Volkswagen T-Roc - vse kar morate vedeti!

Volkswagen T-Roc cena, ponudba, testi, motorji, tehnični podatki, oprema in dimenzije.

VW T-Roc ponudba

Preverite nova, rabljena, službena vozila.

Volkswagen T-Roc (2017-): izjemen SUV

VW T-Roc je drugi najnovejši križanec, ki se v Volkswagnovi pestri ponudbi uvršča pod model VW Tiguan in nad modelom VW T-Cross in postavlja nova merila razreda. Poleg vseh lastnosti, ki jih pričakujemo od sodobnega križanca in pravega Volkswagna, prinaša najnovejše varnostne in asistenčne sisteme, najvišjo raven povezljivosti ter še ne videne možnosti personalizacije zunanjega in notranjega videza.

VW T-Roc- preverite ponudbo:

VW T-Roc- preverite ponudbo

Nova vozila
Nova vozilaod 17.097,00 €
Na zalogi2
Rabljena vozila
Rabljena vozilaod 19.905,00 €
Na zalogi2
Službena vozila
Službena vozilaod 25.680,00 €
Na zalogi2

VW T-Roc pregled motorjev: bencinski TSI, dizelski TDI

Pestro izbiro opreme dopolnjuje široka ponudba motorjev, ki je lahko kos najrazličnejšim željam in potrebam. Tu najdemo pri modelu VW T-Roc tri bencinske in en dizelski stroj z razponom moči od 85 do 140 kilovatov (od 115 do 190 KM). Za vse, ki želijo lahkoten avtomobil za uporabo v mestu in podeželju, bo prava izbira vstopni litrski trivaljnik TSI, ki zmore 85 kilovatov (115 KM) in s katerim je VW T-Roc prijetno poskočen, tih in nezahteven. Na voljo je v kombinaciji z natančnim šeststopenjskim ročnim menjalnikom in pogonom na sprednji kolesi. Stopničko višje se nahaja čisto nov 1,5-litrski TSI s 110 kilovati (150 KM), ki se pohvali s sistemom za izklop valjev ACT. Slednji ob majhnih obremenitvah z izklapljanjem dveh valjev poleg zavidljivih zmogljivosti zagotavlja tudi majhno porabo in izpuste. Tudi pri tem motorju se moč prenaša na sprednji kolesi prek šeststopenjskega ročnega menjalnika.

Volkswagen znamka zagotavlja, da kdor ne želi sklepati kompromisov, pa lahko izbere dvolitrski turbobencinski motor TSI, ki prinaša 190-glavo konjenico (140 kW) in je združen s sedemstopenjskim dvosklopčnim menjalnikom DSG ter Volkswagnovim preizkušenim štirikolesnim pogonom 4Motion. Za vse, ki želijo zmogljiv avtomobil, a z njim dobesedno požirajo kilometre, pa je tu dvolitrski turbodizel TDI s 110 kilovati (150 KM)

VW T-Roc TSI in TDI:

VW T-Roc: bencinski TSI in dizelski TDI motorji

Bencinski motorji Moč (kW/KM) Povp. poraba (l/100km)
VW Passat 1.4 TSI 92/125 5.3 - 5.4
VW Passat 1.4 TSI 110/150 4.9 - 5.0
VW Passat 1.5 TSI 110/150 5.1 - 5.3
VW Passat 1.8 TSI 132/180 5.9
VW Passat 2.0 TSI  206/280 7.1
Dizelski motorji    
VW Passat 1.6 TDI 88/120 4.0 - 4.2
VW Passat 2.0 TDI 110/150 4.4 - 4.5
VW Passat 2.0 TDI 140/190 4.1
VW Passat 2.0 TDI 177/240 5.3

VW T-Roc paketi opreme

Bogati paketi opreme

VW T-Roc vam seveda ponuja veliko različnih paketov opreme, za vsakogar se najde pravi paket. 

VW T-Roc- paketi opreme:

 • Trendline
 • Comfortline
 • Highline
 • R-Line
 • Style
 • Sport
 • R

VW T-Roc konfigurator

Sestavite si novega!

VW T-Roc konfigurator: vabimo vas, da si sestavite svojega T-Roca.

VW T-Roc - sestavite si svojega:

VW T-Roc - ponudba

Preverite najbolj ugodno ponudbo.

VW T-Roc test - kaj pravijo novinarji?

TEST SIOL.SI: Volkswagen T-roc: bo kot prvi na kolena spravil "kralja" golfa?

''Volkswagen s T-rocom stavi na avtomobilske trende, poudarjeno raznovrstnost uporabe in tudi iracionalnost kupcev. Tak avto je danes bolj kul kot golf in tudi v njuni medsebojni primerjavi je dimenzijsko zelo konkurenčen. T-roc stavi na čustva, barvitost in samozavest. '', Gregor Pavšič. Vir: siol.si

TEST AVTO-MAGAZIN.SI: Kratki test: Volkswagen T-Roc Sport 1.5 TSI​​​​​​​

"S T-Rocom je Volkswagen resneje stopil na pot križancev. Najmočnejša bencinska različica pa je gotovo med najbolj privlačnimi.", Tomaž Porekar. Vir: avto-magazin.si

TEST VOLAN.SI: Volkswagen T-roc 1.5 TSI ACT sport​​​​​​​

"Volkswagnov T-roc ima eno veliko srečo – da je volkswagen. Velik znak VW mu pomaga, da je takoj bolj zaželen in da zanj vedo praktično vsi. Tudi tisti, ki tradicionalno prisegajo na golf."", Matej Mihinjač. Vir: volan.si

VW T-Roc notranjost - mere in dimenzije

VW T-Roc v dolžino meri 4234 milimetrov, v širino 1819 milimetrov in v višino 1573 milimetrov. Prtljažnik zmore 445 oziroma največ 1237 litrov. 

Pogled na armaturno ploščo modela VW T-Roc razkrije najnovejše hišno oblikovanje, pri čemer ima glavno vlogo urejenost s poudarkom na robustnosti. Vsi, ki ste že kdaj vozili kakšnega Volkswagna, se boste takoj počutili kot doma, urejenost ter logična razporeditev gumbov in stikal pa bo poskrbela, da se boste tudi vsi ostali takoj znašli. Toda tu je tudi nekaj novega in drugačnega. To velja zlasti za barvne okrasne elemente na armaturni plošči, sredinski konzoli in vratnih oblogah, ki se ujemajo z drugimi detajli ter z barvo zunanjosti. Za ljubitelje klasike pa so na izbiro tudi bolj umirjeni odtenki v kombinaciji z vedno elegantno črnino.

VW T-Roc tehnični podatki - mere in dimenzije

Mere in dimenzije VW Touran
Dolžina 4234 mm
Višina 1573 mm
Širina 1819 mm
Prtljažnik 445 l

VW T-Roc akcijsko financiranje

Pri nakupu novega modela VW T-Roc vam je na voljo več različnih možnosti financiranja, skoraj vedno vam je na voljo tudi akcijsko financiranje. O aktualnih prodajnih akcijah in akcijah financiranja nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo svetovali.

Pri nakupu rabljenega vozila Volkswagen T-Roc (rabljeno, testno ali službeno vozilo) pa vam je na voljo akcijsko financiranje za rabljena vozila - v primeru sklenitve financiranja in zavarovanja s čimer lahko izkoristite popust v višini do 700 € na MPC rabljenega vozila! (1)
 

Preverite tudi:

Prednosti financiranja pri Porsche Inter Auto:

 • Financiranje je enostavno in hitro
 • Strokovna pomoč pri nakupu
 • Prilagojeno vašim željam 
 • Stalne prodajne akcije financiranja
VW T-Roc
VW T-Roc Avtor: Porsche Inter Auto

Volkswagen T-Roc - napredna tehnologija

Oblika se pri VW T-Roc modelu združuje s sodobno funkcionalnostjo, ki jo predstavlja osrednji, na dotik občutljiv barvni zaslon. Ta z radiem Composition colour meri 6,5 palcev in je serijsko vgrajen že pri osnovni izvedbi T-roc, medtem ko je pri različicah Style in Sport z radiem Composition media na voljo še bolj pregleden 8-palčni zaslon. A to še zdaleč ni vse. Ljubitelji novih tehnologij lahko namesto klasičnih merilnikov izberete Aktivni informacijski zaslon. Serijsko je vgrajen pri paketu opreme Sport. Načine prikaza je mogoče nastavljati z gumbi na volanskem obroču ali prek 8-palčnega osrednjega zaslona, s čimer lahko instrumentna plošča postane sestavni del informacijsko zabavnega sklopa. Slednji poleg radia ponuja CD-predvajalnik, režo za spominsko kartico SD, vmesnik AUX-IN in priključek USB ter Bluetooth povezljivost, v oviru funkcije App Connect pa se razume tudi s sistemoma za uporabo mobilnih telefonov Apple CarPlay in Android Auto. Bolj zahtevni uporabniki boste lahko izbrali opcijski sistem Discover Media, ki naštetim dobrotam doda še navigacijsko napravo.

Preveri zalogo vozil Volkswagen!

Največja ponudba v Sloveniji.

Volkswagen T-Roc - prednosti

VW T-Roc: ena od vrlin Volkswagnovega malega križanca Volkswagen T-Roc je zelo bogata serijska oprema, ki že pri osnovni različici vključuje vse najnovejše varnostne sisteme za aktivno in pasivno varnost, obenem pa tudi vse funkcionalne pripomočke za udobno in preprosto uporabo. Z osnovnim modelom boste tako poleg osnovnih elementov, kot sta električni pomik stranskih stekel in centralno zaklepanje z daljinskim upravljalnikom, med drugim dobili parkirni sistem ParkPilot s tipali, ki vas bodo opozarjala na ovire pred in za vozilom, sistem LightAssist za samodejni vklop in izklop dolgih luči, klimatsko naravo s protiprašnim filtrom, napravo za prostoročno telefoniranje Bluetooth, elektronsko parkirno zavoro in tipalo za dež za samodejno delovanje brisalnikov. 

VW T-Roc Style: dobili boste vse, kar potrebuje povprečen sodoben uporabnik. V kombinaciji s poskočnim tubobencinskim litrskim trivaljnikom TSI vas bo takšen T-roc stal 18.646 evrov. Opremski paket Style poleg naštetega med drugim prinaša 16-palčna aluminijasta platišča, odbijača s ščitnikom za podvozje v srebrni barvi, samodejno klimatsko napravo Air Care Climatronic z dvopodročnim uravnavanjem temperature, radio Composition media z 8-palčnim zaslonom na dotik, tempomat z avtomatskim uravnavanjem razdalje ACC, kromirane okrasne elemente na stikalih in usnjen večfunkcijski volan. 

Volkswagen T-Roc Sport: bolj dinamične duše pa se bodo težko odrekle paketu opreme Sport, ki vključuje še nekaj dodatnih sladkorčkov, med drugim 17-palčna platišča iz lahke litine, digitalne merilnike z možnostjo različnih konfiguracij, dostop do storitev Car-net, športna sprednja sedeža ter LED-žaromete za zasenčene in dolge luči. Ta opremski paket je na voljo z močnejšima bencinskima motorjema TSI in dvolitrskim turbodizelskim TDI.

Volkswagen 4Motion tudi pri Volkswagen T-Roc modelu. Modeli z dvolitrskim bencinskim motorjem TSI ali dvolitrskim turbodizlom TDI pri modelu VW T-Roc so serijsko opremljeni s štirikolesnim pogonom 4Motion z elektronsko krmiljeno večlamelno sklopko. Zato, da je vožnja nadvse varčna, se v normalnih razmerah večina navora prenaša na sprednji kolesi, s čimer T-roc deluje kot običajen avtomobil s pogonom spredaj. V primeru, da eno ali obe kolesi izgubita oprijem, pa se navor v trenutku samodejno prenese tudi na zadnjo os. Delovanju štirikolesnega pogona je namenjen sistem 4Motion Active control.

VW T-Roc - varnost

Popolno celoto, ki vključuje najsodobnejšo multimedio pri modelu Volkswagen T-Roc ter širok izbor pogonskih sklopov zaokrožuje paleta najnovejših asistenčnih in varnostnih sistemov. Le-ti lajšajo življenje voznika in so T-rocu prinesli najvišjo oceno – pet zvezdic na vse bolj zahtevnih varnostnih preizkusih neodvisnega združenja Euro NCAP. Tu velja omeniti sistem za nadzor prometa Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili z zaznavanjem pešcev, asistenco za ohranjanje smeri na voznem pasu Lane Assist in sistem za zaznavanje utrujenosti voznika, ki opozarja s prikazom za zaslonu ter z zvočnim signalom. Vse to je serijsko vgrajeno pri vseh izvedbah. Različica Style na tem področju doda tempomat z avtomatskim uravnavanjem razdalje ACC, najbogatejši paket Sport pa še storitev klica v sili z 10-letno povezavo ter dostop do storitev Car-net (Security and Service plus s triletno povezavo, Security and Service Basic z 10-letno povezavo).

VW T-Roc je pravi Volkswagen. Varen in zanesljiv s široko izbiro motorje in pogonov. Obenem pa je tudi zelo napreden, saj ponuja vse najnovejše asistenčne sisteme in multimedijske naprave, ki omogočajo preprosto uporabo in izjemno povezljivost. Njegova posebnost je možnost prilaganja željam slehernega kupca, saj poleg poleg barvnih orkasnih elementov, s katerimi lahko po svojem okusu uredite notranjost, zagotavlja tudi veliko možnosti personalizacije zunanjega videza. Ob enobarvnih karoserijskih lakih, ki so lahko običajni ali kovinski, so namreč na voljo tudi dvobarvne kombinacije. 

VW T-Roc
VW T-Roc Avtor: Porsche Inter Auto
VW T-Roc
VW T-Roc Avtor: Porsche Inter Auto

VW T-Roc servis

VW T-Roc servis - zagotavljamo vam vrhunski servis za vaš Volkswagen, saj kot pooblaščeni serviser uporabljamo sodobno tehnologijo (certificirano s strani matične tovarne) ter imamo strokoven in izobražen kader, ki vaše vozilo pozna do potankosti. Ste vedeli, da vam je za vozila starejših letnikov na voljo VW Vedno Vredno za še bolj ugodnejši servis? V primeru rednega servisa pri pooblaščenemu partnerju se vam jamstvo mobilnosti avtomatično podaljšuje skozi celotno življenje vozila, enako pa velja za brezplačne tovarniške akcije. 

VW servis - prednosti:

 • 2-letno jamstvo na vgrajene originalne dele
 • originalni deli, profesionalni standardi, kakovostne storitve
 • asistenca Porsche Slovenija - jamstvo mobilnosti

Volkswagen menjava staro za novo

Odkup vozil: ste v procesu nakupa novega oziroma rabljenega vozila Volkswagen in si želite dati v račun vaše trenutno vozilo? izberite si novo ali rabljeno vozilo znamke Volkswagen na naši strani www.porscheinterauto.net, mi pa odkupimo vaše vozilo, povsem hitro in tudi preprosto. 

Volkswagen staro za novo - prednosti:

 • odkup vozil - ponujamo vam največ
 • hitra cenitev vozil
 • dodatne ugodnosti ob nakupu
 • posebno ugodno financiranje
   

Preverite tudi zalogo ostalih vozil Volkswagen:

Volkswagen električna vozila že v ponudbi:

Volkswagen športni terenci v ponudbi:

Pokličite nas - z veseljem smo vam na voljo!

Porsche Koper

Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Porsche Maribor

Šentiljska c. 128a, 2000 Maribor

Porsche Verovškova

Verovškova ulica 78, 1000 Ljubljana

Preberite si tudi...

Volkswagen prodaja in servis - Porsche Ljubljana

Porsche Ljubljana, Bravničarjeva ulica 5

Naslov: Porsche Ljubljana - Bravničarjeva ulica 5, 1000 Ljubljana

Volkswagen servis - Porsche Verovškova

Porsche Verovškova, Verovškova ulica 78

Naslov: Porsche Verovškova - Verovškova ulica 78, 1000 Ljubljana

Volkswagen prodaja in servis - Porsche Maribor

Porsche Maribor, Šentiljska cesta 128a

Naslov: Porsche Maribor - Šentiljska cesta 128a, 2000 Maribor

Volkswagen prodaja in servis - Porsche Koper

Porsche Koper, Ankaranska cesta 10

Naslov: Porsche Koper - Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Volkswagen servis - Porsche Ptujska cesta

Porsche Ptujska cesta, Ptujska cesta 150

Naslov: Porsche Ptujska cesta - Ptujska cesta 150, 2000 Maribor

Novi Volkswagen Touran 1.5 TSI 2021 – dodatni tehnični podatki, zmogljivosti, masa
Vozilo in motor: Volkswagen Touran motor 1.5 TSI: 4 valjni, 4-taktni, vrstni turbobencinski motor s tehnologijo TSI, prostornina 1498 cm3, 110 kW (150 KM) pri 5.000–6.000 1/min, navor 250 Nm pri 1.500–3.500 1/min, pogon na sprednja kolesa, ročni šeststopenjski menjalnik.
Največja hitrost: Volkswagen Touran1.5 TSI zmogljivosti: največja hitrost: 209 km/h, pospešek 0–100 km/h: 8.9 s, skupna tovarniška povprečna poraba goriva: 5.5-5.7 l/100 km, izpust CO2: 126-130 g/km.
Volkswagen Touran 1.6 TDI 2021 – dodatni tehnični podatki, zmogljivosti, masa
Vozilo in motor: Volkswagen Touran motor 1.6 TDI: 4 valjni, 4-taktni, vrstni turbodizelski motor s tehnologijo TDI, prostornina 1598 cm3, 85 kW (115 KM) pri 3250-4000 1/min, navor 250 Nm pri 1.750–3.250 1/min, pogon na sprednja kolesa, ročni šeststopenjski menjalnik.
Največja hitrost: Volkswagen Touran 1.6 TDI zmogljivosti: največja hitrost: 190 km/h, pospešek 0–100 km/h: 11,4 s, skupna tovarniška povprečna poraba goriva: 4.6 l/100 km, izpust CO2: 119 g/km.

Volkswagen Touran - pogosta vprašanja

VW T-Roc mere

VW T-Roc v dolžino meri 4234 milimetrov, v širino 1819 milimetrov in v višino 1573 milimetrov.

VW T-Roc in VW T-Cross - kateri je pravi zame?

Največja razlika med omenjenima je vsekakor velikost, VW T-Cross je manjši in bolj primeren za krajše oziroma mestne vožnje. VW T-Roc zagotavlja veliko udobja in je v notranjosti bolj prostoren. 

VW T-Roc - varnost

Pri modelu VW T-Roc je zelo veliko poudarka na varnosti. Tu velja omeniti sistem za nadzor prometa Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili z zaznavanjem pešcev, asistenco za ohranjanje smeri na voznem pasu Lane Assist in sistem za zaznavanje utrujenosti voznika, ki opozarja s prikazom za zaslonu ter z zvočnim signalom. Vse to je serijsko vgrajeno pri vseh izvedbah.

VW T-Roc paketi opreme

VW T-Roc vam seveda ponuja veliko različnih paketov opreme, za vsakogar se najde pravi paket. 

VW T-Roc- paketi opreme:

 • Trendline
 • Comfortline
 • Highline
 • R-Line
 • Style
 • Sport
 • R

VW T-Roc - serijska oprema

Zelo bogata serijska oprema je na voljo pri modelu T-Roc, ki že pri osnovni različici vključuje vse najnovejše varnostne sisteme za aktivno in pasivno varnost, obenem pa tudi vse funkcionalne pripomočke za udobno in preprosto uporabo. Z osnovnim modelom boste tako poleg osnovnih elementov, kot sta električni pomik stranskih stekel in centralno zaklepanje z daljinskim upravljalnikom, med drugim dobili parkirni sistem ParkPilot

VW T-Roc forum

Za model VW T-Roc se odločijo tisti, ki nekoliko bolj izstopajoč avtomobil. Prepriča jih Golfova tehnika, dinamična in samozavestna zunanjost in trendovska karoserijska zasnova. Odlična ergonomija notranjosti pa je tudi prepričljiva. 

VW T-Roc prtljažnik

Prtljažnik zmore 445 oziroma največ 1237 litrov. 

Znamka VW je prepričala že mnoge naše stranke!

Število ocen: 804
5
         
4. december 2019
Ivan P. , stranka Porsche Koper
Volkswagen Touran Traveller TDI/103 kW/140 KM/6-sto
         
Pohvala na dobro in hitro opravljena dela, kakor tudi na svetovanja. Osebje je prijazno in vedno pripravljeno svetovati najboljše rešitve. Ostanite takšni še dalje.
21. avgust 2019
Liljana M. , stranka Porsche Ljubljana
Volkswagen Touareg V6 3.0 TDI BlueMotion Technology
         
Hvala, ker se lahko popolnoma zanesem na vas.
14. avgust 2019
Nurija B. , stranka Porsche Ljubljana
Volkswagen Golf Plus Trendline TSI
         
Zadovoljen sem 1000%, zato pri vas servisiram svoje vozilo že 16 let. Odlično!
29. julij 2019
Stefan D. , stranka Porsche Verovškova
Volkswagen Passat CC 1.8 TSI/160 KM/6-stopenjski/4-
         
Kakor vedno, se k Porsche Verovškova vračam zaradi prijaznih in profesionalnih zaposlenih, ki zame in moje vozilo poskrbijo kakor, da gre za njihovo. Sigurno najboljši servis daleč naokoli.
8. julij 2019
Lidija I. , stranka Porsche Ljubljana
Volkswagen Golf Sportsvan Comfortline 1.6 TDI
         
Zelo dobro organiziran servis, storitve na visokem nivoju, vse je potekalo brez težav.

Želite več informacij?
Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-16.ure

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.