Škoda Fabia in Škoda Fabia Combi

Škoda Fabia je simpatični mestni avtomobil

Fabia

Škoda Fabia, kot eden izmed najbolj priljubljenih avtomobilov v svojem razredu in tudi zaželjen model znamke Škoda že vrsto leto dokazuje, da lahko avtomobil veliko prostornosti nudi tudi v povezavi z majhnimi dimenzijami zunanjosti. Škoda Fabia: povsod so ustrezni prostori za odlaganje vaših najdragocenejših stvari, udobja ne manjka, prtljažnik pa je ogromen. Smo vas že prepričali?

Škoda Fabia rabljena vozila, Škoda Fabia cena - za vsak žep!
 

Rabljena vozila Škoda Fabia pri Porsche Inter Auto, ki so tudi na Avto.net
 

 

Škoda Fabia 2019
 


Bi radi podrobneje spoznali model Škoda Fabia? Zapeljite jo na testno vožnjo.

 

Prijavite se na testno vožnjo

Škoda Fabia čaka, da jo preizkusite

 

Dve pomembni izvedenki: Škoda Fabia in Škoda Fabia Combi
 

Škoda Fabia Monte Carlo

Fabia karavan Combi - za tiste, ki zahtevajo večFabia je v obeh karoserijskih izvedbah - s kompaktnim zadkom (kombilimuzina) in kot Škoda Fabia Combi karavan – vedno znova tudi osnova za privlačne posebne modele. Tako je češka avtomobilska znamka že leta 2011 v znamenje spoštovanja do lastnih avtomotošportnih uspehov na trg pripeljala športno različico Fabia Monte Carlo, ki je namenjena bolj športno orientiranim ljubiteljem kompaktnih in zmogljivih 'hot-hatch' avtomobilov, čeprav ta različica obstaja tudi kot karavan. Ponujajo pa tudi različico modela Fabia, ki bo zadovoljila ljubitelje športnih aktivnosti v naravi. Takšna Fabia je okrašena z dodatno oznako Škoda Fabia Scoutline in na voljo v karavanski Combi izvedenki.


Škoda Fabia nova vozila, preverite Škoda hudobro ponudbo!
 

Hudobra zaloga vozil Škoda Fabia

Preverite največjo ponudbo v Sloveniji


Škoda Fabia tehnični podatki
 

Manjša gibna prostornina, večja moč. V Škodi Fabii in Fabii Combi je 1,0-litrski bencinski motor s tremi valji in po štirimi ventili na valj že pred časom zamenjal štirivaljni 1,2-litrski agregat. 3-valjni bencinski pogonski motor prinaša večjo moč in večji navor, vsaj v nekaterih različicah. Osnovna verzija tega motorja nosi oznako 1.0 MPI (55 kW/75 KM), nad njo se nahaja različica 1.0 TSI, ki razvije moč 70 kW (95 KM), najbolj zmogljiva različica modela Fabia ima vgrajen pogonski sklop s 81 kW (110 KM), ki zagotavlja še več navora (200 Nm - prej 175 Nm) kot prejšnji 1,2-litrski agregat. Zmanjšanje gibne prostornine prinaša še eno prednost: motorji porabijo do šest odstotkov manj goriva, kar je med drugim rezultat trivaljne motorne zasnove z nizko težo prostih masnih sil in učinkovitejšo oljno črpalko. Vsi motorji so na voljo kupcem ob povezavi z različnimi menjalniki (5- in 6-stopenjski ročni menjalnik ter 7-stopenjski DSG menjalnik). Obstajata pa tudi dve turbodizelsko gnani različici (1.4 TDI s 66 kW / 90 KM in 1.4 TDI s 77 kW (105 KM) pogonske moči) modela Fabia, ki bosta zaradi zelo premišljenega ravnanja z gorivom zadovoljili predvsem tiste, ki na leto prevozijo veliko kilometrov.

 

Škoda Fabia praktična kot še nikoli prej - Škoda Simply Clever
 

Škoda Fabia - praktična
 

Škoda Fabia je tako kot vsi Škodini modeli polna zanimivih idej. Med številne domiselne oz. 'Simply Clever' rešitve med drugim spadajo dežnik pod sovoznikovim sedežem, strgalo za led pod pokrovom lopute za gorivo, multimedijski nosilec v držalu za pijačo v sredinski konzoli (v katerem je prostor za pametni telefon ali iPod), prenosni koš za odpadke, varnostni brezrokavnik, držala za pijače v oblogah vrat, mrežasta žepa na notranji strani sprednjih sedežev in prostor za litrsko plastenko v sovoznikovem predalu. Seznam serijske in možne komfortne opreme je dolg in odvisen od različice. Kupci ob tem lahko izberejo različne pakete opreme (Easy, Active, Ambition, MonteCarlo in Style). Izkoristite prednosti Simply Clever rešitve in izberite novo Škodo Fabio, ali rabljeno Škodo Fabio.

Škoda Fabia Hudobro financiranje

Posebna ponudba različnih HUDOBRO financiranj!

Sami se odločite, kakšna bo višina vašega pologa in izberete dobo financiranja po lastnih željah. Vse to vpliva na višino ostanka vrednosti ob koncu financiranja. Višina mesečnega obroka se ne spreminja - znaša 1% maloprodajne cene vozila na mesec. Brez pasti in neprijetnih presenečenj.


Preberi več
 

 

Škoda Fabia je najvarnejši kompaktni avtomobil
 

Škoda Fabia je najvarnejši kompaktni avtomobil, ker je Škodin model na izvedenem poskusnem trčenju dosegel najvišje število točk v segmentu (v letu testiranja) in poleg tega kot edini od 14 testiranih majhnih avtomobilov prejel najboljšo oceno pet zvezdic. Za primer nezgode Škoda Fabia omogoča optimalno zaščito z obsežnim paketom medsebojno usklajene varnostne opreme. Ob trčenju tako potnike ščiti do šest varnostnih blazin – dve čelni, dve stranski in dve za glavo, ki delujejo v povezavi s petimi tritočkovnimi varnostnimi pasovi. Osnova visoke pasivne varnosti vozila pa so odlična trdnost karoserije in načrtno optimizirane zmečkljive cone karoserije.

Škoda Fabia Euro NCAP
 

Na poskusnem trčenju Euro NCAP je Škoda Fabia v vseh štirih ocenjevalnih kategorijah (varnost odraslih potnikov, varnost otrok, asistenčni varnostni sistemi in varnost pešcev) prejela najboljšo oceno pet zvezdic. Preizkuševalci so še posebej pohvalili njeno čvrsto potniško celico. Najvišje možno število točk je Fabia dosegla za varnost malčkov v starosti do 18 mesecev. Tudi za varnost triletnih otrok je dobila zelo dobro oceno. Škoda Fabia na ta način lepo dopolnjuje Škodino ponudbo avtomobilov z vrhunsko varnostjo. Vseh sedem aktualnih modelskih serij znamke je v času njihovih uvedb na trg na preizkusnem trčenju Euro NCAP prejelo najvišjo oceno pet zvezdic – od modela Citigo do prestižnega modela Superb.
 

VIDEO: Škoda Fabia Combi 1.2 TSI Ambition pri Porsche Inter Auto
 

 

Škoda Fabia asistenčni sistemi
 

Odlična varnostna ocena modela Škoda Fabia je rezultat obsežnih prizadevanj podjetja za maksimalno aktivno in pasivno varnost, ker se Fabia ponaša z varnostnimi sistemi, ki močno presegajo običajno ponudbo v tem avtomobilskem razredu. Poleg šestih varnostnih blazin, elektronskega nadzora stabilnosti in elektronske prečne zapore diferenciala XDS+ je v ponudbi tudi opcijski sistem Front Assist (radarska asistenca spredaj zmanjša tveganje naletov) z integrirano mestno funkcijo zaviranja v sili (ob pretečem trčenju zaustavi vozilo). Za trivaljni izvedbi je na voljo tudi prilagodljiva asistenca za razdaljo (Adaptive Cruise Control, ACC), ki do hitrosti 160 km/h vzdržuje konstantno oddaljenost do spredaj vozečega vozila. Funkcija večnaletnega zaviranja po prometni nesreči Fabio samodejno upočasni, da prepreči posledično škodo. Sistem Driver Alert zazna, da je voznik utrujen, ker je njegova koncentracija manjša, in ga na to tudi opozori. Omejevalnik hitrosti preprečuje prekoračenje izbrane hitrosti. Ob speljevanju navkreber vozniku pomaga asistenca za speljevanje na klancu. Za države EU je v serijsko opremo vključen elektronski nadzor tlaka v pnevmatikah. 
 

Škoda Fabia Monte Carlo platišča

Škoda Fabia je edinstvena
 


Škoda Fabia je v svojem segmentu edinstvena tudi zaradi številnih komfortnih rešitev. Mednje sodijo med drugim serijski sistem za avtomatski dostop in zagon vozila brez ključa KESSY (Keyless-Entry-Start-and-exit-System) ali pa parkirni senzorji na sprednjem in zadnjem odbijaču. Za optimalno vidljivost skrbi senzor za dež z asistenco za luči. Prvi samodejno uravnava frekvenco delovanja brisalcev, slednja pa glede na svetlobne razmere vklaplja in izklaplja zasenčene luči. Potniki v Škodi Fabii bodo s pomočjo novih opcijskih storitev Škoda Connect vedno povezani z internetom oz. bodo 'always on'. Te storitve vključujejo storitve Infotainment Online in storitve Care Connect. Ena od najzanimivejših storitev v naboru Infotainment Online so spletne prometne informacije, ki v realnem času prenašajo podatke o prometnem toku na izbrani relaciji in v primeru zastoja predlagajo alternativno pot. Od drugih storitev naj med drugim omenimo informacije o bencinskih črpalkah, prostih parkiriščih, novicah in vremenu.


Škoda Fabia financiranje - ugodno!
 

Izkoristite ugodno financiranje!

Velika zaloga vozil Škoda Fabia z ugodnim financiranjem.

Storitve Škoda Care Connect
 

Storitve Care Connect pri modelu Škoda Fabia vozniku pomagajo v mnogih situacijah. Prenos podatkov poteka preko SIM-kartice, ki je fiksno integrirana v vozilu. Ponudba vključuje avtomatski Klic v sili (Emergency Call), ki ob sprožiti zadrževalnega sistema v vozilu avtomatsko vzpostavi povezavo s centrom za klice v sili, lahko pa ga aktivirate tudi ročno.

Škoda Fabia - s tehnološkimi rešitvami vedno na vrhu
 

Med storitve Care Connect modela Škoda Fabia poleg tega spadata Servisni klic, s katerim lahko po potrebi organizirate pomoč ali dobite odgovore na tehnična vprašanja v zvezi z vozilom, in Proaktivni servisni kontakt. S slednjim lahko podatke o vozilu, ki so relevantni za servisiranje vozila, še pred obiskom servisne delavnice pravočasno posredujete na Škodin servis. Z aplikacijo Škoda Connect App na pametnem telefonu, lahko voznik na daljavo kadarkoli preveri informacije o statusu oken, vrat in pomične strehe (odprta/zaprta) ter zalogi goriva v rezervoarju Škode Fabie. Poleg tega obstaja možnost, da si v avto pošljete navigacijske cilje ali da si na telefonu prikažete trenutno lokacijo parkiranega vozila. Vmesnik Smart Link+ predvaja izbrane aplikacije s pametnega telefona, vklj. z navigacijo, na zaslonu multimedijskega sistema. Funkcija SmartGate pa omogoča, da podatke o vozilu prenesete na pametni telefon, jih tam shranite in uporabljate na mobilni način. Več na Škoda Care Connect.
 

VIDEO: Škoda Care Connect
 

 

Škoda Fabia Combi je prva prva izbira mnogih
 

V Škodini matični tovarni v Mladi Boleslav se je leta 2014 začela odvijati tudi serijska proizvodnja aktualne Škode Fabie Combi, ki je najbolj priljubljeni model v svojem segmentu. Popolnoma novo razvita, tretja generacija kompaktne karavanske različice ponovno postavlja merila na področju prostornosti, funkcionalnosti in prijaznosti do okolja. Novi dizajn izžareva izrazno moč in čustvenost. Kljub kompaktnim zunanjim meram ponuja Fabia Combi obilico prostora za pet potnikov in njihovo prtljago. Prtljažnik je s 530 litri prostornine (pri podrti zadnji sedežni klopi pa 1.395 litri) največji v segmentu. Tretja generacija tega modela je poleg tega praktična kot še nikoli prej. Uporabljenih je do 17 domiselnih rešitev. Dizajn tega praktičnega družinskega avtomobila je čustven. Tako kot že kompaktna izvedba Fabie tudi Fabia Combi navdušuje s sodobnim, drznim oblikovalskim slogom, dinamičnimi proporcionalnimi razmerji. Natančne linije in ostri robovi pričajo o vrhunski kakovosti izdelave in preciznosti detajlov. Kristalasti elementi ter markantna igra svetlobe in senc pa poudarjajo njen karizmatični nastop. Podobno je izvedena tudi zasnova notranjosti, ki jo je mogoče prilagoditi raznolikim željam vsakega posameznika.
 

Škoda Fabia Combi - s čim se lahko pohvali?

 

Tudi Škoda Fabia Combi se lahko pohvali z inovativnimi varnostnimi, komfortnimi in multimedijskimi sistemi, ki jih po navadi najdemo samo pri avtomobilih iz višjih avtomobilskih razredov. Mednje med drugim sodi inovativna tehnologija MirrorLink, ki omogoča prikaz aplikacij s pametnega telefona, vključno z navigacijo, na zaslonu multimedijskega sistema. Fabia Combi na področju porabe goriva in emisij CO2 postavlja nova merila, saj porabi do 17 % manj goriva kot njena predhodnica. Obstaja pa tudi zelo varčna različica tega modela v obliki Škode Fabia Combi GreenLine, ki porabi le 3,1 l/100 km, emisije CO2 pa znašajo le 82 g/km. Fabia Combi je stalnica Škodine modelske palete od leta 2000. Do danes je češki proizvajalec prodal več kot 4 milijone primerkov. S tem je Škoda Fabia Combi najbolje prodajani model v svojem razredu. 
 

Škoda Fabia s financiranjem 1%

Financiranje 1% vam omogoča nakup modela Škoda za 1% njegove maloprodajne cene na mesec.

Financiranje 1% na mesec

Pri tem se lahko odločite za različne višine pologa (izjema sta Superb in Superb Combi, kjer je možen tudi nakup brez pologa) in izberete dobo financiranja po lastnih željah. Vse to vpliva na višino ostanka vrednosti ob koncu financiranja. Kar se ne spreminja, je višina mesečnega obroka. Ta znaša 1% maloprodajne cene vozila na mesec - in to ves čas financiranja. Brez pasti in neprijetnih presenečenj ob koncu.


Preberi več
 


Preverjena rabljena vozila


Pri Porche Inter Auto d.o.o. vam ponujamo nove in tudi rabljene avtomobile Škoda z znanim poreklom, poleg tega pa še kvalitetno vzdrževanje z usposobljenimi servisnimi storitvami in originalnimi rezervnimi deli. Zraven vam nudimo mnoga jamstva in garancije s katerimi se zavežemo, da bo vaš 'jekleni konjiček' deloval še dolgo časa. Z vami smo tekom celotnega procesa - od registracije pa do servisa. V vseh naših poslovalnicah lahko najdete rabljena vozila Volkswagen, rabljena vozila Audi, rabljena vozila Škoda, rabljena vozila SEAT in rabljena vozila Porsche, kot tudi mnoge druge znamke. Pri Porche Inter Auto d.o.o. smo za kupce rabljenih vozil ustvarili tudi posebno blagovno znamko, jamstvo Das WeltAuto. Pri nas imamo pripravljeno ponudbo rabljenih vozil s podrobno proučenim ozadjem, ki so večinoma slovenskega porekla. Poleg tega so takšna rabljena vozila dobro vzdrževana, natančno pregledana in posledično tudi varna, saj kontrolni pregled rabljenega avtomobila vsebuje vse od vizualnega pregleda do pregleda tehničnih sklopov in karoserije, ki ga opravijo naši visoko usposobljeni tehnični strokovnjaki. V roke vam tako predajo skrbno pregledano in vzdrževano rabljeno vozilo z dejanskim stanjem prevoženih kilometrov. Za vsa vozila pod znamko Das WeltAuto vam ponujamo tudi 12 mesečno jamstvo.

Prednosti financiranja pri podružnicah Porsche
 

  • Enostavno in hitro, prvi odgovor v 24 urah
  • Strokovna pomoc pri nakupu in izbiri ustreznega nacina financiranja kar pri prodajnem strokovnjaku po sistemu – vse na enem mestu
  • Nacin financiranja prodajni strokovnjak vedno prilagodi osebnim željam, pricakovanjem in zmožnostim kupca
  • Stalne prodajne akcije financiranja, ki so plod tesnega sodelovanja med uvoznikom znamke, družbe Porsche Finance Group Slovenia in prodajalcem in vedno pomenijo še ugodnejši nakup
  • Financiranje je tako vedno prilagojeno koncernskim znamkam

 

Vas zanima vozilo Škoda iz zaloge in Škoda akcija staro za novo?
 

Izberite si novo ali rabljeno vozilo znamke ŠKODA na naši strani www.porscheinterauto.net, mi pa odkupimo vaše vozilo. Hitro in preprosto! Za vas imamo odlično ponudbo »staro za novo«! Vse formalnosti bomo uredili mi, naše storitve bomo priredili vašim potrebam. Pri nas ni drobnega tiska, ni neprijetnih presenečenj pri odkupu vozila, menjavi staro za novo ali staro za staro.
 

Odkup vozil s takojšnjim plačilom

V minuti pošljite povpraševanje za ponudbo


PREDNOSTI ob Škoda odkupu vozila in akciji staro za novo ali staro za staro Škoda:
 

Pokličite nas! Želimo vas navdušiti za novo Škodo Fabio!
 

Če imate dodatna vprašanja ali želite pridobiti dodatne informacije, se obrnite na naše strokovne sodelavce pri najbližjih poslovalnicah Porsche Inter Auto. Z veseljem Vam bodo pomagali.

Porsche Ljubljana

Bravničarjeva 5, 1000 Ljubljana

Tel.: (+386) 1 58 25 300

E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheljubljana.com

Porsche Verovškova

Verovškova 78, 1000 Ljubljana

Tel.: (+386) 1 53 03 600

E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheverovskova.com

Porsche Koper

Ankaranska cesta 10, 1000 Ljubljana

Tel.: (+386) 5 61 16 500

E-mail: [email protected]
Splet: www.porschekoper.com

Porsche Maribor

Šentiljska cesta 128a, 2000 Maribor

Tel.: (+386) 2 65 40 300

E-mail: [email protected]
Splet: www.porschemaribor.com

Porsche Ptujska cesta

Ptujska cesta 150, 2000 Maribor

Tel.: (+386) 2 45 02 660

E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheptujskacesta.com

 

Preglejte še ostale modele: Škoda Citigo ● Škoda Superb ● Škoda Octavia ● Škoda Kodiaq ● Škoda Karoq

 


Škoda Fabia je prepričala že mnoge naše stranke!

Prepričani smo, da bo tudi vas! Pri Porsche Inter Auto je kakovost storitve svetovanja naša prva skrb!

 

Število ocen: 63
5
         
30. junij 2019
Ivan M. , stranka Porsche Maribor
Škoda Fabia Combi Easy 1.2 TSI
         
Z vašimi storitvami sem nadvse zadovoljen. Še posebej pa sem navdušen nad skrbjo, ki jo posvečate svojim strankam. Želim si še takšnega sodelovanja tudi v bodoče.
26. junij 2019
Dušan C. , stranka Porsche Verovškova
Škoda Fabia Luka Jr. 1.4/55 kW/75 KM/5-stopenj
         
z vsem zelo, zelo zadovoljen.
20. maj 2019
Janez S. , stranka Porsche Verovškova
Škoda Nova Fabia Combi Active 1.2 TSI
         
z delovanjem servisa sem zadovoljen. Osebje je prijazno. Nimam pripomb
20. maj 2019
Igor P. , stranka Porsche Verovškova
Škoda Nova Fabia Combi Style 1.2 TSI
         
Bil sem zelo zadovoljen, izredno dobra in prijazna osebna obravnava gospe, ki me je sprejela na servisu. Sedi 5!
7. maj 2019
Albin O. , stranka Porsche Maribor
Škoda Fabia Easy 1.0
         
Super zadovoljen,prijazno osebje,servis na določeno uro,kar tako naprej.

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

DA

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.