Škoda Kodiaq - Močan kot medved

Škoda Kodiaq, naredite korak naprej

Kodiaq

 

Škoda Kodiaq predstavlja povsem novo vizijo terenskega vozila - je robusten in estetsko dovršen hkrati. S svojim štirikolesnim pogonom Škoda Kodiaq z lahkoto premaguje vse vrste terena, zaradi številnih funkcij povezljivosti, prostornosti in udobja pa je nadvse primeren za nepozabna družinska doživetja. Ne spreglejte, trenutne Škoda Kodiaq akcije! 

 


Rabljena vozila Škoda Kodiaq, Škoda Kodiaq cena - ugodna s financiranjem!
 


Škoda Kodiaq rabjena vozila pri Porsche Inter Auto, ki so tudi na Avto.net

 

 

Škoda Kodiaq Kodiak
 

Škoda Kodiaq 2019

 

 


Bi radi podrobneje spoznali model Škoda Kodiaq? Zapeljite ga na testno vožnjo.

 

 

Prijavite se na testno vožnjo

Škoda Kodiaq čaka, da jo preizkusite

 

 


Škoda Kodiaq tehnični podatki - mere vozila
 

 

  Dolžina Širina Višina Medosna razdalja Prtljažni prostor S podrto klopjo
Škoda Kodiaq 4697 mm 1882 mm 1676 mm 2791 mm 720 litrov 2065 litrov
Škoda Kodiaq Sportline 4700 mm 1882 mm 1685 mm 2791 mm 720 litrov 2065 litrov
Škoda Kodiaq Scout 4707 mm 1882 mm 1676 mm 2791 mm 720 litrov 2065 litrov

 

 


Nova vozila Škoda Kodiaq
 

 

 


Škoda Kodiaq nova vozila pri Porsche Inter Auto, ko so tudi na Avto.net
 

 

 

 

 

Škoda Kodiaq - doma na vseh terenih 
 

 

Oprema v novem Škoda Kodiaq in zasnova notranjosti sta prav tako prilagojeni robustnemu značaju in temeljita na liniji opreme Ambition. Škoda Kodiaq Scout je serijsko opremljen z asistenco za terensko vožnjo, paketom opreme za slabše terene z zaščito za podvozje in motor ter parkirnim sistemom s senzorji spredaj in zadaj. Škoda Kodiaq je bogato opremljena.

 

Bogata serijska oprema vključuje tudi:

 

 • sistem za izbiro voznega profila (Eco, Comfort, Normal, Sport, Individual, Snow), ki vpliva na krmiljenje motorja,
 • avtomatski menjalnik,
 • servokrmiljenje in
 • klimatsko napravo.

 

S profilom Snow se delovanje sistemov ABS, ASR in ACC (če je vgrajen) ter delovanje krmilne elektronike motorja prilagodi posebnim razmeram na zasneženem oz. spolzkem cestišču.

 

Standardni obseg notranje opreme zajema še:

 

 • večfunkcijski volan,
 • ambientno osvetlitev v LED-tehnologiji z možnostjo izbire med desetimi barvami,
 • modularni infotainment sistem z osmimi zvočniki,
 • sedeže z oblazinjenjem iz alkantare in logotipom Kodiaq,
 • vratne obloge z dekorativnimi elementi iz alkantare,
 • jeklene pedale,
 • tekstilne predpražnike ter
 • logotip Kodiaq na sprednjih vstopnih letvah.

 


Ko se cesta konča, vozniku med vožnjo s pogonom 4×4 v avtomobilu Škoda Kodiaq zagotavlja podporo terenski vozni program. Ob pritisku na tipko se vsi relevantni sistemi – krmiljenje motorja, asistenčni sistemi, elektronski sistemi podvozja, kot sta ABS in ESC, ter pri opcijskem sistemu DCC tudi blaženje – avtomatsko prilagodijo terenskim pogojem. Srce pogona 4x4 je elektronsko uravnavana lamelna sklopka, ki je zaradi optimalne porazdelitve osne obremenitve nameščena neposredno pred diferencialom zadnje preme, torej na koncu kardanske gredi. Sistem štirikolesnega pogona deluje hitro in inteligentno. Njegov krmilnik nenehno izračunava, kolikšen je idealni pogonski moment za zadnjo premo. Zaradi predkrmiljenja, ki je odvisno od vozne situacije, skorajda ne prihaja do izgub vlečne sile. Pri normalni vožnji, zlasti pri nizkih obremenitvah ali v fazah brez dodajanja plina, lamelna sklopka motorno moč prenaša pretežno na sprednji kolesni par, kar prispeva k varčni porabi goriva.

 

VIDEO/TEST: Škoda Kodiaq 2.0 TDI 4x4 DSG style
 

 

 

Škoda Kodiaq Scout - pripravljen na vse!
 

 

Posledično se Škoda Kodiaq Scout odlično izkaže tudi izven utrjenih cest. Odmik od tal znaša 194 mm, zato brez težav premaga večje neravnine. Prevozni previsni kot znaša 19,7°, medtem ko vstopni kot v strmino/izstopni kot iz strmine zaradi kratkih previsov znaša 22,0° spredaj, zadaj pa 23,1°. Serijski paket opreme za slabše terene med drugim skrbi za zaščito pred poškodbami podvozja, motorja, kablov in napeljav. Ko se cesta konča, lahko voznik z enostavnim pritiskom na tipko izbere terenski vozni program. Opcijski sistem DCC ustrezno prilagodi delovanje blažilnikov, odziv pedala za plin je nekoliko počasnejši. Antiblokirni sistem (ABS) dopušča rahel zdrs pogonskih koles, tako da pred kolesi nastane nekakšna zavorna "zagozda". Za boljšo vlečno silo pri terenskem voznem programu Škode Kodiaq skrbi sistem ASR dopušča večji zdrs, elektronska zapora diferenciala (EDS) pa se odziva hitreje in bolj energično. Če je to potrebno, se aktivirata tudi asistenca za speljevanje navkreber in asistenca za nadzorovani spust, ki pri vožnji po strmini konstantno vzdržuje hitrost, s katero je voznik zapeljal na pobočje.
 

 

 

Škoda Kodiaq Hudobro financiranje

Posebna ponudba različnih HUDOBRO financiranj!

Sami se odločite, kakšna bo višina vašega pologa in izberete dobo financiranja po lastnih željah. Vse to vpliva na višino ostanka vrednosti ob koncu financiranja. Višina mesečnega obroka se ne spreminja - znaša 1% maloprodajne cene vozila na mesec. Brez pasti in neprijetnih presenečenj.


Preberi več
 

 

 

 

Škoda Kodiaq Sportline - na voljo tudi v športni preobleki
 

 

Za ljubitelje bolj dinamičnega oblikovanja so pri Škodi Kodiaq zasnovali modelsko različico Kodiaq Sportline, elegantno-dinamično izvedbo SUV-ja. Zunanjost 470 centimetrov dolgega vozila zaznamujejo 19-palčna aluminijasta platišča Triglav v antracitni barvi ali opcijska 20-palčna aluminijasta platišča Vega. Za bolj dinamični videz poleg tega poskrbijo mreža hladilnika v črni barvi, črni ohišji zunanjih ogledal (električno nastavljivi, ogrevani in poklopni), stranske zaščitne letve na vratih v barvi vozila ter ozka srebrna letev pod zadnjim odbijačem. Strešni letvi sta opcijsko na voljo v črni barvi. Škoda Kodiaq temno zasnovo nadaljujejo črno tonirana zadnja stranska stekla in zadnje steklo (SunSet). V črni notranjosti izstopajo športni sedeži s srebrnimi šivi ter sedežne prevleke iz alkantare in usnja kot tudi srebrni pedali iz jekla in aluminija.

 

Škoda Kodiaq Sportline se ponaša z veliko močjo
 

 

Za trikrakim športnim usnjenim volanom v notranjosti Škoda Kodiaq sta pri različicah z menjalnikom DSG nameščeni prestavni ročici, ki sta za voznika zlahka dosegljivi. Na sprednjih blatnikih in na sovoznikovem predalu je napis SPORTLINE. Model Škoda Kodiaq Sportline ima multimedijski zaslon, na katerem lahko vidite temperaturo olja in hladilne tekočine, pospešek ter polnilni tlak. Števec časov krogov vozniku omogoča, da analizira statistične podatke za posamezne vožnje. Za model Škoda Kodiaq Sportline sta na voljo dva bencinska motorja in dva dizelska z razponom moči od 110 kW (150 KM) do 140 kW (190 KM). Obstaja pa tudi različica z vgrajenim 2,0-litrskim bencinskim motorjem (2.0TSI380), kjer je uporabniku na voljo 162 kW (220 KM) pogonske moči.
 

 

 


Škoda Kodiaq - Ima vse, kar potrebujete!
 

 

Škoda Kodiaq: preprosto upravljanje, vrhunska kakovost izdelave in filozofija "Simply Clever" so sinonim za znamko Škoda. Pri tem Škoda Kodiaq predstavlja izjemne ideje. Ena od njih je avtomatsko pomičen plastičen ščitnik za robove vrat, ki preprečuje poškodbe v garaži ali na parkiriščih. Odlično je poskrbljeno tudi za najmlajše potnike. Tako sta med drugim na voljo električna otroška blokada in paket opreme s posebnimi vzglavniki, ki na daljših potovanjih omogoča, da otroci lahko udobno spijo. Kodiaq se z inovativnimi povezljivostnimi rešitvami uvršča na sam vrh svojega segmenta.

 

Najnaprednejši multimedijski sistemi
 

 

Radijski in navigacijski sistemi Škode Kodiaq temeljijo na drugi generaciji koncernske modularne platforme za multimedijske sisteme. Ponujajo najsodobnejše funkcije in vmesnike ter imajo vsi kapacitivni zaslon na dotik. Najzmogljivejša sistema Columbus in Amundsen sta opremljena z dostopno točko za WLAN. Za sistem Columbus je poleg tega opcijsko na voljo LTE-modul, ki vzpostavi internetno povezavo in omogoča trenutno najhitrejši prenos podatkov preko mobilnega omrežja LTE. Tako lahko sopotniki s svojimi mobilnimi telefoni in tablicami brskajo po spletu in uporabljajo elektronsko pošto. Škodine mobilne spletne storitve podpirajo tehnologijo LTE, razdeljene pa so v dve kategoriji: multimedijske spletne storitve so informacijske in navigacijske storitve, storitve "Care Connect" pa zagotavljajo pomoč v primeru okvare ali nezgode. Sistem za klic v sili, imenovan eCall je na voljo v sklopu storitev "Care Connect".

 

Škoda Kodiaq ponuja Škoda Connect aplikacijo
 

 

Še druge spletne storitve je mogoče uporabljati preko aplikacije Škoda Connect. Z njimi je mogoče na daljavo preko pametnega telefona preveriti status vozila, izvesti določene nastavitve in poiskati lokacijo parkiranega vozila. Inteligentna povezanost avtomobila in pametnega telefona pri Škodi Kodiaq dosega novo raven. Platforma SmartLink s standardi Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLinkTM in SmartGate je za osnovni multimedijski sistem Swing na voljo kot dodatna oprema. Pri zmogljivejših izvedbah multimedijskega sistema je SmartLink že del serijske opreme. Predal za telefon poveže pametni telefon z zunanjo anteno vozila, poleg tega pa v njem poteka indukcijsko polnjenje baterije. Škoda Kodiaq je vedno vaš najboljši sopotnik. 
 

 

 

Škoda Kodiaq s financiranjem 1%

Financiranje 1% vam omogoča nakup modela Škoda za 1% njegove maloprodajne cene na mesec.

Pri tem se lahko odločite za različne višine pologa (možen je tudi nakup brez pologa) in izberete dobo financiranja po lastnih željah. Vse to vpliva na višino ostanka vrednosti ob koncu financiranja. Kar se ne spreminja, je višina mesečnega obroka. Ta znaša 1% maloprodajne cene vozila na mesec - in to ves čas financiranja. Brez pasti in neprijetnih presenečenj ob koncu.

 


Preberi več
 

 


Škoda Kodiaq - do ciljev vas spremlja najnovejša tehnologija
 

 

Škoda je za model Kodiaq pripravila široko ponudbo asistenčnih sistemov. Prikaz okolice Area View s pomočjo kamer iz različnih perspektiv prikazuje okolico vozila na zaslonu multimedijskega sistema. Kadar je na Škodin največji SUV priključena prikolica, lahko pri počasni vzvratni vožnji nalogo vrtenja volana prevzame asistenca za manevriranje s prikolico. V ponudbi sta tudi funkcija za preudarno zaščito pešcev, ki je del sistema Front Assist, ter parkirni sistem z zavorno funkcijo, ki pri vzvratnem parkiranju in odparkiranju vozila avtomatsko zavira vozilo, če v predelu zadka zazna oviro.

 

Škoda Kodiaq asistenčni sistemi
 

 

Za Škodo Kodiaq pa so na voljo še drugi asistenčni sistemi. Ti vzdržujejo nastavljeno razdaljo do spredaj vozečega vozila, pomagajo vozniku pri menjavi voznega pasu in ohranjanju smeri na voznem pasu, prikazujejo prometne znake in olajšujejo parkiranje. Kupci lahko izbirajo med sedmimi pogonskimi agregati (5 različnih TSI motorjev in dva TDI motorja). Najzmogljivejši bencinski motor, 2,0-litrski TSI380, z močjo 162 kW (220 KM) zagotavlja dinamične vozne lastnosti, pri tem pa zaradi novega postopka zgorevanja deluje tako varčno kot agregat z manjšo gibno prostornino. Omenimo še en pomemben dejavnik pri zagotavljanju učinkovitosti, ker ima Kodiaq karoserijo z velikim deležem jekel visoke trdnosti, zato je izjemno lahka.

 

Dizelski TDI in Bencinski TSI motorji so pripravljeni na vaš ukaz
 

 

Za prenos moči lahko skrbijo zelo različne tehnologije: 6-stopenjski ročni menjalnik, menjalnik DSG, pogon spredaj in štirikolesni pogon 4×4. Češki SUV obvladuje izzive na vseh cestah uravnoteženo in udobno, je odlično vodljiv in se odziva zelo dinamično. Še bolj vznemirljiva postane vožnja s sistemom za izbiro voznega profila Driving Mode Select in z novim prilagodljivim uravnavanjem blaženja (DCC). Pri obeh sistemih je z različnimi nastavitvami mogoče prilagoditi delovanje krmilnega sistema, pedala za plin, menjalnika DSG in blaženja. Seveda so na voljo dizelski TDI in bencinski TSI motorji. Z nobenim ne boste razočarani! 
 

 

 

Škoda Kodiaq zaloga pri Porsche Inter Auto
 

 

Preveri zalogo vozil Škoda Kodiaq

Največja ponudba v Sloveniji

 

 

 


Preverjena rabljena vozila
 

 

Pri Porsche Inter Auto d.o.o. vam ponujamo nove in tudi rabljene avtomobile z znanim poreklom, poleg tega pa še kvalitetno vzdrževanje z usposobljenimi servisnimi storitvami in originalnimi rezervnimi deli. Zraven vam nudimo mnoga jamstva in garancije s katerimi se zavežemo, da bo vaš 'jekleni konjiček' deloval še dolgo časa. Z vami smo tekom celotnega procesa - od registracije pa do servisa. V vseh naših poslovalnicah lahko najdete rabljena vozila Volkswagenrabljena vozila Audirabljena vozila Škodarabljena vozila SEAT in rabljena vozila Porsche, kot tudi mnoge druge znamke. Pri Porsche Inter Auto d.o.o. smo za kupce rabljenih vozil ustvarili tudi posebno blagovno znamko 'Das WeltAuto'. Pri nas imamo pripravljeno ponudbo rabljenih vozil s podrobno proučenim ozadjem, ki so večinoma slovenskega porekla. Poleg tega so takšna rabljena vozila dobro vzdrževana, natančno pregledana in posledično tudi varna, saj kontrolni pregled rabljenega avtomobila vsebuje vse od vizualnega pregleda do pregleda tehničnih sklopov in karoserije, ki ga opravijo naši visoko usposobljeni tehnični strokovnjaki. V roke vam tako predajo skrbno pregledano in vzdrževano rabljeno vozilo z dejanskim stanjem prevoženih kilometrov. Za vsa vozila pod znamko Das WeltAuto vam ponujamo tudi 12 mesečno garancijo.

 

Prednosti financiranja pri podružnicah Porsche
 

 

 • Enostavno in hitro, prvi odgovor v 24 urah
 • Strokovna pomoc pri nakupu in izbiri ustreznega nacina financiranja kar pri prodajnem strokovnjaku po sistemu – vse na enem mestu
 • Nacin financiranja prodajni strokovnjak vedno prilagodi osebnim željam, pricakovanjem in zmožnostim kupca
 • Stalne prodajne akcije financiranja, ki so plod tesnega sodelovanja med uvoznikom znamke, družbe Porsche Finance Group Slovenia in prodajalcem in vedno pomenijo še ugodnejši nakup
 • Financiranje je tako vedno prilagojeno koncernskim znamkam

 


 

 

Vas zanima vozilo Škoda iz zaloge in Škoda akcija staro za novo?
 

 

Izberite si novo ali rabljeno vozilo znamke Škoda na naši strani www.porscheinterauto.net, mi pa odkupimo vaše vozilo. Hitro in preprosto! Za vas imamo odlično ponudbo »staro za novo«! Vse formalnosti bomo uredili mi, naše storitve bomo priredili vašim potrebam. Pri nas ni drobnega tiska, ni neprijetnih presenečenj pri odkupu vozila, menjavi staro za novo ali staro za staro.

 

Odkup vozil s takojšnjim plačilom

V minuti pošljite povpraševanje za ponudbo

 

 

 

Prednosti ob Škoda odkupu vozila in akciji staro za novo ali staro za staro Škoda:
 

 

 1. hitra cenitev vašega sedanjega vozila v naših poslovalnicah;
 2. ponujamo vam največ pri odkupu vozil znamk VolkswagenŠkodaAudiSEAT in Porsche;
 3. dodatne ugodnosti ob nakup novega vozila v primeru akcije »staro za novo«;
 4. posebno ugodno financiranje pri Porsche Finance Group Slovenia.
   

 

 

 

Škoda Porsche Inter Auto poslovalnice
 

 

Škoda Porsche Inter Auto poslovalnice

Porsche Koper

Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Porsche Maribor

Šentiljska c. 128a, 2000 Maribor

Porsche Verovškova

Verovškova ulica 78, 1000 Ljubljana

 

 

 

Škoda Kodiaq je prepričal že mnoge naše stranke!

 

Prepričani smo, da bo tudi vas! Pri Porsche Inter Auto je kakovost storitve svetovanja naša prva skrb!
 

 

Število ocen: 25
5
         
28. junij 2019
Goran K. , stranka Porsche Maribor
Škoda Novi Kodiaq Ambition 1.5 TSI ACT
         
Poglobljen osebni odnos prodajalca, ki je znal prisluhniti mojim željam in bil pripravljen za pomoč. Tako v poslovalnici, kot tudi kasneje, ko sva se za določene spremembe lahko dogovorila po telefonu. To je odločilno vplivalo na mojo odločitev za nakup in na nekaj priporočil prijsteljem.
24. junij 2019
Petra S. , stranka Porsche Maribor
Škoda Novi Kodiaq Style 2.0 TDI 4X4 DSG
         
Zelo prijazni servisni svetovalci in celotno osebje
13. maj 2019
Stanislav G. , stranka Porsche Verovškova
Škoda Novi Kodiaq Style 2.0 TDI 4X4 DSG
         
Menjava stekla je bila opravljena hitro in strokovno
7. maj 2019
Gorazd H. , stranka Porsche Maribor
Škoda KODIAQ AMB TD110/2.0A7F
         
Bil sem zelo zadovoljen, zelo korekten pristop vseh zaposlenih.
18. april 2019
Tina G. , stranka Porsche Verovškova
Škoda Novi Kodiaq Scout 2.0 TDI 4X4 DSG
         
Pohvale gospe Meri Koren za njen trud ter zelo natancno predstavitev del

 

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.