ŠKODA ENYAQ iV 2020 (2021): prvi električni športni terenec SUV znamke

ŠKODA ENYAQ iV 2020 (2021): prvi električni športni terenec SUV znamke

Prva vozila bodo pri nas že spomladi 2021! Omejena zaloga za prva naročila.

Avtor: Andraž Lazič

Želite več informacij o Škoda Enyaq iV?

Obveščali vas bomo o vseh novostih.

ŠKODA ENYAQ iV - prvi električni športni terenec znamke!

Škoda Enyaq iV 50 - že od 34.652 € (- minus subvencija Eko sklad)!

Škoda Enyaq iV - spoznajte ga na prvih uradnih fotografijah! Prvega septembra je znamka Škoda predstavila svoj prvi povsem električni SUV in s tem naredila še en korak naprej v električno dobo avtomobilov z modelom Škoda Enyaq iV. To je prvi električni športni terenec SUV znamke Škoda - podznamke iV. Škoda Enyaq iV bo tako v ponudbi skupaj z električnim mestnim avtomobilom Citigo in priključnimi hibridnimi različicami Octavia in Superb

Na voljo bodo naslednje različice - preverite ceno!*

  • Škoda Enyaq iV 50 - že od 34.652 €
  • Škoda Enyaq iV 60 - že od 38.599 €
  • Škoda Enyaq iV 80 - že od 45.058 €
  • Škoda Enyaq iV 80X    
  • Škoda Enyaq iV R
     

Prva serija vozil bo zelo omejena, zato vam svetujemo, da kontaktirate naše prodajne svetovalce, ki vam bodo z veseljem svetovali in si zabeležili vaše podatke! Pišite nam na [email protected] / pokličite 051 288 567Škoda Enyaq vizualizator - sestavite si svojega!

Radi bi vas obvestiili, da so vse informacije, omenjene v tem dokumentu, začasne in se lahko spremenijo. Vse cene so informativne in ne vsebujejo subvencije Eko sklada (6.000€) in ostalih morebitnih popustov in ugodnosti.

Škoda Enyaq iV 50
Škoda Enyaq iV 50 Avtor: Škoda
Škoda Enyaq iV 60
Škoda Enyaq iV 60 Avtor: Škoda
Škoda Enyaq iV 80
Škoda Enyaq iV 80 Avtor: Škoda

Škoda Enyaq iV bo na voljo kmalu!

Prva vozila Škoda Enyaq iV bodo v naše poslovalnice Porsche Inter Auto zapeljale že spomladi naslednje leto 2021! Kliknite na Škoda Enyaq vizualizator in si sestavite svojega. Prejemamo tudi že rezervacije za prva vozila. Pohitite, količina prvih vozil je omejena!

Rezervirajte si Škoda Enyaq iV med prvimi!

Rezervacije že sprejemamo - izpolnite obrazec.

Škoda Enyaq iV zunanjost
Škoda Enyaq iV zunanjost Avtor: Škoda
Prvi serijski model znamke, zasnovan na osnovi Volkswagnove koncernske modularne platforme za električni pogon (MEB).
Prvi serijski model znamke, zasnovan na osnovi Volkswagnove koncernske modularne platforme za električni pogon (MEB). Avtor: Škoda

KONTAKT IN VEČ INFORMACIJ O ŠKODA ENYAQ

V kolikor želite, da vas kontaktiramo ob začetku prodaje in o vseh novostih novega modela Škoda Enyaq iV, kontaktirajte našo sodelavko Martino, tel.: 031 616 918. Z veseljem smo vam na voljo! 

Tehnični podatki Škoda Enyaq iV

Dve vrsti pogona, tri velikosti baterije, pet motorjev

Pri vstopnih izvedbah Škoda Enyaq bo motor v zadku poganjal zadnji kolesni par, s čimer se model navezuje na zgodovino avtomobilskega proizvajalca Škoda. Zmogljivejše izvedbe bodo imele spredaj vgrajen dodaten elektromotor, s katerim se bo navor še bolj učinkovito prenašal na cesto. Skupno kar pet različno močnih različic in tri velikosti baterije bo zagotavljalo trajnosten način vožnje. Zaradi visoke učinkovitosti baterij, majhnega kotalnega upora pnevmatik (5,9 promila) in za SUV izvrstne aerodinamičnosti (cx od 0,27) lahko dosega do 500 kilometrov po WLTP standardu.

Beseda "Enyaq" izhaja iz irske besede "Enya", kar pomeni "vir življenja". "Enya" izvira iz irske galske besede "Eithne" - "bistvo", "duh" ali "princip" in se ujema s poimenovanje športnih terenec znamke Škoda, tako da se konča s črko Q, kot so Kamiq, Karoq in Kodiaq. Poleg tega pa črka E na začetku imena Enyaq iV po besedah znamke pomeni elektromobilnost.

Škoda Enyaq iV - predvideni tehnični podatki, moč, doseg

Škoda Enyaq doseg in kapaciteta baterije
Različica Kapaciteta baterije Električni doseg Moč kW (KM)
Škoda Enyaq iV 50 55 kWh 340 km 109 (146) 
Škoda Enyaq iV 60 62 kWh 390 km 132 (178)
Škoda Enyaq iV 80 82 kWh 500 km 150 (201)
Škoda Enyaq iV 80X 82 kWh 460 km 195 (265)
Škoda Enyaq iV RS 82 kWh 460 km 225 (302)

* Vsi podatki so predhodne vrednosti.

Električni pogon Škoda Enyaq iV

Dve vrsti pogona, tri velikosti baterije, pet električnih motorjev

Škoda Enyaq iV je na voljo s tremi velikostmi baterije, električni motorji pa se razlikujejo po moči od 109 do 225 kW ter zadnji ali štirikolesni pogon odlično izpolnjujejo zahteve in namene uporabe različnih kupcev. Z dosegom do 510 kilometrov (po kriterijih WLTP) je Enyaq iV optimalni spremljevalec za vsak dan; njegova priklopna obremenitev znaša do 1.400 kilogramov (pri 8-odstotnem naklonu) oz. 1.200 kilogramov (pri 12-odstotnem naklonu).

Avtor: Škoda

Zunanjost električnega avtomobila Škoda Enyaq iV

Električni športni terenec SUV, ki bo začrtal novo poglavje

Oblikovalski slog modela Škoda Enyaq iV je čustven, energičen in dinamičen. SUV zaznamujejo uravnotežena proporcionalna razmerja in izjemno dobra prostornost, ki je podobna kot pri Škoda Kodiaq, čeprav v dolžino meri manj kot Škoda Octavia. Markantni sprednji del poleg velike Škodine maske krasijo opcijski osvetljeni kristalasti obraz, ki vključuje animirano funkcijo Coming Home/Leaving Home, in full-LED matrični žarometi z dinamičnimi smerniki.

Prvi serijski električni športni terenec SUV znamke Škoda je zasnovan na platformi MEB, ki združuje tradicionalne odlične lastnosti te znamke - izjemno prostornost, prepričljiv zunanji dizajn, užitek v vožnji, Simply Clever rešitve in izjemno ergonomsko zasnovano notranjost. (2)

Škoda Enyaq 2021

Prvi električni SUV znamke Škoda

Škoda je že pred letom dni na ženevskem avtosalonu predstavljala koncept Škoda Vision iV, ki naj bi močno vplival na oblikovanje popolnoma novega modela Škoda Enyaq. Pričakuje se, da bo osnovan na prihajajočem modelu Volkswagen ID.4 ali celo ID.3 in si bo tako po vsej verjetnosti delil tudi pogonski sklop z dvema električnima motorjema.

Škoda o modelu Enyaq ni razkrila nič drugega, le da bo del serije, ki bo štela več kot 10 električnih modelov (električni avtomobili). Vsi se bodo pod podznamko iV lansirali že pred koncem leta 2022. Ta del serije naj bi bil del naložbe v višini 2 milijard evrov skupaj z razvojem okolju prijaznih rešitev (tudi hišne polnilne postaje). 

Škoda Enyaq iV 2020 (2021)
Škoda Enyaq iV 2020 (2021) Avtor: Škoda
Škoda Enyaq iV 2020 (2021)
Škoda Enyaq iV 2020 (2021) Avtor: Škoda

Notranjost modela Enyaq iV

Namesto klasičnih opremskih paketov so v novi Škodi Enyaq iV paketi Design Selection, ki postavljajo merila pri zasnovi notranjosti. Vsak od paketov Design Selection, ki so jih sestavili Škodini oblikovalci za koncepte materialov, ponazarja okusno urejeno notranjost z visoko stopnjo dobrega počutja ter naravne, trajnostno izdelane in reciklirane materiale. Individualno vizualiziranje vozila olajšuje nova struktura ponudbe: pakete za deset tematskih področij ter nekaj posamičnih opcij je mogoče vizualizirati na pregleden način in v le nekaj korakih.

Škoda Enyaq iV 2020 (2021) notranjost

Povsem digitalen in Simply Clever

Osrednji zaslon s 13-palčno diagonalo je največji v vseh od Škodinih modelov, poleg tega je Škoda Enyaq iV ves čas online in pametno povezan. Polnjenje baterije in predklimatiziranje notranjosti lahko enostavno upravljamo na daljavo prek aplikacije Škoda Connect.

Pri Škodi so za električne avtomobile razvili posebne 'simply clever' rešitve, denimo čistilo za polnilni kabel, zaščitni pokrovček za polnilno vtičnico in predal za polnilni kabel pod dnom prtljažnika. Nova, v dveh ravninah zasnovana sredinska konzola, omogoča veliko prostora, za red v dvojnem prtljažnem dnu pa skrbi domiseln vstavek. Klasično Škodino strgalo za led boste pri Škoda Enyaqu iV našli na notranji strani pokrova prtljažnika.

Nozranjost ŠKODA ENYAQ iV
Nozranjost ŠKODA ENYAQ iV Avtor: Škoda
Virtualni prikazovalnik hitrosti.
Virtualni prikazovalnik hitrosti. Avtor: Škoda
Škoda Enyaq iV 2020 (2021) notranjost
Škoda Enyaq iV 2020 (2021) notranjost Avtor: Škoda

Škoda Enyaq iV Founders Edition

Škoda v letu 2020 slavi 125-letnico obstoja in se s posebno serijo Founders Edition novega modela Enyaq iV poklanja zgodovini podjetja, ki sta ga leta 1895 ustanovila Václav Laurin in Václav Klement. Bogato opremljena posebna serija električnega športnega terenca je omejena na le 1895 primerkov! Vozila serije Founders Edition so na voljo v različicah Enyaq 60 iV in Enyaq 80 iV z 21-palčnimi aluminijastimi platišči Aquarius ter v kovinskem laku magično črne ali arktično srebrne barve. 

Serijsko so opremljena s kristalastim sprednjim delom ter s športno oblikovanima ščitnikoma na sprednjem in zadnjem odbijaču. Zunanji elelemnti so lakirani v črni barvi z visokim sijajem. Napisi na pokrovu prtljažnika so črni, na sprednjem blatniku pa je nameščena posebna značka, ki označuje serijo Founders Edition. Paket notranje opreme Design Selection ecoSuite vključuje dekorativne elemente v klavirskem laku in dvobarvno armaturno ploščo. Sedeži so oblečeni v usnje konjakovo rjave barve iz paketa ecoSuite in imajo kontrastne šive kameno bež barve.

Škoda Enyaq iV Founders Edition
Škoda Enyaq iV Founders Edition Avtor: Škoda

Znamka ŠKODA je prepričala že mnogo naših strank. Pri Porsche Inter Auto pa s strokovnimi rešitvami gradimo medsebojno zaupanje!

Število ocen: 397
5
         
6. december 2019
Nina Z. , stranka Porsche Maribor
Škoda Rapid Easy SB 1.0 TSI
         
Kvalitetno opravljen servis, avto je bil pripravljen od dogovorjeni uri, pred servisom ste nas spomnili nanj...
5. november 2019
Mediha C. , stranka Porsche Koper
Škoda Octavia Ambition 1.6 TDI
         
Zelo prijazno osebje in pripravljeni pomagati v vsaki situaciji. Tudi nadomestno vozilo uredili zelo hitro in profesionalno.
30. junij 2019
Ivan M. , stranka Porsche Maribor
Škoda Fabia Combi Easy 1.2 TSI
         
Z vašimi storitvami sem nadvse zadovoljen. Še posebej pa sem navdušen nad skrbjo, ki jo posvečate svojim strankam. Želim si še takšnega sodelovanja tudi v bodoče.
28. junij 2019
Goran K. , stranka Porsche Maribor
Škoda Novi Kodiaq Ambition 1.5 TSI ACT
         
Poglobljen osebni odnos prodajalca, ki je znal prisluhniti mojim željam in bil pripravljen za pomoč. Tako v poslovalnici, kot tudi kasneje, ko sva se za določene spremembe lahko dogovorila po telefonu. To je odločilno vplivalo na mojo odločitev za nakup in na nekaj priporočil prijsteljem.
26. junij 2019
Dušan C. , stranka Porsche Verovškova
Škoda Fabia Luka Jr. 1.4/55 kW/75 KM/5-stopenj
         
z vsem zelo, zelo zadovoljen.

*Preverite informacije v tem članku!

*Vsi podatki in informacije, omenjeni v tem dokumentu, so začasni in se lahko spremenijo. Vsi tehnični podatki, kot so denimo doseg in poraba električne energije, temeljijo na oceni v skladu s ciklom WLTP, in ne na uradni homologaciji; ŠKODA si pridržuje pravico, da spremeni cene, datume, barve in tehnične podatke, omenjene v tem dokumentu. Vpliv izbrane dodatne opreme na doseg in porabo v konfiguraciji ni podan. Priložene slike so le simbolične in zgolj informativne narave. Vse cene so informativne in ne vsebujejo subvencije Eko sklada (6.000€) in ostalih morebitnih popustov in ugodnosti.

 

Podobni članki

MENJAVA OLJA - ugodna menjava olja Volkswagen, Audi, Škoda, SEAT, Porsche!

Menjava olja akcija Menjava motornega olja Menjava olja cena ...

Volkswagen ID.4 2021 - vse kar morate vedeti!

ID.4 oprema ID.4 doseg ID.4 cenik in naročila ...

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.