Zakaj je Škoda tako priljubljena na Primorskem?

Zakaj je Škoda tako priljubljena na Primorskem?

Ali veste kaj je tisto, kar prepriča kupce vozil znamke Škoda na Primorskem? Preverite intervju z vodjem prodaje Škoda pri Porsche Koper.

Avtor: Jan Gregorin

Prepričajte se v vožnji!

Naj tudi vas navdušijo nova Škoda vozila.

Primorci obožujejo znamko Škoda!

Šli smo po sledeh izjemne priljubljenosti modelov znamke Škoda na Primorskem. V zadnjih letih zanimanje na Primorskem za znamko Škoda opazno in močno narašča, zato nas je zanimalo, s čim najnovejši Škoda modeli prepričajo Primorce! Za prepoznavnost znamke Škoda na Primorskem skrbi Porsche Inter Auto s poslovalnico Porsche Koper, kjer se zaposleni še dodatno trudijo za zadovoljstvo strank. Vodja prodaje znamke Škoda pri Porsche Koper, gospod Samo Vergan, nam je razkril nekaj bistvenih razlogov, zakaj je temu tako. 

Izberite si svojo Škodo!

Na enem mestu preverite vse modele znamke Škoda in izbirajte med novimi, rabljenimi, testnimi in službenimi vozili.

Škoda - preverite ponudbo:

Samo Vergan nam je razkril prihodnost znamke Škoda
Samo Vergan nam je razkril prihodnost znamke Škoda Avtor: Jan Gregorin

Intervju: Samo Vergan, vodja prodaje Škoda

O rasti znamke Škoda na Primorskem smo se pogovarjali z gospodom Samotom Verganom, ki nam je zaupal glavne prednosti znamke pred drugimi in vse novosti, ki prihajajo. 

1. Za začetek nam povejte, kako se je razvijala uspešna zgodba Porsche Koper?

Porsche Koper je svojo zgodbo začel že daljnega leta 2000, prejšnje leto smo namreč praznovali 20-letnico obstoja poslovalnice. Na začetku smo imeli seveda precej manj zaposlenih, sedaj nas je zaposlenih že več kot 55. Smo pooblaščeni prodajalec za vozila Škoda, poleg tega pa tudi za Volkswagen, Volkswagen gospodarska vozila in Audi. ''Ponosno lahko povem, da veljamo za največjega trgovca na Primorskem in smo pomemben člen družbe Porsche Inter Auto. Za nas zaposlene prav zagotovo pomeni zahtevno nalogo izpolniti visoka pričakovanja tovarne in uvoznika znamk, zato se še dodatno potrudimo za vsako stranko'', je dodal Samo Vergan. 

Porsche Koper - salon Škoda

Vabljeni v salon Škoda pri Porsche Koper!

Prodajna ekipa Škoda pri Porsche Koper

2. Škoda je ena izmed najbolj priljubljenih avtomobilskih znamk na Primorskem. Kako ste dosegli tako priljubljenost, da na cestah vsak dan vidimo večje število vozil Škoda?

Znamka Škoda se lahko pohvali s tem, da omogoča prilagodljivost različnim željam, potrebam, okusom in finančnim zmožnostim. To pa je tudi ena od najpomembnejših stvari, ki zagotavljajo dobro odločitev za nakup avtomobila. Seveda pa je pomembno tudi to, da smo mi s poslovalnico Porsche Koper močno okrepili zaupanje do nas in s svojim odličnim odnosom do strank znamko Škoda približali ljudem, le-ti pa so prepoznali vse vrednote ki jih ponuja znamka Škoda, zato tudi na primorskih cestah opazimo vse več modelov Škoda. Vsem kupcem zagotavljamo testno vožnjo z najnovejšimi modeli in z ekipo prodajnih svetovalcev vrhunsko svetovanje, prilagojeno vsakemu kupcu. 

Kaj prepriča kupce vozil Škoda?

 • prostor - nadpovprečno veliko prostora
 • vozila Škoda so za vse okuse in potrebe
 • praktične rešitve Simply Clever
 • dostopno Škoda 1% financiranje
 • napredna tehnika, užitek v vožnji
 • nizki stroški vzdrževanja
 • najboljše ohranjanje vrednosti rabljenega vozila na trgu
 • sodobno in premišljeno oblikovanje
 • vsako leto večja prepoznavnost znamke in atraktivnost na cesti
VSA ZALOGA

Prepričajte se v vožnji!

Naj tudi vas navdušijo nova Škoda vozila.

3. Katere novosti lahko pričakujemo pri Škodi?

Znamka Škoda je v zadnjem času močno prenovila vse modele. Poleg popolnoma nove Škoda Octavie, ki je prepoznavnost znamke močno povečala, je k temu močno pripomogel tudi športni terenec Kodiaq s svojimi bogatimi rešitvami in izjemnim občutkom varnosti po ugodni vstopni ceni. Tradicijo modelov Škoda zvesto nadaljuje tudi mestni terenec Kamiq in povsem vsestranski Karoq. Pričakujemo tudi povsem prenovljeni Kodiaq, povsem električni Škoda Enyaq iV in pa nova generacija modela Fabia, ki prinaša veliko novosti!

Preverite ponudbo modelov Škoda na primorskem:

Škoda Porsche Koper z novim in večjim prodajnim salonom
Škoda Porsche Koper z novim in večjim prodajnim salonom Avtor: Jan Gregorin
Najmočnejša Škoda Octavia RS fotografirana nad Izolo
Najmočnejša Škoda Octavia RS fotografirana nad Izolo Avtor: Jan Gregorin

4. Zaupajte nam, katere so največje vrednote znamke Škoda?

Pri Porsche Koper z znamko Škoda skrbimo za nakup novega vozila Škoda z najbolj prijetno izkušnjo. Največja vrednota vozil znamke Škoda je zagotovo ta, da ponujajo velika vozila glede na vrednost. Vozila znamke Škoda predstavljajo najbolj izkoriščen prostor v notranjosti glede na zunanje mere, kar pomeni, da predstavljajo tako idealen družinski avtomobil, kot tudi posloven avto z nizkimi stroški vzdrževanja. Izpostavimo lahko tudi udobno ter enostavno uporabo in vožnjo. Kupcem je na voljo veliko Simply Clever rešitev, ki olajšajo upravljanje. Najboljše je ohranjanje vrednosti rabljenega vozila na trgu rabljenih vozil, lahkotna vožnja, enostavna uporaba, nizka doplačila dodatne opreme....

Škoda Simply Clever rešitve:

 • strgalo za led
 • predal za dežnik
 • držalo za parkirni listek
 • dvojno zložljivo dno prtljažnika
 • zadnja pomična klop
 • zadnji senčniki

5. Kaj prepriča mlade družine za nakup nove Škode?

Opažamo, da tudi pri mladih kupcih opažamo vse več zanimanja za nove modele znamke Škoda. Kot vidimo so glavni razlogi za to zagotovo dostopni vstopni modeli, zanimiva barvna paleta, ugodno financiranje in nizki stroški vzdrževanja. Vsekakor pri mladih veliko pozornosti pridobiva tudi Škoda Octavia RS z izjemno športno dinamiko za nove izzive. Tudi v novi generaciji gre za izredno priljubljeno športno limuzino ali karavana, ki prepriča z močjo do 245 konjskih moči in odličen DSG menjalnik. Naj gre za uživanje, družinske ali poslovne poti, Škoda modeli imajo vedno nekaj močnih adutov, ki vam jih predstavljamo v nadaljevanju.

6. Kaj pa prepriča starejše voznike?

Starejše voznike pri nakupu prepriča višje sedenje, odlična preglednost na vse poti in zelo prostorni potniški prostor. Starejši kupci se največkrat odločajo za športne terence, priljubljen je vsestranski model Karoq, ki predstavlja najnovejšo tehnologijo, prostornost in največ udobja. 

Aktualna ponudba vozil Škoda

Nova vozila
Nova vozilaod 10.199,00 €
Na zalogi69
Rabljena vozila
Rabljena vozilaod 6.980,00 €
Na zalogi54
Službena vozila
Službena vozilaod 13.990,00 €
Na zalogi45

8. Kakšna je trenutna prodajna ekipa?

Stranke vedno izpostavijo prijazno okolje v prodajnem salonu, saj prodajna ekipa stremi k individualnem in posebnem pristopu do strank, prisotna je toplina in poseben pristop, kako mora prodajni svetovalec izpolniti in celo preseči pričakovanja strank.

Prodajna ekipa je nevsiljva, polna empatije do strank ter zagotavlja strokovno podporo. Škoda Porsche Koper ekipa skrbi, da je vaš nakup novega vozila Škoda ena najbolj prijetnih izkušenj na Primorskem ter da je vedno na zalogi bogata zaloga vozil. Zagotovimo vam, da izkusite najnovejše modele Škoda tudi sami, katera bodo presegala vaša pričakovanja. Stremimo k temu, da presežemo pričakovanja vsakega kupca in mu v vsakem primeru zagotovimo najboljšo prodajno izkušnjo pri nakupu novega sanjskega avtomobila Škoda.

9. Kakšna bo električna prihodnost Škoda pri Porsche Koper?

Za znamko Škoda so električna vozila več kot le avtomobili s pogonom na povsem novi alternativni vir energije. Popolnoma novi električni model Škoda Enyaq iV že odpira povsem novo poglavje 125-letne zgodovine. 

A to je šele začetek, saj bo pod oznako Škoda iV do leta 2025 predstavljenih vsaj 5 popolnoma električnih vozil znamke Škoda. Tudi pri Porsche Koper smo že povsem pripravljeni na prihodnost mobilnosti in najnovejše tehnologije, saj smo pravi ambasadorji znamke Škode v pravem pomenu, pravi Samo Vergan. 

Škoda konfigurator

Sestavite si popolnoma svojo Škodo in jo prilagodite po svojem okusu!

Športni terenci znamke Škoda: Kamiq, Karoq in Kodiaq pri Porsche Koper
Športni terenci znamke Škoda: Kamiq, Karoq in Kodiaq pri Porsche Koper Avtor: Jan Gregorin
Prodajni svetovalec Jernej Bizjak pri modelu Octavia RS
Prodajni svetovalec Jernej Bizjak pri modelu Octavia RS Avtor: Jan Gregorin
Prodajni salon znamke Škoda pri Porsche Koper se nahaja na Ankaranski cesti 10
Prodajni salon znamke Škoda pri Porsche Koper se nahaja na Ankaranski cesti 10 Avtor: Jan Gregorin

Imate tudi vi željo po novi Škodi? Pokličite nas, z veseljem smo vam na voljo.

Porsche Koper

Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Škoda Koper pogosta vprašanja

Zakaj je Škoda vse bolj priljubljena?

Škoda je vse bolj priljubljena zaradi izrazite prostornosti, nadpovprečne v svojem razredu, vsak najde pravi model zase, kupcem je na voljo ugodno financiranje 1%, prisoten je tudi izjemen užitek v vožnji. 

Kateri modeli Škoda so v ponudbi?

Trenutno so v ponudbi Škoda naslednji modeli: Škoda Fabia, Škoda Scala, Škoda Kamiq, Škoda Octavia, Škoda Karoq, Škoda Kodiaq in Škoda Superb. 

Katere so Simply Clever rešitve?

Simply Clever pri novih modelih Škoda so številne, nekatere izmed teh so: strgalo za led, predal za dežnik, držalo za parkirni listek, dvojno zložljivo dno prtljažnika, zadnja pomična klop, zadnji senčniki in še veliko več!

Znamka Škoda naše kupce navdušuje že vrsto let!

Število ocen: 397
5
         
6. december 2019
Nina Z. , stranka Porsche Maribor
ŠKODA Rapid Easy SB 1.0 TSI
         
Kvalitetno opravljen servis, avto je bil pripravljen od dogovorjeni uri, pred servisom ste nas spomnili nanj...
5. november 2019
Mediha C. , stranka Porsche Koper
ŠKODA Octavia Ambition 1.6 TDI
         
Zelo prijazno osebje in pripravljeni pomagati v vsaki situaciji. Tudi nadomestno vozilo uredili zelo hitro in profesionalno.
30. junij 2019
Ivan M. , stranka Porsche Maribor
ŠKODA Fabia Combi Easy 1.2 TSI
         
Z vašimi storitvami sem nadvse zadovoljen. Še posebej pa sem navdušen nad skrbjo, ki jo posvečate svojim strankam. Želim si še takšnega sodelovanja tudi v bodoče.
28. junij 2019
Goran K. , stranka Porsche Maribor
ŠKODA Novi Kodiaq Ambition 1.5 TSI ACT
         
Poglobljen osebni odnos prodajalca, ki je znal prisluhniti mojim željam in bil pripravljen za pomoč. Tako v poslovalnici, kot tudi kasneje, ko sva se za določene spremembe lahko dogovorila po telefonu. To je odločilno vplivalo na mojo odločitev za nakup in na nekaj priporočil prijsteljem.
26. junij 2019
Dušan C. , stranka Porsche Verovškova
ŠKODA Fabia Luka Jr. 1.4/55 kW/75 KM/5-stopenj
         
z vsem zelo, zelo zadovoljen.
   

Podobni članki

MENJAVA OLJA - ugodna menjava olja Volkswagen, Audi, Škoda, SEAT, Porsche!

Menjava olja akcija Menjava motornega olja Menjava olja cena ...

Nova Škoda Fabia 2021 - svetovna premiera

Vas zanima nova Fabia? Pišite in dodali vas bomo na prioritetno listo. ...

VW Multivan T7 - prihaja nova generacija!

Vas zanima novi Multivan? Pišite in dodali vas bomo na prioritetno listo. ...

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.