CUPRA Leon 2020: do 310 konjskih moči in tudi priključni eHybrid

CUPRA Leon 2020: do 310 konjskih moči in tudi priključni eHybrid

Priključni hibrid in bencinski motorji z močjo 245, 300 ali 310 konjskih moči.

Avtor: Jan Gregorin

CUPRA Leon v novi generaciji tudi kot eHybrid

Leon je avtomobil z prepoznavnostjo, še bolj cenjena pa je od vedno bila različica CUPRA. Sedaj je tu že četrta generacija, po osamosvojitvi znamke CUPRA se sedaj imenuje kar CUPRA Leon. Ena izmed večjih novosti je zagotovo Novi CUPRA Leon eHybrid. Le-ta predstavlja priključni hibridni pogonski sklop - kombinacijo bencinskega in električnega motorja z do 245 konjskimi močmi in polnim električnim dometom 60 kilometrov, baterijo pa bo možno napolniti tudi preko gospodinjske vtičnice. 

Na svojo drugo obletnico je CUPRA prav tako odprla povsem novi sedež znamke, CUPRA Garage, ki stoji poleg sedeža družbe SEAT. CUPRA je med otvoritvijo premierno in v svetovnem merilu predstavila izvedbe prvega modela CUPRA Leon in pot k elektrifikaciji modelov. 

Seveda je pa ze vse prave navdušence nad bencinskimi hlapi na voljo veliko bencinsko gnanih različic! Skupno je na voljo vse od bencinskega pa do priključno-hibridnega motorja z močjo 245, 300 ali 310 konjskih moči. 

CUPRA Leon 2020 notranjost
CUPRA Leon 2020 notranjost Avtor: SEAT

Novi CUPRA Leon postavlja nove smernice

Novi CUPRA Leon je tako ponosno prvi Leon, ki nosi znamko CUPRA in je tudi najbolj osupljiv model  iz proizvodne linije, ki pa bo postavljal standarde tudi na druge načine: na primer z dizajnom, po katerem se razlikuje od konkurence, in z dosegom visokozmogljivih pogonskih sistemov. Novi CUPRA Leon je avtomobil, ki v segmentu športnih komobilimuzin suvereno postavlja nove standarde. 

CUPRA Leon z agresivnim dizajnom, udobjem in najbolj dovršeno tehnologijo za vse športne avtomobilske navdušence, ki iščejo užitek v vožnji in vrhunske zmogljivosti.

CUPRA Leon eHybrid
CUPRA Leon eHybrid Avtor: SEAT

Izrazito agresivna zunanjost s športnimi dodatki

Novi CUPRA Leon precej bolj agresiven kot običajno Leon izgleda, že zaradi dveh posebnih mat barv. Opazna je tudi manjša oddaljenost od tal (25 milimetrov spredaj in 20 milimetrov zadaj). Komplet odbijačev je tako spredaj kot zadaj precej bolj agresiven, zadaj opazimo tudi izrazit difuzo s kar štirimi zaključki izpušnih cevi. Prav zaradi vseh športnih dodatkov na karoseriji naj bi bil kar 8 odstotkov bolj aerodinamičen kot običajna različica. Novi CUPRA Leon je lahko obut v 18 ali 19 palčna platišča v srebrni, črni ali bronasto-črni barvi. Novi CUPRA Leon je na voljo kot kombilimuzina in karavan. (1)

CUPRA Leon eHybrid z 60 kilometrov električnega dosega

Novi CUPRA Leon eHybrid predstavlja zanimiva Aero alumunijasta platišča, pod pokrovom pa skriva 1,4-litrski turbo bencinski motor TSI. V zadnjem delu je nameščena baterija s kapaciteto 13 kWh, ki zagotavlja, da z enim polnjenjem CUPRA Leon eHybrid le na elektriko prevozi do 60 kilometrov. Skupna moč tega sistema je 180 kW (245 KM) in do 400 Nm največjega navora. (2)

CUPRA Leon
CUPRA Leon

Vstopnica bencinska različica s 245 konji

Nič hudega, če vam ni všeč hirbidna različica, saj je tu še veliko različic, ki jih poganja izključno bencin. Najprej je na voljo vstopni CUPRA Leon, ki ima 2,0-litrski motor z močjo 245 konjskih moči. Točno enako kot različica eHybrid, tudi zmogljivosti so zelo podobne.

CUPRA Leon ST
CUPRA Leon ST

Potrebujete več zmogljivosti? Tudi 310 konjska različica je tu!

Na voljo bo tudi zmogljivejša različica s 300 konjskimi močmi. Serijsko je v ponudbi pogon na prednji kolesni pari v komabinaciji s sedemstopenjskim avtomatskim menjalnikom DSG. Na vrhu ponudbe pa najdemo različico s 310 konjskimi močmi in z naprednim  štrikolesnim pogonom. Vredno je omeniti, da bo slednja različica na voljo le v kravanski Sporttourer ST izvedenki. 

Med serijsko opremo modela CUPRA Leon najdemo kar nekaj zanimivih dodatkov. Vsekakor je zanimiv Brembo zavorni sistem s koluti premera 370 milimetrov, polni LED žarometi spredaj in LED luči zadaj, športni sedeži, nastvljivo športno vzmetenje, vstop in zagon brez ključa. Notranjost je seveda povsem digitalno naravnana, tu so digitalni merilniki in velik zaslon multimedijskega zaslona z vsemi najnovejšimi aplikacijami.

CUPRA Leon 2020
CUPRA Leon 2020 Avtor: SEAT

Za vsa vaša vprašanja smo vam z veseljem na voljo!

Porsche Verovškova

Verovškova ulica 78, 1000 Ljubljana

Nudimo vam izkušnjo vrhunske mobilnosti

Število ocen: 109
5
         
16. december 2019
Sergej H. , stranka Porsche Verovškova
SEAT Altea XL 1.6 TDI
         
kakovostno vendar relativno drago.
11. december 2019
Jerica V. , stranka Porsche Verovškova
SEAT Ibiza SC LOCO 1.0 MPI GP2
         
Spoštovani, rada bi le posebej pohvalila go. Meri Koren, ki je svetovanje opravila strokovno korektno in prijazno ter zagotovila, da je bilo delo opravljeno v želenem času.
25. november 2019
Nataša J. , stranka Porsche Verovškova
SEAT Leon Style 1.6 TDI CR DPF
         
Vse je bilo ok.
4. november 2019
Lučka L. , stranka Porsche Verovškova
SEAT Ibiza Style 1.0 Eco TSI Start-Stop GP2
         
Zadnji obisk je bil popoln. Kakšen prej pa ne tako zelo, čeprav je moja stalna servisna svetovalka odlična in v zvezi z njo nimam pripomb (razen pozitivnih:). Predvsem me je (kdaj prej, ne zdaj, ko sem bila nazadnje in jo je nadomeščal kolega) zmotila razlika med predvidenim in dejanskim časom opravljene storitve. Zmotilo me je tudi, ko ste ukinili dva kupona za taksi in nam namenili le po enega. To (zame je bilo sicer poskrbljeno) me je zelo zmotilo (sploh glede na to, da avtobusne linije niso tako blizu in tako ugodne kot pri Porschejevem servisu na Bravničarjevi). A sem prepričana, da se ta praksa ni obnesla in da je spet tako, kot je bilo prej (nazadnje sem le menjavala gume in počakala kar ob kavi v bližnjem lokalu, tako da ne vem, kako je zdaj s tem).
4. november 2019
Danijela Neža V. , stranka Porsche Verovškova
SEAT Altea Reference 1.6 TDI DPF
         
sem zelo zadovoljna in nimam pripomb. Iskrena hvala za vse!

Podobni članki

MENJAVA OLJA - ugoden servis VW, Audi, Škoda, SEAT

Menjava olja akcija Menjava motornega olja Menjava olja cena ...

CUPRA Born 2022 - začela se je predprodaja

CUPRA Born konifgurator CUPRA ...

Nova ŠKODA FABIA 2022 - že v salonu!

Škoda Fabia konfigurator Škoda ...

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.