Želite več informacij?

Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!
Vsak dan od 8-17.ure

VW ID.5 GTX 2022 - začetek predprodaje v Sloveniji!

Ko elegantna športnost sreča učinkovitost: Volkswagen predstavlja SUV-coupé ID.5. Prva vozila bodo pri Porsche Inter Auto predvidoma že poleti 2022.

VW ID.5 GTX 2022 - začetek predprodaje v Sloveniji!

Zagotovite si ID.5 GTX med prvimi!

Doživite električno prihodnost.

Športni VW ID.5 - začetek predprodaje!

Volkswagen ID.5 GTX je prvi popolnoma električni SUV-coupé znamke Volkswagen. Tekoče linije mu dajejo eleganten in športen videz. Kratki previsi in velika kolesa pa poudarjajo njegov močan značaj. Eleganten kot coupé, močan kot SUV in popolnoma električen. Prva vozila bodo k Porsche Inter Auto prispela predvidoma v mesecu aprilu 2022.

VW ID.5 GTX 2022 - največje novosti:

  • matrični LED-žarometi IQ.LIGHT 
  • doseg do 497 km (WLTP)
  • skupna moč 220 kW oz. 300 KM
  • izjemne vozne zmogljivosti
  • brezžične posodobitve vozila

ID.5 GTX - predstavlja nov vidik športnosti

VW ID.5 GTX razvije izjemno moč - prvi SUV-coupé je zasnovan na modularni platformi za električni pogon (MEB) in navdušuje s svojim elegantnim designom in zmogljivim štirikolesnim pogonom z dvema elektromotorjema. ID.5 GTX je popolnoma povezan, lahko sprejema brezžične posodobitve (over the air) in je opremljen s tehnologijo Car2X. Kratki previsi in velika kolesa pa poudarjajo njegov močan značaj.
 

ID.5 GTX doseg do 497 km

Kratica GTX predstavlja nov vidik športnosti znamke Volkswagen. Nadaljuje tradicijo uspešnih modelov GTI, GTD in GTE ter z njo vstopa v svet električne mobilnosti. Elektromotor je nameščen na sprednji in zadnji premi modela ID.5 GTX – štirikolesni pogon z dvema elektromotorjema zagotavlja visoko zmogljivost, odlično vlečno silo in športno krmiljenje. Velika litij-ionska baterija med premama predvidoma omogoča doseg do 497 km (WLTP).

Vas zanima več o električnih avtomobilih?

Novi VW ID.5 GTX 2021
Novi VW ID.5 GTX 2021 Avtor: Volkswagen

Močan sprednji del, elegantna karoserija

Matrični LED-žarometi IQ.LIGHT z inteligentnim uravnavanjem dolgih luči dajejo vozilu privlačen videz. Svetlobni pas, ki se izteka proti logotipu Volkswagen, se združi s tremi markantnimi, osvetljenimi elementi z videzom satovja na voznikovi in sovoznikovi strani. Dopolnjujejo grafično podobo zasenčenih luči in poskrbijo za športen videz tudi med mirovanjem. Položno padajoča A-stebrička ob sprednjem delu ustvarjata elegantno strešno linijo, ki se nizko razteza čez karoserijo in izteka v integriran zadnji usmernik zraka. Vodoravne linije zadnjega dela vozila poudarjajo njegovo širino – s svetlobnim pasom, ki je deležen največ pozornosti. Zadnje LED-luči s 3D-designom pa mu dodajo pridih razkošja.

ID.5 pooseblja dinamičen in športen duh

V notranjosti so se pri Volkswagen odločili povezati dinamičen in športen duh. Vsekakor opazimo izstopajočo rdečo ambientalno osvetlitev, rdeče šive in trikrak volan z rdečo obrobo ter napisom GTX. Notranjost bodo dopolnjevale površine iz modrega usnja, ki bodo poudarjale električni pogon vozila.

Volkswagen ID.5 bo pri Porsche Inter Auto na voljo že naslednje leto 2022. To bo drugi model športne produktne znamke GTX, ki bo dal dodatni zagon strategiji ACCELERATE. Volkswagen namerava postati najbolj priljubljena znamka z vidika trajnostne mobilnosti. Delež popolnoma električnih avtomobilov v Evropi želi do leta 2030 povečati na 70 % prodanih vozil Volkswagen. Do leta 2050 pa naj bi postal neto ogljično nevtralen proizvajalec avtomobilov.

Novi VW ID.5 GTX 2021
Novi VW ID.5 GTX 2021 Avtor: Volkswagen
Novi VW ID.5 GTX 2021
Novi VW ID.5 GTX 2021 Avtor: Volkswagen
Novi VW ID.5 GTX 2021
Novi VW ID.5 GTX 2021 Avtor: Volkswagen
Novi VW ID.5 GTX 2021
Novi VW ID.5 GTX 2021 Avtor: Volkswagen
Novi VW ID.5 GTX 2021
Novi VW ID.5 GTX 2021 Avtor: Volkswagen
Novi VW ID.5 GTX 2021
Novi VW ID.5 GTX 2021 Avtor: Volkswagen

Pokličite nas - z veseljem smo vam na voljo!

Porsche Koper

Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Porsche Ljubljana

Bravničarjeva ulica 5, 1000 Ljubljana

Porsche Maribor

Šentiljska c. 128a, 2000 Maribor

5

Volkswagen vozila že vrsto let navdušujejo naše stranke!

5
Nina Z. stranka Porsche Maribor
Kvalitetno opravljen servis, avto je bil pripravljen od dogovorjeni uri, pred servisom ste nas spomnili nanj...
5
Mediha C. stranka Porsche Koper
Zelo prijazno osebje in pripravljeni pomagati v vsaki situaciji. Tudi nadomestno vozilo uredili zelo hitro in profesionalno.
5
Ivan M. stranka Porsche Maribor
Z vašimi storitvami sem nadvse zadovoljen. Še posebej pa sem navdušen nad skrbjo, ki jo posvečate svojim strankam. Želim si še takšnega sodelovanja tudi v bodoče.
Poglej vsa mnenja