Veliki servis, menjava jermena pri Porsche Inter Auto!

Veliki servis, menjava jermena pri Porsche Inter Auto!

S strokovnimi rešitvami do odlično vzdrževanega vozila.

Avtor: Porsche Inter Auto

Veliki servis, glavni servis (ugodno) – kaj vse potrebujete vedeti?

Pomemben spremljevalec vašega vozila se skriva v motornem prostoru. Ta spremljevalec je zobati jermen, ki se nenehno sooča s hudim naporom in opravlja izjemno težko delo, saj se obrne več kot 1000-krat na minuto in je vedno pod napetostjo. 

Za vozila VW, Audi, Škoda in SEAT,  starejša od 4 let smo pripravili poceni pakete za AVTO SERVIS zamenjava zobatega jermena, varčevalni paket VEDNO VREDNO.  

5 pomembnih prednosti, zaradi katerih je vredno izbrati ugoden in poceni servisni paket: 

 • Originalni zobati jermen in črpalka hladilne tekočine
 • Vgradnja zobatega jermena in menjava črpalke hladilne tekočine
 • 2-letno jamstvo na opravljeno delo
 • 2-letno jamstvo na vgrajene originalne dele
 • Asistenca Porsche Slovenija – jamstvo mobilnosti

 

Vaše vozilo ni na seznamu?

Piišite nam na [email protected] ali nas pokličite na 041 392 204 in pripravili vam bomo individualno ponudbo.

Kje lahko opravim veliki servis? Ljubljana, Koper, Maribor

Veliki servis - lokacija po celotni Sloveniji Poslovalnica Porsche Inter Auto

Veliki servis Ljubljana

Porsche Ljubljana, Porsche Verovškova
Veliki servis Koper  Porsche Koper
Veliki servis Maribor Porsche Maribor, Porsche Ptujska cesta 

Menjava jermena cena, cenik več informacij in priprava ponudbe za veliki servis

Kontaktirajte našo sodelavko, ki že pričakuje vaš klic, da vam pripravi odlično ponudbo - veliki servis cena!

Menjava olja - kontaktirajte nas tudi za menjavo olja. 

Zobati jermen ali krmilna veriga?

Ko kupujete avtomobil, je dobro preveriti, ali ima motor zobati jermen ali verigo. Namreč gre za kar veliko razliko, ko se gre za zamenjavo. Menjava jermena je nujno potrebna, ko nastopi čas za menjavo, medtem, ko naj bi bila veriga doživljenjska in je ni potrebno menjati, seveda, v kolikor ne pride do težav z delovanjem le-te. Torej veriga se ne more pretrgati, čeprav pa še zdaleč ni imuna na težave. Dobra stvar verige je, da hrup opozori, da je z verigo nekaj narobe, še preden pride do večjih težav. 

Na koliko km se dela veliki servis?

Kdaj je na vrsti naslednja menjava jermena, predvideni servisni intervali?

Glede na proizvajalca vozila, je potrebno opraviti veliki servis po petih letih, četudi niso doseženi predvideni kilometri za zamenjavo zobatega jermena in vodne črpalke. 

Želite preveriti, kdaj nastopi veliki servis za vaše vozilo?

Pokličite našo sodelavko na 041 392 204 in takoj boste pridobili potrebne informacije

Zakaj je potrebno upoštevati intervale za veliki servis – na kaj morate biti pozorni?

Poškodba jermena zaradi obrabe lahko povzroči resne okvare motorja. Jermen sčasoma izgubi napetost, lahko preskoči ali se celo raztrga, zato je pomembno, da se držite časovnih intervalov za veliki servis, ki so navedeni v servisni knjižici. Po menjavi zobatega jermena bo motor vašega vozila še naprej brezhibno deloval še tisoče kilometrov. 

Redno preverjajte jermen!

Da bi zmanjšali tveganje za zlom jermena, so priporočeni redni vizualni pregledi s strani profesionalnih avtomehanikov.  Pri številnih avtomobilih je vizualni pregled jermena del rednega servisnega pregleda. Po potrebi lahko mehanik ponovno zategne jermen, v redkih primerih pa se lahko odkrijejo razpoke. V takšnih primerih je potrebno predčasno zamenjati zobati jermen. 

Kdaj menjava jermena?

Natančne podatke o intervalu menjave najdete v servisni knjižici vašega avtomobila. Poleg veliko prevoženih kilometrov ima pomembno vlogo tudi starost zobatega jermena. Prav tako visoka temperaturna nihanja in starost vozila pozimi vplivajo na življenjsko dobo zobatega jermena. 

Kako dolgo zdrži zobati jermen?

Pri tem igra pomembno vlogo tudi starost jermena. Glede na proizvajalca, je potrebno prvo menjavo opraviti po približno petih letih, toda najpozneje po desetih letih je na večini vozil menjava jermena nujno potrebna. Natančen čas menjave pa se seveda razlikuje od vozila do vozila. 

Veliki servis, cena, cenik, ugodno
Veliki servis, cena, cenik, ugodno Avtor: Porsche Inter Auto

Kako veste, da je potrebno opraviti veliki servis, menjavo zobatega jermena?

Zobati jermen je ponavadi izdelan iz gume, ki se pa po določenem času obrabi. Kje in v kakšnem položaju v avtomobilu se nahaja jermen, je opisano v navodilih za uporabo vozila. Če opazite nenavaden hrup, ustavite vozilo in preverite motor. Četudi ni še predvidena časovno ali kilometrsko menjava jermena, je le-ta neizogibna v primeru poškodb ali težav z jermenom. Le tako se lahko izognete hujšim poškodbam motorja vašega vozila. Vozilo boste imeli v kratkem času ponovno nazaj. Čas popravila se razlikuje glede na tip vozila, praviloma vozilo ostane v delavnici približno 4 ure. 

Kako prepoznati okvare zobatega jermena?

Poškodovan jermen lahko povzroči večje poškodbe motorja. Da pa se boste temu izognili, poskrbite za redno preverjanje jermena in spremljanje vseh sprememb.  

 • Hrup;
 • Obrabljena tkanina v rebru;
 • Obraba zobnih bokov ali nalomljene površine ob vznožju zob in odrezani zobje;
 • Zobje in tkanina se ločijo od strukture;
 • Tekalne sledi na strani zob;
 • Razpoke na hrbtni strani;
 • Zobati jermen je raztrgan;
 • Okvarjene sistemske komponente. 

V kolikor opazite katero izmed zgoraj naštetih sprememb, si čimprej rezervirajte servisni termin na [email protected] Za vas bomo našli vam najbolj primeren termin. 

Kaj se zgodi, če poči zobati jermen?

Počen zobati jermen povzroči poškodbe motorja, kar se običajno zgodi z udarcem ventilov na bate.  Vozilo je v takšnem primeru nujno potrebno ustaviti.  Zdrs ali nepravilno nastavljen zobati jermen ima prav tako velike posledice na motor. V kolikor jermen ni dovolj napet, obstaja nevarnost, da preskoči. Zato mora biti v jermenu vedno pravilna napetost, ne preveč ohlapna in ne pretesna. 

Pomembno je vedeti, kdaj je bil nazadnje opravljen veliki servis

Predvsem pri nakupu rabljenega vozila, se je potrebno pozanimati o opravljenih menjavah jermena na vozilu.  Datumi opravljenih velikih servisov so običajno navedeni v servisni knjižici, v kolikor je vozilo servisirano na pooblaščenih oz. uradnih servisih. Poleg tega lahko v vozilu najdete tudi nalepko o zadnji menjavi zobatega jermena. 
 

Kaj vse bo zamenjano ob menjavi zobatega jermena?

Običajno se ob menjavi zamenjajo tudi napenjalni in upogibni valji. Njihova naloga je, da vodijo jermen, da upognejo in da v času njegove življenjske dobe, ohranjajo njegovo napetost. Ker jermen poganja tudi vodno črpalko, se ob velikem servisu zamenja tudi njo. 

Zagotovo želite vedeti, kakšen je strošek velikega servisa

Gre vsekakor za vašo varnost in dolgo življenjsko dobo vašega vozila, ravno zato nikakor ne smete varčevati, ko pride do obveznih popravil, v tem primeru, do potrebne menjave zobatega jermena. 

Pri Porsche Inter Auto smo za vas pripravili ugodne in poceni servisne pakete, komplet zobatega jermena in črpalke hladilne tekočine z vgradnjo.

Raztrgan jermen: simptomi, vzroki in posledice 

4 simptomi slabega zobatega jermena 


Zobati jermen je eden delov avtomobila, ki ima ogromen pomen. Je klasični del obrabe in ima omejeno življenjsko dobo. Zobati jermen je potrebno redno pregledovati, največkrat se pregled opravi ob rednem servisu in v kolikor se najdejo težave z jermenom, je potrebno opraviti veliki servis. 

V kolikor  imate slab ali obrabljen zobati jermen, se pojavijo naslednji simptomi:


    1. Grobo delovanje v prostem teku motorja
V kolikor zobje na zobatem jermenu kdaj odpadejo ali postanejo krhki, bo zobati jermen začel drseti z zobnikov.

    2. Pojavi se dim iz motorja
Če je zima in je zunaj zelo mrzlo, je morda težko ugotoviti, ali dim prihaja iz izpušne cevi ali so to samo neškodljive vodne pare. V kolikor vidite preveč dima, bi to morebiti utegnilo biti povezano z okvaro zobatega jermena. V kolikor je zobati jermen obrabljen, bodo plini izpuščali, zrak pa se bo spustil ob neprimernem času. Rezultat bo veliko dima iz izpušnega sistema vašega vozila. 


    3. Znižanje tlaka olja
Zobati jermen vrti zobnike odmične gredi. V kolikor jermen ne deluje enakomerno, lahko preskoči in odtrga koščke odmične gredi. Del kosov lahko pade v posodo za olje vozila, zaradi česar se bo tlak olja čisto spustil na dno motorja. Posledica tega bo popolna okvara motorja. 


    4. Zlomljeni bati ali ventili
Najhujši znak, ki ga lahko opazite je, da je zobati jermen popolnoma razrezan ali pokvarjen. V tem primeru bo ročična gred samodejno vrtela in ne bo usklajena s premikom odmične gredi. Ko se to zgodi, bo bat prišel v stik z ventili, ko se bodo le-ti odprli. To pa bo lahko končalo upogibanje ventilov ali povzročilo poškodbo bata. Da preprečite nadaljnje poškodbe motorja, takoj ugasnite motor, ko zaznate ta znak. Le tako boste imeli možnost, da se izognete večjim poškodbam motorja. 

Vzroki za okvaro zobatega jermena

 

 • malomarno vzdrževanje vozila,
 • napake pri montaži jermena in napenjalcev,
 • poškodbe ležajev,
 • napačna napetost jermena,
 • umazanija ali olje na jermenu in 
 • napake v pogonu zobatega jermena.


Med vožnjo se zlomi zobati jermen – kaj storiti?

V kolikor pride med vožnjo do okvare zobatega jermena, je potrebno vozilo nemudoma ustaviti. Šele, ko je vozilo v delavnici na servisu, je mogoče težave najti in jo tudi odpraviti. 

Vse, kar morate vedeti o menjavi zobatega jemena

 

 •  V kolikor hkrati z zobatim jermenom zamenjate tudi napenjalne valje, preusmerjevalne kolute in vodno črpalko, boste zagotovo prihranili veliko denarja;
 • Raztrgan zobati jermen povzroči odprtje ventilov v napačnem trenutku in ventili lahko udarijo ob bate. Posledično lahko nastanejo večje poškodbe oz. popolna okvara motorja vašega vozila;
 • Več kot polovica okvar motorja pri starejših vozilih je posledica okvarjenega zobatega jermena;
 • Zobate jermene je dovoljeno raztegniti samo v območju desetinke milimetra. Če slučajno napetost jermena popusta (se zgodi največkrat pri nekakovostnih izdelkih), lahko pride do zdrsa jermena in posledica je poškodba motorja;
 • Zobati jermeni morajo tako pri polarnem mrazu kot tudi pri tropskih temperaturah vrtenje ročične gredi neprekinjeno prenašati na odmično gred;
 • Zobati jermeni v svoji življenjski dobi opravijo v motorju izredno dolgo pot, tako kot če bi več kot šestkrat obkrožili Zemljo. 
   

Pripravimo vam najugodnejšo ponudbo za veliki servis!

Izpolnite obrazec (vnesite tudi šasijo vašega vozila) in kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času!

Podobni članki

Menjava olja - Volkswagen, Audi, Škoda, Seat, Porsche

Menjava olja - Kaj se zgodi, če menjave ne opravljamo redno? Menjava olja: motorno olje je življenjska tekočina vsakega motorja in je del, ki se obrablja. Premalo olja, prestaro olja ...

Volkswagen ID.4 - predstavljen bo že konec leta!

VW ID.4 - takšen bo novi električni kompaktni športni terenec SUV Znamka Volkswagen po modelu VW ID.3 nadaljuje s predstavitivjo najrazličnejših električnih vozil podznamke ...

NOVI GOLF 8 2020: tehnični podatki, vsi paketi opreme, cena - vse kar morate vedeti!

Novi Golf 8: ponovno kralj svojega razreda! VW Golf: Volkswagen je pred nekaj meseci po večih letih težkega pričakovanja le odkril povsem novi model VW Golf osme generacije. Medtem, ...

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

DA

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.