Novi VW ID.3 2023 - evolucija elektromobilnosti

Svetovna premiera novega Volkswagen ID.3 2023

Doživite novi Volkswagen ID.3!

Izkoristite ponudbo.

Novi VW ID.3 2022 - doživite mobilnost prihodnosti

Novi VW ID.3 - Sveža oblika, materiali višje kakovosti in najnovejši asistenčni sistemi - to je novi ID.3. Dve in pol leti po predstavitvi prve generacije, je najbolje prodajano električno vozilo znamke Volkswagen prišlo na trg s celovito posodobitvijo. Poleg najnovejše programske opreme, kompaktno električno vozilo ponuja izboljšan zunanji videz in prefinjeno notranjo zasnovo. Novost je prav tako razširjena paleta barv, med njimi temno olivno zeleno za katero je še posebej veliko zanimanja. Nadgrajeni so bili tudi materiali visoke kakovosti, izdelani brez živalskih proizvodov z namenom trajnostni, ki je gonilna sila strategije Volkswagnove družine ID električnih vozil.

Novi VW ID.3 prinaša:

  • izboljšano notranjost
  • nove materiale
  • najnovejši asistenčni sistemi
  • nove barve zunanjosti
  • spremenjene odbijače

V kolikor bi želeli dodatne informacije nam pošljite povpraševanje!

Novi VW ID.3 2023
Novi VW ID.3 2023 Avtor: Volkswagen
Novi VW ID.3 2023
Novi VW ID.3 2023 Avtor: Volkswagen

VW ID.3 – doseg, tehnični podatki in kapacitete baterije

Kapaciteta baterije Doseg (WLTP) Hitro polnjenje z enosmernim tokom (DC) Polnjenje z izmeničnim/dvosmernim tokom (AC)
58 kWh 426 km 100 kW 11 kW
77 kWh 546 km 125 kW 11 kW

Sodoben in intuitiven koncept upravljanja.

ID.3 je opremljen z najnovejšo generacijo programske opreme, ki izboljšuje zmogljivost sistema in omogoča brezžične posodobitve brez obiska servisa. Opremljen je z dvema zasonoma - voznikov z diagonalo 13,4 cm (5,3 palca) za upravljenaje prek večfunkcijskega volana. Na sredini armaturne plošče pa se nahaja glavni 30,5-centimetrski (12-palčni) zaslon na dotik, ki je namenjen navigaciji, telefoniranju, predvajanju medijev, upravljanju asistenčnih sistemov in nastavitvam vozila. Dodatno je z novo generacijo bila prilagojena in optimizirana struktura menijev, ta je sedaj bolj pregledna in lažja za uporabo.

Opcijski projicirni sistem s tehnologijo obogatene resničnosti (AR-HUD) med drugim podaja informacije o hitrosti in dinamične navigacijske napotke, ki so prikazani na vetrobranskem steklu. Voznik jih vidi, kot da so na razdalji desetih metrov pred vozilom – tam so zanj pravilno prikazani in nedvoumni.

Notranjosti novega ID.3
Notranjosti novega ID.3

VW ID.3 notranjost

Notranjost: vrhunska kakovost, trajnostna in brez živalskih proizvodov. Notranjost novega ID.3 združuje sodoben dizajn in trajnostne materiale. Natančni šivi v kontrastni barvi dodatno poudarjajo občutek kakovosti. VW za obloge vrat in prevleke sedežev uporablja mikrovlakno material Artvelours Eco, ki vsebuje 71 odstotkov recikliranega materiala. To je sekundarni vir surovin, ki se pridobi z recikliranjem plastike, ki je bila že vsaj enkrat odvržena kot odpadek. Artvelours Eco ima enake lastnosti glede videza, občutka in trajnosti kot konvencionalni novi materiali. Notranja oprema je tudi v celoti brez živalskih proizvodov.

Poleg tega je bilo zbrane številne predloge strank, ki so bili vključeni kot izboljšave izdelka in za izboljšanje standardnega paketa opreme. Mehke, penaste površine v kokpitu ustvarjajo novo haptično izkušnjo. Predelane notranje obloge vrat imajo tudi mehkejše in večje površine.

VW ID.3 dimenzije, mere, prtljažnik

Volkswagen ID.3 v dolžino meri 4261 milimetrov, v širino 1809 milimetrov in v višino 1568 milimetrov. Dimenzije omogočajo, da bo udobja na zadnji klopi ogromno, saj bodo imeli potniki veliko količino prostora za noge in glavo. Prtljažnik je naravnost ogromen, saj v osnovi ponuja 385 litrov prtljage. V primeru, da podremo še naslonjala zadnje klopi, pa lahko tovorimo še veliko več.

VW Polo 2022 dimenzije in mere

Dimenzije in mere VW Polo 2022
Dolžina 4074
Višina 1435
Širina 1751
Nova panoramska streha
Nova panoramska streha Avtor: Volkswagen

Baterija in doseg

Osnovna baterije in električni motorji pri ID.3 ostajajo enaki; na voljo sta bateriji z zmogljivostjo 58 kWh in 77 kWh ter WLTP dosegom do 426 kilometrov in 546 kilometrov (WLTP).

Za zdaj ima avto samo en motor na zadnji strani z močjo 201 KM in navorom 310 Nm - dovolj, pravi VW, da doseže hitrost 100 km/h v 7,3 sekundah (pri izvedbi z manjšo baterijo) in doseže najvišjo hitrost 160 km/h. Vendar pa že vemo, da VW dela na izboljšani različici avtomobila, ki bo nosila oznako ID.3 GTX. Ta bo imel bolj agresivne sprednje in zadnje odbijače, širša boka in prilagojena platišča, ki bodo spremljali večjo hitrost. Kljub ugibanjem o štirikolesnem pogonu, bo imel le en zadnji motor z močnejšim izhodom, morda celo do 295 KM.

AR-Head-up-Display
AR-Head-up-Display Avtor: Volkswagen

Volkswagen na poti Way to ZERO.

Volkswagen je na svoji poti, da postane ponudnik brezemisijskih mobilnostnih storitev, ki temeljijo na programski opremi, dosegel nov mejnik: od uvedbe družine ID. je bilo do danes po vsem svetu prodanih več kot 600.000 modelov ID., ki so izdelani na osnovi modularne platforme za električna vozila (MEB). Volkswagnovo produktno paleto sedaj sestavlja šest modelov ID. Poleg tovarn v Zwickauu in Dresdnu bo novi ID.3 od jeseni leta 2023 izdelovala tudi matična tovarna v Wolfsburgu.

Novi ID.3
Novi ID.3 Avtor: Volkswagen

1ID.3 Pro: poraba električne energije v kWh/100 km: kombinirana 16,0–15,3; emisija CO2 v g/km: kombinirana 0. ID.3 Pro S: poraba električne energije v kWh/100 km: kombinirana 15,7; emisija CO2 v g/km: kombinirana 0. Za vozila so na voljo samo še vrednosti porabe in emisij v skladu s postopkom WLTP in ne v skladu z NEVC. Poraba in emisije CO2 so navedene v razponu, ker so odvisne od izbrane opreme vozila. 2Asistenčna funkcija deluje samo v okviru sistemskih omejitev. Voznik mora biti vedno pripravljen, da s prevzemom upravljanja vozila prekine delovanje asistenčnega sistema. Uporaba asistenčnega sistema voznika ne odvezuje odgovornosti za preudarno upravljanje vozila. Postopek lahko kadarkoli deaktivirate.

3Travel Assist z množicami podatkov: sistem se lahko uporablja do največje hitrosti vozila. Samo v kombinaciji z navigacijskim sistemom. Samo v kombinaciji z aktivno licenco za We Connect. Spletne dele sistema "Travel Assist z množicami podatkov" je mogoče uporabljati samo v okviru pokritosti z mobilnim omrežjem in z ustreznimi nastavitvami zasebnosti. Spletni del lahko kadar koli deaktivirate v aplikaciji We Connect ID. Spletni del storitve "Travel Assist" je na voljo v naslednjih državah: Avstrija, Belgija, Bolgarija, Ciper, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francija, Grčija, Hrvaška, Irska, Italija, Latvija, Litva, Luksemburg, Madžarska, Malta, Nemčija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, Slovaška, Slovenija, Španija, Švedska, Švica, Velika Britanija in Severna Irska. Za aktiviranje spletnih funkcij potrebujete uporabniški račun Volkswagen ID in se morate z uporabniškim imenom in geslom prijaviti v We Connect. Poleg tega morate prek spleta z družbo Volkswagen AG skleniti ločeno pogodbo za We Connect. Po dobavi vozila imate 90 dni časa, da aktivirate spletno funkcijo "Travel Assist z množicami podatkov". Po izteku tega obdobja se začne začetno 3-letno brezplačno obdobje uporabe spletnega dela storitve "Travel Assist z množicami podatkov". Uporaba spletnega dela storitve "Travel Assist z množicami podatkov" je mogoča prek integrirane internetne povezave. Stroške, ki znotraj Evrope nastanejo pri prenosu podatkov, v okviru pokritosti z omrežjem krije Volkswagen AG. Pri pošiljanju ali sprejemanju podatkov po internetu lahko – odvisno od tarife in predvsem pri uporabi v tujini – nastanejo dodatni stroški (npr. zaradi gostovanja v drugih omrežjih). Za zagotavljanje storitve je treba posredovati nekatere osebne podatke, kot sta lokacija in IP-naslov vozila. Več informacij o obdelavi podatkov najdete v izjavi o varstvu osebnih podatkov "Travel Assist z množicami podatkov". Razpoložljivost posameznih storitev iz paketov se v posameznih državah lahko razlikuje. Storitve so na voljo za sklenjeni čas veljavnost pogodbe, pri čemer lahko v času veljavnosti pogodbe pride do vsebinskih sprememb oz. umika iz ponudbe. Podrobnejše informacije lahko dobite na connect.volkswagen-we.com ali pri izbranem partnerju znamke Volkswagen. Za informacije o tarifnih pogojih se lahko obrnete na svojega mobilnega operaterja.

Informacije o opremi veljajo za nemški trg. Na drugih trgih se serijska oprema lahko razlikuje.

Pokličite nas - z veseljem smo vam na voljo!

Porsche Koper

Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Porsche Ljubljana

Bravničarjeva ulica 5, 1000 Ljubljana

Porsche Maribor

Šentiljska c. 128a, 2000 Maribor

5

Volkswagen vozila že vrsto let navdušujejo naše stranke!

5
Nina Z. stranka Porsche Maribor
Kvalitetno opravljen servis, avto je bil pripravljen od dogovorjeni uri, pred servisom ste nas spomnili nanj...
5
Mediha C. stranka Porsche Koper
Zelo prijazno osebje in pripravljeni pomagati v vsaki situaciji. Tudi nadomestno vozilo uredili zelo hitro in profesionalno.
5
Ivan M. stranka Porsche Maribor
Z vašimi storitvami sem nadvse zadovoljen. Še posebej pa sem navdušen nad skrbjo, ki jo posvečate svojim strankam. Želim si še takšnega sodelovanja tudi v bodoče.
Poglej vsa mnenja

Pogoji akcije

*Slike so simbolne, popusti se razlikujejo glede na model vozila, ponudba velja do 31.12.2022.

*Vsi podatki in informacije, omenjeni v tem dokumentu, so začasni in se lahko spremenijo. Vsi tehnični podatki, kot so denimo doseg in poraba, temeljijo na oceni v skladu s ciklom WLTP, in ne na uradni homologaciji; Volkswagen si pridržuje pravico, da spremeni cene, datume, barve in tehnične podatke, omenjene v tem dokumentu. Vpliv izbrane dodatne opreme na doseg in porabo v konfiguraciji ni podan. Priložene slike so le simbolične in zgolj informativne narave. Vse cene so informativne in preverite, ali vsebujejo morebitne popuste in ugodnosti.

Emisije CO2: 190−27 g/km. Kombinirana poraba goriva: 7,1-4,1 l/100 km. Emisijska stopnja: EURO 6. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Slika je simbolna.

*Akcija velja za vozila na zalogi in nova naročila do 31.12.2022. Akcija ne velja za električna vozila. Slike so simbolne *Prihranek vključuje popust na vozilo, ki se razlikuje glede na model vozila **BONUS v obliki znižanja maloprodajne cene vozila v vrednosti do 1.000 EUR z DDV, do katerega je leasingojemalec upravičen v primeru sklenitve pogodbe o finančnem leasingu / operativnem leasingu / kreditu pri družbi Porsche Leasing SLO d.o.o. firma za leasing, Ljubljana in zavarovanju vozila preko zavarovalnega zastopnika družbe Porsche Zavarovalno Zastopništvo za celotno dobo financiranja (permanentno zavarovanje avtomobilskega kaska pri zavarovalnici Porsche Versicherungs AG, podružnica v Sloveniji ter permanentno obvezno avtomobilsko zavarovanje pri Zavarovalnici Sava d.d.) pod pogoji akcije VWBONFS_2022. Več na www.porscheleasing.si.