Ali ste vedeli, kateri je najbolj priljubljeni avto na Primorskem?

Ali ste vedeli, kateri je najbolj priljubljeni avto na Primorskem?

Škoda Octavia je prilagodljiva in vsestranska. Kupce in poznavalce prepričuje po vsem svetu, tudi na obali. Zakaj?

Avtor: Jan Gregorin

Prepričajte se v vožnji!

Naj tudi vas navduši nova Škoda Octavia.

Spoznajte vse prednosti nove Octavie!

Škoda Octavia je najbolj priljubljeni avto na primorskem in prav tako tudi najbolje prodajan model znamke Škoda – v svetu in Sloveniji. Skupaj so doslej prodali že prek 7 milijonov primerkov modela Octavia. V letu 2019 je Škoda strankam po vsem svetu dobavila več kot 360 tisoč vozil modela Octavia. V Evropi prodajo kar 67 odstotkov kombijev. Delež vozil 4×4 je 12 odstotkov. Najbolj priljubljen je motor 1.6 TDI 31 odstotkov, njegovo tradicijo pa nadaljuje še bolj izpopolnjen 2.0 TDI v novi generaciji. 

Katere so največje prednosti nove Octavie?

 • prostor, veliko prostora!
 • za vse okuse in potrebe
 • pogon 4x4
 • pametne rešitve Simply Clever
 • užitek v vožnji
 • širok izbor izpopolnjenih motorjev
 • visoka stopnja aktivne in pasivne varnosti

Izberite si svojo Škodo!

Na enem mestu preverite vse modele znamke Škoda in izbirajte med novimi, rabljenimi, testnimi in službenimi vozili.

Škoda - preverite ponudbo:

Prodajni svetovalec Jernej Bizjak pri modelu Octavia RS
Prodajni svetovalec Jernej Bizjak pri modelu Octavia RS Avtor: Jan Gregorin

Škoda Octavia - zgodba od vsega začetka

Zgodba modela Škoda Octavia se začenja že leta 1959, a takrat se je v svet avtomobilizma pojavilo to ime (mimogrede prvotna Octavia je nastajala do leta 1971, ime pa je dobila kot osmi model, ki je nastajal v takratni Škodi), prava zgodba tega avtomobila, ki ga poznamo danes, pa se je začela konec leta 1996. Z novo generacijo octavie je znamka namreč vstopila na globalni avtomobilski trg na velika vrata.

Že ob prihodu je bila pravi prodajni »boom«, saj je prepričala s kakovostjo velikostjo, uporabnostjo in voznimi lastnostmi. In z leti so Škodini inženirji avtomobil samo še izboljševali in ga naredili vedno bolj žlahtnega. Sedaj je pred vami že četrta generacije tega modela. 

VSA ZALOGA

Akcija: nova Škoda Octavia

Active 1.0 TSI (81 kW/110 KM)

Financiranje 1% - cena s prihrankom:
16.178 €*
ali 180 €/mesec

Pomembnejša serijska bogata oprema:

 • sistem za klic v sili - "Ecall"
 • LED luči
 • radio ''Swing''
 • Front Assist
 • Lane assist

Izkoristite priložnost!

Naj tudi vas navduši nova Škoda Octavia.

Nova Škoda Octavia Combi

Active 1.0 TSI (81 kW/110 KM)

Financiranje 1% - cena s prihrankom:
16.835 € €*
ali 180 €/mesec

Pomembnejša serijska bogata oprema:

 • sistem za klic v sili - "Ecall"
 • LED luči
 • radio ''Swing''
 • Front Assist
 • Lane assist

Izkoristite priložnost!

Naj tudi vas navduši nova Škoda Octavia.

Nova Škoda Octavia zagotavlja veliko prednosti
Nova Škoda Octavia zagotavlja veliko prednosti Avtor: Jan Gregorin
Nova Škoda Octavia RS - pravi dinamični športnik
Nova Škoda Octavia RS - pravi dinamični športnik Avtor: Jan Gregorin
Porsche Koper - salon Škoda

Vabljeni v salon Škoda pri Porsche Koper!

Prodajna ekipa Škoda pri Porsche Koper

Za vse okuse in potrebe - Škoda Octavia

Prilagodljivost različnim željam, potrebam, okusom in finančnim zmožnostim je ena od najpomembnejših postavk dobrega avtomobila. Kaj torej potrebujete? Prostorno kombilimuzino s petimi vrati ali klasični karavan? Ste za dogodivščine na zahtevnejših terenih, v imenu varnosti stavite na štirikolesni pogon? Kaj pa užitki in hiter tempo v superdinamični Octavii RS, tudi z 245 konjskimi močmi?

Škoda Octavia različice:

 • limuzinska Octavia, 
 • Škoda Octavia Combi, 
 • Škoda Octavia RS 
 • Škoda Octavia L&K
 • Škoda Octavia Combi Scout

Komu je Octavia namenjena?

Ne glede na to, ali so vam bližje klasične limuzine ali karavani, je to avtomobil, ki zadovoljuje več potreb naenkrat. Začnimo pri karoseriji. Obe različici, tako klasična limuzina kot karavanska različica, merita v dolžino 4,69 metra, torej sta obvladljivo dolga avtomobila, ki z medosno razdalja 2,69 metra nudita ogromno prostora v notranjosti in mirno lego na cesti. Če bi lahko limuzino pripisali tistim, ki iščejo bolj umirjenost, je karava na drugi strani zelo dinamičen, a oba prepričata tudi s prtljažnimi litri. Kako tudi ne bi, osnovnih 600 litrov v limuzini in 640 litrov v karavanu sta idealna rešitev tudi za tiste, ki iščejo udoben potovalni avtomobil ali vsakodnevno prevozno sredstvo.  

Če torej ne iščete nujno le prtljažnih litrov, bi bila limuzina, tista malo bolj umirjena octavia, prava izbira. Če pa se na pot pogosteje podate z nekaj več prtljage, je karavan skoraj neizogiben. Na voljo pa sta seveda 
Mnogo kupcev se je do sedaj že prepričalo o vsakodnevni uporabnosti octavia, saj sovje dodajo še pogonski sklopi. Teh res ne manjka in samo še poudarjajo značilnosti octavie. 

Škoda Octavia tehnični podatki - mere in dimenzije


Mere in dimenzije
Škoda Octavia Škoda Octavia Combi
Dolžina 4698 mm 4689 mm
Višina 1470 mm 1480 mm
Širina 1829 mm 1829 mm
Prtljažnik 600 litrov  640 litrov

Prepričajte se v vožnji!

Naj tudi vas navduši nova Škoda Octavia.

Nova Octavia 2021 - najpomembnejše novosti!

Nova Škoda Octavia - največje novosti, ki jih prinaša nova generacija:

 • v celoti digitalizirana notranjost nove generacije modela Škoda Octavia
 • več prostora v notranjosti in prtljažniku
 • bolj oster zunanji dizajn z veliko mero elegance
 • veliko izbire med pogonskimi sklopi, tudi priključni hibrid
 • LED žarometi serijsko, tudi matrični žarometi

Ročni ali avtomatski menjalnik?

Odgovor je nemalokrat povezan s posameznikovimi osebnostnimi lastnostmi, voznim slogom, pa tudi s predsodki in strahom pred novim in neznanim. Zelo pomembno je seveda tudi, kje in kako se najpogosteje vozite. Zaradi vse hujših gneč in zastojev so namreč tudi ljudje, ki na to nekoč ne bi niti pomislili, zamisli o vožnji s samodejnim menjalnikom vse bolj naklonjeni. Po domače, kar naenkrat se jim voziti “avtomatika” ne zdi več tako zelo nesprejemljivo in “primerno le za penzioniste”.

Za družinske vožnje, ki nemalokrat potekajo v časovni stiski in so povezane s takšnim ali drugačnim stresom za volanom, morda ne bo odveč razmisliti o vozilu s samodejnim menjalnikom, ki vozniku olajša delo in vožnjo naredi udobnejšo in varnejšo, saj je voznik bolj sproščen in osredotočen na promet, v primeru DSG menjalnika pa tudi ekonomičnejšo.

Prodajna svetovalca Jan Muženič in Jernej Bizjak ob novi Octavii
Prodajna svetovalca Jan Muženič in Jernej Bizjak ob novi Octavii Avtor: Jan Gregorin
Prodajni svetovalec Jan Muženič, Porsche Koper
Prodajni svetovalec Jan Muženič, Porsche Koper Avtor: Jan Gregorin
Najmočnejša Škoda Octavia RS na Primorskem
Najmočnejša Škoda Octavia RS na Primorskem Avtor: Jan Gregorin
Prodajni svetovalec Jernej Bizjak
Prodajni svetovalec Jernej Bizjak Avtor: Jan Gregorin

Pametne rešitve Simply Clever

Octavia je avtomobil, narejen s posluhom za ljudi, ki Slovence navdušuje tudi s številnimi novimi rešitvami Simply Clever. Med vsemi velja omeniti na primer preklopni sovoznikov sedež, ki omogoča prevoz daljših predmetov, multimedijski nosilec v dvojnem držalu za pijače na sredinski konzoli, držala za parkirni listek in pametni telefon, predal za dežnik pod sovoznikovim sedežem, strgalo za led v pokrovčku rezervoarja za gorivo, kljukice in mrežice v prtljažnem prostoru ...

Škoda Octavia Simply Clever rešitve:

 • strgalo za led
 • predal za dežnik
 • držalo za parkirni listek
 • dvojno zložljivo dno prtljažnika
 • zadnja pomična klop
 • zadnji senčniki

Visoka stopnja aktivne in pasivne varnosti

Octavia ponuja vozniku praktično vse najnovejše aktivne vozniške asistente in napredne sisteme, s katerimi na službenih in družinskih poteh zmanjšuje stres in tveganje za nesrečo. Sama zna zavirati in tako preprečiti nalet, opozoriti zmore na pešce, z radarjem aktivno slediti prometnemu toku na dolgih avtocestnih etapah ter se slogu vožnje prilagajati z voznimi programi za optimalno delovanje blaženja, podvozja in odzivnosti pogona (DCC).

Sama lahko parkira, zna prilagajati svetlobni snop luči, budno pa zna opazovati tudi voznika in ga opozoriti na utrujenost. Spremlja vozila v mrtvem kotu in opozarja nanje, pomaga pri preprečevanju nenadzorovane menjave voznega pasu ter prepoznava in prikazuje prometne znake na zaslonu Maxi DOT in zaslonu za navigacijo, dobila pa bo tudi aktivni informacijski zaslon (torej digitalno instrumentno ploščo).

V primeru trka s posredovanjem sistema za večnaletno zaviranje prepreči nadaljnje poškodbe in udarce. Voznika in potnike ščiti še čvrsta struktura karoserije, v posebnih conah pa se izničuje energija udarca. Glede varnosti je Octavia dosegla vse, dobesedno čisto petico – pohvali se lahko s petimi zvezdicami na varnostnih testih evropskega konzorcija Euro NCAP. 

Užitek v vožnji in raznolika izbira motorjev TSI, TDI...

Pri bencinskih motorjih sta na voljo 1.0 TSI in 1.5 TSI štirivaljnik z 81 kilovati oziroma 110 KM ali 110 kilovati oziroma 150 KM, oba v kombinaciji z ročnim menjalnikom, pri čemer je močnejši bencinski motor kot eTSI na voljo tudi z odličnim samodejnim menjalnikom DSG.
Ljubitelji dizlov pa bodo v polno zadeli pri dvolitrskem dizlu, ki je na voljo z dvema močema (85 in 110 kW). In če ste blizu bencinskim motorjem, je lahko zanimiva tudi hibridna različica, kjer sta kombinirana elektromotor in 1,4-litrski bencinski motor. 150 sistemskih kilovatov prepriča pri vožnji v mestih, kjer avtomobilu veliko pomaga elektrika, izven urbanih središč pa je vsa moč na voljo za hitro, a uglajeno vožnjo. Ljubitelji moči pa ne bodo razočarani nad octavio RS.

Kateri bi torej lahko bil pravi? Za vsakodnevne potrebe in če niste veliko na poti na daljših razdaljah, sta bencinska motorja idealna rešitev, delujeta mirno in tiho in sta tudi varčna. Na drugi strani pa, če čez leto naredite več kilometrov, čarobna meja je nekje pri 20.000 do 25.000 kilometrov na leto, ste veliko tudi na avtocesti, je dizelski motor vreden razmisleka. Pa naj bo šibkejši ali močnejši, oba sta varčna in zmogljiva. Vozniki octavij znamki zaupajo že dolgo, Škoda ni bila zaman pojem kakovosti že v letih svojega nastanka, s sedanjo octavio in seveda drugimi modeli pa to tradicijo samo še nadaljuje in jo podkrepi.

Škoda Octavia konfigurator

Sestavite si popolnoma svojo Škodo Octavio ali Škodo Octavio Combi in jo prilagodite po svojem okusu!

Aktualna ponudba vozil Škoda

Nova vozila
Nova vozilaod 10.199,00 €
Na zalogi69
Rabljena vozila
Rabljena vozilaod 6.980,00 €
Na zalogi54
Službena vozila
Službena vozilaod 13.990,00 €
Na zalogi45

Škoda Octavia RS - 2.0 TSI s 180 kW in 245 KM!

Škoda Octavia RS najnovejše generacije je naravnost vrhunski športnik, saj sedaj vsebuje tudi hibridni pogonski sklop s skupno močjo 245 konjskih moči in 400 Nm navora. Že tako dinamična zasnova Octavie je v različici RS ali RS iV še bolj poudarjena s visoko kontrastnimi črnimi dodatki in drugimi posebnostmi, vključno z difuzorjem in velikimi 18 palčnimi aluminijastimi platišči Comet. Serijski so tudi Full LED žarometi! Izberite priključni hibrid RS iV in stopite v prihodnost. Električni pogon zagotavlja doseg do 60 km brez emisij. Povprečna poraba tako kljub veliki moči 180 kW in 245 KM znaša le 1,5 litra na 100 prevoženih kilometrov (WLTP).

Na voljo tri različice:

 • bencinski motor 2.0 TSI s 180 kW in 245 KM 
 • dizelski motor 2.0 TDI s 147 kW in 200 KM
 • kot priključni hibrid s skupno 180 kW in 245 KM
Nova Škoda Octavia RS z 2.0 TSI motorjem
Nova Škoda Octavia RS z 2.0 TSI motorjem Avtor: Jan Gregorin
Nova Škoda Octavia RS aluminijasta platišča
Nova Škoda Octavia RS aluminijasta platišča Avtor: Jan Gregorin
Nova Škoda Octavia RS - matrični LED žarometi
Nova Škoda Octavia RS - matrični LED žarometi Avtor: Jan Gregorin
Nova Škoda Octavia RS 2021
Nova Škoda Octavia RS 2021 Avtor: Jan Gregorin
Nova Škoda Octavia RS 2021
Nova Škoda Octavia RS 2021 Avtor: Jan Gregorin
Prodajni salon znamke Škoda pri Porsche Koper se nahaja na Ankaranski cesti 10
Prodajni salon znamke Škoda pri Porsche Koper se nahaja na Ankaranski cesti 10 Avtor: Jan Gregorin

Imate tudi vi željo po novi Škodi? Pokličite nas, z veseljem smo vam na voljo.

Porsche Koper

Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Škoda Koper pogosta vprašanja

Škoda Octavia oprema - kateri so paketi opreme?

Škoda Octavia paketi opreme:

 • Active
 • Ambition
 • Style
 • Škoda Octavia RS

Škoda Octavia Combi prtljažnik - koliko meri?

Prtljažnik pri Combi karavanu meri 640 litrov in se lahko poveča na 1700 litrov kar je ogromno.

Škoda Octavia Simply Clever dodatki

Škoda Octavia Simply Clever: na voljo je paket za spanje s povečanima vzglavnikoma in odejo na zadnji klopi, povečan nabor mrež v prtljažniku, dežnik v voznikovih vratih in še mnogo več.

 

 

Znamka Škoda naše kupce navdušuje že vrsto let!

Število ocen: 397
5
         
6. december 2019
Nina Z. , stranka Porsche Maribor
ŠKODA Rapid Easy SB 1.0 TSI
         
Kvalitetno opravljen servis, avto je bil pripravljen od dogovorjeni uri, pred servisom ste nas spomnili nanj...
5. november 2019
Mediha C. , stranka Porsche Koper
ŠKODA Octavia Ambition 1.6 TDI
         
Zelo prijazno osebje in pripravljeni pomagati v vsaki situaciji. Tudi nadomestno vozilo uredili zelo hitro in profesionalno.
30. junij 2019
Ivan M. , stranka Porsche Maribor
ŠKODA Fabia Combi Easy 1.2 TSI
         
Z vašimi storitvami sem nadvse zadovoljen. Še posebej pa sem navdušen nad skrbjo, ki jo posvečate svojim strankam. Želim si še takšnega sodelovanja tudi v bodoče.
28. junij 2019
Goran K. , stranka Porsche Maribor
ŠKODA Novi Kodiaq Ambition 1.5 TSI ACT
         
Poglobljen osebni odnos prodajalca, ki je znal prisluhniti mojim željam in bil pripravljen za pomoč. Tako v poslovalnici, kot tudi kasneje, ko sva se za določene spremembe lahko dogovorila po telefonu. To je odločilno vplivalo na mojo odločitev za nakup in na nekaj priporočil prijsteljem.
26. junij 2019
Dušan C. , stranka Porsche Verovškova
ŠKODA Fabia Luka Jr. 1.4/55 kW/75 KM/5-stopenj
         
z vsem zelo, zelo zadovoljen.
   

*Pogoji akcije Škoda

*Izračun mesečnega obroka velja v primeru sklenitve pogodbe o finančnem leasingu pri družbi Porsche Leasing SLO firma za leasing Ljubljana. Več na www.porscheleasing.si in hudobro.si. Akcija velja do preklica. Uvoznik si pridržuje pravico do sprememb cen, opreme in ostalih podatkov brez predhodnega obvestila. Slika je simbolična.

Kombinirana poraba goriva in izpusti CO2: 3,9-7,4 l/100 km in 101-170 g/km, emisijska stopnja: EURO 6, specifična emisija dušikovih oksidov (NOx): 0,0115-0,0733 g/km, trdi delci: 0,0000- 0,00120 g/km, število delcev: 0,00-9,79x1011. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov.

Podobni članki

MENJAVA OLJA - ugodna menjava olja Volkswagen, Audi, Škoda, SEAT, Porsche!

Menjava olja akcija Menjava motornega olja Menjava olja cena ...

Nova Škoda Fabia 2021 - svetovna premiera

Vas zanima nova Fabia? Pišite in dodali vas bomo na prioritetno listo. ...

VW Multivan T7 - prihaja nova generacija!

Vas zanima novi Multivan? Pišite in dodali vas bomo na prioritetno listo. ...

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.