Škoda Superb - Potujte v stilu

Škoda Superb - nove dimenzije vožnje

Superb


Škoda Superb nove generacije vam ponuja naravnost ednstven pogled na vožnjo. Ni poti, kjer se Superb ne bi znašel suvereno. Škoda Superb namreč združuje najboljše: sodoben dizajn, izjemno prostornost, vrhunsko tehnologijo in brezkompromisno varnost. Za najbolj zahtevno pa je tu seveda tudi Škoda Superb karavan imenovan Škoda Super Combi.


Rabljena vozila Škoda Superb, Škoda Superb cena - naravnost ugodna!
 

Rabljena vozila Škoda Superb pri Porsche Inter Auto, ki so tudi na Avto.net

 

 


Škoda Superb 2019
 


Bi radi podrobneje spoznali model Škoda Superb? Zapeljite ga na testno vožnjo.
 

Prijavite se na testno vožnjo

Škoda Superb čaka, da jo preizkusite

 

Škoda Superb Sportline - eleganca, moč in dinamika 
 

Škoda Superb s svojim novim dizajnom kaže čustveno moč znamke in hkrati razburljivi oblikovni slog.
Sprednji del avtomobila odraža moč in samozavest. Markantna mreža hladilnika, ostro začrtani žarometi in nizko segajoča arhitektura sprednjega dela vozila prav vsi poudarjajo večji učinek širine. Pokrov motornega prostora ima odločno poudarjene obrise. Stranska silhueta izraža dinamično eleganco. Ostra tornado linija podaljšuje vozilo in skupaj z drugimi odsevnimi površinami skrbi za učinkovite kontraste svetlobe in senc. Škoda Superb: ozki stebrički, ostro začrtana okenska linija in mehko padajoča streha mu dajejo bolj eleganten pridih. Velika kolesa in markantni koloteki pa poudarjajo ekskluzivni videz.

 

Premišljene oblike, precizna izdelava in uporaba vrhunskih materialov novi Škodi Superb dajejo novo vrednost.


 

Škoda Superb dizajn - brez kompromisov
 

Zadek modela Škoda Superb izžareva samozavest in energičnost. Tudi tukaj so močno poudarjene vodoravne linije. Dvodelne, široko in ozko oblikovane zadnje luči zadek serijsko osvetljujejo z LED-tehnologijo, z njimi pa lepo pride do izraza tudi Škodina značilna oblika luči v obliki črke C. Dodaten sijaj zadnjim lučem hkrati podarjajo kristalasti elementi. Bistveni elementi oblikovne zasnove zunanjosti se nadaljujejo v povsem novo zasnovani notranjosti. Mednje sodijo poudarjene vodoravne linije, s katerimi že tako zelo prostorna notranjost deluje še bolj mogočno.
 


Škoda Super z novo dimenzijo udobja in prostornosti
 

Prostornost novega Superba je odlična. Vozniku in sovozniku je na voljo odlično odmerjena komolčna širina. Prostornost zadnjega dela je s 157 mm prostora za kolena prav kraljevska. To je skoraj dvakrat toliko kot pri naslednjem najboljšem tekmecu. Na voljo je 980 mm prostora za glavo, česar ne nudi noben drug model v segmentu. Brez konkurence v segmentu je tudi prostornost prtljažnika, ki meri 625 litrov, kar je 30 litrov več, kot jih je nudil Superb druge generacije. Škoda Superb je tudi prvi serijski model znamke Škoda, pri katerem je kupcem na voljo dinamično uravnavanje podvozja Dynamic Chassis Control (DCC) z izbiro voznih profilov Driving Mode Select. Za udobje potnikov skrbi 3-conska klimatska naprava, ki lahko zagotovi potnikom odlične temperaturne razmere in najboljšo kakovost zraka. Po želji je Škoda Superb na voljo z električnim panoramskim dvižno-pomičnim strešnim oknom. Za hladnejši letni čas so na voljo ogrevanje mirujočega vozila, ogrevanje sedežev ter brezžično ogrevano vetrobransko steklo in ogrevane šobe za pranje stekla. Senzor za dež in osvetljenost skrbi za samodejni vklop in izklop brisalcev ter po potrebi samodejno preklaplja med dnevnimi in zasenčenimi lučmi. Namesto samo enega dežnika v zadnjih levih vratih je vozilo sedaj z dežnikom opremljeno v obojih sprednjih vratih. Izjemno udobje pa nudi tudi električno odpiranje in zapiranje pokrova prtljažnika, ki ga je mogoče nadgraditi še s t. i. virtualnim pedalom. Električno odpiranje in zapiranje pokrova prtljažnika in virtualni pedal delujeta v kombinaciji s sistemom za avtomatsko odklepanje in zagon vozila KESSY. Superb je opremljen tudi z najnovejšo generacijo parkirnega sistema Park Assist za avtomatsko parkiranje in odparkiranje. Poleg tega je novost tudi kamera za vzvratno vožnjo (Rear View Camera). Klasično ročno zavoro tudi tokrat nadomešča električna parkirna zavora.
 

Škoda Superb tehnični podatki
 

  Dolžina Širina Višina Medosna razdalja Prtljažni prostor S podrto klopjo
Škoda Superb 4861 mm 1864 mm 1468 mm 2841 mm 625 litrov 1760 litrov
Škoda Superb Combi 4856 mm 1864 mm 1477 mm 2841 mm 660 litrov 1950 litrovNova vozila Škoda Superb pri Porsche Inter Avto, ki so tudi na Avto.net
 

 

Škoda Superb nova vozila, Škoda Superb ugodno financiranje!
 

 

Škoda Superb se ponaša z najnovejšo tehnologijo
 

Škoda Superb ponuja tudi odlično povezljivost. Skupno so kupcem na voljo štirje multimedijski sistemi, ki temeljijo na modularnem infotainment sistemu (MIB) koncerna Volkswagen. Najvišje pozicionirana različica Columbus ima po želji lahko integriran hitri dostop do interneta, ki temelji na standardu LTE. Superba je mogoče povezati tudi s pametnim telefonom in izbrane aplikacije pametnega telefona upravljati na zaslonu mutimedijskega sistema. Povezava SmartLink pokriva standarde MirrorLink™, Apple CarPlay in Android Auto. Z vmesnikom SmartGate, ki so ga razvili v Škodi, je mogoče s pametnim telefonom priklicati določene podatke o vozilu in te podatke mobilno uporabljati z lastnimi aplikacijami. Z aplikacijo Škoda Media Command in v sistem Columbus integrirano dostopno točko za Wi-Fi je mogoče daljinsko upravljati multimedijski sistem iz zadnjega dela potniškega prostora. Z avdiosistemom Canton z dvanajstimi zvočniki in izhodno močjo 610 W je novi Škoda Superb premikajoča se koncertna dvorana.
 


VIDEO: Škoda Superb 2.0 TDI SPORTLINE pri Porsche Inter Auto


 

Nova dimenzija Škoda Simply Clever rešitev
 

Novi Škoda Superb je najbolj domiselna Škoda vseh časov, ker za ugodno počutje potnikov skrbi kar 29 Škoda Simply Clever rešitev.


Med Škoda Simply Clever rešitve sodijo praktične stvari, kot so npr.:

 • mehansko poklopna vlečna kljuka,
 • nosilec za tablični računalnik pred zadnjimi sedeži,
 • odlagalni predal za tablični računalnik v večnamenskem predalu Jumbo Box spredaj,
 • USB-priključek in 230-voltna vtičnica za zadnji del potniške kabine,
 • držalo za pollitrske plastenke, ki omogoča odpiranje z eno roko, in
 • dodatni predali za varnostni brezrokavnik v vseh vratih.


Škoda Superb praktičnost
 

V obojih sprednjih in obojih zadnjih vratih modela Škoda Superb je sedaj mesto za 1,5-litrsko plastenko. Notranjost je zelo prilagodljiva, saj je mogoče naslonjalo zadnje sedežne klopi podreti iz prtljažnika, poleg tega je mogoče podreti tudi sovoznikov sedež. Novi pritrdilni elementi omogočajo pritrjevanje predmetov v prtljažniku. Superb je serijsko opremljen s strgalom za led, ki je shranjeno pod loputo rezervoarja za gorivo. Poleg tega v notranjosti najdemo tudi mrežasta žepa na notranjem robu sprednjih sedežev, snemljivo LED-svetilko v prtljažniku in zaščito proti točenju napačnega goriva.
 


Škoda Superb zmogljivi in učinkoviti motorji 
 

Pogonski sklopi v Superbu so garancija za nizko porabo goriva in nizke emisije CO2. Škoda Superb GreenLine porabi le 3,7 l/100 km, pri čemer emisije CO2 znašajo le 96 g/km. Masa vozila je v tem primeru nižja za do 75 kg, izboljšana je tudi aerodinamika. Kombinacija do 20 odstotkov višje zmogljivosti, manjšega zračnega upora in manjše mase prispeva k izjemni vozni dinamiki.


Dizelski TDI in bencinski TSI motorji
 

Za Superba so na voljo turbomotorji z direktnim vbrizgavanjem goriva, ki so zasnovani na tehnologiji MQB (pet bencinskih motorjev TSI, trije dizelski motorji TDI z vbrizgavanjem goriva preko skupnega voda). Vsi motorji izpolnjujejo zahteve izpušnega normativa EU 6 ter so serijsko opremljeni s sistemom start-stop in rekuperacijo. Bencinski motorji razvijejo moč od 92 kW (125 KM) do 206 kW (280 KM), dizelski pa med 88 kW (120 KM) in 140 kW (190 KM). Z izjemo osnovne različice bencinskega motorja so za vse agregate na voljo sodobni menjalniki z dvojno sklopko. V ponudbi so štirje agregati, kombinirani s štirikolesnim pogonom, ki temelji na sklopki Haldex 5. generacije.
 Škoda Superb varnost - neizmerno visoka raven
 

Škoda Superb navdušuje z vrhunsko stopnjo varnosti.


Serijsko so na voljo naslednje varnostne rešitve:

 • elektronski nadzor stabilnosti (ESC) s funkcijo večnaletnega zaviranja, 
 • sistem za nadzor prometa Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili,
 • elektronski nadzor tlaka v pnevmatikah,
 • sedem varnostnih blazin,
 • pet tritočkovnih avtomatskih varnostnih pasov z opozorilom za nepripet varnostni pas in
 • varnostno optimizirani vzglavniki.
   

Stranske varnostne blazine zadaj so na voljo kot dodatna oprema. Serijsko je vključena še funkcija elektronske zapore diferenciala XDS+. Od izvedbe Ambition naprej je del serijske opreme tudi omejevalnik hitrosti. 


Omeniti velja tudi asistenčne sisteme, ki so na voljo kot dodatna oprema:

 • Adaptive Cruise Control (ACC), sistem za avtomatsko uravnavanje razdalje, vzdržuje nastavljeno razdaljo do spredaj vozečega vozila,
 • Crew Protect Assist, razširjeni sistem zaščite potnikov, voznika in potnike 'pripravi' na morebitno trčenje,
 • Lane Assist skrbi za stabilno ohranjanje smeri,
 • Sistem Traffic Jam Assist, ki je za model in znamko na voljo prvič, zagotavlja več varnosti in udobja v zastojih ter pri vožnji s pogostim speljevanjem in ustavljanjem,
 • Emergency Assist, funkcija za zaustavitev vozila v sili, samodejno zavira vozilo do zaustavitve, če voznik ni več sposoben za vožnjo.
   


Škoda Superb asistenčni sistemi
 

Med opremo modela Škode Superb najdemo tudi tehnologijo Blind Spot Detect, ki vozniku pomaga pri menjavi voznega pasu, tako da ga opozori na vozila v mrtvem kotu. Stalna komponenta sistema Blind Spot Detect je sistem Rear Traffic Alert (asistenca za odparkiranje). Sistem Driver Alert (zaznavanje utrujenosti voznika) opozarja na prekomerno utrujenost voznika. Sistem Travel Assist s prepoznavanjem prometnih znakov voznika sprotno obvešča o trenutni prometni situaciji. Sprednji žarometi so halogenski ali opremljeni z biksenonskimi lučmi s funkcijo AFS in LED-dnevnimi lučmi. Dolge luči so opcijsko elektronsko krmiljene – z asistenco za dolge luči (Light Assist) ali z razširjeno funkcijo Smart Light Assist (funkcijo zakritih dolgih luči). Zadek modela Superb serijsko osvetljujejo markantne LED-luči, poleg tega pa sta v zadnji odbijač na levi in desni strani vgrajena odsevnika. Za maksimalno stabilnost pri vožnji, tudi na zahtevnih območjih, v novem Superbu skrbi popolnoma novo zasnovano podvozje z McPhersonovo sprednjo premo in večvodilno zadnjo premo.
 

Škoda Superb s financiranjem 1%

Financiranje 1% vam omogoča nakup modela Škoda za 1% njegove maloprodajne cene na mesec.

Pri tem se lahko odločite za različne višine pologa (možen je tudi nakup brez pologa) in izberete dobo financiranja po lastnih željah. Vse to vpliva na višino ostanka vrednosti ob koncu financiranja. Kar se ne spreminja, je višina mesečnega obroka. Ta znaša 1% maloprodajne cene vozila na mesec - in to ves čas financiranja. Brez pasti in neprijetnih presenečenj ob koncu.

 


Preberi več
 

 


Škoda Superb Combi- za vse, ki si želijo več prostora
 

Obstaja pa tudi elegantna in praktična Škoda Superb Combi, ki nudi največjo prostornost v svojem segmentu, ker je brez konkurence v pogledu kapacitete prtljažnika, ki je za 27 litrov večja kot pri predhodnem modelu in sedaj meri 660 litrov. S podrtimi zadnjimi sedeži prostornina prtljažnika doseže celo več kot 1950 litrov. S tem Škoda Superb Combi dosega vrednosti, ki jih drugače dosegajo le vozila višjega srednjega avtomobilskega razreda. Zelo izrazita je nova in bolj razgibana oblikovna podoba novega Škoda Superba Combi. Model je tako strasten, tako sodoben in tako čustven kot še nikoli doslej. Redko kateri predstavnik segmenta karavanov srednjega razreda se lahko pohvali s tako dinamično eleganco kot Škodin novi paradni konj.

VIDEO/TEST: Škoda Superb Combi 2.0 TDI sportline

 


Škoda Superb prtljažnik - serijsko velik!
 

Tudi pri Škoda Super Combi oblikovanju ima osrednjo vlogo uporaba tehnologije MQB: daljša medosna razdalja, krajši sprednji previs in širši kolotek skrbijo za uravnotežena proporcionalna razmerja in za zelo dinamičen, športen vtis, ki ga daje vozilo. Silhueta v kombinaciji z daljšima medosno razdaljo in dolžino vozila, skrajšanim sprednjim previsom, zaobljeno strešno linijo in izjemno poševnim zadnjim steklom predstavlja stilsko dovršeno celoto. Tudi sprednji in zadnji del vozila zaznamuje izrazita in odločna podoba.
 

Škoda Superb Hudobro financiranje

Posebna ponudba različnih HUDOBRO financiranj!

Sami se odločite, kakšna bo višina vašega pologa in izberete dobo financiranja po lastnih željah. Vse to vpliva na višino ostanka vrednosti ob koncu financiranja. Višina mesečnega obroka se ne spreminja - znaša 1% maloprodajne cene vozila na mesec. Brez pasti in neprijetnih presenečenj.


Preberi več
 


Škoda Superb praktičnost je izjemna
 

Naslonjala zadnjih sedežev je v Superbu Combi mogoče podreti z vzvodom v prtljažniku. V Superbu Combi je vsestransko uporabno tudi prilagodljivo nastavljivo dvojno prtljažno dno. S tem premičnim vmesnim dnom je prtljažnik mogoče različno razdeliti in ga tako uporabljati bolj prilagodljivo. Poleg tega sistem ustvarja praktičen prostor za prtljago – zato je snemljivi prtljažni rolo mogoče shraniti pod dvojno dno. Prtljažni rolo je zasnovan kot rolo s polavtomatskim odpiranjem – ob rahlem pritisku se avtomatsko pomakne nazaj in omogoči dostop za natovarjanje prtljažnika. Če je Superb Combi opremljen z električnim pokrovom prtljažnika oziroma z virtualnim pedalom, je prtljažni rolo opremljen še z avtomatskim odpiranjem roloja. Rolo se pri tem avtomatsko pomakne za eno stopnjo nazaj, takoj ko se odpre pokrov prtljažnika. Omeniti pa velja tudi Škodo Superb SportLine, ki tako v kombilimuzinski izvedbi kot tudi v karavanski različici prepriča s črnimi 18- ali 19-palčnimi aluminijastimi platišči, črnimi poudarki na karoseriji in zatemnjenimi stekli od B-stebričkov naprej (SunSet). Nadaljnja posebnost je za 15 mm znižano športno podvozje. V notranjosti ima izvedba SportLine med drugim ekskluzivne športne sedeže, aluminijaste pedale in usnjen športni volan. Za Škodo Superb SportLine so poleg tega na voljo vsi aktualni motorji za Superb, razen osnovnega bencinskega in osnovnega dizelskega pogonskega agregata.
 


Preveri ponudbo vozil Škoda pri Porsche Inter Avto!
 

Preveri zalogo vozil Škoda Superb

Največja ponudba v SlovenijiPreverjena rabljena vozila

Pri Porsche Inter Auto d.o.o. vam ponujamo nove in tudi rabljene avtomobile z znanim poreklom, poleg tega pa še kvalitetno vzdrževanje z usposobljenimi servisnimi storitvami in originalnimi rezervnimi deli. Zraven vam nudimo mnoga jamstva in garancije s katerimi se zavežemo, da bo vaš 'jekleni konjiček' deloval še dolgo časa. Z vami smo tekom celotnega procesa - od registracije pa do servisa. V vseh naših poslovalnicah lahko najdete rabljena vozila Volkswagenrabljena vozila Audirabljena vozila Škodarabljena vozila SEAT in rabljena vozila Porsche, kot tudi mnoge druge znamke. Pri Porsche Inter Auto d.o.o. smo za kupce rabljenih vozil ustvarili tudi posebno blagovno znamko 'Das WeltAuto'. Pri nas imamo pripravljeno ponudbo rabljenih vozil s podrobno proučenim ozadjem, ki so večinoma slovenskega porekla. Poleg tega so takšna rabljena vozila dobro vzdrževana, natančno pregledana in posledično tudi varna, saj kontrolni pregled rabljenega avtomobila vsebuje vse od vizualnega pregleda do pregleda tehničnih sklopov in karoserije, ki ga opravijo naši visoko usposobljeni tehnični strokovnjaki. V roke vam tako predajo skrbno pregledano in vzdrževano rabljeno vozilo z dejanskim stanjem prevoženih kilometrov. Za vsa vozila pod znamko Das WeltAuto vam ponujamo tudi 12 mesečno garancijo.

Prednosti financiranja pri podružnicah Porsche
 

 • Enostavno in hitro, prvi odgovor v 24 urah
 • Strokovna pomoc pri nakupu in izbiri ustreznega nacina financiranja kar pri prodajnem strokovnjaku po sistemu – vse na enem mestu
 • Nacin financiranja prodajni strokovnjak vedno prilagodi osebnim željam, pricakovanjem in zmožnostim kupca
 • Stalne prodajne akcije financiranja, ki so plod tesnega sodelovanja med uvoznikom znamke, družbe Porsche Finance Group Slovenia in prodajalcem in vedno pomenijo še ugodnejši nakup
 • Financiranje je tako vedno prilagojeno koncernskim znamkam

 

Vas zanima vozilo Škoda iz zaloge in Škoda akcija staro za novo?
 

Izberite si novo ali rabljeno vozilo znamke Škoda na naši strani www.porscheinterauto.net, mi pa odkupimo vaše vozilo. Hitro in preprosto! Za vas imamo odlično ponudbo »staro za novo«! Vse formalnosti bomo uredili mi, naše storitve bomo priredili vašim potrebam. Pri nas ni drobnega tiska, ni neprijetnih presenečenj pri odkupu vozila, menjavi staro za novo ali staro za staro.
 

Odkup vozil s takojšnjim plačilom

V minuti pošljite povpraševanje za ponudbo

 

Prednosti ob Škoda odkupu vozila in akciji staro za novo ali staro za staro Škoda:
 

 • hitra cenitev vašega sedanjega vozila v naših poslovalnicah;
 • ponujamo vam največ pri odkupu vozil znamk Volkswagen, Škoda, Audi, SEAT in Porsche;
 • dodatne ugodnosti ob nakup novega vozila v primeru akcije »staro za novo«;
 • posebno ugodno financiranje pri Porsche Finance Group Slovenia.
   

Pokličite nas! Želimo vas navdušiti za novi Škoda Superb!

Če imate dodatna vprašanja ali želite pridobiti dodatne informacije, se obrnite na naše strokovne sodelavce pri najbližjih poslovalnicah Porsche Inter Auto. Z veseljem Vam bodo pomagali.

Porsche Ljubljana

Bravničarjeva 5, 1000 Ljubljana

Tel.: (+386) 1 58 25 300

E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheljubljana.com

Porsche Verovškova

Verovškova 78, 1000 Ljubljana

Tel.: (+386) 1 53 03 600

E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheverovskova.com

Porsche Koper

Ankaranska cesta 10, 1000 Ljubljana

Tel.: (+386) 5 61 16 500

E-mail: [email protected]
Splet: www.porschekoper.com

Porsche Maribor

Šentiljska cesta 128a, 2000 Maribor

Tel.: (+386) 2 65 40 300

E-mail: [email protected]
Splet: www.porschemaribor.com

Porsche Ptujska cesta

Ptujska cesta 150, 2000 Maribor

Tel.: (+386) 2 45 02 660

E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheptujskacesta.com

 

Preglejte še ostale modele: Škoda Citigo ● Škoda Fabia ● Škoda Octavia ● Škoda Kodiaq ● Škoda Karoq

 


Škoda Superb je prepričala že mnoge naše stranke!

Prepričani smo, da bo tudi vas! Pri Porsche Inter Auto je kakovost storitve svetovanja naša prva skrb!

 

Število ocen: 41
5
         
3. junij 2019
Branko J. , stranka Porsche Verovškova
Škoda Superb Combi L&K 2.0 TDI DSG
         
Vse je perfektno, edino pripomba je na parkiranje - upam, da čim preje uredite parkiranje.
30. marec 2019
Saša O. , stranka Porsche Maribor
Škoda Superb Style 2.0 TDI
         
Prijazno, strokovno in organizirano!
27. februar 2019
Andreja L. , stranka Porsche Verovškova
Škoda Superb Combi Elegance 2.0 TDI CR 4X4
         
Z vašimi storitvami sem zelo zadovoljen. Servisni svetovalci in ostalo osebje so zelo prijazni in ustrežljivi.
17. januar 2019
Barbara P. , stranka Porsche Maribor
Škoda Superb Combi Active 1.6 TDI CR
         
Predvsem me je navdušil vaš odprt, prijazen in pozitiven pristop iz katerega je razvidno, da je stranka dobrodošla, da si vzamete čas zanjo, razložite vse postopke in se trudite za njeno zadovoljstvo ter varnost na cesti. Ste res strokovna ekipa s čutom za sočloveka. Vse pohvale!
7. junij 2018
Miroslava D. , stranka Porsche Verovškova
Škoda Superb Combi L&K 2.0 TDI 4X4 DSG
         
Zaenkrat vse o.k.. Kar me še zanima, bom uredila s prodajnim svetovalcem Timom, s katerim sem bila zelo zadovoljna.

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.