Volkswagen T-Roc

VW T-Roc je najboljši manjši SUV

Volkswagen T-Roc

Volkswagen T-Roc je drugi najnovejši križanec, ki se v Volkswagnovi pestri ponudbi uvršča pod Tiguana in postavlja nova merila razreda. Poleg vseh lastnosti, ki jih pričakujemo od sodobnega križanca in pravega Volkswagna, prinaša najnovejše varnostne in asistenčne sisteme, najvišjo raven povezljivosti ter še ne videne možnosti personalizacije zunanjega in notranjega videza.Morda smo morali nanj počakati več, kot bi si želeli, a verjemite, splačalo se je. Volkswagen si je model T-Roc zamislil in zasnoval čisto v svojem slogu, tako, da sodi v sam vrh svojega razreda - razreda malih terenskih križancev. Za slednje so značilne kompaktne zunanje mere, prostorna notranjost in nadpovprečni praktičnost in uporabnost. Volkswagen T-Roc suvereno sodi B segment, a ima lastnosti razreda višje. Tako je s 4,23 metra dolžine nekaj milimetrov krajši od Golfa in kar 25 centimetrov krajši od Tiguana, zaradi česar je precej bolj prijazen za vožnjo v mestu in drugih urbanih območjih. Ne glede na to ponuja notranjost, ki sodi med bolj prostorne v razredu in se lahko primerja z modeli razreda višje (modeli C segmenta), kjer pregovorno kraljuje Golf.

Volkswagen T-Roc rabljena vozila, Volkswagen T-Roc cena
 

Rabljena vozila Volkswagen T-Roc pri Porsche Inter Auto, ki so tudi na Avto.net

 

 

Volkswagen T-Roc je pravi SUV športni terenec
 


Bi radi podrobneje spoznali model Volkswagen T-Roc? Zapeljite ga na testno vožnjo.
 

Prijavite se na testno vožnjo

Volkswagen Golf čaka, da ga preizkusite

 

V notranjosti modela Volkswagen T-Roc se boste počutili kot doma
 

Pogled na armaturno ploščo modela Volkswagen T-Roc razkrije najnovejše hišno oblikovanje, pri čemer ima glavno vlogo urejenost s poudarkom na robustnosti. Vsi, ki ste že kdaj vozili kakšnega Volkswagna, se boste takoj počutili kot doma, urejenost ter logična razporeditev gumbov in stikal pa bo poskrbela, da se boste tudi vsi ostali takoj znašli. Toda tu je tudi nekaj novega in drugačnega. To velja zlasti za barvne okrasne elemente na armaturni plošči, sredinski konzoli in vratnih oblogah, ki se ujemajo z drugimi detajli ter z barvo zunanjosti. Za ljubitelje klasike pa so na izbiro tudi bolj umirjeni odtenki v kombinaciji z vedno elegantno črnino.
 

VW T-ROC


VW T-Roc tehnološki sladkorčki 
 

Oblika se pri Volkswagen T-Roc modelu združuje s sodobno funkcionalnostjo, ki jo predstavlja osrednji, na dotik občutljiv barvni zaslon. Ta z radiem Composition colour meri 6,5 palcev in je serijsko vgrajen že pri osnovni izvedbi T-roc, medtem ko je pri različicah Style in Sport z radiem Composition media na voljo še bolj pregleden 8-palčni zaslon. A to še zdaleč ni vse. Ljubitelji novih tehnologij lahko namesto klasičnih merilnikov izberete Aktivni informacijski zaslon. Serijsko je vgrajen pri paketu opreme Sport. Načine prikaza je mogoče nastavljati z gumbi na volanskem obroču ali prek 8-palčnega osrednjega zaslona, s čimer lahko instrumentna plošča postane sestavni del informacijsko zabavnega sklopa. Slednji poleg radia ponuja CD-predvajalnik, režo za spominsko kartico SD, vmesnik AUX-IN in priključek USB ter Bluetooth povezljivost, v oviru funkcije App Connect pa se razume tudi s sistemoma za uporabo mobilnih telefonov Apple CarPlay in Android Auto. Bolj zahtevni uporabniki boste lahko izbrali opcijski sistem Discover Media, ki naštetim dobrotam doda še navigacijsko napravo.

VIDEO/TEST: Volkswagen T-Roc 2.0 TDI 4Motion Sport - Volan
 


 

Volkswagen T-Roc dizelski in bencinski motorji ter 4Motion štirikolesni pogon
 

Pestro izbiro opreme dopolnjuje široka ponudba motorjev, ki je lahko kos najrazličnejšim željam in potrebam. Tu najdemo tri bencinske in en dizelski stroj z razponom moči od 85 do 140 kilovatov (od 115 do 190 KM). Za vse, ki želijo lahkoten avtomobil za uporabo v mestu in podeželju, bo prava izbira vstopni litrski trivaljnik TSI, ki zmore 85 kilovatov (115 KM) in s katerim je T-roc prijetno poskočen, tih in nezahteven. Na voljo je v kombinaciji z natančnim šeststopenjskim ročnim menjalnikom in pogonom na sprednji kolesi. Stopničko višje se nahaja čisto nov 1,5-litrski TSI s 110 kilovati (150 KM), ki se pohvali s sistemom za izklop valjev ACT. Slednji ob majhnih obremenitvah z izklapljanjem dveh valjev poleg zavidljivih zmogljivosti zagotavlja tudi majhno porabo in izpuste. Tudi pri tem motorju se moč prenaša na sprednji kolesi prek šeststopenjskega ročnega menjalnika.
 

Volkswagen T-Roc z 2,0-litrskim TSI motorjem za najbolj zahtevne
 

Kdor ne želi sklepati kompromisov pri modelu Volkswagen T-Roc, pa lahko izbere dvolitrski turbobenciski motor TSI, ki prinaša 190-glavo konjenico (140 kW) in je združen s sedemstopenjskim dvosklopčnim menjalnikom DSG ter Volkswagnovim preizkušenim štirikolesnim pogonom 4Motion. Za vse, ki želijo zmogljiv avtomobil, a z njim dobesedno požirajo kilometre, pa je tu dvolitrski turbodizel TDI s 110 kilovati (150 KM), ki ob spoštovanja vrednih zmogljivostih zagotavlja pregovorno dizelsko varčnost. Tudi pri tem motorju se moč prenaša na vsa štiri kolesa, pri čemer lahko izbirate med šeststopenjskim ročnim menjalnikom in hitro sedemstopenjsko dvosklopčno avtomatiko DSG. Marca se bosta dvolitrskemu turbodizelskemu motorju pridružila še bolj racionalna različica z 1,6-litrskim turbodizlom TDI, ki zmore 85 kilovatov (115 KM) ter najmočnejši dvolitrski turbodizel TDI s 140 kilovati (190 KM) v kombinaciji s štirikolesnim pogonom 4Motion in dvosklopčnim menjalnikom DSG.

Volkswagen T-Roc nova vozila, Volkswagen T-Roc cena
 

Nova vozila Volkswagen T-Roc pri Porsche Inter Auto, ki so tudi na Avto.net
 

 

Volkswagen T-Roc - varnost je na prvem mestu


Popolno celoto, ki vključuje najsodobnejšo multimedio pri modelu Volkswagen T-Roc ter širok izbor pogonskih sklopov zaokrožuje paleta najnovejših asistenčnih in varnostnih sistemov. Le-ti lajšajo življenje voznika in so T-rocu prinesli najvišjo oceno – pet zvezdic na vse bolj zahtevnih varnostnih preizkusih neodvisnega združenja Euro NCAP. Tu velja omeniti sistem za nadzor prometa Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili z zaznavanjem pešcev, asistenco za ohranjanje smeri na voznem pasu Lane Assist in sistem za zaznavanje utrujenosti voznika, ki opozarja s prikazom za zaslonu ter z zvočnim signalom. Vse to je serijsko vgrajeno pri vseh izvedbah. Različica Style na tem področju doda tempomat z avtomatskim uravnavanjem razdalje ACC, najbogatejši paket Sport pa še storitev klica v sili z 10-letno povezavo ter dostop do storitev Car-net (Security and Service plus s triletno povezavo, Security and Service Basic z 10-letno povezavo).

Individualen kot še nikoli - vse to je VW T-Roc
 

Volkswagen T-Roc je pravi Volkswagen. Varen in zanesljiv s široko izbiro motorje in pogonov. Obenem pa je tudi zelo napreden, saj ponuja vse najnovejše asistenčne sisteme in multimedijske naprave, ki omogočajo preprosto uporabo in izjemno povezljivost. Njegova posebnost je možnost prilaganja željam slehernega kupca, saj poleg poleg barvnih orkasnih elementov, s katerimi lahko po svojem okusu uredite notranjost, zagotavlja tudi veliko možnosti personalizacije zunanjega videza. Ob enobarvnih karoserijskih lakih, ki so lahko običajni ali kovinski, so namreč na voljo tudi dvobarvne kombinacije. Različne barve karoserije je namreč mogoče kombinirati s streho v čisto beli, črni, bleščeče rdeči ali hrastovo rjavi barvi. To je mogoče nadgraditi s paketom design, ki med drugim prinaša kromirane spodnje letve, odbijača s ščitnikom za podvozje v srebrni barvi ter mrežo s satasto strukturo pred odprtinami za dovod zraka. Vse skupaj pa zaokroža ponudba lahkih platišč, ki merijo od 16 do 19 palcev. Tako si lahko s pomočjo konfiguratorja na spletni strani ali prodajalca v salonu omislite edinstvenega T-Roca, kar pomeni, da sosed prav gotovo ne bo imel enakega.
 

Katerega naj izberem? Volkswagen T-Roc Style je izbira mnogih!
 

Ena od vrlin Volkswagnovega malega križanca Volkswagen T-Roc je zelo bogata serijska oprema, ki že pri osnovni različici vključuje vse najnovejše varnostne sisteme za aktivno in pasivno varnost, obenem pa tudi vse funkcionalne pripomočke za udobno in preprosto uporabo. Z osnovnim modelom boste tako poleg osnovnih elementov, kot sta električni pomik stranskih stekel in centralno zaklepanje z daljinskim upravljalnikom, med drugim dobili parkirni sistem ParkPilot s tipali, ki vas bodo opozarjala na ovire pred in za vozilom, sistem LightAssist za samodejni vklop in izklop dolgih luči, klimatsko naravo s protiprašnim filtrom, napravo za prostoročno telefoniranje Bluetooth, elektronsko parkirno zavoro in tipalo za dež za samodejno delovanje brisalnikov. 

VIDEO/TEST: 2018 Volkswagen T-Roc 1.5 TSI ACT Sport - test
 

 

VW T-Roc Style
 

Skratka, dobili boste vse, kar potrebuje povprečen sodoben uporabnik. V kombinaciji s poskočnim tubobencinskim litrskim trivaljnikom TSI vas bo takšen T-roc stal 18.646 evrov. Opremski paket Style poleg naštetega med drugim prinaša 16-palčna aluminijasta platišča, odbijača s ščitnikom za podvozje v srebrni barvi, samodejno klimatsko napravo Air Care Climatronic z dvopodročnim uravnavanjem temperature, radio Composition media z 8-palčnim zaslonom na dotik, tempomat z avtomatskim uravnavanjem razdalje ACC, kromirane okrasne elemente na stikalih in usnjen večfunkcijski volan. Za takšnega T-roca je treba odšteti le dobra dva tisočaka več.

Volkswagen T-Roc Sport
 

Bolj dinamične duše pa se bodo težko odrekle paketu opreme Sport, ki vključuje še nekaj dodatnih sladkorčkov, med drugim 17-palčna platišča iz lahke litine, digitalne merilnike z možnostjo različnih konfiguracij, dostop do storitev Car-net, športna sprednja sedeža ter LED-žaromete za zasenčene in dolge luči. Ta opremski paket je na voljo z močnejšima bencinskima motorjema TSI in dvolitrskim turbodizelskim TDI od 22.050 evrov naprej.

Volkswagen 4Motion tudi pri Volkswagen T-Roc modelu!
 

Modeli z dvolitrskim bencinskim motorjem TSI ali dvolitrskim turbodizlom TDI pri modelu Volkswagen T-Roc so serijsko opremljeni s štirikolesnim pogonom 4Motion z elektronsko krmiljeno večlamelno sklopko. Zato, da je vožnja nadvse varčna, se v normalnih razmerah večina navora prenaša na sprednji kolesi, s čimer T-roc deluje kot običajen avtomobil s pogonom spredaj. V primeru, da eno ali obe kolesi izgubita oprijem, pa se navor v trenutku samodejno prenese tudi na zadnjo os. Delovanju štirikolesnega pogona je namenjen sistem 4Motion Active control, ki ga je mogoče upravljati prek vrtljivega gumba Driving experience control. Z njim lahko izbiramo med štirimi voznimi načini. Načina Street in Snow sta namenjena cestni uporabi, terenski vožnji pa načina Offroad in Offrod individual, pri čemer slednji omogoča poljubne nastavitve različnih elementov. Na voljo pa je tudi gumb Mode, ki omogoča izbiro dodatnih štirih načinov s posebnimi nastavitvami delovanja menjalnika DSG, volanskega mehanizma, klimatske naprave, tempomata s samodejnim uravnavanjem hitrosti in prilagodljivega vzmetenja (če je vgrajeno).


Pri Porsche Inter Auto imamo v ponudbi veliko zalogo Volkswagen T-Roc modelov - izberi svojega!
 

Preverite zalogo vozil Volkswagen T-Cross

Največja ponudba v SlovenijiPreverjena rabljena vozila
 

Pri Porsche Inter Auto d.o.o. vam ponujamo nove in tudi rabljene avtomobile z znanim poreklom, poleg tega pa še kvalitetno vzdrževanje z usposobljenimi servisnimi storitvami in originalnimi rezervnimi deli. Zraven vam nudimo mnoga jamstva in garancije s katerimi se zavežemo, da bo vaš 'jekleni konjiček' deloval še dolgo časa. Z vami smo tekom celotnega procesa - od registracije pa do servisa. V vseh naših poslovalnicah lahko najdete rabljena vozila Volkswagen, rabljena vozila Audi, rabljena vozila Škoda, rabljena vozila SEAT in rabljena vozila Porsche, kot tudi mnoge druge znamke. Pri Porsche Inter Auto d.o.o. smo za kupce rabljenih vozil ustvarili tudi posebno blagovno znamko Das WeltAuto. Pri nas imamo pripravljeno ponudbo rabljenih vozil s podrobno proučenim ozadjem, ki so večinoma slovenskega porekla. Poleg tega so takšna rabljena vozila dobro vzdrževana, natančno pregledana in posledično tudi varna, saj kontrolni pregled rabljenega avtomobila vsebuje vse od vizualnega pregleda do pregleda tehničnih sklopov in karoserije, ki ga opravijo naši visoko usposobljeni tehnični strokovnjaki. V roke vam tako predajo skrbno pregledano in vzdrževano rabljeno vozilo z dejanskim stanjem prevoženih kilometrov. Za vsa vozila pod znamko Das WeltAuto vam ponujamo tudi 12 mesečno garancijo.

 

Vas zanima vozilo Volkswagen iz zaloge in Volkswagen akcija staro za novo?
 

Izberite si novo ali rabljeno vozilo znamke Volkswagen na naši strani www.porscheinterauto.net, mi pa odkupimo vaše vozilo. Hitro in preprosto! Za vas imamo odlično ponudbo »staro za novo«! Vse formalnosti bomo uredili mi, naše storitve bomo priredili vašim potrebam. Pri nas ni drobnega tiska, ni neprijetnih presenečenj pri odkupu vozila, menjavi staro za novo ali staro za staro.
 

Odkup vozil s takojšnjim plačilom

V minuti pošljite povpraševanje za ponudbo

 

Prednosti financiranja pri podružnicah Porsche
 

  • Enostavno in hitro, prvi odgovor v 24 urah
  • Strokovna pomoč pri nakupu in izbiri ustreznega načina financiranja kar pri prodajnem strokovnjaku po sistemu – vse na enem mestu
  • Način financiranja prodajni strokovnjak vedno prilagodi osebnim željam, pričakovanjem in zmožnostim kupca
  • Stalne prodajne akcije financiranja, ki so plod tesnega sodelovanja med uvoznikom znamke, družbe Porsche Finance Group Slovenia in prodajalcem in vedno pomenijo še ugodnejši nakup
  • Financiranje je tako vedno prilagojeno koncernskim znamkam

 

Prednosti ob Volkswagen odkupu vozila in akciji staro za novo ali staro za staro Volkswagen:
 

  • hitra cenitev vašega sedanjega vozila v naših poslovalnicah;
  • ponujamo vam največ pri odkupu vozil znamk Volkswagen, Škoda, Audi, SEAT in Porsche;
  • dodatne ugodnosti ob nakup novega vozila v primeru akcije »staro za novo«;
  • posebno ugodno financiranje pri Porsche Finance Group Slovenia.

 Pokličite nas! Želimo vas navdušiti za novega Volkswagen T-Roca!
 

V Sloveniji ima podjetje Porsche Inter Auto, d. o. o., pet poslovalnic (Porsche Ljubljana, Porsche Verovškova, Porsche Koper, Porsche Maribor in Porsche Ptujska cesta), v katerih je zaposlenih več kot 300 sodelavcev.

Porsche Ljubljana
Bravničarjeva 5, 1000 Ljubljana

Tel.: (+386) 1 58 25 300
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheljubljana.com

Porsche Verovškova
Verovškova 78, 1000 Ljubljana

Tel.: (+386) 1 53 03 600
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheverovskova.com

Porsche Maribor
Šentiljska cesta 128a, 2000 Maribor

Tel.: (+386) 2 65 40 300
E-mail: [email protected]
Splet: www.porschemaribor.com

Porsche Koper
Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Tel.: (+386) 5 61 16 500
E-mail: [email protected]
Splet: www.porschekoper.com

Porsche Ptujska Cesta
Ptujska cesta 150, 2000 Maribor

Tel.: (+386) 2 45 02 660
E-mail: [email protected]
Splet: www.porscheptujskacesta.com

 

 


 

Volkswagen T-Roc je prepričal že mnoge naše stranke!

Prepričani smo, da bo tudi vas! Pri Porsche Inter Auto je kakovost storitve svetovanja naša prva skrb!

 

 

Število ocen: 270
5
         
14. avgust 2019
Nurija B. , stranka Porsche Ljubljana
Volkswagen Golf Plus Trendline TSI
         
Zadovoljen sem 1000%, zato pri vas servisiram svoje vozilo že 16 let. Odlično!
8. julij 2019
Lidija I. , stranka Porsche Ljubljana
Volkswagen Golf Sportsvan Comfortline 1.6 TDI
         
Zelo dobro organiziran servis, storitve na visokem nivoju, vse je potekalo brez težav.
10. junij 2019
Anže L. , stranka Porsche Ljubljana
Volkswagen Golf R-Line Edition 1.5 TSI ACT
         
Navdusen sem nad hitrostjo izvedenega servisa.
9. maj 2019
Mihaela W. , stranka Porsche Maribor
Volkswagen Golf Variant Rabbit 1.0 TSI
         
S servisom sem bila zelo zadovoljna, saj imate zaposlene resnično prijetne in ustrežljive ljudi. Ničesar nisem pogrešala.
7. maj 2019
Slavko G. , stranka Porsche Maribor
Volkswagen Golf Variant Comfortline 1.6 TDI BM
         
Servisna storitev je bila popolna. Kot vedno :-)

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.