswagnov logotip prvič na Golfu krasi sprednji del.

Novi Golf Variant zunanjost

Golf Variant je odlična izbira za vse, ki si želijo več prostora in obenem značilni občutek Golfa. Osvetljen Volkswagnov logotip, odbijača ter novi žarometi in zadnje luči z opcijskimi dinamičnimi smerniki ustvarjajo sodoben videz. Uživajte v popolnem razgledu z opcijskim panoramskim dvižno-pomičnim strešnim oknom z električnim upravljanjem. Velika steklena površina zagotavlja več svetlobe v notranjosti vozila, obenem pa potnikom odpira pogled proti nebu. Za zaščito pred premočnimi sončnimi žarki je poskrbljeno z električnim senčnim rolojem. Če želite uživati v svežem zraku, lahko sprednjo polovico strešnega okna po želji privzdignete ali pomaknete do konca nazaj.

Golf Variant 2024 - TSI in TDI motorji

Ponudba pogonskih sklopov ostaja podobna, a konkretno izpopolnjena z nižjo porabo. Še vedno bodo na voljo številni bencinski TSI in dizelski TDI motorji in kot priključni hibrid Golf GTE. Menjalnik DSG ostaja v popolnoma digitalni tehnologiji, na voljo bo tudi ročni menjalnik. Prenova je zajela tudi ponudbo motorjev – poslovil se je litrski trivaljni 1.0 TSI z 88 kW, namesto njega je zdaj tu 1.5 TSI s štirimi valji in 85 kW (115 KM). Motorju strežeta ali 6-stopenjski ročni menjalnik ali DSG7, ki pomeni tudi blagi hibrid. 1.5 TSI s 115 kW (150 KM) ostaja, 2.0 TSI GTI pa ima zdaj 195 kW (265 KM), streže mu DSG7. Ostajata tudi dva dizla, 2.0 TDI razvija ali 85 ali 110 kW.

Golf Variant Digital Cockpit

Notranjost pri celovito prenovljeni osmi generaciji ikone predstavlja največji napredek, saj je povsem nova in je v taki zasnovi pri znamki Volkswagen še nismo videli, podobna je tisti iz modela Passat in Tiguan. Prevladujejo digitalne inovacije. V notranjosti serije modelov je na novo razvit, intuitiven multimedijski sistem s prostostoječim zaslonom na dotik (diagonala zaslona do 12,9''). Ta ima na dnu ergonomsko optimizirane in osvetljene tipke na dotik za nadzor temperature in glasnosti. Novost sta tudi izboljšan večfunkcijski volan in novi glasovni asistent. Z uporabo naravnega jezika se lahko uporablja ne samo za nadzor funkcij, kot so klimatska naprava, telefon ali navigacijski sistem, temveč tudi za dostop do spletnih informacij z vseh možnih področij – od vremenske napovedi do vprašanj splošnega znanja. Golf bo v prihodnosti imel najnovejšo generacijo multimedijsko razvedrilnega sistema. To integrira ChatGPT, ki temelji na umetni inteligenci.

Golf Variant Park Assist Plus in Pro

Z opcijsko parkirno asistenco Park Assist Plus vam vaš Volkswagen med vožnjo najprej pove, ali je zaznano parkirno mesto dovolj veliko, nato pa še samodejno parkira. Do hitrosti 40 km/h Park Assist Plus nenehno išče primerna bočna parkirna mesta. Do hitrosti 20 km/h išče tudi prečna parkirna mesta. Ko se odločite za eno od najdenih mest, zaženete postopek parkiranja. Potrebne parkirne manevre lahko nato namesto vas izvede Park Assist Plus. Pri tem samodejno vrti volan ter samodejno pospešuje in zavira. Vi morate le nadzorovati postopek in po potrebi poseči v upravljanje vozila. Toda Park Assist Plus zmore še več. Na bočnih parkirnih mestih lahko tudi samodejno odparkira vozilo. Poleg tega vam lahko pomaga, kadar se vam parkirni manever ponesreči, in namesto vas zaključi postopek parkiranja. V novem oziroma prenovljenem modelu VW Golf 8 je parkiranje preprosto zahvaljujoč novim asistenčnim sistemom. Manevriranje Golfa in Golfa Variant olajšajo novi asistenčni sistemi, kot je izboljšana funkcija Park Assist Plus. Ko se pelje mimo parkirnega mesta, lahko zazna, ali je prostor dovolj velik, in v skladu s tem začne postopek parkiranja. Prevzame krmiljenje ter pospeševanje in zaviranje. Vse, kar mora storiti voznik, je spremljati postopek parkiranja. Poleg tega bo za Golfa prvič na voljo Park Assist Pro. Vozilo je mogoče na daljavo zapeljati s parkirnega mesta, če je na primer parkirno mesto zelo ozko. Druga novost je sistem Area View - tukaj se z združitvijo štirih kamer ustvari 360-stopinjski vsestranski pogled, ustrezna slika pa se prenese na zaslon na dotik multimedijskega sistema. To olajša opazovanje robnikov in oznak parkirnih mest.

VW Golf 8 Variant 2024
VW Golf 8 Variant 2024 Avtor: Volkswagen
VW Golf 8 Variant 2024 - notranjost
VW Golf 8 Variant 2024 - notranjost Avtor: Volkswagen
VW Golf 8 Variant R-Line 2024
VW Golf 8 Variant R-Line 2024 Avtor: Volkswagen
VW Golf 8 Variant 2024
VW Golf 8 Variant 2024 Avtor: Volkswagen
VW Golf 8 Variant 2024
VW Golf 8 Variant 2024 Avtor: Volkswagen
VW Golf 8 Variant 2024
VW Golf 8 Variant 2024 Avtor: Volkswagen
VW Golf 8 Variant 2024
VW Golf 8 Variant 2024 Avtor: Volkswagen
VW Golf 8 Variant 2024
VW Golf 8 Variant 2024 Avtor: Volkswagen

VW Golf 8.5 2024 - pogosta vprašanja

Golf 8.5 2024 Variant - koliko meri prtljažnik?

Novi Golf 8 Variant v osnovi zagotavlja do 611 litrov prtljage, v primeru podrtih zadnjih sedežev pa kar 1642 litrov.

Novi Golf Variant - kateri so paketi opreme?

VW Golf 8 Variant paketi opreme so naslednji: Golf, Golf Variant Life, Golf Variant Style, Golf Variant R-Line. Izberete pa lahko tudi Golf 8 Variant Alltrack.

Golf 8 Alltrack - katere so novosti?

VW Golf 8 Alltrack predstavlja dovršen štirikolesni pogon 4MOTION, prilagojeno podvozje pa predstavlja višjo oddaljenost od tal. Na zunanjosti opazimo tudi posebne odbijače tako spredaj kot zadaj in različne dodatke, kar pomeni, da je bolj pripravljen za vožnjo po neutrjenih poteh.

Golf 8.5 Variant - kateri motorji so na voljo?

Poslovil se je litrski trivaljni 1.0 TSI z 88 kW, namesto njega je zdaj tu 1.5 TSI s štirimi valji in 85 kW (115 KM). Motorju strežeta ali 6-stopenjski ročni menjalnik ali DSG7, ki pomeni tudi blagi hibrid. 1.5 TSI s 110 kW (150 KM) ostaja, 2.0 TSI pri GTI pa ima zdaj 195 kW (265 KM), streže mu DSG7. Ostajata tudi dva dizla, 2.0 TDI razvija ali 85 ali 110 kW.

Novi Golf Variant - katere so najnovejše tehnologije?

Pri modelu Golf Variant so ene izmed najnovejših tehnologij zagotovo naslednje: ergoActive sedeži z masažo, napredni asistenčni sistemi, velika panoramska streha, Digital Cockpit Innovision in druge.

VW Golf Variant in VW Passat Variant velikost prtljažnika

Golf Variant prtljažnik meri od 611 do 1642 litrov prtljage, Passat Variant prejšnje generacije pa od 650 do 1950 litrov.

5

Z veseljem vam svetujemo!

5
Ivan P. stranka Porsche Koper
Pohvala na dobro in hitro opravljena dela, kakor tudi na svetovanja. Osebje je prijazno in vedno pripravljeno svetovati najboljše rešitve. Ostanite takšni še dalje.
5
Liljana M. stranka Porsche Ljubljana
Hvala, ker se lahko popolnoma zanesem na vas.
5
Nurija B. stranka Porsche Ljubljana
Zadovoljen sem 1000%, zato pri vas servisiram svoje vozilo že 16 let. Odlično!
Poglej vsa mnenja

Pogoji akcije

Vozilo na fotografijah in specifikacije v članku niso vse nujno dobavljive oz. veljavne za slovenski trg. Oblika vozila in specifikacije se lahko do uradnega začetka prodaje vozila spremenijo. Porsche Inter Auto d.o.o. ne odgovarja za napake v članku. Slike so simbolne, popusti se razlikujejo glede na model vozila, Ponudba velja do 30.6.2024 oz. do razprodaje zalog. *Leasingojemalec je opravičen do bona za financiranja v obliki znižanja maloprodajne cene vozila v vrednosti do višine bonusa z vključenim DDV v primeru sklenitve pogodbe o finančnem ali operativnem leasingu vozila z družbo Porsche Leasing SLO d.o.o in hkratno sklenitvijo VW zavarovanja vozila preko zavarovalnega zastopnika družbe Porsche Zavarovalno Zastopništvo d.o.o. Več na www.porscheleasing.si. *Vsi podatki in informacije, omenjeni v tem dokumentu, so začasni in se lahko spremenijo. Vsi tehnični podatki, kot so denimo doseg in poraba, temeljijo na oceni v skladu s ciklom WLTP, in ne na uradni homologaciji; Volkswagen si pridržuje pravico, da spremeni cene, datume, barve in tehnične podatke, omenjene v tem dokumentu. Vpliv izbrane dodatne opreme na doseg in porabo v konfiguraciji ni podan. Priložene slike so le simbolične in zgolj informativne narave. Vse cene so informativne in preverite, ali vsebujejo morebitne popuste in ugodnosti. Emisije za model VW Golf Variant CO2: 150−128 g/km. Kombinirana poraba goriva: 5,6-6,6 l/100 km. Emisijska stopnja: EURO 6. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete na seznamu o varčni porabi goriva in emisijah CO₂ Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na sliki so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Za boljšo berljivost besedil smo v povezavi z osebami uporabili moško ali žensko slovnično obliko, ki pa se vedno nanaša nevtralno na oba spola. Zahvaljujemo se vam za razumevanje. Več na www.porscheleasing.si.