Porsche Panamera 2021 - izrazita dinamika in maksimalno udobje!

Porsche Panamera 2021 - izrazita dinamika in maksimalno udobje!

Naročila za Porsche Panamero že sprejemamo, v prodajne salone pa bodo prva vozila zapeljala sredi oktobra 2020!

Avtor: Porsche Inter Auto

Porsche Panamera - odprta naročila

Novo Panamero naročite med prvimi.

 

Porsche Panamera 2021 - naročila že sprejemamo!

Porsche Panamera 2021: edinstvena simbioza nasprotij: nova Porsche Panamera sedaj pokriva še večji spekter ponudbe. Združuje zmogljivosti športnega avtomobila in udobje ekskluzivne limuzine. Še posebej s Panamero Turbo S z močjo 463 kW (630 KM) proizvajalec športnih avtomobilov uresničuje svoje visoke ambicije, da bi ponudil najzmogljivejši model v tem avtomobilskem razredu.

Novi vrhunski model bistveno presega vozne zmogljivosti prejšnje Panamere Turbo. Poleg tega Porsche sistematično sledi svoji strategiji električne zmogljivosti. Panamera 4S E-Hybrid dopolnjuje ponudbo priključnih hibridov s popolnoma novim pogonom s sistemsko močjo 412 kW (560 KM). Doseg z izključno električnim pogonom je v primerjavi z dosedanjimi hibridnimi modeli višji za do 30 %. K večjemu udobju in športnosti v enaki meri prispevajo izpopolnjene komponente podvozja, regulacijski sistemi ter nova generacija pnevmatik in uravnavanja krmiljenja.

Porsche Panamera 2021 sedaj še bolj v skladu z najnovejšimi modeli:

Nova Porsche Panamera 2021 - zadnji del
Nova Porsche Panamera 2021 - zadnji del Avtor: Porsche

Porsche Panamera Turbo S 2021: od 0 do 100 km/h v 3,1 sekunde

Porsche Panamera Turbo S 2021 z močjo 463 kW (630 KM) in navorom 820 Nm nudi za 59 kW (80 KM) večjo moč in 50 Nm večji navor kot prejšnji vrhunski model Porsche Panamera Turbo, ki ima motor z notranjim zgorevanjem. To zagotavlja bistveno boljše vozne zmogljivosti: v programu Sport Plus za pospešek od 0 do 100 km/h potrebujete 3,1 sekunde. Končna hitrost znaša 315 km/h. Že znani štirilitrski V8-biturbo motor – razvit v Weissachu, izdelan v Zuffenhausnu – so v ta namen temeljito prenovili. Za nadzoro­van prenos izjemne moči na cesto in maksimalno delovanje v ovinkih so med drugim za vsak model prilagodili in optimirali 3-prekatno zračno vzmetenje, Porsche Active Suspension Management (PASM) in sistem za aktivno stabiliziranje nagibanja Porsche Dynamic Chassis Control Sport (PDCC Sport) s sistemom Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus). (1)

Panamera Turbo S 2021 - to so povsem izpopolnjeni sistemi:

  • 3-prekatno zračno vzmetenje
  • Porsche Active Suspension Management (PASM)
  • Porsche Dynamic Chassis Control Sport (PDCC Sport)
  • Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus).
Nova Porsche Panamera 2021 - žarometi
Nova Porsche Panamera 2021 - žarometi Avtor: Porsche

Porsche Panamera GTS 2021: V8 biturbo je bil optimiziran!

Porsche Panamera GTS 2021 z močjo 353 kW (480 KM) in navorom 620 Nm razvije za 15 kW (20 KM) večjo moč kot njena predhodnica. Moč nenehno narašča skoraj do skrajnega števila vrtljajev. Tako je razmah moči enak kot pri klasičnem športnem avtomobilu z atmosferskim motorjem. Poleg tega je pri novem serijskem izpušnem sistemu prek asimetričnih zadnjih glušnikov klasična karakte­ristika zvoka V8 poudarjena še močneje kot doslej.

Nova Porsche Panamera in Porsche Panamera 4 sta sedaj na vseh svetovnih trgih opremljeni z že znanim 2,9-litrskim V6-biturbo motorjem. Zmogljivost 243 kW (330 KM) in navor 450 Nm ostajata nespremenjena.

Za vse modele Porsche Panamera so sistemi podvozja in regulacije izpopolnjeni v smislu športnosti in udobje ter deloma popolnoma novo aplicirani. Tako npr. prenovljeni Porsche Active Suspension Management (PASM) skrbi za znatno boljše udobje blaženja, uravnavanje sistema električnega prečnega stabiliziranja Porsche Dynamic Chassis Control Sport (PDCC Sport) pa za večjo stabilnost karoserije. Poleg tegak opremi sodi tudi nova generacija pnevmatik in uravnavanja krmiljenja. (2)

Nova Porsche Panamera 2021
Nova Porsche Panamera 2021 Avtor: Porsche

Porsche Panamera 4S E-Hybrid 2021 z baterijo kapacitete 17,9 kWh in z do 54 km dosega

Porsche Panamera 4S E-Hybrid 2021 predstavlja še en zmogljiv priključnohibridni model. Pametno vzajemno delovanje elektromotorja z močjo 100 kW (136 KM), ki je integriran v 8-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko (PDK), in 2,9-litrskega V6-biturbo motorja z močjo 324 kW (440 KM) zagotavlja sistemsko moč 412 kW (560 KM) in maksimalni sistemski navor 750 Nm. Vozne zmogljivosti so osupljive: v kombinaciji s serijskim paketom Sport Chrono za pospešek od 0 do 100 km/h potrebuje 3,7 sekunde.

Najvišja hitrost je izmerjena pri 298 km/h. Bruto kapaciteta baterije je z izpopolnjenimi celicami v primerjavi s prejšnjimi hibridnimi modeli izboljšana s 14,1 na 17,9 kWh, vozni režimi pa imajo še učinkovitejšo rabo energije. Panamera 4S E‑Hybrid lahko izključno na elektromotor prevozi (po kriterijih WLTP EAER City) do 54 km (NEVC: do 64 km).

Nova Porsche Panamera 2021
Nova Porsche Panamera 2021 Avtor: Porsche

Ostrejše linije za še bolj markantno podobo

Novi modeli Porsche Panamera – poleg športne limuzine na voljo tudi v izvedbah Sport Turismo ali Executive s podaljšano medosno razdaljo, odvisno od pogona – so zdaj že serijsko opremljeni z doslej opcijskim sprednjim delom Sport Design, za katerega so značilne markantne odprtine za zajem zraka in velike stranske odprtine za dovod hladilnega zraka ter enovrstične sprednje luči. Popolnoma novi sprednji del Panamere Turbo S se od ostalih izvedb razlikuje po večjih stranskih odprtinah za dovod zraka in novo oblikovanih elementih v barvi zunanjosti, ki so med seboj vodoravno povezani, s čimer ustvarjajo učinek izjemne širine. Razmik med svetlobnima linijama dvojnih sprednjih luči pri Turbu je sedaj še večji.

Prenovljeni svetlobni pas sedaj s prilagojenim potekom linije brezšivno poteka čez pokrov prtljažnika. S tem sta obe na novo oblikovani zadnji LED-luči tekoče povezani. Modeli Porsche Panamera GTS so serijsko opremljeni z novimi zadnjimi lučmi z ekskluzivnim zatemnjenim videzom z dinamično funkcijo Coming Home/Leaving Home. Ponudbo dopolnjujejo trije novi tipi 20- in 21-palčnih platišč, tako da je sedaj na voljo skupno deset različnih dizajnov.

Nova Porsche Panamera 2021 - izrazita silhueta
Nova Porsche Panamera 2021 - izrazita silhueta Avtor: Porsche

Digitalne funkcije v notranjosti še bolj razvite

Porsche Communication Management (PCM) obsega dodatne digitalne funkcije in storitve, kot so izboljšano spletno glasovno upravljanje Voice Pilot, Risk Radar za aktualne informacije o prometnih znakih in o nevarnostih, brezžični Apple® CarPlay ter številne druge storitve Connect. Poleg tega Panamera nudi širok izbor inovativnih sistemov luči in asistenčnih sistemov, kot so sedaj serijska asistenca za ohranjanje smeri s prepoznavanjem prometnih znakov, Porsche InnoDrive z avtomatskim uravnavanjem hitrosti in razdalje, asistenca za nočni vid, asistenca za menjavo voznega pasu, LED-matrični glavni žarometi s sistemom PDLS Plus, parkirna asistenca s prikazom okolice Surround View in projicirni zaslon.

Naročila za Porsche Panamero že sprejemajo, v prodajne salone pa bo zapeljala sredi oktobra. 

Nova Porsche Panamera 2021 - notranjost
Nova Porsche Panamera 2021 - notranjost Avtor: Porsche
Nova Porsche Panamera 2021
Nova Porsche Panamera 2021 Avtor: Porsche
Nova Porsche Panamera 2021
Nova Porsche Panamera 2021 Avtor: Porsche
Nova Porsche Panamera 2021
Nova Porsche Panamera 2021 Avtor: Porsche

Pokličite nas - za vsa vprašanja smo vam z veseljem na voljo!

Porsche Ljubljana

Bravničarjeva ulica 5, 1000 Ljubljana

Znamka Porsche že vrsto let navdušuje naše stranke!

Število ocen: 12
5
         
7. junij 2018
Frančiška K. , stranka Porsche Ljubljana
Porsche Macan
         
izredno sposoben prodajalec
23. maj 2018
Vojko Ž. , stranka Porsche Ljubljana
Porsche Panamera 4 E-Hybrid II
         
Zelo zadovoljen, pohvalna je vztrajnost pri prodaji, sestavi opreme vozila.
23. maj 2018
Damijan G. , stranka Porsche Ljubljana
Porsche 911 Carrera GTS Coupe II (991)
         
S celotno uslugo in odnosom sem bil zelo zadovoljen, brez kakršnihkoli pripomb.
16. november 2017
Nuša B. , stranka Porsche Ljubljana
Porsche Cayenne Diesel II FL USA
         
Zelo zadovljen, pogrešal nisem nič, navdušen pa sem nad prijaznostjo in tehničnim znanjem osebja tako v salonu kot na servisu.
15. november 2017
Zdenko V. , stranka Porsche Ljubljana
Porsche Cayenne Turbo
         
S storitvijo sem popolnoma zadovoljen, osebje je strokovno in prijazno

Podobni članki

MENJAVA OLJA - ugodna menjava olja Volkswagen, Audi, Škoda, SEAT, Porsche!

Menjava olja akcija Menjava motornega olja Menjava olja cena ...

Porsche Panamera 2021 - izrazita dinamika in maksimalno udobje!

Porsche Panamera - odprta naročila Novo Panamero naročite med prvimi. ZAHTEVAJ PONUDBO ...

Porsche Taycan - že pri Porsche Center Ljubljana!

Porsche Taycan označuje začetek nove dobe! Porsche Taycan: štirivratna športna limuzina, ki ...

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

DA

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.