Nova Škoda Octavia je slovenski avto leta 2021!

Nova Škoda Octavia se je dokazala z ogromno najnovejše tehnologije in praktičnostjo! Ta trenutek imamo na zalogi več kot 50 vozil za vse interesente.

Nova Škoda Octavia je slovenski avto leta 2021!

Odpeljite svojo Octavio!

Nova Škoda Octavia čaka, da vas navduši.

Zmagovalca sta Škoda Octavia in VW Golf!

Škoda Octavia je postala Slovenski avto leta 2021! Več kot le odlično mesto pa je zasedel popolnoma novi VW Golf 8. Tako sta bila letošnja zmagovalca dva naša aduta! Na ostalih mestih so si sledili Peugeot 2008, Hyundai Tucson in Renault Captur. Škoda Octavia je ponovno dosegla vrhunski rezultat, že leta 2014, je naslov Slovenski avto leta osvojila takratna tretja generacija. Znamka Škoda ima tako skupno kar tri laskave nazive. Volkswagen ima skupno že devet naslovov Slovenski avto leta, model VW Golf pa od tega kar štiri naslove, kar je vsekakor izjemen rezultat.  

Letos je najnovejši generaciji kar devet uredništev slovenskih medijev, med katerimi je tudi Avtomobilnost podelila največ, 41 točk. Dve več kot modelu VW Golf 8. Peugeot 2008 je imel skupno 33 točk, Hyundai Tucson 32 in Renault Captur 15. Nova Škoda Octavia je seveda na voljo tudi kot Škoda Octavia Combi(1)

Katere so največje novosti Octavie?

  •  V celoti digitalizirana notranjost nove generacije modela Škoda Octavia
  •  Več prostora v notranjosti in prtljažniku
  •  Ostrejši zunanji dizajn z veliko mero elegance
  •  Veliko izbire med pogonskimi sklopi, tudi priključni hibrid
  •  LED žarometi serijsko, matrični žarometi proti doplačilu
     

Želite več informacij o novem modelu? Pišite naši sodelavki na [email protected] ali jo pokličite na 031 616 918.

Škoda Octavia - aktualna ponudba

Nova vozila
od 23.627 € Ponudba (23)
Rabljena vozila
od 7.960 € Ponudba (64)
Službena vozila
od 29.980 € Ponudba (4)
Škoda Octavia Combi RS iV in VW Golf 8
Škoda Octavia Combi RS iV in VW Golf 8 Avtor: MMC RTV SLO/Uroš Modlic

1. Še več prostora!

Četrta generacija modela Škoda Octavia je 15 milimetrov širša od predhodnice. Limuzina je v dolžino zrasla za 19 milimetrov, Combi za 22. Pregovorno ogromen prtljažni prostor se je v limuzini še povečal, in to na kar 600 litrov (1555 s podrtimi zadnjimi sedeži), pri različici Combi pa na kar 640 litrov (1700 s podrtimi zadnjimi sedeži).

2. Sodoben, dinamičen videz

Nizka, vitka silhueta modela Škoda Octavia se lahko pohvali z najboljšim količnikom zračnega upora v svojem razredu. Njen športni videz poudarjajo ostro oblikovani žarometi, ki so zdaj postavljeni nižje, ter platišča vse do premera 19 palcev. 

3. Kvalitetna notranjost, udobno upravljanje

Kromirani detajli, ambientalna osvetlitev, dvokraki volan - skupaj z novo oblikovano armaturno ploščo daje vse to prijeten občutek zračnosti, za sodoben videz pa poskrbi tudi aktivni informacijski zaslon (10.25''), ki je nadomestil klasične merilnike. Da vozniku ni potrebno odvrniti pogleda s ceste, pa ima Octavia projicirni zaslon, ki hitrost, podatke navigacije in prometne znake prikazuje neposredno na vetrobranskem steklu. Kot prvo vozilo Škoda je Octavia opremljena s tehnologijo shift-by-wire, tako da samodejni menjalnik DSG z dvojno sklopko upravljate z ročico v sredinski konzoli, kjer se nahaja tudi elektromehanska ročna zavora s funkcijo zadrževanja, ki je nadomestila mehansko.

4. Udobje in vožnja po vaši meri

Ergonomski, prezračevani in ogrevani masažni sedeži, tripodročna klimatska naprava, ogrevan volan in ogrevano vetrobransko steklo zagotavljajo povsem novo raven udobja, ki ga še zaokrožajo električno krmiljena peta vrata in navidezni pedal, ki omogoča brezstični dostop do prtljažnika. Za odklepanje ali zaklepanje vozila se lahko zahvaljujoč novemu sistemu KESSY odslej uporabljajo kar vsa vrata.  

S polnimi LED matričnimi žarometi lahko brez preklapljanja in skrbi ves čas vozite z dolgimi žarometi, ne da bi zaslepili druge voznike. Škoda Octavia pa ima tudi sistem dinamičnega uravnavanja podvozja (DCC), ki omogoča izbiro ene od petih nastavitev načina vožnje (Eco, Sport, Comfort, Normal, Individual), te pa omogočajo vozniku še bolj občutljive nastavitve. Tako je na voljo kar 15 možnosti, tudi Supersport. 

5. Vrhunska varnost - Euro NCAP 5 zvezdic!

Poleg tega, da je na zahtevnih testiranjih Euro NCAP dosegla vseh pet zvezdic, je nova Octavia prva Škoda, ki je na voljo z asistenco za ovire, asistenco pri zavijanju in asistenco pri izstopanju. V asistenco Travel Assist, ki v kombinaciji s samodejnim DSG menjalnikom z dvojno sklopko omogoča tudi samodejno počasno vožnjo v gostem prometu, je vključen predvidljivi tempomat, ki predvideva vozne razmere za naslednji kilometer do dva in po potrebi prilagodi hitrost vožnje.

Primerjava: Škoda Octavia in VW Golf 8

Bila sta si zelo blizu!
Model Glasovalci Avto magazin Delo in Slovenske novice Dnevnik in Nedeljski Evo Komotar Minuta Motorevija AMZS Val 2020 in Avtomobilnost Siol.net Večer SKUPAJ
Škoda Octavia 2021 6 6 6 4 3 3 3 4 4 2 41
VW Golf 8 4 3 4 3 6 4 4 6 2 3 39

6. Širok razpon možnosti

Kupci bodo lahko izbirali med najširšo ponudbo motorjev v zgodovini tega modela, vključno z priključno hibridno različico Škoda Octavia iV ter še bolj športno priključnohibridno različico Škoda Octavia RS iV. Dizelski (TDI Evo) in bencinski (vključno z blagim hibridom) motorji so bili posodobljeni, v pripravi pa je tudi različica s pogonom na stisnjen zemeljski plin. Poleg tega bo nova Octavia kmalu na voljo tudi kot pustolovska, na brezpotja pripravljena Octavia Scout in kot dinamična, atletska Octavia RS. 

7.  Osupljiv infotainment

Na voljo so tri različice infotainment sistema nove generacije (MIB 3) z multimedijskimi zasloni od 8.25 do 10 palcev. V različici Columbus ga je mogoče upravljati z gestami ali prek digitalne asistentke Laure.

8. Izboljšana povezljivost

Zahvaljujoč vgrajeni eSIM kartici je nova Škoda Octavia vedno povezana v splet. Funkcije avtomobila lahko nadzorujete prek mobilne aplikacije, v avtomobilu pa je tudi pet USB-C vtičnic, vključno s priključkom v stropni konzoli nad vzvratnim ogledalom.  Poleg tega predal Phone Box ojača signal vašega mobilnega telefona in ga obenem med vožnjo brezžično polni. Sistem Škoda Connect zagotavlja vselej posodobljene prometne informacije, omogoča pa tudi nakup in aktiviranje funkcij vozila in funkcij infotainment sistema tudi po proizvodnji vozila. Tako lahko posodobite svoje vozilo ali mu dodate funkcijo, ki je morda prej niste potrebovali. Omogoča vam tudi zaklepanje ali odklepanje vozila prek aplikacije, ne glede na to, kje ste - tako vam bo lahko denimo kurir vaš paket povsem brezstično dostavil naravnost v vaš avto. 

9. Simply Clever rešitve

Paket Simply Clever rešitev v novem modelu Octavia in Škoda Octavia Combi zdaj vsebuje nekaj novitet. Odslej lahko AdBlue dolijete tudi z ročko za točenje v tovorna vozila, integrirani lij vam bo olajšal dolivanje tekočine za pranje stekel, stranska naslonjala bodo podprla glavo zadaj spečih potnikov, sedeži pa so opremljeni z žepki za mobilni telefon in prenosni računalnik. V voznikovih vratih je predal, ki odvaja vodo iz avtomobila, zato lahko vanj spravite dežnik ali metlico za sneg. Omeniti velja še električno pomično vlečno kljuko in zaščitne letve, ki učinkovito preprečujejo nabiranje umazanije v prostoru med vetrobranskim steklom in karoserijo.

Škoda Octavia Combi RS iV 2021
Škoda Octavia Combi RS iV 2021 Avtor: MMC RTV SLO/Uroš Modlic
Škoda Octavia Combi RS iV 2021
Škoda Octavia Combi RS iV 2021 Avtor: MMC RTV SLO/Uroš Modlic

Pokličite nas - z veseljem smo vam na voljo!

Porsche Koper

Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Porsche Maribor

Šentiljska c. 128a, 2000 Maribor

Porsche Verovškova

Verovškova ulica 78, 1000 Ljubljana

5

Škoda vozila že vrsto let navdušujejo naše stranke!

5
Nina Z. stranka Porsche Maribor
Kvalitetno opravljen servis, avto je bil pripravljen od dogovorjeni uri, pred servisom ste nas spomnili nanj...
5
Mediha C. stranka Porsche Koper
Zelo prijazno osebje in pripravljeni pomagati v vsaki situaciji. Tudi nadomestno vozilo uredili zelo hitro in profesionalno.
5
Ivan M. stranka Porsche Maribor
Z vašimi storitvami sem nadvse zadovoljen. Še posebej pa sem navdušen nad skrbjo, ki jo posvečate svojim strankam. Želim si še takšnega sodelovanja tudi v bodoče.
Poglej vsa mnenja