Audi Q8 e-tron - vrhunec električne ponudbe

Električen. In še veliko več. Preverite vse novosti novega električnega modela.

Želite ponudbo za Audi Q8 e-tron?

Pripravili vam bomo akcijsko ponudbo.

Audi Q8 e-tron - izjemen napredek

Audi Q8 e-tron je prvi pionirski električni avtomobil znamke Audi. Vizionarski napredek podprt z elektrificirano zmogljivostjo je tukaj in pripravljen, da vas zapelje. Kot vrhunski model med električnimi SUV-ji in križanci navdušuje z izpopolnjenim pogonskim konceptom, boljšo aerodinamiko, večjo močjo polnjenja in večjo kapaciteto baterije, na osnovi tega pa tudi s povečanim dosegom, ki meri do 582 km pri SUV-ju in do 600 km pri modelu Sportback (v obeh primerih v skladu s kriteriji WLTP). Znatne spremembe – še zlasti na sprednjem delu vozila – so pri novem paradnem SUV-ju znamke poskrbele za izrazito svež videz. (1)

Audi Q8 e-tron največje posebnosti:

  • baterija s kapaciteto do 106 kWh (neto)
  • največji doseg do 578 km (WLTP)
  • sistem Range za dodaten doseg
  • novo doživetje vožnje
  • izjemen pospešek in zmogljivosti
  • neprekosljiva udobna vožnja
  • polnjenje Plug&Charge
  • impresiven dizajn
  • digitalna notranjost

Audi Q8 e-tron 2023 konfigurator

Audi Q8 e-tron predstavlja najnovejšo tehnologijo
Audi Q8 e-tron predstavlja najnovejšo tehnologijo Avtor: Audi
Audi e-tron
Audi e-tron Avtor: Audi

Audi Q8 e-tron 50 doseg, domet

Ponudba Audi vključuje dve velikosti baterije. Pri izvedbi Audi Q8 50 e-tron ima baterija neto kapaciteto 89 kWh (bruto 95 kWh), pri obeh zmogljivejših različicah Q8 55 e-tron in SQ8 e-tron pa neto kapaciteto 106 kWh (bruto 114 kWh). S prilagoditvijo upravljanja baterije se je povečala tudi uporabna kapaciteta baterije. Na postajah za hitro polnjenje (HPC) največja moč polnjenja pri izvedbi Audi Q8 50 e-tron znaša 150 kW, pri različicah Q8 55 e-tron in SQ8 e-tron pa celo 170 kW. Veliko baterijo je med postankom za polnjenje mogoče napolniti od 10 do 80 odstotkov v približno 31 minutah, kar po kriterijih WLTP v zadošča za do 420 km. Z 100% napolnjeno baterijo pa doseg po kriterijih WLTP standardnega Audi Q8 55 e-tron meri do 582 km oz. pri modelu Sportback do kar 600 km.

Izjemna prostornost in vrhunsko udobje

Audi Q8 e-tron je opcijsko lahko opremljen z digitalnimi matričnimi LED-žarometi. Orientacijske luči na avtocestah označijo položaj vozila in tako na ozkih območjih pomagajo vozniku, da ostane varno na sredini voznega pasu. Poleg tega so na voljo tri nove funkcije: razširjene prometne informacije, smerne luči s smernikom in orientacijske luči na regionalnih cestah. Oprema vedno vključuje tudi dekorativne elemente, ki so izdelani iz lesenih furnirjev z odprtimi porami (npr. iz marmoriranega jesena ali lesa platane) ali iz aluminija, pri izvedbah S line in S line edition pa imajo prvič karbonsko strukturo. Novost v ponudbi sta orehov les v svetlorjavi barvi in trajnostna tehnična tkanina, deloma izdelana iz recikliranih plastenk.

Prihodnost je način razmišljanja

Zapeljite do cilja z inteligentno regeneracijo energije in močno dinamiko ekskluzivnih vsestranskih vozil. Nekateri vidijo sedanjost. Mi vidimo prihodnost. Pogled na svet z drugačne perspektive nas žene naprej. Vsak trenutek se posvečamo oblikovanju prihodnosti. Vsak dan svet ponesemo korak naprej – z našimi idejami, strastjo in vizijami o mobilnosti prihodnosti. (2)

Audi Q8 e-tron
Audi Q8 e-tron Avtor: Audi
Audi Q8 e-tron
Audi Q8 e-tron Avtor: Audi

Visokoločljivostna zaslona na dotik in glasovno upravljanje

Tako kot ostali Audijevi modeli višjega razreda ima tudi Q8 e-tron upravljalni sistem MMI touch response. Njegova velika visokoločljivostna zaslona – zgornji z diagonalo 10,1 palca, spodnji z diagonalo 8,6 palca – nadomeščata skoraj vsa klasična stikala in klasične regulatorje. Pri tem upravljanje lahko poteka prek obeh zaslonov na dotik, številne funkcije pa je mogoče aktivirati tudi z naravnim glasovnim upravljanjem.

Audi z imenom Q8 jasno sporoča, da je Audi Q8 e-tron vrhunski predstavnik električnih SUV-jev in križancev. Q8 e-tron in Q8 Sportback e-tron sta že na prvi pogled prepoznavna kot modela z izključno električnim pogonom. Za to poskrbi nova zasnova sprednjega dela in zadka, ki siste­matično nadgrajuje oblikovalski slog Audijevih električnih modelov.

Audi Q8 e-tron kot prestižni električni SUV s svojo zunanjostjo zrcali novo celostno grafično podobo z dvodimenzionalno zasnovo štirih krogov. Nova je tudi oznaka modela z napisom Audi na B-stebričkih.

Audi Q8 e-tron
Audi Q8 e-tron Avtor: Audi
Audi Q8 e-tron
Audi Q8 e-tron Avtor: Audi
Audi Q8 e-tron
Audi Q8 e-tron Avtor: Audi
Audi Q8 e-tron
Audi Q8 e-tron Avtor: Audi