VELIKI SERVIS - izkoristite ugodno akcijsko ceno

VELIKI SERVIS - izkoristite ugodno akcijsko ceno

Veliki servis, menjava zobatega jermena: ugodni servis za vozila starejša od 4 let!

Avtor: Porsche Inter Auto

Želite akcijsko ponudbo za servis?

Pripravimo vam akcijsko ponudbo.

Veliki servis - menjava zobatega jermena

VW, Audi, SEAT, Škoda

VELIKI SERVIS - MENJAVA ZOBATEGA JERMENA ali tudi glavni servis je izjemno pomemben servis za vaše vozilo. Zobati jermen je spremljevalec vašega vozila, se nenehno sooča s hudim naporom in opravlja izjemno težko delo, saj se obrne več kot 1000-krat na minuto in je vedno zelo obremenjen. 

VSE VKLJUČENO: veliki servis - menjava zobatega jermena (delo, material):

 • originalni zobati jermen, črpalka hladilne tekočine
 • zobati jermen komplet
 • vgradnja zobatega jermena in menjava črpalke hladilne tekočine
 • 2-letno jamstvo na opravljeno delo
 • 2-letno jamstvo na vgrajene originalne dele
 • Asistenca Porsche Slovenija
   

KONTAKT: za vse dodatne informacije pokličite 041 392 204, ali pa nam PIŠITE!

Veliki servis, Ljubljana, Maribor in Koper

Pooblaščeni servis za vozila VW, Audi, SEAT, Škoda

VELIKI SERVIS - Ljubljana, Maribor in Koper: prednost opravljanja velikega servisa na pooblaščenem servisu je zagotovo dveletna garancija na delo in vgrajene dele. Originalni deli omogočajo natančno prileganje in so vrhunske kakovosti. Z opravljenim velikim servisom in daljšo življensko dobo vozila boste lahko varno in zanesljivo prevozili še veliko kilometrov. Ob servisu boste prejeli tudi asistenco mobilnosti, ki se podaljša z vsakim servisnim pregledom. 
 

Želite akcijsko ponudbo za servis?

Pripravimo vam akcijsko ponudbo.

Kje lahko opravim menjavo zobatega jermena?

Porsche Inter Auto poslovalnice za veliki servis in menjavo jermena Znamke vozil
Porsche Ljubljana VW, Audi
Porsche Verovškova VW, Audi, SEAT, Škoda
Porsche Koper VW, Audi, Škoda
Porsche Maribor VW, Audi, Škoda
Porsche Ptujska cesta  VW, Audi, Škoda

Veliki servis akcijska cena

Za vozila starejša od štirih let!

VELIKI SERVIS CENA: za vozila starejša od štirih let smo pripravili akcijske Vedno vredno Varčevalne pakete. Le-ti so namenjeni vozilom, ki so starejša od štirih let in so zato cene še ugodnejše. V paketu je vključeno vse - komplet zobatega jermena in črpalke hladilne tekočine z vgradnjo in pripdajočo garnituro. 
 

Menjava zobatega jermena - kateri so znaki okvare?

Počen zobati jermen lahko povzroči poškodbe motorja

MENJAVA ZOBATEGA JERMENA: nujno je, da redno preverjate stanje vašega zobatega jermena! Da bi zmanjšali tveganje za okvaro jermena, priporočamo redne sevisne preglede. Pri številnih avtomobilih je pregled jermena del rednega servisnega pregleda. Po potrebi lahko strokovnjaki ponovno zategnejo jermen, lahko pa se na njem odkrijejo tudi razpoke. V takšnih primerih je potrebno predčasno zamenjati zobati jermen. Poškodovan jermen lahko povzroči večje poškodbe motorja.

Zobati jermen - najpogostejši znaki okvare?

 • Hrup
 • Obrabljena tkanina v rebru
 • Obraba zobnih bokov ali nalomljene površine ob vznožju zob in odrezani zobje
 • Zobje in tkanina se ločijo od strukture
 • Tekalne sledi na strani zob
 • Razpoke na hrbtni strani
 • Zobati jermen je raztrgan
 • Okvarjene sistemske komponente

Kdaj menjati zobati jermen?

Veliki servis servisni interval za menjavo jermena

KDAJ MENJATI ZOBATI JERMEN: natančne podatke o menjavi zobatega jermena najdete v servisni knjižici vašega avtomobila. Poleg veliko prevoženih kilometrov imajo pomembno vlogo pri obrabi tudi starost zobatega jermena, visoka temperaturna nihanja in starost vozila, ki pozimi vplivajo na življenjsko dobo zobatega jermena. Največkrat je potrebno veliki servis opraviti med 100 in 200 tisoč kilometri. V primeru neopravljene menjave zobatega jermena, lahko pride do velikih poškodb motorja.

Glavni servis - kaj moram vedeti?

Za vašo varnost opravite glavni servis!

GLAVNI SERVIS: zobati jermen v vašem vozilu opravi v motorju zelo veliko obratov - kot če bi več kot šestrkrat obkrožili zemljo. Ne odlašajte z glavnim servisom in preprečili boste možne scenarije in okvare, ki bi se lahko zgodile tudi vašemu vozilu, v kolikor glavnega servisa ne boste opravili. 

 • Strgan zobati jermen povzroči hude poškodbe motorja oz. celo njegovo popolno okvaro.
 • Več kot polovica okvar motorja pri starejših vozilih je posledica okvarjenega zobatega jermena.
 • Nekakovostni zobati jermeni lahko popustijo, kar vodi do zdrsa jermena z napenjalcev, posledica tega pa je poškodba motorja.

Menjava jermena - pogosta vprašanja

Veliki servis na koliko km?

Natančne podatke (veliki servis interval) najdete v servisni knjižici vašega avtomobila. Poleg veliko prevoženih kilometrov ima pomembno vlogo tudi starost zobatega jermena. Prav tako visoka temperaturna nihanja in starost vozila pozimi vplivajo na življenjsko dobo zobatega jermena. Največkrat je potrebno veliki servis opraviti med 100 in 200 tisoč kilometri.

Veliki servis veriga - potrebno opraviti?

Ko kupujete avtomobil, je dobro preveriti, ali ima motor zobati jermen ali verigo. Gre namreč za kar veliko razliko, kadar govorimo o zamenjavi. Menjava jermena je nujno potrebna, ko nastopi čas za menjavo, medtem ko naj bi bila veriga doživljenjska in je ni potrebno menjati, seveda, v kolikor ne pride do težav z delovanjem le-te. Torej veriga se ne more pretrgati, čeprav pa še zdaleč ni imuna na težave. Dobra stvar verige je, da hrup opozori, da je z verigo nekaj narobe, še preden pride do večjih težav. 

Zakaj je potrebno upoštevati intervale za veliki servis?

Poškodba jermena zaradi obrabe lahko povzroči resne okvare motorja. Jermen sčasoma izgubi napetost, lahko preskoči ali se celo raztrga, zato je pomembno, da se držite časovnih intervalov za veliki servis, ki so navedeni v servisni knjižici. Po menjavi zobatega jermena bo motor vašega vozila še naprej brezhibno deloval še tisoče kilometrov, zato le hitro obiščite avtoservis Porsche Inter Auto. 

Menjava zobatega jermena postopek - kakšen je?

Postopek menjave zobatega jermena najprej vključuje servisni pregled, kjer se določi vse potrebno za zamenjavo, potem pa strokovnjak opravi menjavo zobatega jermena, ki vključuje originalni zobati jermen, črpalko hladilne tekočine, in garnituro zobatega jermena. 

Kaj vse bo zamenjano ob menjavi zobatega jermena?

Običajno se ob menjavi zamenjajo tudi napenjalni in upogibni valji. Njihova naloga je, da vodijo jermen, da ga upognejo in da v času njegove življenjske dobe ohranjajo njegovo napetost. Ker jermen poganja tudi vodno črpalko, se ob velikem servisu zamenja tudi njo. 

Kdaj menjava jermena?

Natančne podatke o intervalu menjave najdete v servisni knjižici vašega avtomobila. Na življenjsko dobo zobatega jermena pa vplivajo tudi visoka temperaturna nihanja ter starost vozila in samega jermena. 

 

Težava strgan jermen - kakšni so simptomi, vzroki, posledice?

Zobati jermen je eden najpomembnejših delov avtomobila, ki pa ima klasični del obrabe in omejeno življenjsko dobo. Zobati jermen je potrebno redno pregledovati, največkrat se pregled opravi ob rednem servisu in v kolikor se odkrijejo težave z jermenom, je potrebno opraviti veliki servis. 

V kolikor imate slab ali obrabljen zobati jermen, se pojavijo naslednji simptomi:


    1. Grobo delovanje v prostem teku motorja
V kolikor zobje na zobatem jermenu kdaj odpadejo ali postanejo krhki, bo zobati jermen začel drseti z zobnikov.
 

    2. Pojavi se dim iz motorja
Če je zima in je zunaj zelo mrzlo, je morda težko ugotoviti, ali dim prihaja iz izpušne cevi ali so to samo neškodljive vodne pare. V kolikor vidite preveč dima, bi to utegnilo biti povezano z okvaro zobatega jermena. V kolikor je zobati jermen obrabljen, se bodo plini izpuščali, zrak pa se bo spustil ob neprimernem času. Rezultat bo veliko dima iz izpušnega sistema vašega vozila. 


    3. Znižanje tlaka olja
Zobati jermen vrti zobnike odmične gredi. V kolikor jermen ne deluje enakomerno, lahko preskoči in odtrga koščke odmične gredi. Del kosov lahko pade v posodo za olje vozila, zaradi česar se bo tlak olja čisto spustil na dno motorja. Posledica tega bo popolna okvara motorja. 


    4. Zlomljeni bati ali ventili
Najhujši znak, ki ga lahko opazite je, da je zobati jermen popolnoma razrezan ali pokvarjen. V tem primeru bo ročična gred samodejno vrtela in ne bo usklajena s premikom odmične gredi. Ko se to zgodi, bo bat prišel v stik z ventili, ko se bodo le-ti odprli. To pa bo lahko končalo upogibanje ventilov ali povzročilo poškodbo bata. Da preprečite nadaljnje poškodbe motorja, takoj ugasnite motor, ko zaznate ta znak. Le tako boste imeli možnost, da se izognete večjim poškodbam motorja. 

Kako dolgo zdrži zobati jermen?

Pri tem igra pomembno vlogo tudi starost jermena. Glede na proizvajalca je potrebno prvo menjavo opraviti po približno petih letih, toda najpozneje po desetih letih je na večini vozil menjava jermena nujno potrebna. Natančen čas menjave pa se seveda razlikuje od vozila do vozila. 

Med vožnjo se zlomi, strga zobati jermen – kaj naj storim?

V kolikor pride med vožnjo do okvare zobatega jermena, je potrebno vozilo takoj nemudoma ustaviti. Šele ko je vozilo v delavnici na servisu, je mogoče težavo najti in jo tudi odpraviti. 

Veliki servis - menjava jermena, svetovanje pri menjavi
Veliki servis - menjava jermena, svetovanje pri menjavi Avtor: Porsche Inter Auto

Pomembno je vedeti, kdaj je bil nazadnje opravljen veliki servis

Predvsem pri nakupu rabljenega vozila, se je potrebno pozanimati o opravljenih menjavah jermena na vozilu. Datumi opravljenih velikih servisov so običajno navedeni v servisni knjižici, v kolikor je vozilo servisirano na pooblaščenih oz. uradnih servisih. Poleg tega lahko v vozilu najdete tudi nalepko o zadnji menjavi zobatega jermena. 

Vzroki za okvaro zobatega jermena

 • malomarno vzdrževanje vozila,
 • napake pri montaži jermena in napenjalcev,
 • poškodbe ležajev,
 • napačna napetost jermena,
 • umazanija ali olje na jermenu in 
 • napake v pogonu zobatega jermena.

VELIKI SERVIS, MENJAVA JERMENA Ljubljana - kontakt

Porsche Ljubljana

 •   Naslov: 1000 Ljubljana, Bravničarjeva ulica 5, Šiška
 •  Telefon: 041 392 204

VELIKI SERVIS, MENJAVA JERMENA Ljubljana - kontakt

Porsche Verovškova

 • Naslov: 1000 Ljubljana, Verovškova ulica 78, Šiška
 • Telefon: 031 616 918

VELIKI SERVIS, MENJAVA JERMENA Maribor - kontakt

Porsche Maribor

 • Naslov: 2000 Maribor, Šentiljska cesta 128a
 • Telefon: 031 616 918

VELIKI SERVIS, MENJAVA JERMENA Maribor - kontakt

Porsche Ptujska cesta

 • Naslov: 2000 Maribor, Ptujska cesta 150
 • Telefon: 031 616 918

VELIKI SERVIS, MENJAVA JERMENA Koper - kontakt

Porsche Ljubljana

 • Naslov: 6000 Koper - Capodistria, Ankaranska cesta 10
 • Telefon: 031 616 918

Vsak dan se trudimo, da izpolnimo pričakovanja naših strank.

Število ocen: 488
5
         
18. november 2019
Leopold B. , stranka Porsche Verovškova
AUDI A3 Limuzina Attraction 1.4 TFSI
         
Z vašimi uslugami smo zelo zadovoljni, za kar se vam lepo zahvaljujemo. Ostanite še naprej takšni kot ste.
15. november 2019
Boris K. , stranka Porsche Ptujska cesta
AUDI Q3 2.0 TDI Style
         
Kot vedno sem bil tudi tokrat zelo zadovoljen.
5. november 2019
Stanislav G. , stranka Porsche Verovškova
AUDI Q5 2.0 TDI quattro Sport
         
Že leta pri vas. Servis zmeraj profesionalno opravljen. Dragoceni nasveti Sandija Kavčiča. Izkušnja z asistenco ob prometni nezgodi prav tako odlična. Posredovanje zelo hitro. Ne samo ob rednih servisih, ampak tudi ob kratkih obiskih prijazno svetovanje ali posredovanje.
6. september 2019
Goran S. , stranka Porsche Ptujska cesta
AUDI A4 Avant 2.0 TDIe
         
zelo zadovoljen... storitev narejena hitro in kvalitetno
6. avgust 2019
Anton M. , stranka Porsche Ptujska cesta
AUDI Q5 2.0 TDI quattro Design
         
Že vrsto let koristim storitve navedenega servisa in je opazen napredek v kompetentnosti celotnega tima sodelavcev.

Podobni članki

MENJAVA OLJA - ugoden servis VW, Audi, Škoda, SEAT

Menjava olja akcija Menjava motornega olja Menjava olja cena ...

Menjava zavornih ploščic in diskov

Ugodnejša menjava zavor! Zagotovite si originalno kakovost. ŽELIM PONUDBO ...

VW ID.3 in ID.4 v posebni ponudbi

Izkoristite akcijo! Naj vas prepriča električna prihodnost. ŽELIM PONUDBO ...

Želite več informacij?
Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!

Vsak dan od 8-17.ure

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.