Porsche Maribor – popolnoma predani znamki Volkswagen

Porsche Maribor – popolnoma predani znamki Volkswagen

Avtor: Porsche Inter Auto

Skupaj z znamko Volkswagen smo pripravljeni na mobilnost prihodnosti

Vozila znamke Volkswagen so med Štajerci izjemno priljubljena zaradi tradicionalno prepričljivih lastnosti. O tem, kakšna bo prihodnost znamke Volkswagen na Štajerskem oziroma v Mariboru, smo za odgovore povprašali direktorja Porsche Maribor, gospoda Boštjana Pepevnika.

Porsche Maribor je vse od Ljubljane do Gradca največji uradni pooblaščeni trgovec z vozili znamke Volkswagen. Družba Porsche Inter Auto si še dodatno želi utrditi položaj te poslovalnice kot največjega avtomobilskega trgovca v Mariboru. 

Prav zato je še toliko bolj pomembno reševanje izzivov, ki jih prinaša nova doba električne mobilnosti in digitalizacija prodajnih procesov. Z modelom ID.3 se po t. i. hrošču in Golfu pričenja tretje veliko poglavje, ki je strateškega pomena za zgodovino znamke Volkswagen: doba brezemisijske mobilnosti. Pred dnevi smo v naš salon že zapeljali prvo vozilo Volkswagen ID.3 – lepo vabljeni, da si ga ogledate in v živo doživite mobilnost prihodnosti. 

Boštjan Pepevnik s svojo ekipo
Boštjan Pepevnik s svojo ekipo Avtor: Porsche Maribor

Porsche Maribor – prva izbira za nakup in servis vozil Volkswagen v Mariboru. 

Za nas zaposlene prav zagotovo pomeni zahtevno nalogo izpolniti visoka pričakovanja tovarne in uvoznika znamke Volkswagen. Če želite kupiti novo vozilo ali strokovno opravljen Volkswagen servis je Porsche Maribor seveda pravi naslov v Mariboru in okolici (več na VW servis Maribor). 

Ob nakupu vozila Volkswagen pri Porsche Maribor ne dobite le novega vozila – dobite partnerja, ki vam stoji ob strani tudi, ko ne gre vse po načrtih. Naša servisna ekipa vam stoji ob strani pri vsem, kar potrebujete, zato smo mi tukaj. To moram izpostaviti že takoj na začetku, ker se veliko naših strank odloči za ponovni nakup vozila Volkswagen prav zaradi našega strokovnega servisa (več na VW vedno vredno).

Kako pa se je razvijala uspešna zgodba Porsche Maribor?

Naša zgodba je kar zanimiva, saj smo z letom 1996 v centru Maribora odprli manjšo poslovalnico, vendar smo že po dveh letih (natančneje: 3. 4. 1998) odprli trenutno lokacijo na Šentiljski cesti 128a. Začetek prodaje znamke Škoda sega v leto 2003, na trenutno velikost poslovalnice pa smo se razširili leta 2006. V začetku leta 2007 se je prodaja znamke Audi premestila v povsem nove prostore poslovalnice Porsche Ptujska cesta, kjer je tudi servis znamk Volkswagen in Škoda.

Znamka Volkswagen je ena izmed najbolj priljubljenih avtomobilskih znamk v Mariboru in širši regiji. Kako ste dosegli tako priljubljenost, da na cestah vsak dan vidimo večje število vozil znamke Volkswagen?

Vsekakor drži dejstvo, da je znamka Volkswagen s svojo kakovostno in tehnološko naprednostjo poskrbela za odličen sloves na Štajerskem. To velja tudi za rabljena vozila znamke Volkswagen. Vsekakor pa smo mi zaupanje do nas kot poslovalnice Porsche Maribor in do znamke Volkswagen okrepili s svojim odličnim odnosom do strank in s poštenim delom. Ves čas skrbimo za izjemno zadovoljstvo strank in prav zaradi tega se z veseljem ponovno oglasijo pri nas. Poleg vseh tovarniških standardov zagotavljamo tudi visoke standarde podjetja Porsche Inter Auto ter smo tako zelo kompetentna in podaljšana roka matične tovarne v širši regiji. Pri nas boste našli zares široko izbiro novih in rabljenih vozil, opravili testno vožnjo z najnovejšimi modeli in si s prodajnim svetovalcem sestavili ponudbo, prilagojeno vsakemu kupcu. Med glavnimi razlogi priljubljenosti znamke Volkswagen je tudi dejstvo, da vozila ohranjajo vrednost tudi kot rabljena vozila. To opažamo tudi na servisu, saj se k nam vozijo zadovoljne stranke, ki imajo v svoji lasti vozilo že več kot 10 ali celo 15 let.

Dandanes večina kupcev svoj nakup prične neposredno na spletu, kjer si lahko kar doma preko spleta sami konfigurirajo ali celo že rezervirajo svoje novo vozilo. Znamka VW tako zagotavlja veliko novosti.

Znamka Volkswagen ima izjemno napreden konfigurator novih vozil, ki omogoča prilagoditev izbire opreme, barv, financiranja vozil, zavarovanja in še veliko več. Hkrati smo med prvimi avtomobilskimi znamkami v Sloveniji začeli tudi s spletno rezervacijo vozil. Kljub temu pa stranke vseeno potrebujejo nekoga, ki mu  zaupajo svoje želje ali vprašanja – tu nastopi izkušen prodajni svetovalec, ki s svojimi izkušnjami in dragocenimi nasveti pomaga pri izbiri. Človeški stik še vedno igra ključno vlogo pri nakupu avtomobila, zato menim, da bo prodajni svetovalec vedno zelo pomemben. Pri Porsche Maribor vam nudimo celotno paleto novih in testnih vozil ter zagotavljamo prodajo novih vozil Volkswagen brez posrednika med kupcem in prodajalcem. 

Oktoberfest Porsche Maribor je že več let eden izmed najbolj prepoznavnih dogodkov v širši regiji Maribora. Kako vam je to uspelo?

Pri Porsche Maribor smo že osmo leto zapored pričarali pravo bavarsko vzdušje s prireditvijo Oktoberfesta (pivo Paulaner, bavarske preste in bele klobase). Dogodek prirejamo kot nagrado našim najbolj zvestim strankam, kot nagrado za zaupanje in zvestobo.  Na ta lep večer se podružimo in nazdravimo kot prijatelji, kolegi in znanci. Izjemno smo ponosni, da nas obišče do 3.000 strank, šotor dobesedno poka od smeha in zabave. Letošnji Oktoberfest 2020 je žal prestavljen na drugo leto. Odločitev smo morali sprejeti zaradi aktualnih dogodkov ter varnosti naših strank in zaposlenih.

Boštjan Pepevnik & VW Golf 8
Boštjan Pepevnik & VW Golf 8 Avtor: Porsche Maribor
VW ID.3 že v salonu pri Porsche Maribor
VW ID.3 že v salonu pri Porsche Maribor Avtor: Porsche Maribor

Kakšen je danes avtomobilski posel v primerjavi s časom, ko ste vi začeli v avtomobilski industriji?

Vsekakor menim, da je avtomobilska industrija naredila ogromen preskok v sami tehnologiji. Takrat si nisem mislil, da lahko pričakujemo tako velik napredek, predvsem kar zadeva električno mobilnost, ki se je takrat zdela oddaljena še par desetletij. Že danes lahko na cestah v Mariboru vidimo kar nekaj električnih vozil in to je le začetek korenitih sprememb, ki se bodo dogajale v naslednjih letih. Pri Porsche Inter Auto vam nudimo tudi napredne rešitve za polnjenje vašega novega električega vozila! V ponudbi imamo različne hišne polnilne postaje, ki so zelo preproste za uporabo.

Kljub vsemu pa menim, da se osnovni dejavniki pri prodaji avtomobila niso tako zelo močno spremenili. Opažam, da vse več naših strank na prvo mesto postavlja odnos, ki je v današnjem času zelo pomemben. Stranke znamke VW zaupajo tradicionalnim vrednotam, saj naša vozila ostanejo v isti družini več generacij.

Sami ste pred mnogimi leti začeli svojo karierno pot kot prodajni svetovalec, nato kot vodja prodaje, sedaj pa vodite dve poslovalnici, Porsche Maribor in Porsche Ptujska cesta. Kako se je začela vaša pot v avtomobilizmu?

Že od samega otroštva so me navduševali avtomobili, zato sem še danes predan strasti do avtomobilov in tako tudi svojemu delu ter blagovnim znamkam koncerna Volkswagen. Pri Porsche Maribor sem začel delati kot prodajni svetovalec daljnega leta 1996. Bil sem eden izmed prvih zaposlenih, leta 2000 pa sem že postal vodja prodaje znamke Volkswagen. Z največjim ponosom sem leta 2007 postal direktor poslovalnice Audi Porsche Ptujska cesta, v začetku leta 2016 pa sem postal še direktor poslovalnice Porsche Maribor.

Koliko sodelavcev je na začetku delalo in koliko jih sedaj?

Moram priznati, da je naše število zaposlenih hitro raslo. Leta 1998, ko smo odprli poslovalnico na novi lokaciji, je na vseh znamkah delalo le 20 zaposlenih. Trenutno nas je zaposlenih 77 sodelavcev na Šentiljski cesti 128a, za prodajo znamke Volkswagen pa skrbi ekipa 7 sodelavcev.

Kaj se je po vašem mnenju v tem času najbolj spremenilo – navade kupcev ali napredek avtomobilske tehnologije?

Po mojem mnenju se je tehnologija vsekakor bolj spremenila v primerjavi z navadami kupcev. Tehnika se je v zadnjih letih razvijala naravnost bliskovito, vse stranke pa še vedno iščejo in pričakujejo pošten, iskren in topel odnos. Stranke še vedno potrebujejo skrbnika svojega avtomobila, ki mu lahko zaupajo, brez neprijetnih presenečenj. Pričakujem pa, da se bo področje mobilnosti postopoma spremenilo tako, da ljudje vozil ne bodo imeli v trajni lasti. Očitno bo najem vozil v daljni prihodnosti nekaj običajnega.


Če želite kupiti novo vozilo znamke Volkswagen ali strokovno opravljen avtoservis, naj bo Porsche Maribor vaša prva izbira v Mariboru in okolici. Z modelom ID.3 se v svetu električne mobilnosti začenja nova, dinamična doba. V našem salonu so dobrodošli vsi, ki električne mobilnosti še ne poznajo oz. se z njo šele začenjajo spoznavati, ter seveda vsi, ki že resno razmišljajo o nakupu električnega vozila. Ob tej priložnosti vas vabim, da se oglasite pri nas in se pridružite našemu zadovoljnemu krogu strank, ki nam zaupajo že vrsto let. 

Boštjan Pepevnik z ekipo
Boštjan Pepevnik z ekipo Avtor: Porsche Maribor
Glavni in edini salon Volkswagen v Mariboru
Glavni in edini salon Volkswagen v Mariboru Avtor: Porsche Maribor

Tradicionalni Oktoberfest Porsche Maribor

Takšne prireditve nima nihče - največja prireditev na Štajerskem za zveste stranke Volkswagen

Oktoberfest Porscher Maribor je največja in najbolje obiskana prireditev trgovca z vozili Volkswagen na Štajerskem, saj se na en večer zbere kar do 3.000 voznikov znamke Volkswagen. Prireditev je zahvala našim najbolj zvestim strankam, s katerimi se srečujemo na dnevni ravni in so del naše Porsche Maribor družine. 

Podobni članki

MENJAVA OLJA - ugodna menjava olja Volkswagen, Audi, Škoda, SEAT, Porsche!

Menjava olja akcija Menjava motornega olja Menjava olja cena ...

Akcija SEAT: odkrijte nove pakete Plus do -6.929 €* ugodneje

Izkoristite priložnost SEAT! Doživite popolnoma nova vozila SEAT. ...

Porsche Ljubljana in VW Caddy - tudi za najbolj zahtevne!

Zagotovite si novi Caddy! Naj vas navduši povsem nova tehnologija. ...

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.