Golf 8 GTI, GTD in GTE - izberite svojo športnost!

Golf 8 GTI, GTD in GTE - izberite svojo športnost!

VW Golf 8 GTI - naročila bodo možna že kmalu, prva vozila bodo v Sloveniji konec leta 2020.

Avtor: Jan Gregorin

Želite več informacij o Golf 8 GTI?

Obveščali vas bomo o vseh novostih.

VW Golf 8 GTI, GTE in GTD 2020 - za vse okuse

Volkswagen je po pričakovanjih predstavil tudi povsem novi model VW Golf GTI osme generacije, dizelsko različico Golf GTD in priključnega hibrida Golf GTE. Vsem različicam je skupno, da predstavljajo izrazit in agresiven dizajn v povezavi z najnovejšo tehnologijo.

Na voljo bodo torej naslednje različice:

  • VW Golf 8 GTI
  • VW Golf 8 GTD
  • VW Golf 8 GTE
     

Želite več informacij o novem modelu? Pišite naši sodelavki na [email protected] ali jo pokličite na 031 616 918!

VW Golf 8 GTI
VW Golf 8 GTI Avtor: Volkswagen

Zunanjost je oplemenitena s športnimi dodatki

Zunanjost je oplemenitena s športnim sprednjim in zadnjim odbijačem. Na sprednjem odbijaču prevladuje enodelna spodnja rešetka, ki vsebuje meglenke v obliki črke X. Polni LED žarometi so združeni s tankim LED svetlobnim trakom. Različice GTI, GTD in GTE so si med seboj zelo podobne glede različnih sprememb, največje razlike so med njimi so v pogonskih sklopih. 

Serijsko so pri modelu Novi Golf 8 GTI nameščena nova 17-palčna aluminijasta platišča Richmond. Dodatno so v ponudbi tudi večja, 18- in 19-palčna aluminijasta platišča. Zavorne čeljusti so seveda v prepoznavni rdeči barvi, opazimo izrazit sprednji in zadnji odbijač s difuzorjem, strešni spojler, sistem za uravnavanje podvozja DCC, usnjen športni volan, aluminijaste stopalke in športni sedeži s priljubljenim oblazinjenjem ter druge dodatke v notranjosti. (1)

 

VW Golf 8 GTI notranjost
VW Golf 8 GTI notranjost Avtor: Volkswagen

Športni difuzor in strešni spojler

Zadnji del novega modela VW Golf 8 GTI ima na zadnjem odbijaču nameščen športni difuzor skupaj s strešnim spojlerjem, serijsko so na voljo LED zadnje luči in GTI oznaka, ki zdaj ponosno sedi na sredini, pod logotipom VW. Novi Golf 8 GTI, GTE in GTD se razlikujejo predvsem glede izpušnih zaključkov, pri čemer ima GTI po eno izpušno cev na vsaki strani, GTD ima dvojno izpušno cev na levi strani, priključni hibrid GTE pa je brez izpušnih cevi. 

Golf 8 GTI zagotavlja 245 konjskih moči

Moč novega VW Golf 8 GTI zagotavlja popopolnoma novi 2,0-litrski TSI turbobencinski štirivaljni motor kodno imenovan EA888 TSI (zadnja različica evo4). Le-ta zagotavlja 245 konjskih moči in 370 nevtonmetrov navora. Serijsko je v ponudbi ročni šest-stopenjski menjalnik, pri čemer je sedemstopenjski avtomatski menjalnik DSG na seznamu doplačil. Volkswagen še ne razkriva podatkov o zmogljivosti. 

VW Golf 8 GTI - športni izpušni sistem
VW Golf 8 GTI - športni izpušni sistem Avtor: Volkswagen

Golf 8 GTD 2,0 TDI s 200 konjskimi močmi in DSG serijsko

Nadaljujemo z različico Golf 8 GTD, ki uporablja 2,0-litrski štirivaljni dizelski motor TDI. Le-ta zagotavlja okroglih 200 konjskih moči in 400 nevtonmetrov navora. Pogonski sklop je na voljo samo v povezavi s sedem-stopenjskim avtomatskim menjalnikom DSG, za doseganje nižjih vrednosti emisij pa ima vgrajena tudi dva katalitična pretvornika SCR z dvojnim vbrizgom AdBlue.

 

Golf 8 GTE dosega do 60 kilometrov na elektriko

Priključni hibrid VW Golf 8 GTE uporablja kombinacijo 1,4-litrskega turbobencinskega motorja in elektromotorja - skupna sistemska moč znaša 180 kilovatov. Tu je edina možnost šeststopenjskega avtomatskega menjalnika DSG, baterija pa se je povečala na kar 13 kWh. Volkswagen trdi, da Golf 8 GTE dosega do 60 kilometrov na elektriko. V popolnoma električnem načinu sicer dosega hitrosti do 130 kilometrov na uro. 

VW Golf 8 GTI - LED zadnje luči
VW Golf 8 GTI - LED zadnje luči Avtor: Volkswagen

Novo prilagodljivo vzmetenje z ogromnim razponom nastavitev

VW Golf: največja sprememba glede podvozja je vsekakor popolnoma novi sistem za nadzor dinamike vožnje - le-ta se imenuje Vehicle Dynamics Manager. Novi sistem v osnovi nadzoruje elektronsko zaporo diferenciala XDS in prilagodljivo vzmetenje DCC, ki je bil za to generacijo Golfa še veliko bolj izpopolnjen in omogoča za 0,6 centimetra nižjo oddaljenost od tal v primerjavi z običajnim modelom VW Golf. (2)

Notranjost s športnim pridihom

Notranjost novega Golfa GTI je izpopolnjena z novim športnim volanom s tipkami na dotik in tremi srebrnimi prečkami, opazimo tudi ikonično prestavno ročico ročnega menjalnika v obliki žogice za golf in priljubljene športne sedeže GTI.
V notranjosti je še bolj izrazita digitalzacija, prevladuje namreč Innovision sistem, ki združuje nastavljive 10,25 digitalne merilnike z 10-palčnim zaslonom multimedijskega sistema, medtem ko je na voljo tudi ambientalna osvetlitev s 30 barvnimi možnostmi. Med serijsko opremo najdemo tudi sistem vodenja voznega pasu Lane Assist, avtonomno zaviranje v sili s spremljanjem pešcev, elektronsko zaporo diferenciala XDS in komunikacijski modul Car2X.

VW Golf 8 GTI - športni odbijači
VW Golf 8 GTI - športni odbijači Avtor: Volkswagen
VW Golf 8 GTI med vožnjo
VW Golf 8 GTI med vožnjo Avtor: Volkswagen

 

VW Golf 8 GTE
VW Golf 8 GTE Avtor: Volkswagen

 

VW Golf 8 GTE
VW Golf 8 GTE Avtor: Volkswagen

 

VW Golf 8 GTI - notranjost
VW Golf 8 GTI - notranjost Avtor: Volkswagen
VW Golf 8 GTI - notranjost
VW Golf 8 GTI - notranjost Avtor: Volkswagen

 

VSA ZALOGA

 

VW Golf je naše stranke navduševal v vsaki generaciji!

Število ocen: 270
5
         
14. avgust 2019
Nurija B. , stranka Porsche Ljubljana
Volkswagen Golf Plus Trendline TSI
         
Zadovoljen sem 1000%, zato pri vas servisiram svoje vozilo že 16 let. Odlično!
8. julij 2019
Lidija I. , stranka Porsche Ljubljana
Volkswagen Golf Sportsvan Comfortline 1.6 TDI
         
Zelo dobro organiziran servis, storitve na visokem nivoju, vse je potekalo brez težav.
10. junij 2019
Anže L. , stranka Porsche Ljubljana
Volkswagen Golf R-Line Edition 1.5 TSI ACT
         
Navdusen sem nad hitrostjo izvedenega servisa.
9. maj 2019
Mihaela W. , stranka Porsche Maribor
Volkswagen Golf Variant Rabbit 1.0 TSI
         
S servisom sem bila zelo zadovoljna, saj imate zaposlene resnično prijetne in ustrežljive ljudi. Ničesar nisem pogrešala.
7. maj 2019
Slavko G. , stranka Porsche Maribor
Volkswagen Golf Variant Comfortline 1.6 TDI BM
         
Servisna storitev je bila popolna. Kot vedno :-)

 

Podobni članki

MENJAVA OLJA - ugodna menjava olja Volkswagen, Audi, Škoda, SEAT, Porsche!

Menjava olja akcija Menjava motornega olja Menjava olja cena ...

Volkswagen ID.4 2021 - vse kar morate vedeti!

ID.4 doseg ID.4 tehnični podatki ID.4 cenik in naročila ...

Volkswagen ID.4 2021 - IQ.LIQHT žarometi in 3D zadnje luči

Vas zanima ID.4? Bodite med prvimi! Izpolnite in dodali vas bomo na čakalno listo. ...

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

DA

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.