Škoda Citigo - Iskriv mestni malček

Škoda Citigo je popolno vozilo za urbano mobilnost

Skoda Citigo

 

Škoda Citigo je popolno vozilo za urbano mobilnost – zelo kompaktno in kljub temu prostorno. Škoda Citigo je varčni in hkrati dinamičen, privlačen in varen avtomobil. Opremljen je z veliko praktičnimi Škoda Simply Clever rešitvami. Na voljo je tudi posebna, bolj športno orientirana Škoda Citigo Monte Carlo, ki jo poleg občutno izboljšanih zmogljivosti zaznamuje tudi še višji nivo vgrajene komfortne in varnostne opreme.


Rabljena vozila Škoda Citigo, Škoda Citigo cena - ugoden nakup!
 

 

Rabljena vozila Škoda Citigo pri Porsche Inter Auto, ki so tudi na Avto.net
 

 

 

 

Škoda Citigo 2019

 

 

 


Bi radi podrobneje spoznali model Škoda Citigo? Zapeljite ga na testno vožnjo.
 

Prijavite se za testno vožnjo

Škoda Citigo čaka, da jo preizkusite

 

Škoda Citigo - vzljubili ga boste, kot bi mignili
 

Škoda Citigo: najmanjši avtomobil vas bo prepričal z:
 

 • izjemno prostornostjo glede na njegovo velikost,
 • odlično preglednostjo,
 • visoko ravnijo varnosti,
 • dobro vodljivostjo,
 • učinkovitimi pogonskimi različicami in
 • številnimi ‘simply clever’ rešitvami.


Škoda Citigo je simpatični mestni malček
 

Videz avtomobila modela Škoda Citigo zaokrožajo posebej zasnovana 15-palčna aluminijasta platišča, ki so opcijsko na voljo za izvedbo Style. Seveda je mala Škoda ob lanski prenovi obdržala tudi odlično razmerje med prodajno ceno in vrednostjo, ki je že dolgo ena izmed karakternih lastnosti serijskih modelov znamke Škoda. Z veliko medosno razdaljo za ta segment vozil, so Škodini tehniki uspeli ustvariti potniški prostor, v katerem imajo tudi potniki na zadnjih sedežih dovolj prostora. Škoda Citigo dokazuje, da je tudi najmanjši avtomobil v notranjosti lahko prostoren; z 251 litri se osnovna prostornina prtljažnika, ki se pri podrti zadnji sedežni klopi poveča na 951 litrov, uvršča med najboljše v evropskem A segmentu avtomobilov.
 

Škoda Citigo tehnični podatki
 

  Dolžina Širina Višina Medosna razdalja Prtljažni prostor S podrto klopjo
Škoda Citigo 3597 mm 1645 mm 1478 mm 2420mm 251 litrov 951 litrov
Nova vozila Škoda Citigo pri Porsche Inter Auto
 

 

Škoda Citigo oblikovanje - prava mestna lepotica
 

Prepoznavno oblikovan pokrov motornega prostora modela Škoda Citigo, mreža hladilnika s tipičnim Škodinim dizajnom ter v prednji odbijač integriran par prednjih meglenk poskrbijo za svež in mladosten videz. Za nekatere izvedbe je mogoče izbrati barvni paket, pri katerem so streha in ohišji zunanjih ogledal v beli ali črni barvi. Podobno velja tudi za zatemnjene zadnje luči. Sprednji žarometi so opremljeni z dnevnimi LED-lučmi, sprednji meglenki pa sta opcijsko na voljo s funkcijo smerno prilagodljivih luči corner, pri kateri se na slabo preglednih križiščih osvetli območje, kamor vozilo zavija. Funkcija corner s tem namenom pri hitrostih do 40 km/h pri zavijanju avtomatsko vključi levo ali desno sprednjo meglenko. Možnost individualnega oblikovanja zunanjosti zaokroža ponudba aluminijastih platišč v srebrni in antracitni barvi ter pestra barvna paleta karoserij.
 


Škoda Citigo - popolno vozilo za urbano mobilnost
 

Škoda Citigo je zelo kompaktna in kljub temu prostorna, varčna in hkrati dinamična, privlačna, varna in opremljena z veliko praktičnimi ‘simply clever’ rešitvami. Trenutno je na voljo v dveh izvedbah - osnovni, ter različici Clever. Poleg teh dveh pa vam je na voljo še posebna, bolj športno orientirana Škoda Citigo Monte Carlo, ki jo poleg občutno izboljšanih zmogljivosti zaznamuje tudi še višji nivo vgrajene komfortne in varnostne opreme.
 


 

Škoda Citigo s financiranjem 1%

Financiranje 1% vam omogoča nakup modela Škoda za 1% njegove maloprodajne cene na mesec.

Pri tem se lahko odločite za različne višine pologa (izjema sta Superb in Superb Combi, kjer je možen tudi nakup brez pologa) in izberete dobo financiranja po lastnih željah. Vse to vpliva na višino ostanka vrednosti ob koncu financiranja. Kar se ne spreminja, je višina mesečnega obroka. Ta znaša 1% maloprodajne cene vozila na mesec - in to ves čas financiranja. Brez pasti in neprijetnih presenečenj ob koncu.


Preberi več
 


Škoda Citigo varnost - izjemno velik poudarek varnosti
 

To je prvi Škodin model, ki ima spredaj vgrajeni stranski zračni blazini za glavo in trup. Dopolnjuje ju še vrsta drugih varnostnih komponent, zato pasivna varnostna zasnova v tem razredu lahko služi za vzor. Škoda Citigo je varen avtomobil.
 

VIDEO/TEST: Škoda Citigo 1.0 Elegance
 

 

Škoda Citigo City Safe Drive
 

Za visoko stopnjo varnosti pri modelu Škoda Citigo – poleg številnih drugih aktivnih varnostnih sistemov – skrbi avtomatska zavorna asistenca City Safe Drive. Ta opcijska funkcija zaviranja v sili pomaga pri preprečevanju naletnih trčenj v mestu. Avtomatsko se aktivira pri hitrostih med 5 in 30 km/h. Laserski senzor, ki je integriran v vetrobranskem steklu, nadzoruje območje deset metrov pred vozilom. V primeru nevarnosti trčenja se – če se voznik ne odzove – zavorni sistem pripravi na zaviranje, hidravlična zavorna asistenca pa preklopi na hitrejšo odzivnost. Po potrebi sistem uvede zaviranje s polno močjo do zaustavitve ali zagotovi maksimalno zavorno moč in tako pomaga vozniku, če ta ne zavira dovolj močno. Tako lahko asistenca City Safe Drive glede na hitrost vožnje in posamezno situacijo prepreči nalet ali pa vsaj bistveno zmanjša silovitost trčenja.

Škoda Citigo prostorna notranjost
 

Notranjost Škode Citigo, ki je po lanski prenovi še bolj kakovostna in še bolj funkcionalna odlikujeta jasna in pregledna zasnova in razporeditev instrumentov ter dvobarvna armaturna plošča pri višjih izvedbah opreme. Kombinirani instrumenti s prikazom hitrosti, merilnikom števila vrtljajev motorja in prikazom količine goriva imajo novo oblikovno podobo in so na voljo v dveh različnih izvedbah. Sedeži z integriranimi vzglavniki skrbijo za dobro stransko oporo, z opcijskim usnjenim večfunkcijskim volanom pa je radio in telefon mogoče upravljati, ne da bi morali odmakniti roke z volana. Avtomatska klimatska naprava vedno poskrbi za prijetno temperaturo. Po želji sta na voljo še visokoločljivostni zaslon MaxiDOT ter senzor za dež in osvetljenost.
 


Škoda Citigo multimedija - radio Blues in Swing
 

Radijska modela pri modelu Škoda Citigo nudita številne možnosti za priklop zunanjih naprav – od priključka AUX-IN, reže za SD-kartice pa do USB-vhoda.

Pri različici Swing so vključeni še barvni zaslon, šest zvočnikov in Bluetooth povezava, s katero je mogoče sistem povezati z voznikovim pametnim telefonom. Tega lahko voznik namesti v držalo za mobilni telefon na armaturni plošči. Aplikacije, ki delujejo z mobilnima operacijskima sistemoma iOS in Android, omogočajo navigacijo, prikaz podatkov o vožnji, prostoročno telefoniranje, energijsko varčno vožnjo ter predvajanje glasbe in radia.

Škoda Citigo vsebuje številne praktične rešitve v notranjosti, ki poudarjajo njeno odlično funkcionalnost in praktičnost:

 • Odlagalna mesta v sredinski konzoli in v sovoznikovem predalu,
 • držala za plastenke in za pijačo,
 • multimedijsko držalo na sredinski konzoli,
 • dežnik pod sovoznikovim sedežem,
 • kaveljček, namenjen obešanju vrečk, nameščen na sovoznikovem predalu
 • mreže v prtljažniku,
 • praktični mrežasti žepi na sprednjih sedežih, ki nudijo številne možnosti za pritrditev različnih majhnih predmetov,
 • aplikacija Move&Fun, ki ponuja informacije in zabavo. Na voljo je za pametne telefone z operacijskima sistemoma iOS in Android.
   

Škoda Move&Fun - preprosta in učinkovita aplikacija
 

Škoda Citigo - Mobilni telefon je treba najprej vstaviti v držalo za pametne telefone in vzpostaviti Bluetooth povezavo z infotainment sistemom. Nato je z upravljalnim sistemom vozila mogoče dostopati do stikov in predvajalnih seznamov, shranjenih v pametnem telefonu. Potovalni računalnik posreduje podatke o porabi goriva in druge uporabne informacije. Funkcija DriveGreen v aplikaciji Move&Fun vozniku pomaga voziti bolj učinkovito.
 

Škoda Citigo Hudobro financiranje

Posebna ponudba različnih HUDOBRO financiranj!

Sami se odločite, kakšna bo višina vašega pologa in izberete dobo financiranja po lastnih željah. Vse to vpliva na višino ostanka vrednosti ob koncu financiranja. Višina mesečnega obroka se ne spreminja - znaša 1% maloprodajne cene vozila na mesec. Brez pasti in neprijetnih presenečenj.


Preberi več
 


Škoda Citigo bencinski TSI in MPI motorji
 

Na voljo sta dva bencinska in motor na zemeljski plin. Spredaj prečno vgrajeni pogonski agregati z gibno prostornino 1,0 litra poganjajo sprednji kolesi. Kljub majhni gibni prostornini agregate odlikujeta velik navor in tiho delovanje. Osnovni motor je motor 1.0 MPI z močjo 44 kW (60 KM) in navorom 95 Nm pri 3.000 vrtljajih v minuti. Z njim Škoda Citigo iz mirovanja pospeši do 100 km/h v 14,4 sekunde in doseže najvišjo hitrost 162 km/h, povprečno pa ob tem porabi približno 4,1 litra goriva na 100 km. Pri motorju 1.0 MPI z močjo 55 kW (75 KM) je 90 odstotkov maksimalnega navora, ki prav tako znaša 95 Nm, na voljo pri 3.000 vrtljajih v minuti. Rezultat je živahna odzivnost v skoraj vseh območjih števila vrtljajev. Dodatno moč trivaljniku zagotavlja modificirano krmiljenje motorja. Od 0 do 100 km/h pospeši v 13,5 sekunde in doseže najvišjo hitrost 173 km/h, povprečno pa porabi 4,1 litra goriva na 100 km. Na voljo je tudi različica 1.0 G-TEC s pogonom na zemeljski plin. Trivaljnik, optimiziran za pogon na zemeljski plin, razvije moč 50 kW (68 KM). Z njim Škoda Citigo iz mirovanja do 100 km/h potrebuje 16,3 sekunde, doseže najvišjo hitrost 165 km/h in na 100 km porabi le 4,5 m3 zemeljskega plina. Emisije CO2 pri tem znašajo le 82 g/km. Edina pomanjkljivost te različice je razvidna v nekoliko manjšem prtljažniku (213 litrov). Vse vrednosti veljajo za različico s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom, sistemom start-stop in regeneracijo zavorne energije.


Škoda Citigo motorji
 

Motor s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom Poraba goriva Najvišja hitrost 0 - 100 km/h
Bencin 1.0 MPI 44kW (60KM) 4,1l/100km 162 km/h 14,4 s
Bencin 1.0 MPI 55kW (75KM) 4,1l/100km 173 km/h 13,5 s
Zemeljski plin 1.0 G-TEC 50kW (68KM) 4,5l/100km 165 km/h 16,3 s

 

Preverite zalogo vozil Škoda Citigo

Največja ponudba v Sloveniji


Preverjena rabljena vozila
 

Pri Porsche Inter Auto d.o.o. vam ponujamo nove in tudi rabljene avtomobile z znanim poreklom, poleg tega pa še kvalitetno vzdrževanje z usposobljenimi servisnimi storitvami in originalnimi rezervnimi deli. Zraven vam nudimo mnoga jamstva in garancije s katerimi se zavežemo, da bo vaš 'jekleni konjiček' deloval še dolgo časa. Z vami smo tekom celotnega procesa - od registracije pa do servisa. V vseh naših poslovalnicah lahko najdete rabljena vozila Volkswagen, rabljena vozila Audi, rabljena vozila Škoda, rabljena vozila SEAT in rabljena vozila Porsche, kot tudi mnoge druge znamke. Pri Porsche Inter Auto d.o.o. smo za kupce rabljenih vozil ustvarili tudi posebno blagovno znamko 'Das WeltAuto'. Pri nas imamo pripravljeno ponudbo rabljenih vozil s podrobno proučenim ozadjem, ki so večinoma slovenskega porekla. Poleg tega so takšna rabljena vozila dobro vzdrževana, natančno pregledana in posledično tudi varna, saj kontrolni pregled rabljenega avtomobila vsebuje vse od vizualnega pregleda do pregleda tehničnih sklopov in karoserije, ki ga opravijo naši visoko usposobljeni tehnični strokovnjaki. V roke vam tako predajo skrbno pregledano in vzdrževano rabljeno vozilo z dejanskim stanjem prevoženih kilometrov. Za vsa vozila pod znamko Das WeltAuto vam ponujamo tudi 12 mesečno garancijo.
 

Prednosti financiranja pri podružnicah Porsche
 

 • Enostavno in hitro, prvi odgovor v 24 urah
 • Strokovna pomoc pri nakupu in izbiri ustreznega nacina financiranja kar pri prodajnem strokovnjaku po sistemu – vse na enem mestu
 • Nacin financiranja prodajni strokovnjak vedno prilagodi osebnim željam, pricakovanjem in zmožnostim kupca
 • Stalne prodajne akcije financiranja, ki so plod tesnega sodelovanja med uvoznikom znamke, družbe Porsche Finance Group Slovenia in prodajalcem in vedno pomenijo še ugodnejši nakup
 • Financiranje je tako vedno prilagojeno koncernskim znamkam

 

Vas zanima vozilo Škoda iz zaloge in Škoda akcija staro za novo?
 

Izberite si novo ali rabljeno vozilo znamke Škoda na naši strani www.porscheinterauto.net, mi pa odkupimo vaše vozilo. Hitro in preprosto! Za vas imamo odlično ponudbo »staro za novo«! Vse formalnosti bomo uredili mi, naše storitve bomo priredili vašim potrebam. Pri nas ni drobnega tiska, ni neprijetnih presenečenj pri odkupu vozila, menjavi staro za novo ali staro za staro.
 

Odkup vozil s takojšnjim plačilom

V minuti pošljite povpraševanje za ponudbo

 

Prednosti ob Škoda odkupu vozila in akciji staro za novo ali staro za staro Škoda:
 

 • hitra cenitev vašega sedanjega vozila v naših poslovalnicah;
 • ponujamo vam največ pri odkupu vozil znamk Volkswagen, Škoda, Audi, SEAT in Porsche;
 • dodatne ugodnosti ob nakup novega vozila v primeru akcije »staro za novo«;
 • posebno ugodno financiranje pri Porsche Finance Group Slovenia.
   


Pokličite nas! Želimo vas navdušiti za novega Škoda Citigo!
 

V Sloveniji ima podjetje Porsche Inter Auto, d. o. o., pet poslovalnic (Porsche Ljubljana, Porsche Verovškova, Porsche Koper, Porsche Maribor in Porsche Ptujska cesta), v katerih je zaposlenih več kot 300 sodelavcev.

Porsche Ljubljana
Bravničarjeva 5, 1000 Ljubljana

Tel.: (+386) 1 58 25 300
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheljubljana.com

Porsche Verovškova
Verovškova 78, 1000 Ljubljana

Tel.: (+386) 1 53 03 600
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheverovskova.com

Porsche Maribor
Šentiljska cesta 128a, 2000 Maribor

Tel.: (+386) 2 65 40 300
E-mail: [email protected]
Splet: www.porschemaribor.com

Porsche Koper
Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Tel.: (+386) 5 61 16 500
E-mail: [email protected]
Splet: www.porschekoper.com

Porsche Ptujska Cesta
Ptujska cesta 150, 2000 Maribor

Tel.: (+386) 2 45 02 660
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheptujskacesta.com

 

Preglejte še ostale modele: Škoda Superb ● Škoda Fabia ● Škoda Octavia ● Škoda Kodiaq ● Škoda Karoq

 

Škoda Citigo je prepričal že mnoge naše stranke!

Prepričani smo, da bo tudi vas! Pri Porsche Inter Auto je kakovost storitve svetovanja naša prva skrb!

 

Število ocen: 13
5
         
10. december 2018
Dušan V. , stranka Porsche Verovškova
Škoda Citigo Elegance 1.0
         
Vse je bilo odlično!
26. oktober 2017
Samo F. , stranka Porsche Maribor
Škoda Citigo Elegance 1.0
         
S prijaznostjo, ustrežljivostjo in pristopom sem zelo zadovoljen. Pri vas servisiram že dva avtomobila in tudi v prihodnosti ne vidim razloga za drugačno odločitev. Sicer so nekatere storitve za današnji čas malo drage in pri dveh avtomobilih pomenijo nezanemarljivo breme za denarnico a upam, da se bo to v prihodnosti s kakšnimi izrazitejšimi akcijskimi popusti tudi spremenilo. Kar tako naprej!
26. oktober 2017
Janez P. , stranka Porsche Maribor
Škoda Citigo Ambition 1.0
         
Za tako majhen avtomobil je cena servisa bila zelo visoka.
18. september 2017
Milena P. , stranka Porsche Verovškova
Škoda Citigo Easy 1.0
         
Želje so bile izpolnjene
11. september 2017
Marinka T. , stranka Porsche Verovškova
Škoda Citigo Style 1.0
         
POHVALE ZA PRIJAZNOST, USLUŽNOST IN ODLIČNO OPRAVLJENO DELO ZA GA. MERI KOREN !!!!!

 

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.