MENJAVA OLJA - ugoden servis VW, Audi, Škoda, SEAT

UGODNA MENJAVA OLJA

MENJAVA OLJA - ugoden servis VW, Audi, Škoda, SEAT

Menjava olja in filtra - servis akcija

Servis za vozila od 4 let - VW, Audi, SEAT, Škoda

MENJAVA OLJA IN FILTRA: redno vzdrževanje je izjemno pomembnega pomena za ohranjanje vašega vozila v odličnem stanju. Olje skrbi za ''mazanje'' vitalnih delov. Največkrat je potrebno menjavo olja izvesti glede na servisne intervale oziroma kilometre ali vsaj enkrat letno. Točen podatek najdete v servisni knjižici vašega vozila. 

VSE VKLJUČENO - akcijska cena menjave olja in filtra Vedno vredno Varčevalni paketi (1):

 • profesionalno motorno olje
 • originalni oljni filter
 • menjava tesnilnih obročev
 • delo menjave olja
 • 2-letna garancija na delo in material
 • test akumulatorja
 • podaljšanje Asistence Porsche Slovenija
   

Želite da vam pripravimo ugodno ceno menjave olja? Pokličite našo sodelavko 041 392 204 ali nam PIŠITE!

Akcijska ponudba za servis

Zagotovite si odlično ponudbo

Zakaj je potrebna menjava motornega olja?

Menjava olja in oljnega filtra

MENJAVA MOTORNEGA OLJA: motorno olje je življenjska tekočina vsakega motorja in je del, ki se obrablja. Premalo olja, prestaro olje ali napačno motorno olje lahko v le nekaj sekundah popolnoma poškoduje motor. Izjemnega pomena je uporaba olja s pravilno specifikacijo in pa upoštevanje servisnih intervalov.

V kolikor zamujate z menjavo olja, tvegate, da bo motor vašega jeklenega konjička imel opazno krajšo življenjsko dobo. Ko vam posveti lučka, nikar ne odlašajte z obiskom servisa, saj je takrat menjava prva in zelo pomembna odločitev.

Menjava olja cena

Koliko stane menjava olja?

MENJAVA OLJA CENA: v sklopu ugodnejših akcijskih paketov za vozila starejša od štirih let smo pripravili Vedno vredno Varčevalne pakete, ki so namenjeni vozilom, ki so starejša od štirih let s katerimi boste močno privarčevali. Vse vključeno v paketu - profesionalno originalno motorno olje, originalni oljni filter in tesnilni obroči, delo menjave in 2 leti garancije tako na delo kot tudi na vgrajene originalne dele ter podaljšanje asistence mobilnosti.

Želite da vam pripravimo ugodno ceno menjave olja? Pokličite našo sodelavko 041 392 204 ali nam PIŠITE!

Mali servis cena

Pooblaščeni servis VW, Audi, SEAT, Škoda

MENJAVA OLJA - Ljubljana, Maribor in Koper: s servisiranjem vašega vozila si zagotovite strokovno opravljene storitve, kot je recimo menjava olja. Zagotavljamo vam menjavo olja po navodilih tovarne - proizvajalca vašega vozila.

Naše strokovno osebje pri servisiranju vozil uporablja nasodobnejša orodja in originalne dele, za ihranite visokih standardov kakovosti in varnosti proizvajalca. Iz teh razlogov vam nudimo tudi 2 leti garancije na delo in originalne dele. Preverite ugodne ponudbe v naših poslovalnicah:

Menjava olja lokacija - kje lahko opravim menjavo olja?

Porsche Inter Auto - poslovalnice za menjavo olja Znamke vozil - pooblaščeni servis

Porsche Ljubljana

VW, Audi

Porsche Verovškova

VW, Audi, SEAT, Škoda

Porsche Koper

VW, Audi, Škoda

Porsche Maribor

VW, Audi, Škoda

Porsche Ptujska cesta

VW, Audi, Škoda

Menjava olja na koliko kilometrov?

Hitri redni/mali servis z menjavo olja

SERVISNI INTERVALI MENJAVE OLJA: na vozilih Volkswagen, Audi, SEAT in Škoda se redni oziroma mali servisni pregled z menjavo olja opravlja vsakih 15.000 km (ali vsako leto) - odvisno, kar nastopi prej. Pri long life servisnih intervalih pa po prikazovalniku oz. na dve leti.

Datum za naslednji servisni pregled je naveden tudi v vaši servisni knjižici oz. v navodilih za uporabo. Imate vprašanja? Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vprašanja, povezana s servisnimi intervali, ter vas seznanili s točnim obsegom in stroški kontrolnih in vzdrževalnih del.

Izredno pomembno je, da se držite servisnih intervalov za menjavo olja, saj je to neke vrste zdravniški pregled za vozilo in že vnaprej preprečite morebitne nevšečnosti. Kdaj je potrebno opraviti menjavo, vas na to opozori vozilo, saj se prikaže opozorilo, da je potrebno opraviti menjavo olja. V kolikor pa že prej odkrijete, da je v motorju manjko olja ali opazite nenavaden hrup motorja, je priporočljivo, da dolijete olje in v čim krajšem času obiščete avtoservis.

Želite da vam pripravimo ugodno ceno menjave olja? Pokličite našo sodelavko 041 392 204 ali nam PIŠITE!

Menjava oljnega filtra

Kdaj je potrebno zamenjati oljni filter?

OLJNI FILTER: vsekakor dela red v motorju vašega vozila, zato je izrednega pomena, da ga menjavate redno. Kot pove že samo ime, oljni filter filtrira olje. Čeprav je največkrat le v velikosti pločevinke, ima v vašem vozilu pomembno vlogo. Iz olja filtrira prah, umazanijo in drobne kovinske delce, ki bi se sicer odložili v motorju in ga trajno poškodovali. S pomočjo filtra vse te nečistoče ostanejo v filtru in ne morejo priti v motor. Je pa zmogljivost oljnega filtra omejena. V kolikor je v njem že preveč umazanije, se lahko delci lahko z oljem vrnejo v motor, tam pa lahko vodijo do dolgoročnih okvar.

Smiselno je, da se oljni filter zamenja z vsako menjavo olja, saj boste le tako dosegli optimalno delovanje motorja vašega vozila in že vnaprej preprečili morebitne nevšečnosti. Veliki servis pa se opravi na več kilometrov in skrbi za to, da vaš avtomobil ohranja vse lastnosti v najboljši možni kondiciji tudi takrat, ko že šteje nekaj let.

Menjava olja in filtra
Menjava olja in filtra Avtor: Porsche Inter Auto

Nivo motornega olja

NIVO MOTORNEGA OLJA: vsakih prevoženih 2.000 km je priporočljivo preveriti nivo olja, to lahko na primer opravite pri točenju goriva. V kolikor pride do okvare motorja zaredi nepravilnega mazanja motorja, morebiti zaradi neustreznega olja, nerednih menjav olja in nezadostne količine olja, proizvajalec ne prevzame odgovornosti za škodo.  Če se vam prižge lučka za olje, je nivo olja dosegel kritično raven. Uporaba starega olja ali premalo olja zelo obremenjuje motor vašega vozila. Posledično povečano trenje v motorju vodi do večje obrabe, večje porabe goriva in več emisij izpušnih plinov.

Menjava olja - pogosta vprašanja

Delo menjave olja (servis) – kako dolgo traja?

Delo menjave olja traja med 20 in 30 minut. Po odstranitvi čepa pustimo, da odteče olje. Potem zamenjamo oljni filter in dolijemo olje. Ko je vozilo na tleh, se z merilno palico še vedno preveri novo olje in po potrebi napolni.

Pomanjkanje olja - je dovolj samo dolitje olja?

Manjkajoče motorno olje lahko vedno samo dolijemo. To je pomembno predvsem zato, da ima motor vedno na voljo optimalno količino olja. Kljub temu pa je seveda potrebno po določenem času opraviti menjavo olja. Namreč ponovno polnjenje ne nadomesti menjave olja, ker obstoječa umazanija ostane v obtoku. Da se izognemo težavam z motorjem, je redna menjava olja v vašem vozilu obvezna.

Servis na 15.000 ali 30.000 km? Kratki ali dolgi interval menjave olja?

Servis na 15.000 ali 30.000 km (LONGLIFE servis) - to je predvsem odvisno od vašega vozila in ta podatek najdete v servisni knjižici vašega vozila. Lahko pa nas tudi pokličete in svetovali vam bomo glede opravljanja servisev z menjavo olja. 

Motorno olje – koliko ga je potrebno ob menjavi olja?

Količina olja je različna od vozila do vozila. Naši strokovnjaki pri Porsche Inter Auto natančno vedo, koliko motornega olja potrebujejo za vaše vozilo.

Katero olje za moje vozilo?

Uporaba napačnega motornega olja lahko povzroči veliko poškodbo motorja. Kakšno olje je primerno za vaše vozilo, najdete v priročniku vašega avtomobila pod postavko »ponovno napolnite motorno olje«, kjer boste našli ustrezne podatke za tip olja, ki jih priporoča proizvajalec. Pomembno je tudi, da ne pride do zamenjave olja za bencinski in dizelski motor. Izbirate lahko tudi med mineralnim in sintetičnimi olji. Sintetična olja imajo ponavadi višjo ceno, imajo pa ogromno prednosti kot so prihranek pri porabi goriva, zagotovitev večje stopnje hlajenja. Pozorni pa morate biti na to, da v kolikor uporabljate sintetično olje, ga morate potem redno uporabljati in ga ne spreminjati z vsakim polnjenjem.

Menjava olja v avtomatskem menjalniku

Menjava olja v avtomatskem menjalniku je izredno pomembnega pomena za zanesljivo prestavljanje. Cena menjave olja pa je odvisna od tipa vozila. Kontaktirajte nas in pripravili vam bomo ugodno ponudbo za servis. Z veseljem vam pripravimo akcijsko ponudo. Pokličite našo sodelavko na 041 392 204 !

Veliki in mali servis, katere so razlike?

Razlike med malim in velikim servisem so zagotovo v tem, kaj se menja pri servisu in kdaj se ga opravlja. Mali oziroma redni servis ali menjava olja se največkrat opravlja na 15.000 ali 30.000 kilometrov, veliki servis pa največkrat med 100.000 in 200.000 kilometrov. 

Menjava olja vključuje:

 • profesionalno motorno olje
 • originalni oljni filter
 • menjava tesnilnih obročev
 • delo menjave olja
 • test akumulatorja

Veliki servis vključuje:

 • Originalni zobati jermen, črpalka hladilne tekočine
 • Zobati jermen komplet
 • Vgradnja zobatega jermena in menjava črpalke hladilne tekočine

Kdaj je potrebna menjava olja?

Na vozilih Volkswagen, Audi, SEAT in Škoda se redni oziroma mali servisni pregled z menjavo olja opravlja vsakih 15.000 km (ali vsako leto) - odvisno, kar nastopi prej. Pri long life servisnih intervalih pa po prikazovalniku oz. na dve leti. Datum za naslednji servisni pregled je naveden tudi v vaši servisni knjižici oz. v navodilih za uporabo. Imate vprašanja? Z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vprašanja, povezana s servisnimi intervali, ter vas seznanili s točnim obsegom in stroški kontrolnih in vzdrževalnih del.

Koliko je življenska doba olja?

Motorno olje v vašem vozilu je prav zagotovo najbolj pomembna tekočina vsakega motorja in se med vožnjo obrablja Premalo olja, ali če je le-to prestaro lahko v le nekaj sekundah popolnoma poškoduje motor. Upoštevajte servisne intervale!

Menjava olja VW
Menjava olja VW
Menjava olja Audi
Menjava olja Audi
Menjava olja Škoda
Menjava olja Škoda
Menjava olja SEAT
Menjava olja SEAT

MENJAVA OLJA IN FILTRA Ljubljana - kontakt

Porsche Ljubljana

 • Naslov: 1000 Ljubljana, Bravničarjeva ulica 5, Šiška
 • Telefon: 031 616 918

 

 

MENJAVA OLJA IN FILTRA Ljubljana - kontakt

Porsche Verovškova

 • Naslov: 1000 Ljubljana, Verovškova ulica 78, Šiška
 • Telefon: 031 616 918

 

 

MENJAVA OLJA IN FILTRA Maribor - kontakt

Porsche Maribor

 • Naslov: 2000 Maribor, Šentiljska cesta 128a
 • Telefon: 031 616 918

 

 

MENJAVA OLJA IN FILTRA Maribor - kontakt

Porsche Ptujska cesta

 • Naslov: 2000 Maribor, Ptujska cesta 150
 • Telefon: 031 616 918

 

 

MENJAVA OLJA IN FILTRA Koper - kontakt

Porsche Koper

 • Naslov: 6000 Koper - Capodistria, Ankaranska cesta 10
 • Telefon: 031 616 918

 

 

5

Kakovost opravljenih storitev je pri nas na prvem mestu!

5
Sergej H. stranka Porsche Verovškova
kakovostno vendar relativno drago.
5
Jerica V. stranka Porsche Verovškova
Spoštovani, rada bi le posebej pohvalila go. Meri Koren, ki je svetovanje opravila strokovno korektno in prijazno ter zagotovila, da je bilo delo opravljeno v želenem času.
5
Nina Z. stranka Porsche Maribor
Kvalitetno opravljen servis, avto je bil pripravljen od dogovorjeni uri, pred servisom ste nas spomnili nanj...
Poglej vsa mnenja