Škoda Enyaq iV 2021 - vozila že v Sloveniji pri Porsche Inter Auto!

Škoda Enyaq iV 2021 - vozila že v Sloveniji pri Porsche Inter Auto!

Škoda Enyaq iV je novi električni športni terenec znamke - že v prodaji. Prva vozila so že v Sloveniji pri Porsche Inter Auto.

Avtor: Andraž Lazič

Doživite novi Škoda Enyaq iV!

Naj vas navduši električna prihodnost.

Škoda Enyaq iV 60 že od 39.793 €

Možnost predvidene Eko Sklad subvencije.

Škoda Enyaq iV - sedaj ga lahko že doživite v živo pri Porsche Verovškova, Maribor in Koper! Prvi električni avto znamke Škoda podznamke iV. Na voljo sta dve različici, Enyaq iV 60 z 390 km dosega in Enyaq iV 80 z 510 km dosega. 

Škoda Enyaq iV 2021 različice:

 • Enyaq iV 60 že od 39.793 €
 • Enyaq iV 80 že od 46.252 €
 • Škoda Enyaq iV 80X - v prihodu
 • Škoda Enyaq iV R - v prihodu
   

Pomembne informacije:

Na voljo je le še nekaj vozil, zato vam svetujemo, da čimprej kontaktirate naše prodajne svetovalce za naročilo in si zagotovite svojega. 

DODATNA UGODNOST: možnost predvidene Eko Sklad subvencija (javni poziv 84SUB-EVOB20) -4.500 €.

Novi Škoda Enyaq iV – tehnični podatki, primerjava različic

Različica Moč (kW/KM) Menjalnik Kapaciteta baterije (kWh) Domet (km)
Škoda Enyaq iV 60 132/180 samodejni menjalnik 58.3 390
Škoda Enyaq iV 80 150/204 samodejni menjalnik 77.1 510

Škoda Enyaq iV 60

Doseg do 390 kilometrov

Škoda Enyaq iV 60 značilnosti:

 • Moč motorja: 132 kW oz. 180 KM
 • Doseg: 390 km
 • Kapaciteta baterije: 58.3 kWh
 • Pospešek 0-100 km/h: 8.9s
   

Maloprodajna cena:
od 39.793 €*

Doživite novi Škoda Enyaq iV!

Naj vas navduši električna prihodnost.

Škoda Enyaq iV 80

Doseg do 510 kilometrov

Škoda Enyaq iV 80 značilnosti:

 • Moč motorja: 150 kW in 204 KM
 • Doseg: 510 km
 • Kapaciteta baterije: 77.1 kWh
 • Pospešek 0-100 km/h: 8.7s
   

Cena z vključeno subvencijo:
od 46.252 €

Želite naročiti novi Škoda Enyaq iV?

Naj vas navduši električna prihodnost.

Škoda Enyaq iV zunanjost
Škoda Enyaq iV zunanjost Avtor: Jan Gregorin
Prvi serijski električni model znamke.
Prvi serijski električni model znamke. Avtor: Jan Gregorin

Tehnični podatki modela Škoda Enyaq iV

Dve vrsti pogona, tri velikosti baterije, pet motorjev

Pri vstopnih izvedbah Škoda Enyaq motor v zadku poganja zadnji kolesni par, s čimer se model navezuje na zgodovino avtomobilskega proizvajalca Škoda. Zmogljivejše izvedbe imajo spredaj vgrajen dodaten elektromotor, s katerim se bo navor še bolj učinkovito prenašal na cesto. Skupno bo sčasoma na voljo kar pet različno zmogljivih izvedb in tri velikosti baterije za trajnosten način vožnje. Zaradi visoke učinkovitosti baterij, majhnega kotalnega upora pnevmatik (5,9 promila) in za SUV izvrstne aerodinamičnosti (cx od 0,27 naprej) lahko doseg vozila v skladu s standardom WLTP znaša do 510 km (velja za model Enyaq iV 80).

Beseda "Enyaq" izhaja iz irske besede "Enya", ki pomeni "vir življenja". "Enya" pa izvira iz besede "Eithne", ki v gelščini pomeni "bistvo", "duh" ali "princip". S poimenovanjem športnih terencev znamke Škoda se ujema tako, da se konča s črko Q – Kamiq, Karoq in Kodiaq. Poleg tega pa črka E na začetku imena Enyaq iV po besedah znamke pomeni elektromobilnost.

Škoda Enyaq 2021
Prodajni svetovalec Jernej Bizjak pri modelu Škoda Enyaq iV
Prodajni svetovalec Jernej Bizjak pri modelu Škoda Enyaq iV Avtor: Jan Gregorin

Električna moč

Več vrst pogona.

Škoda Enyaq iV je na voljo s tremi velikostmi baterije. Električni motorji razvijejo moč od 109 do 225 kW. Zadnji ali štirikolesni pogon pa odlično izpolnjuje zahteve in namene uporabe različnih kupcev. Z dosegom do 510 km (WLTP) postane Enyaq iV optimalen spremljevalec za vsak dan; njegova priklopna obremenitev znaša do 1.400 kilogramov (pri 8-odstotnem naklonu) oz. 1.200 kilogramov (pri 12-odstotnem naklonu).

Električna moč
Električna moč Avtor: Jan Gregorin

Zunanjost električnega avtomobila Škoda Enyaq iV

Električni športni terenec, ki bo začrtal novo poglavje

Oblikovalski slog modela Škoda Enyaq iV je čustven, energičen in dinamičen. SUV zaznamujejo uravnotežena proporcionalna razmerja in izjemno dobra prostornost, ki je podobna kot pri modelu Škoda Kodiaq, čeprav v dolžino meri manj kot Škoda Octavia. Markantni sprednji del poleg velike Škodine maske krasijo opcijski osvetljeni kristalasti obraz, ki vključuje animirano funkcijo Coming Home/Leaving Home, in full-LED matrični žarometi z dinamičnimi smerniki.

Prvi serijski električni SUV znamke Škoda je zasnovan na platformi MEB, ki združuje tradicionalne odlične lastnosti te znamke – izjemno prostornost, prepričljiv zunanji dizajn, užitek v vožnji, "simply clever" rešitve in izjemno ergonomsko zasnovano notranjost. (2)

Prvi električni SUV znamke Škoda

Škoda je že pred letom dni na ženevskem avtosalonu predstavila koncept Škoda Vision iV, ki naj bi močno vplival na oblikovanje popolnoma novega modela Škoda Enyaq. Pričakuje se, da bo osnovan na prihajajočem modelu Volkswagen ID.4 ali celo ID.3 in si bo tako po vsej verjetnosti delil tudi pogonski sklop z dvema električnima motorjema.

Škoda o modelu Enyaq ni razkrila nič drugega, le da bo del serije, ki bo štela več kot 10 električnih modelov (električni avtomobili). Vsi se bodo pod podznamko iV lansirali že pred koncem leta 2022. Ta del serije naj bi bil del naložbe v višini 2 milijard evrov skupaj z razvojem okolju prijaznih rešitev (tudi hišne polnilne postaje). 

Škoda Enyaq iV pri Porsche Koper
Škoda Enyaq iV pri Porsche Koper Avtor: Jan Gregorin
Škoda Enyaq iV 2021
Škoda Enyaq iV 2021 Avtor: Jan Gregorin
Škoda Enyaq iV 2021
Škoda Enyaq iV 2021 Avtor: Jan Gregorin

Notranjost modela Enyaq iV

Namesto klasičnih paketov opreme so v novem modelu Škoda Enyaq iV na voljo paketi Design Selection, ki postavljajo merila pri zasnovi notranjosti. Vsak od paketov Design Selection, ki so jih sestavili Škodini oblikovalci za koncepte materialov, predstavlja izbrano notranjost z visoko stopnjo udobja ter naravne, trajnostno izdelane in reciklirane materiale. Individualno vizualizacijo vozila olajša nova struktura ponudbe: pakete za deset tematskih področij ter nekaj posamičnih opcij je mogoče vizualizirati na pregleden način in v le nekaj korakih.

Škoda Enyaq iV 2020 (2021) notranjost

Povsem digitalen in simply clever

Osrednji zaslon s 13-palčno diagonalo je največji od vseh zaslonov v Škodinih vozilih, poleg tega je Škoda Enyaq iV ves čas online in pametno povezan. Polnjenje baterije in predhodno klimatiziranje notranjosti lahko enostavno upravljamo na daljavo prek aplikacije Škoda Connect.

Pri Škodi so za električne avtomobile razvili posebne "simply clever" rešitve, denimo čistilo za polnilni kabel, zaščitni pokrovček za polnilno vtičnico in predal za polnilni kabel pod dnom prtljažnika. Nova, v dveh ravninah zasnovana sredinska konzola, omogoča veliko prostora, za red v dvojnem prtljažnem dnu pa skrbi domiseln vstavek. Klasično Škodino strgalo za led boste pri Škoda Enyaqu iV našli na notranji strani pokrova prtljažnika.

Notranjost Enyaq iV
Notranjost Enyaq iV Avtor: Škoda
Virtualni prikazovalnik hitrosti.
Virtualni prikazovalnik hitrosti. Avtor: Škoda
Škoda Enyaq iV 2020 (2021) notranjost
Škoda Enyaq iV 2020 (2021) notranjost Avtor: Škoda

Škoda Enyaq iV Founders Edition

Škoda v letu 2020 slavi 125. obletnico obstoja in se s posebno serijo Founders Edition novega modela Enyaq iV poklanja zgodovini podjetja, ki sta ga leta 1895 ustanovila Václav Laurin in Václav Klement. Bogato opremljena posebna serija električnega športnega terenca je omejena na le 1895 primerkov! Vozila serije Founders Edition so na voljo v različicah Enyaq 60 iV in Enyaq 80 iV z 21-palčnimi aluminijastimi platišči Aquarius ter s kovinskim lakom magično črne ali arktično srebrne barve. 

Serijsko so opremljena s kristalastim sprednjim delom ter s športno oblikovanima ščitnikoma na sprednjem in zadnjem odbijaču. Zunanji elementi so lakirani s črno barvo z visokim sijajem. Napisi na pokrovu prtljažnika so črni, na sprednjem blatniku pa je nameščena posebna oznaka serije Founders Edition. Paket notranje opreme Design Selection ecoSuite vključuje dekorativne elemente s klavirskim lakom in dvobarvno armaturno ploščo. Sedeži so oblečeni v usnje konjakovo rjave barve iz paketa ecoSuite in imajo kontrastne šive kameno bež barve.

Škoda Enyaq iV Founders Edition
Škoda Enyaq iV Founders Edition Avtor: Škoda

Znamka ŠKODA je prepričala že mnogo naših strank. Pri Porsche Inter Auto pa s strokovnimi rešitvami gradimo medsebojno zaupanje!

Število ocen: 397
5
         
6. december 2019
Nina Z. , stranka Porsche Maribor
ŠKODA Rapid Easy SB 1.0 TSI
         
Kvalitetno opravljen servis, avto je bil pripravljen od dogovorjeni uri, pred servisom ste nas spomnili nanj...
5. november 2019
Mediha C. , stranka Porsche Koper
ŠKODA Octavia Ambition 1.6 TDI
         
Zelo prijazno osebje in pripravljeni pomagati v vsaki situaciji. Tudi nadomestno vozilo uredili zelo hitro in profesionalno.
30. junij 2019
Ivan M. , stranka Porsche Maribor
ŠKODA Fabia Combi Easy 1.2 TSI
         
Z vašimi storitvami sem nadvse zadovoljen. Še posebej pa sem navdušen nad skrbjo, ki jo posvečate svojim strankam. Želim si še takšnega sodelovanja tudi v bodoče.
28. junij 2019
Goran K. , stranka Porsche Maribor
ŠKODA Novi Kodiaq Ambition 1.5 TSI ACT
         
Poglobljen osebni odnos prodajalca, ki je znal prisluhniti mojim željam in bil pripravljen za pomoč. Tako v poslovalnici, kot tudi kasneje, ko sva se za določene spremembe lahko dogovorila po telefonu. To je odločilno vplivalo na mojo odločitev za nakup in na nekaj priporočil prijsteljem.
26. junij 2019
Dušan C. , stranka Porsche Verovškova
ŠKODA Fabia Luka Jr. 1.4/55 kW/75 KM/5-stopenj
         
z vsem zelo, zelo zadovoljen.

*Preverite informacije v tem članku!

*Vsi podatki in informacije, omenjeni v tem dokumentu, so začasni in se lahko spremenijo. Vsi tehnični podatki, kot so denimo doseg in poraba električne energije, temeljijo na oceni v skladu s ciklom WLTP, in ne na uradni homologaciji; ŠKODA si pridržuje pravico, da spremeni cene, datume, barve in tehnične podatke, omenjene v tem dokumentu. Vpliv izbrane dodatne opreme na doseg in porabo v konfiguraciji ni podan. Priložene slike so le simbolične in zgolj informativne narave. Vse cene so informativne in preverite, ali vsebujejo morebitne popuste in ugodnosti.

Podobni članki

MENJAVA OLJA - ugoden servis VW, Audi, Škoda, SEAT

Menjava olja akcija Menjava motornega olja Menjava olja cena ...

Novi VW Polo 2021 - že v predprodaji!

VW Polo konfigurator Novi Polo novosti Aktualna ponudba vozil Vas zanima novi Polo? Naj vas navduši nova tehnologija. ŽELIM ...

Novi VW Taigo 2021 - svetovna premiera!

VW Polo konfigurator VW Polo konfigurator Novi Polo GTI novosti ...

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.