INFO telefon 01 5825 400 za PRODAJO VOZIL in SERVIS (pon-pet: 8h-17h). Preverite super ponudbo za ZIMSKE GUME in ZIMSKE KOMPLETE KOLES

Škoda Enyaq iV 2021 - vozila že v Sloveniji pri Porsche Inter Auto!

Škoda Enyaq iV 2021 - vozila že v Sloveniji pri Porsche Inter Auto!

Škoda Enyaq iV je novi električni športni terenec znamke - že v prodaji. Prva vozila so že v Sloveniji pri Porsche Inter Auto.

Avtor: Jan Gregorin

Doživite novi Škoda Enyaq iV!

Naj vas navduši električna prihodnost.

Škoda Enyaq iV 60 - preverite ugodnosti ob nakupu

Možnost predvidene Eko Sklad subvencije.

Škoda Enyaq iV - sedaj ga lahko že doživite v živo pri Porsche Verovškova, Maribor in Koper! Prvi električni avto znamke Škoda podznamke iV. Na voljo sta dve različici, Enyaq iV 60 z 390 km dosega in Enyaq iV 80 z 510 km dosega. 

Škoda Enyaq iV 2021 različice:

  • Enyaq iV 60
  • Enyaq iV 80
  • Škoda Enyaq iV 80X - v prihodu
  • Škoda Enyaq iV R - v prihodu
     

Pomembne informacije:

PREVERITE VELJAVNOST AKCIJE! Na voljo je le še nekaj vozil, zato vam svetujemo, da čimprej kontaktirate naše prodajne svetovalce za naročilo in si zagotovite svojega. 

DODATNA UGODNOST: možnost predvidene Eko Sklad subvencija (javni poziv 84SUB-EVOB20) -4.500 €.

Novi Škoda Enyaq iV – tehnični podatki, primerjava različic

Različica Moč (kW/KM) Menjalnik Kapaciteta baterije (kWh) Domet (km)
Škoda Enyaq iV 60 132/180 samodejni menjalnik 58.3 390
Škoda Enyaq iV 80 150/204 samodejni menjalnik 77.1 510

Škoda Enyaq iV 60

Doseg do 390 kilometrov

Škoda Enyaq iV 60 značilnosti:

  • Moč motorja: 132 kW oz. 180 KM
  • Doseg: 390 km
  • Kapaciteta baterije: 58.3 kWh
  • Pospešek 0-100 km/h: 8.9s

Doživite novi Škoda Enyaq iV!

Naj vas navduši električna prihodnost.

Škoda Enyaq iV 80

Doseg do 510 kilometrov

Škoda Enyaq iV 80 značilnosti:

  • Moč motorja: 150 kW in 204 KM
  • Doseg: 510 km
  • Kapaciteta baterije: 77.1 kWh
  • Pospešek 0-100 km/h: 8.7s

Želite naročiti novi Škoda Enyaq iV?

Naj vas navduši električna prihodnost.

Škoda Enyaq iV zunanjost
Škoda Enyaq iV zunanjost Avtor: Jan Gregorin
Prvi serijski električni model znamke.
Prvi serijski električni model znamke. Avtor: Jan Gregorin

Tehnični podatki modela Škoda Enyaq iV

Dve vrsti pogona, tri velikosti baterije, pet motorjev

Pri vstopnih izvedbah Škoda Enyaq motor v zadku poganja zadnji kolesni par, s čimer se model navezuje na zgodovino avtomobilskega proizvajalca Škoda. Zmogljivejše izvedbe imajo spredaj vgrajen dodaten elektromotor, s katerim se bo navor še bolj učinkovito prenašal na cesto. Skupno bo sčasoma na voljo kar pet različno zmogljivih izvedb in tri velikosti baterije za trajnosten način vožnje. Zaradi visoke učinkovitosti baterij, majhnega kotalnega upora pnevmatik (5,9 promila) in za SUV izvrstne aerodinamičnosti (cx od 0,27 naprej) lahko doseg vozila v skladu s standardom WLTP znaša do 510 km (velja za model Enyaq iV 80).

Beseda "Enyaq" izhaja iz irske besede "Enya", ki pomeni "vir življenja". "Enya" pa izvira iz besede "Eithne", ki v gelščini pomeni "bistvo", "duh" ali "princip". S poimenovanjem športnih terencev znamke Škoda se ujema tako, da se konča s črko Q – Kamiq, Karoq in Kodiaq. Poleg tega pa črka E na začetku imena Enyaq iV po besedah znamke pomeni elektromobilnost.

Škoda Enyaq 2021
Prodajni svetovalec Jernej Bizjak pri modelu Škoda Enyaq iV
Prodajni svetovalec Jernej Bizjak pri modelu Škoda Enyaq iV Avtor: Jan Gregorin

Električna moč

Več vrst pogona.

Škoda Enyaq iV je na voljo s tremi velikostmi baterije. Električni motorji razvijejo moč od 109 do 225 kW. Zadnji ali štirikolesni pogon pa odlično izpolnjuje zahteve in namene uporabe različnih kupcev. Z dosegom do 510 km (WLTP) postane Enyaq iV optimalen spremljevalec za vsak dan; njegova priklopna obremenitev znaša do 1.400 kilogramov (pri 8-odstotnem naklonu) oz. 1.200 kilogramov (pri 12-odstotnem naklonu).

Električna moč
Električna moč Avtor: Jan Gregorin

Zunanjost električnega avtomobila Škoda Enyaq iV

Električni športni terenec, ki bo začrtal novo poglavje

Oblikovalski slog modela Škoda Enyaq iV je čustven, energičen in dinamičen. SUV zaznamujejo uravnotežena proporcionalna razmerja in izjemno dobra prostornost, ki je podobna kot pri modelu Škoda Kodiaq, čeprav v dolžino meri manj kot Škoda Octavia. Markantni sprednji del poleg velike Škodine maske krasijo opcijski osvetljeni kristalasti obraz, ki vključuje animirano funkcijo Coming Home/Leaving Home, in full-LED matrični žarometi z dinamičnimi smerniki.

Prvi serijski električni SUV znamke Škoda je zasnovan na platformi MEB, ki združuje tradicionalne odlične lastnosti te znamke – izjemno prostornost, prepričljiv zunanji dizajn, užitek v vožnji, "simply clever" rešitve in izjemno ergonomsko zasnovano notranjost. (2)

Prvi električni SUV znamke Škoda

Škoda je že pred letom dni na ženevskem avtosalonu predstavila koncept Škoda Vision iV, ki naj bi močno vplival na oblikovanje popolnoma novega modela Škoda Enyaq. Pričakuje se, da bo osnovan na prihajajočem modelu Volkswagen ID.4 ali celo ID.3 in si bo tako po vsej verjetnosti delil tudi pogonski sklop z dvema električnima motorjema.

Škoda o modelu Enyaq ni razkrila nič drugega, le da bo del serije, ki bo štela več kot 10 električnih modelov (električni avtomobili). Vsi se bodo pod podznamko iV lansirali že pred koncem leta 2022. Ta del serije naj bi bil del naložbe v višini 2 milijard evrov skupaj z razvojem okolju prijaznih rešitev (tudi hišne polnilne postaje). 

Škoda Enyaq iV pri Porsche Koper
Škoda Enyaq iV pri Porsche Koper Avtor: Jan Gregorin
Škoda Enyaq iV 2021
Škoda Enyaq iV 2021 Avtor: Jan Gregorin
Škoda Enyaq iV 2021
Škoda Enyaq iV 2021 Avtor: Jan Gregorin

Notranjost modela Enyaq iV

Namesto klasičnih paketov opreme so v novem modelu Škoda Enyaq iV na voljo paketi Design Selection, ki postavljajo merila pri zasnovi notranjosti. Vsak od paketov Design Selection, ki so jih sestavili Škodini oblikovalci za koncepte materialov, predstavlja izbrano notranjost z visoko stopnjo udobja ter naravne, trajnostno izdelane in reciklirane materiale. Individualno vizualizacijo vozila olajša nova struktura ponudbe: pakete za deset tematskih področij ter nekaj posamičnih opcij je mogoče vizualizirati na pregleden način in v le nekaj korakih.

Škoda Enyaq iV 2020 (2021) notranjost

Povsem digitalen in simply clever

Osrednji zaslon s 13-palčno diagonalo je največji od vseh zaslonov v Škodinih vozilih, poleg tega je Škoda Enyaq iV ves čas online in pametno povezan. Polnjenje baterije in predhodno klimatiziranje notranjosti lahko enostavno upravljamo na daljavo prek aplikacije Škoda Connect.

Pri Škodi so za električne avtomobile razvili posebne "simply clever" rešitve, denimo čistilo za polnilni kabel, zaščitni pokrovček za polnilno vtičnico in predal za polnilni kabel pod dnom prtljažnika. Nova, v dveh ravninah zasnovana sredinska konzola, omogoča veliko prostora, za red v dvojnem prtljažnem dnu pa skrbi domiseln vstavek. Klasično Škodino strgalo za led boste pri Škoda Enyaqu iV našli na notranji strani pokrova prtljažnika.

Notranjost Enyaq iV
Notranjost Enyaq iV Avtor: Škoda
Virtualni prikazovalnik hitrosti.
Virtualni prikazovalnik hitrosti. Avtor: Škoda
Škoda Enyaq iV 2020 (2021) notranjost
Škoda Enyaq iV 2020 (2021) notranjost Avtor: Škoda

Škoda Enyaq iV Founders Edition

Škoda v letu 2020 slavi 125. obletnico obstoja in se s posebno serijo Founders Edition novega modela Enyaq iV poklanja zgodovini podjetja, ki sta ga leta 1895 ustanovila Václav Laurin in Václav Klement. Bogato opremljena posebna serija električnega športnega terenca je omejena na le 1895 primerkov! Vozila serije Founders Edition so na voljo v različicah Enyaq 60 iV in Enyaq 80 iV z 21-palčnimi aluminijastimi platišči Aquarius ter s kovinskim lakom magično črne ali arktično srebrne barve. 

Serijsko so opremljena s kristalastim sprednjim delom ter s športno oblikovanima ščitnikoma na sprednjem in zadnjem odbijaču. Zunanji elementi so lakirani s črno barvo z visokim sijajem. Napisi na pokrovu prtljažnika so črni, na sprednjem blatniku pa je nameščena posebna oznaka serije Founders Edition. Paket notranje opreme Design Selection ecoSuite vključuje dekorativne elemente s klavirskim lakom in dvobarvno armaturno ploščo. Sedeži so oblečeni v usnje konjakovo rjave barve iz paketa ecoSuite in imajo kontrastne šive kameno bež barve.

Škoda Enyaq iV Founders Edition
Škoda Enyaq iV Founders Edition Avtor: Škoda

Znamka ŠKODA je prepričala že mnogo naših strank. Pri Porsche Inter Auto pa s strokovnimi rešitvami gradimo medsebojno zaupanje!

Število ocen: 397
5
         
6. december 2019
Nina Z. , stranka Porsche Maribor
ŠKODA Rapid Easy SB 1.0 TSI
         
Kvalitetno opravljen servis, avto je bil pripravljen od dogovorjeni uri, pred servisom ste nas spomnili nanj...
5. november 2019
Mediha C. , stranka Porsche Koper
ŠKODA Octavia Ambition 1.6 TDI
         
Zelo prijazno osebje in pripravljeni pomagati v vsaki situaciji. Tudi nadomestno vozilo uredili zelo hitro in profesionalno.
30. junij 2019
Ivan M. , stranka Porsche Maribor
ŠKODA Fabia Combi Easy 1.2 TSI
         
Z vašimi storitvami sem nadvse zadovoljen. Še posebej pa sem navdušen nad skrbjo, ki jo posvečate svojim strankam. Želim si še takšnega sodelovanja tudi v bodoče.
28. junij 2019
Goran K. , stranka Porsche Maribor
ŠKODA Novi Kodiaq Ambition 1.5 TSI ACT
         
Poglobljen osebni odnos prodajalca, ki je znal prisluhniti mojim željam in bil pripravljen za pomoč. Tako v poslovalnici, kot tudi kasneje, ko sva se za določene spremembe lahko dogovorila po telefonu. To je odločilno vplivalo na mojo odločitev za nakup in na nekaj priporočil prijsteljem.
26. junij 2019
Dušan C. , stranka Porsche Verovškova
ŠKODA Fabia Luka Jr. 1.4/55 kW/75 KM/5-stopenj
         
z vsem zelo, zelo zadovoljen.

*Preverite informacije v tem članku!

*Vsi podatki in informacije, omenjeni v tem dokumentu, so začasni in se lahko spremenijo. Vsi tehnični podatki, kot so denimo doseg in poraba električne energije, temeljijo na oceni v skladu s ciklom WLTP, in ne na uradni homologaciji; ŠKODA si pridržuje pravico, da spremeni cene, datume, barve in tehnične podatke, omenjene v tem dokumentu. Vpliv izbrane dodatne opreme na doseg in porabo v konfiguraciji ni podan. Priložene slike so le simbolične in zgolj informativne narave. Vse cene so informativne in preverite, ali vsebujejo morebitne popuste in ugodnosti.

Podobni članki

MENJAVA OLJA - ugoden servis VW, Audi, Škoda, SEAT

Menjava olja akcija Menjava motornega olja Menjava olja cena ...

Audi Q4 e-tron 2021 - doživite ga na testni vožnji!

Audi Q4 e-tron konfigurator Zagotovite si novi Audi Q4! ...

Akcija SEAT: odkrijte nove pakete Plus do -7.080 €* ugodneje

Izkoristite priložnost SEAT! Doživite popolnoma nova vozila SEAT. ...

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.