Škoda Enyaq Coupe iV 2023 - začetek prodaje!

Sedaj do 299 KM (220 kW) moči in do 500 kilometrov dosega!

Zagotovite si novi Enyaq Coupe iV

Začetek prodaje v Sloveniji!

Škoda Enyaq Coupe iV - doseg do 500 km (WLTP)

Po uspešnem prihodu modela Škoda Enyaq iV je tukaj še Škoda Enyaq Coupe iV s še bolj emocionalnim dizajnom ter kljub športnim linijam ponuja veliko prostora in velik prtljažnik s prostornino do 570 litrov. Odvisno od opreme omogoča doseg do 500 kilometrov*** (WLTP), kar povsem zadošča za vsa potovanja. Na voljo z dvema velikostma baterije, zadnjim ali štirikolesnim pogonom ter štirimi zmog­lji­­­vost­nmi od 132 kW* do 220 kW** pri novi različici Škoda Enyaq Coupe RS iV. V notranjosti so namesto klasičnih linij opreme na voljo paketi Design Selection.

Škoda Enyaq Coupe iV 2023 - največje novosti:

  • največji doseg več kot 545 km (WLTP)
  • zmogljivost od 132 kW do 220 kW
  • prtljažnik velik do 570 litrov
  • opcijski štirikolesni pogon
  • 13-palčni osrednji zaslon na dotik
  • elegantno padajoča linija zadka
  • možnost polnjenja do 125 kWh

Ob nakupu s polnilnico MOON popust v višini 500 €!*

Ob hkratnem nakupu modela Enyaq iV in katere koli polnilne postaje POWER z montažo vam na izbrano vozilo pripada popust v višini 500 € z DDV.* (2)

Ob sklenitvi financiranja za vozilo hkrati pridobite še brezplačno plačilno kartico ŠKODA Card oziroma Porsche Group Card. Prišla vam bo še kako prav, saj boste z njo plačevali polnjenje na ultra-hitrih, hitrih in klasičnih polnilnicah po vsej Sloveniji in v tujini - pri vseh prodajno‑servisnih centrih avtomobilskih znamk pod okriljem Porsche Slovenija, v mrežah roaming partnerjev v Sloveniji (GNE, Petrol, MegaM), v evropski mreži ultrahitrih polnilnic Ionity in v drugih tujih roaming mrežah (npr. HT rechargespoTs, Hrvaška).

Še več električne dinamike v vožnji

Novi Škoda Enyaq Coupe iV bodo proizvajali skupaj z modelom Enyaq iV v Škodini matični tovarni v Mladi Boleslav. Tako bosta obe različici Enyaqa iV edina modela, zasnovana na osnovi modularne platforme za električna vozila (MEB) koncerna Volkswagen, ki ju bodo v Evropi izdelovali zunaj Nemčije. Platforma MEB s svojo konstrukcijo in veliko medosno razdaljo omogoča nove možnosti proporcionalnih razmerij in oblikovanja karoserije. Ker je visokonapetostna baterija pogonskega sistema v celoti nameščena pod dnom vozila in ker je zaradi takšne zasnove odpadel sredinski tunel, so prostorske razmere izjemno ugodne tudi za potnike na zadnjih sedežih.

Največja tehnična sprememba poleg elegenatnejšega zunanjega videza je tudi ta, da pri tem modelu Škoda količnik zračnega upora znaša le 0,247 in je zato še nižji kot pri že tako odličnem modelu Škoda Enyaq iV. Ravno zaradi tega je Škoda Enyaq Coupé iV še učinkovitejši, tako da z večjo baterijo največji doseg znaša več kot 545 kilometrov (WLTP). Na izbiro so dve velikosti baterije in tri zmogljivostne stopnje s pogonom na zadnji dve ali vsa štiri kolesa. (1)

Škoda Enyaq iV Coupe cena, cenik, oprema, motorji

Različica Moč (kW) Kapaciteta baterije (kWh) Doseg (km)
Škoda Enyaq Coupe iV 60 132 132 /
Škoda Enyaq Coupe iV 80 150 82 545
Škoda Enyaq Coupe iV 80x 195 82 /
Škoda Enyaq Coupe RS iV 220 82 /
Novi Škoda Enyaq Coupe iV 2022
Novi Škoda Enyaq Coupe iV 2022 Avtor: Jan Gregorin, Porsche Inter Auto
Novi Škoda Enyaq Coupe iV 2022
Novi Škoda Enyaq Coupe iV 2022 Avtor: Jan Gregorin, Porsche Inter Auto

Dve velikosti baterije in štiri zmogljivosti

Novi Coupe je na voljo v štirih zmogljivostnih stopnjah. Razpon moči se začne pri 132 kW* za Enyaq Coupé iV 60 s pogonom na zadnji kolesi in kapaciteto baterije 62 kWh (neto 58 kWh). Tudi Enyaq Coupé iV 80 z močjo 150 kW in z baterijo z 82 kWh (neto 77 kWh) prenaša svojo moč na cesto prek zadnjih koles. Modela Enyaq Coupé iV 80x in Enyaq Coupé RS iV pa imata poleg večje baterije še dodatni motor na sprednji premi in omogočata pogon na vsa kolesa. Enyaq Coupé iV 80x ima sistemsko moč 195 kW**, vrhunski Enyaq Coupé RS iV pa razvije kar 220 kW** sistemske moči in največji navor 460 Nm. To je Škodin prvi model RS z izključno električnim pogonom. Njegove značilnosti so izjemno dinamično doživetje vožnje, številni črni poudarki in tipični rdeči odsevni pas na podaljšku zadnjega odbijača. Enyaq Coupé RS iV potrebuje za pospešek od 0 do 100 km/h le 6,5 sekunde in doseže največjo hitrost 180 km/h – to je 20 km/h več kot druge različice novega coupéja. Enyaq Coupé RS iV je kot edini izmed modelov serije Enyaq iV na voljo tudi v izstopajoči mamba zeleni barvi. (2)

Škoda Enyaq Coupe iV 2022 - različice:

  • Škoda Enyaq Coupe iV 60 132 kWh s 62 kWh baterijo
  • Škoda Enyaq Coupe iV 80 150 kWh s 82 kWh baterijo
  • Škoda Enyaq Coupe iV 80x 195 kWh s 82 kWh baterijo
Novi Škoda Enyaq Coupe iV 2022
Novi Škoda Enyaq Coupe iV 2022 Avtor: Škoda

Emocionalne linije in serijsko panoramsko strešno okno

Novi Škoda Enyaq Coupé iV je oblikovan še bolj emocionalno kot prvotna različica. Serijsko panoramsko strešno okno se od B-stebrička naprej mehko spušča proti zadku. Z dolžino 4.653 milimetrov je Coupé za štiri milimetre daljši od modela Enyaq iV in z višino 1.617 milimetrov za milimeter višji. Modela sta enako široka (1.879 milimetrov) in imata enako medosno razdaljo (2.765 milimetrov), prtljažnik Coupéja pa je s prostornino 570 litrov skoraj enako prostoren kot pri SUV-ju (585 litrov). Mogočno podobo še poudarjajo velika aluminijasta platišča s premerom od 19 do 21 palcev. Po želji so na voljo celostni matrični LED-žarometi.

Mehko padajoča strešna linija

Novi Škoda Enyaq Coupe iV ima še bolj emocionalen dizajn kot SUV-izvedba; poleg različice Sportline je pri njem na voljo tudi športni vrhunski model Enyaq Coupe RS iV. Opremljen je s svojstvenim športnim podaljškom sprednjega odbijača, stranskimi pragovi v barvi vozila in litimi platišči velikosti od 19 do 21 palcev. Strešna linija se od B-stebrička rahlo spušča nazaj in prehaja v pokrov prtljažnika, ki ima ostro začrtan rob. Linije so še bolj poudarjene s temno tonirano panoramsko stekleno streho, ki je za coupé serijska. To je največja panoramska steklena streha v kakšnem Škodinem modelu; zavzema celotno strešno površino in se gladko zliva z zadnjim steklom. Je tanjša od siceršnje strehe, zato imajo potniki veliko prostora za glavo. Panoramska steklena streha v notranjost prepušča več svetlobe in ustvarja bolj zračen občutek. Poseben premaz pripomore k temu, da je ozračje v notranjosti vedno prijetno. Enako kot za Enyaq iV je tudi za coupé kot opcija na voljo t. i. crystal face, pri katerem pokončne lamele markantne Škodine mreže hladilnika osvetljuje 131 svetlečih diod, svojstven videz pa zaokroža vodoraven svetlobni pas. Pri Enyaqu Coupé RS iV je crystal face del serijske opreme.

13-palčni zaslon na dotik in izrazita serijska oprema

Osrednji element v notranjosti je sredinsko nameščeni 13-palčni zaslon na dotik. Omogoča indivi­dualno izbiro nastavitev ter dostop do infotainment sistema in vseh funkcij vozila. Digitalni kombi­nirani instrument na 5,3-palca velikem zaslonu vozniku pregledno prikazuje najpomembnejše infor-macije o hitrosti, vožnji, navigaciji in asistenčnih sistemih. Opcijski projicirni sistem projicira do­datne informacije v voznikovo neposredno vidno polje, deloma s pomočjo nadgrajene resničnosti. Bogata serijska oprema modela Enyaq Coupé iV vključuje v notranjosti 2-consko avtomatsko klimatsko napravo Climatronic, sistem KESSY GO za zagon brez ključa in ambientno LED-osvetlitev. (3)

Novi Škoda Enyaq Coupe iV 2022
Novi Škoda Enyaq Coupe iV 2022 Avtor: Škoda
Novi Škoda Enyaq Coupe iV 2022
Novi Škoda Enyaq Coupe iV 2022 Avtor: Škoda

Pokličite nas - z veseljem smo vam na voljo!

Porsche Koper

Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Porsche Maribor

Šentiljska c. 128a, 2000 Maribor

Porsche Verovškova

Verovškova ulica 78, 1000 Ljubljana

5

Škoda vozila že vrsto let navdušujejo naše stranke!

5
Nina Z. stranka Porsche Maribor
Kvalitetno opravljen servis, avto je bil pripravljen od dogovorjeni uri, pred servisom ste nas spomnili nanj...
5
Mediha C. stranka Porsche Koper
Zelo prijazno osebje in pripravljeni pomagati v vsaki situaciji. Tudi nadomestno vozilo uredili zelo hitro in profesionalno.
5
Ivan M. stranka Porsche Maribor
Z vašimi storitvami sem nadvse zadovoljen. Še posebej pa sem navdušen nad skrbjo, ki jo posvečate svojim strankam. Želim si še takšnega sodelovanja tudi v bodoče.
Poglej vsa mnenja

Pogoji nakupa, opombe glede dosega (WLTP), splošni pogoji

* V določenih primerih največja sistemska moč ni popolnoma na voljo. Kolikšna moč je na voljo v posameznih voznih situacijah, je odvisno od več dejavnikov, npr. temperature okolice, napolnjenosti in temperature, stanja ali starosti visokonapetostne baterije.
** Največja električna moč 195 in 220 kW: največja moč, določena v skladu z UN-GTR.21, ki jo je mogoče priklicati za največ 30 sekund. Moč, ki je na voljo v posamezni vozni situaciji, je odvisna od spremenljivih dejavnikov, kot so zunanja temperatura, stanje temperature, polnjenja in klimatiziranja ali fizično staranje visokonapetostne baterije. Za razpoložljivost maksimalne moči sta predvsem potrebni temperatura visokonapetostne baterije med 23 in 50 °C in napolnjenost baterije nad 88 %. Odstopanja, predvsem od zgoraj navedenih parametrov, lahko povzročijo zmanjšanje ali celo nerazpoložljivost maksimalne moči. Na tempe­raturo baterije je v določeni meri mogoče posredno vplivati s funkcijo klimatiziranja mirujočega vozila, nivo napolnjenosti pa je mogoče med drugim nastaviti v vozilu. Trenutno razpoložljiva moč je prikazana na prikazu vozne zmogljivosti. Za optimalno vzdrževanje uporabne kapacitete visokonapetostne baterije je priporočljivo, da za vsakodnevno uporabo nastavite 80-odstotno ciljno napolnjenost baterije (pred npr. daljšimi vožnjami pa to spremenite na 100 %).
*** Vsi podatki so predhodne vrednosti.