Audi RS modeli: RS6, RS7, TT RS in RS3 - IAA Frankfurt 2019

Audi RS modeli: RS6, RS7, TT RS in RS3 - IAA Frankfurt 2019

Letošnji frankfurtski avtosalon je bil z Audi RS modeli precej bolj zanimiv!

Avtor: Jan Gregorin, Porsche Inter Auto

Audi je z linijo modelov RS popestril frankfurtski avtosalon 2019!

Audi RS modeli v Frankfurtu 2019: letos je tako kot zadnja leta prevladovala elektrifikacija vozil, a kljub temu je Audi svoj razstavni prostor obogatil z najrazličnejšimi Audi RS modeli. Le-ti so seveda privabili nešteto število obiskovalcev. Na ogled so bili postavljeni vsi najnovejši Audi RS modeli: Audi RS6, Audi RS7, Audi TT RS in Audi RS3. (1)

Preverite najnovejše Audi RS modele:

Audi vozila čakajo na vas!

Odlična zaloga novih in rabljenih vozil Audi.

 

Audi RS6 Avant 2019
Audi RS6 Avant 2019 Avtor: Jan Gregorin

Audi RS6 visoko zmogljivi družinski karavan je tu!

Nobena skrivnost ni, da je Audi RS6 Avant poleg modela Audi RS7 najbolj vroč avtomobil med vsemi novostmi znamke Audi za letošnje leto. Pravzaprav je Audi RS6 Avant eden izmed redkih visoko zmogljivih karavsnkih izvedenk na letošnjem avtomobilskem salonu! Prav tako je zanimivo, da je bil predstavljeni Audi RS6 Avant v sijoči se rdeči barvi, saj smo ga pred frankfurtskim salonom videli le v sivi barvi. Novi Audi RS6 Avant karavan je sicer izjemno agresivnega videza, ki ga je svet kdajkoli videl, ne glede na barvo, ampak zahvaljujoč svojemu izgledu. (2)

Audi RS6 Avant 2019
Audi RS6 Avant 2019 Avtor: Jan Gregorin

 

Poskrbel bo za izjemne zmogljivosti - Audi RS6 Avant

Novi Audi RS6 Avant je v primerjavi s predhodnikom širši, tehnološko naprednejši in nekoliko močnejši. Za moč skrbi 4,0-litrski Twin Turbo V8 bencinski motor, ki razvije 600 konjskih moči in kar 800 nevtonmetrov navora. Moč se na vsa kolesa prenaša prek 8-stopenjskega samodejnega menjalnika, ki vam omogoča, da novi Audi RS6 Avant do stotice kilometrov na uro pospeši v le 3,6 sekunde! 

Audi RS6 Avant 2019
Audi RS6 Avant 2019 Avtor: Jan Gregorin

 

Audi RS6 Avant lahko že naročite pri Porsche Inter Auto!

Športni karakter modela Audi RS6 Avant je viden povsod. Audi RS6 Avant ima agresivne boke in spojler, nameščen na prtljažna vrata. Za velikimi aluminijastimi platišči se skriva keramični zavorni sistem. Druge pomembne lastnosti vključujejo dvojni izpuh in edinstven zadnji odbijač z integriranim difuzorjem. Audi RS6 Avant ima v notranjosti nekaj specifičnih dodatkov, vključno s športnimi sedeži RS in volanom z ravnim dnom. Audi je med drugim potrdil, da imajo digitalni merilniki značilne RS zaslone, ki zagotavlja podatke, ki so nujno potrebni pri športni vožnji. 

Si želite novi Audi RS6 Avant med prvimi v Sloveniji? Kontaktirajte naše prodajne svetovalce!

 

Z veseljem smo vam na voljo za vse dodatne informacije o Audi RS modelih!

Porsche Koper

Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Porsche Ptujska cesta

Ptujska cesta 150, 2000 Maribor

Porsche Verovškova

Verovškova ulica 78, 1000 Ljubljana

Audi RS7 Sportback 2019
Audi RS7 Sportback 2019 Avtor: Jan Gregorin

 

Audi RS7 Sportback je prava elegantna limuzina

Audi RS7 Sportback je bil na avtomobilskem salonu predstavljen prvič. Nov zmogljivi stroj je zelo podoben nekoliko prej predstavljenemu modelu Audi RS6 Avant v bolj limuzinski Sportback izvedenki. Pri znamki Audi so se res potrudili in izdelali nadvse prijeten avtomobil. (3)

Pod pokrovom novega Audi RS7 Sportback je Audijev znani 4,0-litrski twin-turbo V8 motor, dopolnjen z enakim 48-voltnim glavnim vgrajenim električnim sistemom kot pri modelu Audi RS6 Avant.

Audi vozila čakajo na vas!

Odlična zaloga novih in rabjenih vozil Audi.

 

Audi RS7 Sportback 2019
Audi RS7 Sportback 2019 Avtor: Jan Gregorin

 

Audi RS7 Sportback z izrazito mero športnosti

Najnovejši izdelek znamke Audi - Audi RS7 Sportback je v kompletu z veliko sprednjo masko, ki je nameščena na zelo agresivnem prednjem odbijaču, širšimi blatniki tako spredaj kot zadaj in izrazitemu zadku res pravi elegantni športnik. Pravzaprav je novi Audi RS7 Sportback 40 milimetrov širši od svojih običajnega Audi A7. S temi blatniki, aluminijastimi platišči in odbijači ga tudi vi ne boste spregledali. Komplet 21-palčnih platišč je serijski, komplet 22-palčnih aluminijastih platišč pa vam je na voljo z doplačilom. 

 

Audi RS7 Sportback 2019
Audi RS7 Sportback 2019 Avtor: Jan Gregorin

 

Agresivna podoba za eleganten izgled - RS7 Sportback

Po videzu je Audi RS7 Sportback je z vsemi Audi RS dodatki videti zelo eleganten. Audi ponuja izbiro trinajstih barv zunanjosti, vključno z dvema Audi RS odtenkoma barve: Nardo sivo in Sebring črno barvo. Kabina je podobna vsem ostalim modelom značilnim za Audi RS. Novi Audi RS7 Sportback ponuja udobno vožnjo štirim osebam. 

Audi TT RS 2019
Audi TT RS 2019 Avtor: Jan Gregorin

 

Audi TT RS - kombinacija okretnosti in zmogljivosti

Na razstavnem razstavišču Audi RS ni manjkal niti prenovljeni Audi TT RS Coupe. S prenovo sledi oblikovalskim smernicam Audi RS modelov z nekaj spremembami zunanjosti oblikovanja. Takoj smo opazili nov sprednji in zadnji odbijač, oba sta namreč dobila nekoliko več agresivnih potez. Pri novem modelu so serijski žarometi v LED tehnologiji in za doplačilo matrični žarometi OLED. Kupci lahko s prenovo modela Audi TT RS Coupe izbirajo med osmimi barvami, vključno s posebno barvo Kyalami Green in novo Pulse Orange in Turbo Blue barvo. (4)

Audi vozila čakajo na vas!

Odlična zaloga novih in rabjenih vozil Audi.

 

Audi TT RS 2019
Audi TT RS 2019 Avtor: Jan Gregorin

 

Audi TT RS - bolj prefinjena zunanjost in notranjost

Audi RS s prenovo ponuja tudi različne pakete dodatkov zunanjosti v matiranem aluminiju ali sijoči črni barvi. Izbira omenjenega paketa dodatkov v sijoči črni barvi dodaja črne Audi oznake in TT RS oznako, izvedenka Roadster pa s tem paketom pridobi črno streho.

Novi dekorativni elementi v notranjosti modela Audi TT RS zahvaljujoč oblikovalcem znamke Audi občutek izboljšajo. To je predvsem zaradi novega paketa RS Design, ki v notranjosti doda rdečo ali modre dodatke, paket Extended RS Design pa ponuja kontrastne elemente oblikovanja na sedežih in osrednjem delu armaturne plošče. Od sedaj naprej je dodatno na voljo Audi MMI Navigation Plus multimedijski sistem, ki vključuje tudi glasovno upravljanje in Wi-Fi dostopno točko. 

 

Audi TT RS 2019
Audi TT RS 2019 Avtor: Jan Gregorin

 

Zmogljivosti pri modelu Audi TT RS ostajajo velike

Inženirji pri znamki Audi pravijo, da se motorja pri modelu Audi TT RS niso dotikali. Tako 2,5-litrski petvaljnik še vedno razvije zmogljivih 294 kilovatov in 394 konjskih moči ter 480 nevtonmetrov navora. Pogonski sklop poleg petvaljnika združuje tudi sedemstopenjski avtomatski menjalnik z dvojno sklopko DSG. Za hiter prenos moči na cesto pa skrbi Quattro pogon, ki omogoča, da Audi TT RS Coupe doseže sto kilometrov na uro v le 3,7 sekunde. Najvišja hitrost je omejena na 250 kilometrov na uro, a se lahko zviša na 280 kilometrov na uro.

Audi RS3 2019
Audi RS3 2019 Avtor: Jan Gregorin

 

Audi RS3 je zelo zanimiv kompaktni športnik

Audi RS je na frankfurtskem avtosalonu predstavil tudi prenovljeni model Audi RS3 Sportback. Poleg izboljšane zunanjosti s kompletom novih odbijačev in izboljšave opreme in tehnologij, motorja niso spreminjali preveč in tako ta še vedno poskrbi za naravnost izjemne zmogljivosti! Audi RS3 Sportback namreč razvije 400 konjskih moči in 480 nevtonmetrov navora, kar zadostuje, da Audi RS3 Sportback do stotice pospeši v le 4,1 sekunde. (5)

Audi TT RS 2019
Audi TT RS 2019 Avtor: Jan Gregorin

Zmogljivosti pri modelu Audi TT RS ostajajo velike

Audi RS3 predstavlja žaromete z dodatno matrično Audi LED tehnologijo, z bolj izstopajočim sprednjim in zadnjim odbijačem, ki nas je takoj prepričal z difuzorjem in športnim izpušnim sistemom. V kabini je najbolj opazna sprememba Audi Virtual Cockpit digitalni merilniki. Vozniku je v modelu na voljo informacijski prikazovalnik Audi RS, ki obratomer grafično prestavi na sredino digitalnih merilnikov in na obeh straneh prikazuje vrednost navora, moči G sil in tlaka v pnevmatikah. Vse to so podrobnosti, ki Audi RS3 Sportback ločijo od ostalih primerkov. 

Audi RS3 2019
Audi RS3 2019 Avtor: Jan Gregorin

Zmogljivosti pri modelu Audi TT RS ostajajo velike

Pri modelu Audi RS3 Sportback je motor največjega pomena. Motor je priključen na sedemstopenjski menjalnik z dvojno sklopko tronic in pogon na vsa kolesa Quattro. Ko se poganja z verve, bo elektrohidravlična sklopka z več ploščami razporejala več moči na zadnja kolesa. Voznik lahko različne funkcije, kot so izbira pogona, izbere dinamični sistem upravljanja, krmiljenje, menjalnik, upravljanje motorja, nastavljive lopute izpušnih plinov in izbirno Audi športno vzmetenje prek različnih načinov vožnje (Comfort, Auto, Dynamic in Individual).

 

Z veseljem smo vam na voljo za vse dodatne informacije o Audi RS modelih!

Porsche Koper

Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Porsche Ptujska cesta

Ptujska cesta 150, 2000 Maribor

Porsche Verovškova

Verovškova ulica 78, 1000 Ljubljana

Vemo, da lahko prepričamo tudi vas!

Število ocen: 67
5
         
12. julij 2019
Nives P. , stranka Porsche Verovškova
AUDI A6 2.0 TDI ultra Business
         
Spoštovani, glede na to, da nas je veliko ljudi prišlo iskati vozilo na enkrat ( od 16.15 do 16. 45 ) / sedem/ so se vsi ostali zaposleni potrudili, da nam je bilo čakanje čim bolj prijetno.
10. junij 2019
Rony P. , stranka Porsche Verovškova
AUDI A6 Avant 2.0 TDI Business
         
Kot vedno, je bilo vse super in skladno z dogovorom (ura, storitve, obseg,...)
20. maj 2019
Zorica I. , stranka Porsche Verovškova
AUDI A6 Avant 3.0 TDI quattro
         
Bili smo prezadovoljni.Partner je zelo zelo pogresal avto,ker je zelo vezan na njega.Navdusilo nas je to da glede na to kaj je bilo potrebno na avtu urediti,so na Vašem servisu to uredili zelo zelo hitro.
20. maj 2019
Simon M. , stranka Porsche Verovškova
AUDI A6 2.0 TDI ultra
         
Zelo lepo organizirano, brez čakanja in predvsem lepo ker smo se držali dogovorjenih časovnih rokov!
8. maj 2019
Bojan D. , stranka Porsche Maribor
AUDI A6 Limuzina 2.0 TDI
         
Vedno prijazno osebje,fleksibilno,poskuša vedno najti najboljšo rešitev za stranko.

Podobni članki

MENJAVA OLJA - ugodna menjava olja Volkswagen, Audi, Škoda, SEAT, Porsche!

Menjava olja akcija Menjava motornega olja Menjava olja cena Menjava olja Ljubljana, Maribor, Koper Servisni intervali - kdaj menjati olje? Oljni filter Menjava olja in filtra ...

ŠKODA AKCIJA: nova Škoda Octavia že za 177,41 €/mesec!

Prijava na test Škoda Octavia! Zapeljite se na testno vožnjo. PRIJAVI SE ZDAJ   Prijava na test Škoda Octavia! Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo. Ime Priimek   E-naslov Telefon ...

SEAT AKCIJA: akcijske cene do 30.9.2020 - priložnost po tvoje!

Izkoristite priložnost za novi SEAT! Nova vozila SEAT čakajo, da vas navdušijo. ZAHTEVAJ PONUDBO Izkoristite priložnost za novi SEAT! Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo. ...

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

DA

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.