NE ČAKAJTE NA PRVI SNEG - ne zamudite super popuste v predsezoni. Preveri ponudbo za ZIMSKE GUME in ZIMSKE KOMPLETE KOLES

SEAT Porsche Verovškova: želimo postati največji trgovec z vozili SEAT!

SEAT Porsche Verovškova: želimo postati največji trgovec z vozili SEAT!

Otvoritev novega salona SEAT Porsche Verovškova in intervju z vodjo prodaje Damjanom Žumrom.

Avtor: Jan Gregorin

Kaj je novega v razstavnem salonu SEAT Porsche Verovškova?

Podjetje Porsche Inter Auto s poslovalnico Porsche Verovškova v Ljubljani je eden izmed glavnih avtocentrov v Ljubljani in med drugim zastopa tri najbolj priljubljene znamke: Audi, Škoda in SEAT. Znamka SEAT je ena izmed najbolj priljubljenih avtomobilskih znamk v Sloveniji. V zadnjem času je (znamka) predstavila veliko novih modelov in doživela prenovo skorajda vseh modelov v ponudbi, naslednje leto pa pričakujemo naslednika enega najbolj prodajanih modelov, popolnoma novi SEAT Leon.

Vizija znamke SEAT pri Porsche Verovškova je jasna, želimo postati največji trgovec z vozili SEAT na območju Slovenije in strankam ponuditi najboljšo prodajno izkušnjo (ki jo lahko stranka doživi). Za natančnejše odgovore smo prosili vodjo prodaje znamke SEAT pri Porsche Verovškova, gospoda Damjana Žumra, ki nam je v intervjuju zaupal, katere novosti nas v prihodnje čakajo v salonu SEAT Porsche Verovškova. 
 

  • Odlični akcijski pogoji nakupa vozil
  • Prijazna ekipa, ki vam bo z veseljem svetovala
  • Za testno vožnjo na voljo vsa vozila iz ponudbe
  • Popolnoma prenovljen salon za najboljšo izkušnjo svetovanja
Damjan Žumer - vodja prodaje znamke SEAT, Porsche Verovškova
Damjan Žumer - vodja prodaje znamke SEAT, Porsche Verovškova Avtor: Jan Gregorin

 

1/ V avtomobilizmu zelo radi zastavljamo vprašanja glede prihodnosti. Glede na to, da znamka SEAT v svoji ponudbi trenutno še nima električnega modela, kaj lahko pri znamki pričakujemo v tej smeri?

V letošnjem letu so ponudbo vozil znamke zastopala predvsem najrazličnejša športna terenska vozila (SUV):

V svetu avtomobilizma pa je na splošno svojo vlogo odigrala tudi elektrifikacija – največkrat v popolnoma električnih pogonskih sklopih. Tudi SEAT je pred kratkim predstavil svojo električno strategijo - do začetka leta 2021 bo ponudba znamke vključevala šest električnih in priključnih hibridnih modelov.

Tako se tudi pri znamki SEAT veselimo veliko številnih novosti na področju elektrike: 2020 bo na voljo novi SEAT Mii electric, največja novost pa bo vsekakor SEAT el-Born - avtomobil zasnovan prav za namene električne mobilnosti. Tehniko si bo delil z modelom VW ID.3, vendar se bo od njega ločil predvsem po atraktivnejši zunanjosti. Prihaja tudi nova različica modela SEAT Tarraco FR e z zmogljivim priključnim hibridnim sklopom in popolnoma novi SEAT Leon, ki bo prav tako ponujal dovršen hibridni pogonski sklop. Novi SEAT Leon bo predvidoma na voljo poleti 2020. Hibridni pogonski sklop naj bi uporabljala tudi prihajajoča športna izvedba modela CUPRA Leon in CUPRA Formentor, ki sledi konec leta 2020.

 

Ekipa SEAT Porsche Verovškova
Ekipa SEAT Porsche Verovškova Avtor: Jan Gregorin

2/ Električni avtomobili vseh znamk bodo močno spremenili trg novih in rabljenih vozil. Kaj se bo v tej smeri spremenilo za kupce vozil znamke SEAT?

Električni avtomobili vsekakor prinašajo veliko sprememb, izboljšav, ovira je morda le omejena razdalja, ki jo lahko električna vozila prevozijo z enim samim polnjenjem. Novi model SEAT el-Born bo z velikim dosegom poskrbel za brezskrbno vožnjo tudi na daljših poteh. Nova vozila znamke SEAT bodo kljub električnim pogonskim sklopom ohranjala značilen tradicionalen športni videz v kombinaciji z veliko učinkovitostjo in skrbjo za okolje. SEAT je napovedal tudi krepitev svojih prizadevanj za urbano mobilnost in s predstavitvijo konceptnega eScooterja tako v prihodnosti vstopa na trg motornih koles.

3/ Katere so za vas največje prednosti električnih vozil? S čim bodo kupce prepričevala električna vozila znamke SEAT?

Največja prednost električnih vozil kot takih je zagotovo prav ekološka osveščenost (takšna vozila ne obremenjujejo okolja tako močno kot bencinski in dizelski motorji). Sledijo napredni asistenčni sistemi, ki so običajno vključeni že v serijsko opremo. Med vožnjo so električni avtomobili zelo tihi in nudijo veliko udobja, zahtevajo manj servisov in vzdrževanja, zadnje čase tudi možnost hitrega polnjenja doma. Nenazadnje pa je cena novega vozila v velikih primerih precej nižja, saj so na voljo različne subvencije. Električna vozila znamke SEAT bodo najbolj poznana po kombinaciji izjemne vozne dinamike, športnega izgleda v skladu z izjemno učinkovitostjo električnega pogonskega sklopa z največjo možno mero ohranjanja varovanja okolja.

4/ Ali lahko prosim opišete značilnega kupca vozil znamke SEAT? Kakšne stranke se največkrat odločijo za vozila te znamke?

Znamka SEAT se lahko pohvali z najmlajšim segmentom kupcev znotraj skupine Volkswagen. Prav tako je tudi ena od znamk z najmlajšimi vozniki v Evropi. Za vozila znamke SEAT se največkrat odločajo tisti, ki iščejo čustvene, športne in drzne avtomobile. To so pa obenem tudi pridevniki, ki najbolje opišejo avtomobile znamke SEAT na trgu.

 

5/ V zadnjih letih je bilo mogoče opaziti rast prodaje športnih terenskih vozil. Katere prepričljive SUV-je ima v ponudbi znamka SEAT in katere so največje razlike med njimi?

SEAT s ponudbo športnih terenskih vozil (SUV) pokriva vse najbolj prodajane razrede. Med manjšimi je na voljo atraktivna SEAT Arona, večja SEAT Ateca in največji SEAT Tarraco, ki ima na voljo tudi sedem sedežev. Vse modele lahko preizkusite v poslovalnici SEAT Porsche Verovškova.

Zahvaljujoč navedenim SUV-jem znamka SEAT hitro raste – 2019 je za znamko SEAT novo leto rekordov. Po uspehu leta 2018 je prodaja vozil znamke SEAT spet dosegla največji obseg v svoji zgodovini. Leta 2019 se je proizvodnja vozil družbe povečala za 10,9 % na skupno 574.100 vozil. S tem rezultatom SEAT presega rekord, postavljen leta 2018 (517.600 avtomobilov), in rekordno vrednost že tretje leto zapored dosega z dvomestno rastjo. (Vir: 1)

 

6/ Katere novosti prinaša prenovljen salon SEAT na Verovškovi?

S položajem znamke SEAT smo vsekakor zadovoljni tudi pri SEAT Porsche Verovškova, z novimi pridobitvami pa se bomo v prihodnje samo še razvijali in hitro napredovali. Pred kratkim smo odprli popolnoma nov salon. Na lokaciji Verovškova 78 smo se ravnokar ponovno "vselili" v čisto prenovljeni salon po najnovejših standardih, ki nam bo dal nov, še večji zagon. Prepričan sem, da bodo stranke tega vesele, kajti sedaj jih čaka še bolj individualna obravnava in skrb za vsakega posameznika – osebno nam je to na prvem mestu. Hočemo, da se stranke pri nas počutijo res najbolje. Mi vsi, stranke in kupci, smo ambasadorji znamke SEAT!

Novi salon SEAT Porsche Verovškova
Novi salon SEAT Porsche Verovškova Avtor: Jan Gregorin

7/ Kako pričakujete, da se bo znamka SEAT razvila v naslednjih petih letih?

Vsak nov model znamke SEAT predstavlja veliko nove tehnologije. Zagotovo bo pri vseh naslednjih modelih največ novosti na področju elektrifikacije in novih možnosti trajnostne mobilnosti. Nekaj obstoječih naprednih sistemov bo v novih vozilih, ki prihajajo v prihodnjih letih, seveda nadgrajenih in izboljšanih.

8/ Ali nam lahko zaupate, kateri avtomobil vozite vi? Zakaj ste se odločili za karavansko izvedbo ST – Sportstourer?

Smo štiričlanska družina in vozimo SEAT Leon – Leon Sportstourer (karavan) FR 1.5 TSI DSG. Zakaj ravno ta model? Sam model mi je že takoj prirasel k srcu in karavan zato, ker potrebujemo več prostora. Izbor opreme je temeljil na kompromisu z boljšo polovico in kot mlada družina smo tipični kupec tega modela. Avtomatski menjalnik DSG pa je bila moja odločitev. Če povzamem model SEAT Leon: drzen, prečudovit, funkcionalen in tudi varčen!

Novi salon SEAT Porsche Verovškova
Novi salon SEAT Porsche Verovškova Avtor: Jan Gregorin

 

9/ Znamka SEAT je v zadnjih letih veliko pridobila na samem ugledu in prepoznavnosti. Kako vi gledate na to?

Res je, produkti so vrhunski in transparentnost nam je do naših najbolj zvestih strank lahko samoumevna. Smo drzna znamka z močno tehnologijo. Z inovativnimi in učinkovitimi rešitvami zadovoljujemo tudi potrebe kupcev. Hkrati pa bi izpostavil predstavitev treh športnih terenskih vozil, nov oblikovalski jezik ter produktno ofenzivo v zadnjih letih in predvsem premik v samem pozicioniranju znamke. Predvsem pa to, kar še prihaja v sklopu elektrifikacije in novih možnosti trajnostne mobilnosti.

 

10/ Pred dvema letoma je športni oddelek znamke SEAT, CUPRA, postal samostojna znamka. Kateri modeli znamke CUPRA so trenutno naprodaj?

Trenutno ima znamka CUPRA v ponudbi tri modele, CUPRA Leon (tudi CUPRA Leon ST – karavanska izvedba) in seveda CUPRA Ateca, ki je obenem prvi model te znamke. V prihodnosti pričakujemo veliko novih modelov znamke CUPRA, najprej se veselimo modela CUPRA Formentor. Leta 2021 pa se bo v športno različico prelevil še CUPRA el-Born. Na tem področju vam vsekakor lahko obljubimo veliko zanimivih novosti!

Nova SEAT Arona in SEAT Ibiza pri SEAT Porsche Verovškova
Nova SEAT Arona in SEAT Ibiza pri SEAT Porsche Verovškova Avtor: Jan Gregorin

 

11/ Kateri model znamke SEAT bi priporočili kupcu srednjih let?

Za vsakega kupca se pri vozilih znamke SEAT najde prava izbira, saj je ponudba vozil pestra in v skoraj vsakem segmentu. Vsem modelom znamke SEAT je skupno to, da najprej očarajo z zunanjim športnim videzom, ki se nadaljuje s španskim temperamentom v notranjosti, prepričajo pa tudi vozna dinamika, napredne tehnologije in učinkovitost pogonskega sklopa. Vozila SEAT združujejo vse, kar bi si nekdo lahko želel, pa naj bo to ponudba športnih terenskih vozil (SUV), Arona, Ateca ali Tarraco oziroma SEAT Ibiza, Leon, Alhambra ...

SEAT menjava staro za novo
SEAT menjava staro za novo Avtor: Jan Gregorin

 

Blaž Strniša, prodajni svetovalec novih vozil SEAT
Blaž Strniša, prodajni svetovalec novih vozil SEAT

12/ Kateri motorji so pri znamki SEAT najbolj priljubljeni, bencinski TSI ali dizelski TDI? Kaj pa pri izbiri menjalnika, se kupci raje odločajo za ročni ali avtomatski menjalnik?

Naši kupci se večinoma odločajo za bencinske motorje TSI, natančneje motorja 1.0 TSI in 1.5 TSI. Delež dizelskih motorjev v Sloveniji pada in že znaša manj kot 30 % (SEAT manj kot 25 %). To pomeni, da se velika večina manjših vozil (predvsem segmenta A0 in A00) proda z bencinskim motorjem 1.0 TSI, medtem ko smo v segmentu B prisotni z več kot polovico dizelskih motorjev, najbolj prodajana sta motorja 1.6 TDI in 2.0 TDI. Kar zadeva menjalnike, še vedno prevladuje ročni menjalnik, čeprav se povpraševanje po avtomatskem menjalniku DSG povečuje, odvisno od modela vozila in seveda razpoložljivih kombinacij znotraj palete motorjev.

 

Sodelavka Laura vam z veseljem svetuje
Sodelavka Laura vam z veseljem svetuje Avtor: Jan Gregorin

13/ Kateri model je trenutno prodajni steber znamke SEAT?

Lahko bi rekli, da je SEAT Leon še vedno prodajni steber znamke, takoj za njim, pričakovano, sledita SEAT Arona in nato SEAT Ibiza. Nekako so to volumenski modeli. Seveda pa ne smemo prezreti še ostalih SUV-modelov, ki igrajo pomembno vlogo pri izpopolnjevanju modelske palete naših vozil. Zelo veliko pričakujemo tudi od novega Leona, ki bo predvidoma na voljo poleti 2020.

 

14/ Najnovejši model znamke SEAT predstavlja SEAT Tarraco, 7-sedežni SUV, ki preseneča v vsakem pogledu.

Za SEAT je najnovejša tehnologija najpomembnejša in to SEAT Tarraco je. Je prvi, ki uvaja nov oblikovalski jezik znamke SEAT. Predstavlja popolno kombinacijo elegance in športnosti ter daje potnikom občutek varnosti in zaščite. Tisti, ki so ga preizkusili, so vse to potrdili, zato lahko rečemo, da je avto res vrhunski. Zelo na mestu je komentar stranke: "Poleg prostora in funkcionalnosti, ki ju potrebujemo kot družina, si želimo avto, ki izgleda odlično in je edinstven."

Poudaril bi še 100-odstotno LED-tehnologijo, privlačni so predvsem zadnji dinamični smerniki, ki se stekajo od znotraj navzven in tako še poudarijo prestižni videz vozila.

Kar zadeva novosti pri samem modelu, v prvi polovici leta 2020 prihaja model Tarraco FR e PHEV - priključni hibrid z dovršeno opremo.

Pridite in doživite novo osebno izkušnjo znamke SEAT v popolnoma novem salonu SEAT Porsche Verovškova! 

Želite kupiti vozilo znamke SEAT?

Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo!

 

Pokličite nas - z veseljem vam bomo svetovali!

Porsche Verovškova

Verovškova ulica 78, 1000 Ljubljana

 

SEAT Ljubljana
SEAT Ljubljana Avtor: Jan Gregorin

Doživite nove SEAT modele v živo na testni vožnji!

Izpolnite spodnje podatke - vabimo vas na brezplačno doživetje novih SEAT modelov. Vabljeni k Porsche Verovškova.

Izkusite užitek v vožnji tudi vi! Znamka SEAT je prepričala že mnoge naše stranke!

Število ocen: 109
5
         
16. december 2019
Sergej H. , stranka Porsche Verovškova
SEAT Altea XL 1.6 TDI
         
kakovostno vendar relativno drago.
11. december 2019
Jerica V. , stranka Porsche Verovškova
SEAT Ibiza SC LOCO 1.0 MPI GP2
         
Spoštovani, rada bi le posebej pohvalila go. Meri Koren, ki je svetovanje opravila strokovno korektno in prijazno ter zagotovila, da je bilo delo opravljeno v želenem času.
25. november 2019
Nataša J. , stranka Porsche Verovškova
SEAT Leon Style 1.6 TDI CR DPF
         
Vse je bilo ok.
4. november 2019
Lučka L. , stranka Porsche Verovškova
SEAT Ibiza Style 1.0 Eco TSI Start-Stop GP2
         
Zadnji obisk je bil popoln. Kakšen prej pa ne tako zelo, čeprav je moja stalna servisna svetovalka odlična in v zvezi z njo nimam pripomb (razen pozitivnih:). Predvsem me je (kdaj prej, ne zdaj, ko sem bila nazadnje in jo je nadomeščal kolega) zmotila razlika med predvidenim in dejanskim časom opravljene storitve. Zmotilo me je tudi, ko ste ukinili dva kupona za taksi in nam namenili le po enega. To (zame je bilo sicer poskrbljeno) me je zelo zmotilo (sploh glede na to, da avtobusne linije niso tako blizu in tako ugodne kot pri Porschejevem servisu na Bravničarjevi). A sem prepričana, da se ta praksa ni obnesla in da je spet tako, kot je bilo prej (nazadnje sem le menjavala gume in počakala kar ob kavi v bližnjem lokalu, tako da ne vem, kako je zdaj s tem).
4. november 2019
Danijela Neža V. , stranka Porsche Verovškova
SEAT Altea Reference 1.6 TDI DPF
         
sem zelo zadovoljna in nimam pripomb. Iskrena hvala za vse!

 

 

Podobni članki

MENJAVA OLJA - ugoden servis VW, Audi, Škoda, SEAT

Menjava olja akcija Menjava motornega olja Menjava olja cena ...

Akcija SEAT: sijoča ponudba po izjemni ceni - že od 94 €/mesec!

Izkoristite priložnost SEAT! Doživite popolnoma nova vozila SEAT. ...

Akcija SEAT for Business: ugodna ponudba za poslovne uporabnike

Izkoristite priložnost SEAT! Doživite popolnoma nova vozila SEAT. ŽELIM PONUDBO ...

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.