Avtomobilizem: kateri novi avtomobili se nam obetajo v letu 2020?

Avtomobilizem: kateri novi avtomobili se nam obetajo v letu 2020?

Za vas smo raziskali prihajajoče nove modele.

Avtor: Jan Gregorin

Kaj lahko glede avtomobilizma pričakujemo v letu 2020?

Avtomobilizem: v letošnjem letu so trg oblikovali predvsem manjši športni terenci SUV, seveda pa je svoje pokazala tudi elektrifikacija, tako v popolnoma električnih pogonskih sklopih kot v hibridni obliki - največkrat priključnih. Za vas smo raziskali, kateri novi avtomobili naj bi predvidoma na slovenske ceste zapeljali v naslednjem letu 2020.

Kot lahko vidimo, se trend športnih terencev vsekakor ne bo ustavil, tako kot letos pa tudi v bodoče pričakujemo veliko električnih in hibridnih modelov vozil. Avtomobilizem bo glede novih vozil v letu 2020 zelo zanimiv! (1)

V letu 2019 so iz koncerna Volkswagen (VAG) trg najbolj zaznamovali slednji avtomobili:

Porsche Taycan
Porsche Taycan Avtor: Jan Gregorin

VW Golf 8: pri Porsche Inter Auto na voljo že konec februarja 2020!

Nekaj dni nazaj je bila predstavljena osma generacija prave ikone, ki velja za najbolje prodajan avtomobil v Evropi - Golf 8. Popolnoma digitalizirana notranjost, drzni zunanji dizajn, najrazličnejši pogonski sklopi - tudi priključni hibridi TSI e, polni LED žarometi serijsko, Car-2-X komunikacija med avtomobili in infrastrukturo in še in še... V letu 2020 prav tako pričakujemo novi VW Golf 8 Variant - karavan

Volkswagen Golf 8: prednaročila bodo možna decembra 2019, prva vozila pa bodo pri Porsche Inter Auto na voljo že konec februarja 2020.

Kaj lahko še pričakujemo pri znamki Volkswagen v novem letu 2020?

  • Novi VW Arteon Shooting Brake - športna karavanska različica 
  • Novi Volkswagen T-Roc R in Cabriolet
  • Novi Volkswagen ID.3
  • Novi Volkswagen ID.4 športni terenec SUV
  • Novi Volkswagen Tiguan

 

VW novosti za leto 2019 in 2020

VW novosti, ki so že v prodaji Novosti v salonu 2020
Novi VW T-Cross Novi VW T-Roc R in Cabriolet
Novi VW Passat Novi VW Golf 8 (tudi Golf 8 Variant - karavan)
Novi VW up! Novi VW ID.3
Novi VW Transporter T6.1 Novi VW Arteon Shooting Brake
  Novi Volkswagen Tiguan
  Novi SUV športni terenec ID.4

 

 

Nova Škoda Octavia: od aprila 2020 že pri Porsche Inter Auto!

Predstavitev modela Škoda Octavia 2020 nove generacije se nevzdržno približuje! Izpopolnjena zunanjost, digitalna notranjost, najnovejša tehnologija - vse to pričakujemo!

Nova Škoda Octavia: prednaročila bodo možna takoj v januarju 2020, prva vozila pa bodo pri Porsche Inter Auto na voljo že konec aprila 2020.

Škoda novosti za leto 2019 in 2020

Škoda novosti, ki so že v prodaji Novosti v salonu 2020
Nova Škoda Scala Nova Škoda Octavia

Novi Škoda Kamiq

 
Novi Škoda Superb  
Novi Škoda Citigo  

 

Audi A3 v novi generaciji še prestižnejši!

 

Audi A3 2020 naj bi bil v prihajajočem letu predstavljen v novi generaciji. Trenutno pri znamki opravljajo še zadnja testiranja pred uradnim razkritjem. Novi Audi A3 2020 naj bi imelj bolj izrazit sprednji del, ki je že bil predstavljen s prenovljenim modelom Audi A4.

Novi Audi A3 2020: prednaročila bodo možna takoj aprila 2020, prva vozila pa bodo pri Porsche Inter Auto na voljo v sredini leta 2020.

Pri znamki Audi se pred kratkim prenovili in dodali k svoji ponudbi veliko novih modelov (novi Audi Q3 in Audi Q3 Sportback, prenovljeni Audi A4, prenovljeni Q7, novi Audi S6, RS6 in RS7, novi Audi A6 Allroad, novi Audi e-tron), ki so že na voljo v poslovalnicah Porsche Verovškova, Porsche Koper in Porsche Ptujska cesta.

Novosti v salonu 2020

 Audi novosti, ki so že v prodaji Audi novosti, ki kmalu sledijo

Novi Audi Q3 in Audi Q3 Sportback

Novi Audi A3

Novi Audi A4

Novi Audi Q4 (električni športni terenec)
Novi Audi Q7  
Novi Audi S6, RS6 in RS7  
Novi Audi A6 Allroad  
Novi Audi e-tron  

 

 

SEAT Leon 2020 od spomladi pri Porsche Verovškova!

 

SEAT Leon 2020 bo predstavljen naslednje leto, trenutno pri znamki testni vozniki opravljajo še zadnja testiranja. SEAT bo v letu 2020 naredil prav tako prvi korak v električno prihodnost z modelom SEAT el-Born - kompaktnim družinskim avtomobilom. Le-ta bo osnovan na platformi MEB, na kateri je že osnovan VW ID.3. Pričakujemo, da bo v letu 2020 CUPRA predstavila svoj prvi samostojni model. Na osnovi modela CUPRA Ateca se bo Formentor razlikoval po bolj kupejevski strešni liniji.

  • Novi SEAT Leon: prednaročila bodo možna spomladi 2020, prva vozila pa bodo predvidoma pri Porsche Verovškova na voljo v sredini leta 2020.

 

SEAT novosti za leto 2019 in 2020

SEAT novosti, ki so že v prodaji Novosti v salonu 2020

Novi SEAT Mii

Novi SEAT Leon 2020

 

Prvi samostojni model znamke CUPRA
 

Novi Tarraco FR-e

  Nova SEAT Ateca (prenova)

 

 

Porsche Taycan, Porsche 911 in Cayenne Coupe

Pri znamki Porsche je bilo letos izjemno pestro - predstavili so prvi električni model Porsche Taycan, ki je požel naravnost veliko zanimanja, seveda pa ne moremo mimo predstavitve nove (že osme) generacije modela Porsche 911 in nove različice Porsche Cayenne Coupe. Vse novosti lahko že doživite v Porsche Centru Ljubljana na Bravničarjevi ulici v Ljubljani.

 

 

 

  

 

 

Za vse dodatne informacije smo vam z veseljem na voljo. Pokličite nas!

Porsche Koper

Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Porsche Ljubljana

Bravničarjeva ulica 5, 1000 Ljubljana

Porsche Maribor

Šentiljska c. 128a, 2000 Maribor

Porsche Ptujska cesta

Ptujska cesta 150, 2000 Maribor

Porsche Verovškova

Verovškova ulica 78, 1000 Ljubljana

 

Podobni članki

Menjava olja - Volkswagen, Audi, Škoda, Seat, Porsche

Menjava olja - Kaj se zgodi, če menjave ne opravljamo redno? Menjava olja: motorno olje je življenjska tekočina vsakega motorja in je del, ki se obrablja. Premalo olja, prestaro olja ...

Volkswagen ID.4 - predstavljen bo že konec leta!

VW ID.4 - takšen bo novi električni kompaktni športni terenec SUV Znamka Volkswagen po modelu VW ID.3 nadaljuje s predstavitivjo najrazličnejših električnih vozil podznamke ...

NOVI GOLF 8 2020: tehnični podatki, vsi paketi opreme, cena - vse kar morate vedeti!

Novi Golf 8: ponovno kralj svojega razreda! VW Golf: Volkswagen je pred nekaj meseci po večih letih težkega pričakovanja le odkril povsem novi model VW Golf osme generacije. Medtem, ...

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

DA

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.