Predstavitev Volkswagen novosti 2023

Volkswagen v letu 2023 predstavlja novi električni ID.7 in ID.3, obeta se pa še veliko drugih novosti.

Doživite električna vozila!

Prihodnost je tukaj.

Volkswagen je pripravljen na prihodnost

Znamka Volkswagen v letu 2023 slavnostno predstavlja popolnoma novi električni model Volkswagen ID.7, ki bo na slovenske ceste zapeljal jeseni 2023. Nekoliko kasneje bo sledil tudi karavan.

Pred kratkim je Volkswagen predstavil tudi koncept novega električnega modela imenovane VW ID.2. Z drugo generacijo modela ID.3 Volkswagen nadaljuje zgodbo o uspehu družine ID. - do danes je bilo po vsem svetu dobavljenih že več kot pol milijona modelov ID. Poleg teh novosti pa pričakujemo tudi veliko drugih popolnoma novih VW modelov, seveda predvsem električnih.

Volkswagen ID. modeli že v prodaji:

Volkswagen novosti, ki prihajajo:

 • julija bo v Sloveniji novi VW Touareg
 • septembra bo v Sloveniji novi VW ID.7 Fast Back
 • oktobra bo Sloveniji novi VW T-Cross
 • novembra bo predstavljen novi VW Tiguan (v Sloveniji bo 2024)
 • decembra bo predstavljen novi ID.7 Shooting Brake - Variant (v Sloveniji bo 2024)
 • konec leta bo v Sloveniji ID. Buzz z dolgo medosno razdaljo

VW ID.7 - že jeseni v Sloveniji

Spoznajte novega člana popolnoma električne družine ID., to je seveda popolnoma nova električna limuzina imenovana ID.7. Opazimo tudi vrhunske LED žaromete in luči, dinamične odbijače in dinamična aluminijasta platišča. Volkswagen ID.7 bo predvidoma za nakup pri Porsche Inter Auto na voljo že jeseni 2023. (1)

VW ID.7 - največje novosti:

 • doseg do 700 kilometrov (WLTP)
 • motor z močjo 210 kW (286 KM)
 • kapacitete baterije 77 kWh in 86 kWh (neto)
 • prostornost in vrhunska tehnologija
 • ID.7 je prvi električni avto višjega srednjega razreda
 • odlična aerodinamike in nove, učinkovitejše generacije pogona zagotavlja za velik doseg
 • prvi Volkswagen z novim konceptom prikazovanja in upravljanja
 • visoka raven potovalnega udobja z novo klimatizacijo
 • Climatronic za sedeže z masažno funkcijo
 • panoramsko strešno okno z zatemnilnim steklom Smart Glas3
Novi VW ID.7 2023
Novi VW ID.7 2023 Avtor: Volkswagen
Novi VW ID.7 2023
Novi VW ID.7 2023 Avtor: Volkswagen

Doseg do 700 kilometrov!

Kar zadeva učinkovitost, ID.7 na osnovi platforme MEB postavlja nova merila. Doseči želimo doseg do 700 kilometrov po kriterijih WLTP. To bosta omogočala odlična aerodinamika in bistveno povečanje učinkovitosti na področju pogona in toplotnega managementa. ID.7 je prvi model na osnovi platforme MEB (modularna platforma za električna vozila) s povsem novo, visokoučinkovito generacijo pogona. Ta motor je z močjo 210 kW (286 KM) med motorji Volkswagnovih modelov ID. doslej najzmogljivejši in ima največji navor. Tolikšno moč bo ID.7 s tem pogonom imel ne glede na izbrano kapaciteto baterije. Moč polnjenja znaša do pribl. 200 kW. ID.7 bo torej idealno vozilo za dolge razdalje predvsem za vse, ki so veliko na poti, in za podjetja z voznimi parki.

Izjemna digitalna notranjost - VW ID.7

Volkswagen ID.7 z novimi masažnimi sedeži ali panoramskim strešnim oknom z možnostjo elektronske zatemnitve ponuja elemente opreme, ki jih sicer premorejo le prestižni tekmeci višjih razredov. Novo panoramsko strešno okno Smart Glas je mogoče z upravljanjem na dotik elektronsko nastaviti na prosojno ali neprosojno. Kakor velja za številne druge funkcije v ID.7, je mogoče tudi streho upravljati z naravnimi govornimi ukazi – za to poskrbi nova glasovna asistenca IDA. Prav tako na novo so zasnovani opcijski sprednji sedeži: prvič v kakšnem Volkswagnu so namreč opremljeni s prilagodljivo klimatsko napravo Climatronic za sedeže, ki skladno z željami omogoča hlajenje ali ogrevanje in sušenje. Prav tako del programa je masažna funkcija, ki ji je nemško neodvisno združenje za zdrav hrbet AGR podelilo certifikat kakovosti. Paleto možnosti zaokrožuje 700-vatni avdiosistem proizvajalca Harman Kardon: 14 vrhunskih zvočnikov skupaj z osrednjim zvočnikom spredaj in globokotonskim zvočnikom v prtljažniku v novi Volkswagnovi potovalni limuzini skrbi za prepričljivo doživetje zvoka.

Novi VW ID.3 - začetek prodaje!

Novi VW ID.3: po nekaj letih je najbolje prodajano električno vozilo znamke Volkswagen prišlo na trg s celovito posodobitvijo. Novi VW ID.3 je opremljen z najnovejšo generacijo programske opreme. Ta izboljšuje sistemsko zmogljivost in omogoča brezžično prejemanje posodobitev. Poleg tega bo serijska oprema bogatejša: po novem bodo serijski zaslon z 12-palčno (30,5 cm) diagonalo ter variabilno prtljažno dno in sredinska konzola z dvema držaloma za pijačo. Novost je prav tako razširjena paleta barv, med njimi temno olivno zeleno za katero je še posebej veliko zanimanja. Novi VW ID.3 bo predvidoma na naših cestah poleti 2023.

Funkcije, kot sta Plug & Charge in inteligentni e-načrtovalnik poti, omogočajo še enostavnejše in udobnejše polnjenje novega ID.3. VW bo v ID.3 vgrajeval popolnoma povezane asistenčne sisteme najnovejše generacije. Najboljša primera sta opcijska sistema Travel Assist z množicami podatkov in Park Assist Plus s pomnilniško funkcijo. Doseg znaša do 546 kilometrov (WLTP). (1)

VW ID.3 2023 - največje novosti:

 • doseg do 546 km (WLTP)
 • baterija kapacitete 58 in 77 kWh (neto)
 • 12-palčni zaslon na dotik
 • novi materiali v kakovosti
 • obogatena serijska oprema
 • nova generacija programske opreme
 • Plug & Charge tehnologija
 • inteligentni e-načrtovalnik poti
 • več dosega, izboljšano notranjost
 • najnovejši asistenčni sistemi
 • nove barve zunanjosti
Novi VW ID.3 2023
Novi VW ID.3 2023 Avtor: Volkswagen
Novi VW ID.3 2023
Novi VW ID.3 2023 Avtor: Volkswagen

VW ID.3 notranjost

Novi ID.3 je od sedaj naprej opremljen z najnovejšo generacijo programske opreme, ki izboljšuje zmogljivost sistema in omogoča brezžične posodobitve brez obiska servisa. Opremljen je z dvema zaslonoma - voznikov z diagonalo 13,4 cm (5,3 palca) za upravljanje prek večfunkcijskega volana. Na sredini armaturne plošče pa se nahaja glavni 30,5-centimetrski (12-palčni) zaslon na dotik, ki je namenjen navigaciji, telefoniranju, predvajanju medijev, upravljanju asistenčnih sistemov in nastavitvam vozila. Dodatno je z novo generacijo bila prilagojena in optimizirana struktura menijev, ta je sedaj bolj pregledna in lažja za uporabo.

Obogatena oprema in več dosega - ID.3

Pri zasnovi novega VW ID.3 so upoštevali številne predloge strank ter jih realizirali kot produktne izboljšave in obogatitev serijske opreme. Z novim ID.3 e-mobilnost pri Volkswagnu pridobiva dodaten zagon: od zunaj je ID.3 z jasno začrtanimi linijami videti bolj zrelo, v njegovi notranjosti pa prepričajo kakovostni materiali in številni serijski asistenčni sistemi. To je popolnoma električna mobilnost, ki gre v korak s časom. Naj gre za navigacijo ali pametno klimatiziranje - s storitvami We Connect lahko svoj novi ID.3 tudi po nakupu preprosto nadgradite z novimi funkcijami. Markanten prepoznavni znak novega ID.3 so po želji lahko opcijski matrični LED-žarometi IQ.LIGHT. Njihova inovativna matrična tehnologija omogoča, da ves čas vozite z dolgimi lučmi, ne da bi slepili druge udeležence v prometu.

VW ID. 2all koncept

Svetovna premiera študije ID. 2all: Volkswagnov e-avtomobil za manj kot predvidoma 25.000 evrov. Znamka Volkswagen tudi v dobi elektromobilnosti nadaljuje zgodbo o uspehu svojih kompaktnih avtomobilov in s študijo ID. 2all napoveduje popolnoma električni avto, ki bo stal manj kot 25.000 evrov. Prva dejstva: pogon spredaj, doseg do 450 kilometrov, inovativne tehnološke rešitve, kot so Travel Assist, IQ.LIGHT ali e-načrtovalnik poti, ter nov Volkswagnov oblikovalski slog. Serijska različica bo temeljila na tako imenovani platformi "MEB Entry" in bo eden od desetih novih e-modelov, ki jih bo VW pripeljal na trg do leta 2026.

Z izpopolnjeno platformo MEB Entry bo v ID. 2all realizirana posebej učinkovita tehnologija pogona, baterije in polnjenja. Vozilo ima elektromotor z močjo 166 kW (226 KM) in ima po kriterijih WLTP izračunani doseg do 450 kilometrov.

VW ID. 2all - tehnologija

Tudi v notranjosti je v ospredju jasen dizajn, ki ga odlikujejo visoka kakovost izdelave, intuitiven infotainment sistem s klasičnim uravnavanjem glasnosti in ločena upravljalna plošča za klimatsko napravo. Prtljažna prostornina meri od 490 do 1.330 litrov in presega vozila višjih razredov. Serijska različica modela ID. 2all je eden od desetih novih električnih modelov, ki jih bo VW predstavil do leta 2026.

Novi VW ID. 2all koncept/študija
Novi VW ID. 2all koncept/študija Avtor: Volkswagen
Novi VW ID. 2all koncept/študija
Novi VW ID. 2all koncept/študija Avtor: Volkswagen

Volkswagen ID. Charger polnilnice

V sklopu MOON ponudbe vam zagotavljamo vse za pravo mobilnost vašega novega električnega vozila znamke Volkswagen na enem mestu! Predstavljamo vam tri izjemno napredne hišne polnilnice Volkswagen z dovršenimi varnostnimi funkcijami. Vse tri različice ponujajo zmogljivost do 11 kW, kar je skoraj petkrat hitreje kot običajna gospodinjska vtičnica. Zagotavljamo vam tudi montažo in svetovanje za električne polnilnice.

VW ID. Charger električna polnilnica (z močjo 11 kW):

Želite več informacij o električni mobilnosti? Pokličite na 041 392 204. Z veseljem vam bomo pomagali! Vabljeni tudi v salone Porsche Inter Auto kjer si lahko najnovejše modele ogledate v živo in doživite prihodnost mobilnosti.

VW ID. Charger
VW ID. Charger Avtor: Volkswagen

Z veseljem smo vam na voljo!

Porsche Koper

Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Porsche Ljubljana

Bravničarjeva ulica 5, 1000 Ljubljana

Porsche Maribor

Šentiljska c. 128a, 2000 Maribor

5

VW vozila že vrsto let navdušujejo naše stranke!

5
Sergej H. stranka Porsche Verovškova
kakovostno vendar relativno drago.
5
Jerica V. stranka Porsche Verovškova
Spoštovani, rada bi le posebej pohvalila go. Meri Koren, ki je svetovanje opravila strokovno korektno in prijazno ter zagotovila, da je bilo delo opravljeno v želenem času.
5
Nina Z. stranka Porsche Maribor
Kvalitetno opravljen servis, avto je bil pripravljen od dogovorjeni uri, pred servisom ste nas spomnili nanj...
Poglej vsa mnenja