Želite več informacij?

Pokličemo nazaj v 29 sekundah!
Vsak dan od 8.-17. ure.

Porsche Panamera 2021 - izrazita dinamika in maksimalno udobje!

Naročila za Porsche Panamero že sprejemamo, v prodajne salone pa bodo prva vozila zapeljala sredi oktobra 2020!

Porsche Panamera 2021 - izrazita dinamika in maksimalno udobje!

Porsche Panamera - odprta naročila

Novo Panamero naročite med prvimi.

 

Porsche Panamera 2021 - naročila že sprejemamo!

Porsche Panamera 2021: edinstvena simbioza nasprotij: nova Porsche Panamera sedaj pokriva še večji spekter ponudbe. Združuje zmogljivosti športnega avtomobila in udobje ekskluzivne limuzine. Še posebej s Panamero Turbo S z močjo 463 kW (630 KM) proizvajalec športnih avtomobilov uresničuje svoje visoke ambicije, da bi ponudil najzmogljivejši model v tem avtomobilskem razredu.

Novi vrhunski model bistveno presega vozne zmogljivosti prejšnje Panamere Turbo. Poleg tega Porsche sistematično sledi svoji strategiji električne zmogljivosti. Panamera 4S E-Hybrid dopolnjuje ponudbo priključnih hibridov s popolnoma novim pogonom s sistemsko močjo 412 kW (560 KM). Doseg z izključno električnim pogonom je v primerjavi z dosedanjimi hibridnimi modeli višji za do 30 %. K večjemu udobju in športnosti v enaki meri prispevajo izpopolnjene komponente podvozja, regulacijski sistemi ter nova generacija pnevmatik in uravnavanja krmiljenja.

Porsche Panamera 2021 sedaj še bolj v skladu z najnovejšimi modeli:

Nova Porsche Panamera 2021 - zadnji del
Nova Porsche Panamera 2021 - zadnji del Avtor: Porsche

Porsche Panamera Turbo S 2021: od 0 do 100 km/h v 3,1 sekunde

Porsche Panamera Turbo S 2021 z močjo 463 kW (630 KM) in navorom 820 Nm nudi za 59 kW (80 KM) večjo moč in 50 Nm večji navor kot prejšnji vrhunski model Porsche Panamera Turbo, ki ima motor z notranjim zgorevanjem. To zagotavlja bistveno boljše vozne zmogljivosti: v programu Sport Plus za pospešek od 0 do 100 km/h potrebujete 3,1 sekunde. Končna hitrost znaša 315 km/h. Že znani štirilitrski V8-biturbo motor – razvit v Weissachu, izdelan v Zuffenhausnu – so v ta namen temeljito prenovili. Za nadzoro­van prenos izjemne moči na cesto in maksimalno delovanje v ovinkih so med drugim za vsak model prilagodili in optimirali 3-prekatno zračno vzmetenje, Porsche Active Suspension Management (PASM) in sistem za aktivno stabiliziranje nagibanja Porsche Dynamic Chassis Control Sport (PDCC Sport) s sistemom Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus). (1)

Panamera Turbo S 2021 - to so povsem izpopolnjeni sistemi:

  • 3-prekatno zračno vzmetenje
  • Porsche Active Suspension Management (PASM)
  • Porsche Dynamic Chassis Control Sport (PDCC Sport)
  • Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus).

 

Nova Porsche Panamera 2021 - žarometi
Nova Porsche Panamera 2021 - žarometi Avtor: Porsche

Porsche Panamera GTS 2021: V8 biturbo je bil optimiziran!

Porsche Panamera GTS 2021 z močjo 353 kW (480 KM) in navorom 620 Nm razvije za 15 kW (20 KM) večjo moč kot njena predhodnica. Moč nenehno narašča skoraj do skrajnega števila vrtljajev. Tako je razmah moči enak kot pri klasičnem športnem avtomobilu z atmosferskim motorjem. Poleg tega je pri novem serijskem izpušnem sistemu prek asimetričnih zadnjih glušnikov klasična karakte­ristika zvoka V8 poudarjena še močneje kot doslej.

Nova Porsche Panamera in Porsche Panamera 4 sta sedaj na vseh svetovnih trgih opremljeni z že znanim 2,9-litrskim V6-biturbo motorjem. Zmogljivost 243 kW (330 KM) in navor 450 Nm ostajata nespremenjena.

Za vse modele Porsche Panamera so sistemi podvozja in regulacije izpopolnjeni v smislu športnosti in udobje ter deloma popolnoma novo aplicirani. Tako npr. prenovljeni Porsche Active Suspension Management (PASM) skrbi za znatno boljše udobje blaženja, uravnavanje sistema električnega prečnega stabiliziranja Porsche Dynamic Chassis Control Sport (PDCC Sport) pa za večjo stabilnost karoserije. Poleg tegak opremi sodi tudi nova generacija pnevmatik in uravnavanja krmiljenja. (2)

Nova Porsche Panamera 2021
Nova Porsche Panamera 2021 Avtor: Porsche

Porsche Panamera 4S E-Hybrid 2021 z baterijo kapacitete 17,9 kWh in z do 54 km dosega

Porsche Panamera 4S E-Hybrid 2021 predstavlja še en zmogljiv priključnohibridni model. Pametno vzajemno delovanje elektromotorja z močjo 100 kW (136 KM), ki je integriran v 8-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko (PDK), in 2,9-litrskega V6-biturbo motorja z močjo 324 kW (440 KM) zagotavlja sistemsko moč 412 kW (560 KM) in maksimalni sistemski navor 750 Nm. Vozne zmogljivosti so osupljive: v kombinaciji s serijskim paketom Sport Chrono za pospešek od 0 do 100 km/h potrebuje 3,7 sekunde.

Najvišja hitrost je izmerjena pri 298 km/h. Bruto kapaciteta baterije je z izpopolnjenimi celicami v primerjavi s prejšnjimi hibridnimi modeli izboljšana s 14,1 na 17,9 kWh, vozni režimi pa imajo še učinkovitejšo rabo energije. Panamera 4S E‑Hybrid lahko izključno na elektromotor prevozi (po kriterijih WLTP EAER City) do 54 km (NEVC: do 64 km).

Nova Porsche Panamera 2021
Nova Porsche Panamera 2021 Avtor: Porsche

Ostrejše linije za še bolj markantno podobo

Novi modeli Porsche Panamera – poleg športne limuzine na voljo tudi v izvedbah Sport Turismo ali Executive s podaljšano medosno razdaljo, odvisno od pogona – so zdaj že serijsko opremljeni z doslej opcijskim sprednjim delom Sport Design, za katerega so značilne markantne odprtine za zajem zraka in velike stranske odprtine za dovod hladilnega zraka ter enovrstične sprednje luči. Popolnoma novi sprednji del Panamere Turbo S se od ostalih izvedb razlikuje po večjih stranskih odprtinah za dovod zraka in novo oblikovanih elementih v barvi zunanjosti, ki so med seboj vodoravno povezani, s čimer ustvarjajo učinek izjemne širine. Razmik med svetlobnima linijama dvojnih sprednjih luči pri Turbu je sedaj še večji.

Prenovljeni svetlobni pas sedaj s prilagojenim potekom linije brezšivno poteka čez pokrov prtljažnika. S tem sta obe na novo oblikovani zadnji LED-luči tekoče povezani. Modeli Porsche Panamera GTS so serijsko opremljeni z novimi zadnjimi lučmi z ekskluzivnim zatemnjenim videzom z dinamično funkcijo Coming Home/Leaving Home. Ponudbo dopolnjujejo trije novi tipi 20- in 21-palčnih platišč, tako da je sedaj na voljo skupno deset različnih dizajnov.

Nova Porsche Panamera 2021 - izrazita silhueta
Nova Porsche Panamera 2021 - izrazita silhueta Avtor: Porsche

Digitalne funkcije v notranjosti še bolj razvite

Porsche Communication Management (PCM) obsega dodatne digitalne funkcije in storitve, kot so izboljšano spletno glasovno upravljanje Voice Pilot, Risk Radar za aktualne informacije o prometnih znakih in o nevarnostih, brezžični Apple® CarPlay ter številne druge storitve Connect. Poleg tega Panamera nudi širok izbor inovativnih sistemov luči in asistenčnih sistemov, kot so sedaj serijska asistenca za ohranjanje smeri s prepoznavanjem prometnih znakov, Porsche InnoDrive z avtomatskim uravnavanjem hitrosti in razdalje, asistenca za nočni vid, asistenca za menjavo voznega pasu, LED-matrični glavni žarometi s sistemom PDLS Plus, parkirna asistenca s prikazom okolice Surround View in projicirni zaslon.

Naročila za Porsche Panamero že sprejemajo, v prodajne salone pa bo zapeljala sredi oktobra. 

Nova Porsche Panamera 2021 - notranjost
Nova Porsche Panamera 2021 - notranjost Avtor: Porsche
Nova Porsche Panamera 2021
Nova Porsche Panamera 2021 Avtor: Porsche
Nova Porsche Panamera 2021
Nova Porsche Panamera 2021 Avtor: Porsche
Nova Porsche Panamera 2021
Nova Porsche Panamera 2021 Avtor: Porsche

Pokličite nas - za vsa vprašanja smo vam z veseljem na voljo!

Porsche Ljubljana

Bravničarjeva ulica 5, 1000 Ljubljana

5

Znamka Porsche že vrsto let navdušuje naše stranke!

5
Frančiška K. stranka Porsche Ljubljana
izredno sposoben prodajalec
5
Vojko Ž. stranka Porsche Ljubljana
Zelo zadovoljen, pohvalna je vztrajnost pri prodaji, sestavi opreme vozila.
5
Damijan G. stranka Porsche Ljubljana
S celotno uslugo in odnosom sem bil zelo zadovoljen, brez kakršnihkoli pripomb.
Poglej vsa mnenja