Porsche Taycan - že pri Porsche Center Ljubljana!

Porsche Taycan - že pri Porsche Center Ljubljana!

Doživite prvi popolnoma električni Porsche v živo!

Avtor: Jan Gregorin

Porsche Taycan označuje začetek nove dobe!

Porsche Taycan: štirivratna športna limuzina, ki predstavlja edinstven paket, ki ga zaznamujejo značilna porschejevska zmogljivost, povezljivost in celovita funkcionalnost za vsakodnevne potrebe, je z novim tednom ekskluzivno na voljo tudi v Porsche Centru Ljubljana. S spektakularno svetovno premiero, ki je sočasno potekala na treh celinah, je Porsche javnosti že v začetku septembra predstavil svoj prvi popolnoma električni športni avto - model Porsche Taycan, katerega si lahko že danes ogledate v našem salonu. Lahko vam zagotovimo, da vas bo prepričal tudi v živo!
 

Novi Porsche Taycan pri Porsche Center Ljubljana.
Novi Porsche Taycan pri Porsche Center Ljubljana. Avtor: Andraž Lazič

Porsche Taycan - sestavite si svojega!

Porsche Taycan konfigurator

Porsche Taycan konfigurator
Porsche Taycan konfigurator Avtor: Porsche Center Ljubljana

 

Pokličite nas - za vse dodatne informacije smo vam z veseljem na voljo!

Porsche Ljubljana

Bravničarjeva ulica 5, 1000 Ljubljana

Še vedno pravi avtomobil znamke Porsche

Pri znamki Porsche so za novo ero električne mobilnosti svojim kupcem obljubili pravi avtomobil znamke Porsche. To seveda pomeni vznemirljiv športni avto z visokimi zmogljivostmi, kot tudi tehnologijo in vozno dinamiko, poleg tega pa novi Porsche Taycan zaradi svojega obstoja navdušuje ljudi z vsega sveta - tako kot vsi njegovi legendarni predhodniki. 
 

Doživite prvi popolnoma električni Porsche!

Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo nazaj. 

Porsche Taycan 2020
Porsche Taycan 2020 Avtor: Andraž Lazič

Taycan Turbo S in Taycan Turbo 

Pospešek do stotice 2,8 s, doseg do 450 km!

Prvi dve različici, ki sta trenutno na voljo, se imenujeta Taycan Turbo S in Taycan Turbo. Obe različici predstavljata vrhunec Porschejeve električne zmogljivosti in prav tako sta ta trenutek najmočnejša modela v ponudbi znamke Porsche. Vsekakor bodo na voljo tudi manj zmogljive različice, le-te bodo na voljo že proti koncu leta. Ob koncu naslednjega leta bo na trg prišla že prva izpeljanka, Taycan Cross Turismo. Pri znamki Porsche pravijo, da bodo do konca leta 2022 v električno mobilnost investirali več kot šest milijard evrov.


Porsche Taycan Turbo S s funkcijo imenovano overboost in v kombinaciji s sistemom Launch Control razvije do 560 kilovatov oziroma kar 761 konjskih moči. Porsche Taycan Turbo v enakih pogoji razvije 500 kilovatov oziroma 680 konjskih moči. (680 KM). Pospešek do stotice pri modelu Taycan Turbo S traja le 2,8 sekunde, pri različici Taycan Turbo pa 3,2 sekunde. 


Doseg vozila znaša do 412 kilometrov pri izvedbi Taycan Turbo S in do 450 kilometrov pri izvedbi Taycan Turbo (seveda po kriterijih WLTP). Najvišja hitrost je pri obeh štirikolesno gnanih modelih Taycan Turbo S in Taycan Turbo 260 km/h. Taycan Turbo S in Taycan Turbo imata vgrajena dva izjemno učinkovita elektro­motorja, na sprednji in zadnji premi, torej imata pogon na vsa štiri kolesa. Izbirati je mogoče med štirimi voznimi režimi: Range, Normal, Sport in Sport Plus. V režimu Individual pa je poleg tega mogoče po meri nastaviti posamezne sisteme. 
 

Polnjenje Porsche Taycan.
Polnjenje Porsche Taycan. Avtor: Andraž Lazič

Prvo serijsko vozilo z 800 voltnim sistemom napajanja

Porsche Taycan je ponosno prvo serijsko vozilo s sistemsko napetostjo 800 voltov namesto 400 voltov, kot imajo drugi električni avtomobili. Novi Porsche Taycan je v dobrih petih minutah z istosmernim tokom na hitri polnilnici napolnjen za doseg 100 kilometrov vožnje (po WLTP).


Čas polnjenja za pet do 80 odstotkov SoC (State of Charge/napolnjenost baterije) znaša v najboljših pogojih le 22,5 minute, maksimalna moč polnjenja pa znaša 270 kW. Celotna kapaciteta baterije performance plus znaša 93,4 kWh. Vozniki novega PorscheTaycana lahko doma svoj avto polnijo z izmeničnim tokom (AC) z močjo do 11 kW. 
 

Porsche Taycan 2020
Porsche Taycan 2020 Avtor: Andraž Lazič

 

Novi Porsche Taycan 2020 - predstavlja novo obdobje znamke Porsche

Porsche Taycan s svojim izčiščenim, purističnim dizajnom sporoča, da je nastopilo novo obdobje oblikovanja znamke Porsche. Kljub temu, pa njegov dizajn ponosno ohranja značilne Porschejeve gene. Novi Porsche Taycan s sprednjega kota deluje še posebej širok in nizek, z močno izrazitimi blatniki. Bočni pogled razkriva nizko se spuščajočo silhueto, le-ta se spušča vse proti zadku. Vitka kabina, vpotegnjeni C-stebriček in izraziti zgornji del blatnikov v slogu znamke močno poudarjajo zadek. Potem so tu še inovativni elementi, kot je napis Porsche v videzu stekla, ki je integriran v svetlobni pas na zadku. Aerodinamično optimizirana osnovna oblika s količkom zračnega upora (cx) 0,22 odločilno prispeva k majhni porabi energije in s tem k velikemu električnemu dosegu.
 

Zaobljeni digitalni merilniki v novem Porsche Taycan.
Zaobljeni digitalni merilniki v novem Porsche Taycan. Avtor: Andraž Lazič

Edinstven notranji dizajn s širokim zaslonskim pasom

Notranjost modela Porsche Taycan je naravnost izjemna. Takoj boste opazili minimalistično zasnovo notranjosti, ki predstavlja začetek nove ere. Zaslon multimedijskega zaslona meri 10,9 palcev, tu pa je še dodaten, opcijski zaslon za sovoznika. Te dva zaslona sta oblikovno združena v steklen pas v črnem visokosijajnem videzu. V glavnem je bilo pomembno pri zasnovi notranjosti bistveno zmanjšati število klasičnih mehanskih upravljalnih elementov, kot so stikala in tipke. Namesto tega upravljanje poteka pametno in intuitivno – z uprav­ljanjem na dotik ali z glasovnim upravljanjem, ki se odziva na ukaz "Hej Porsche". Na voljo sta dva prtljažnika: v sprednjem je prostora 81 litrov, v zadnjem pa 366 litrov.
 

Notranjost novega Taycana.
Notranjost novega Taycana. Avtor: Andraž Lazič
Novi START/STOP gumb.
Novi START/STOP gumb. Avtor: Andraž Lazič

Podobni članki

MENJAVA OLJA - ugodna menjava olja Volkswagen, Audi, Škoda, SEAT, Porsche!

MENJAVA OLJA V MOTORJU - ugodno pri Porsche Inter Auto! Zagotovite si brezhibno in strokovno vzdrževano vozilo. MENJAVA OLJA v avtu spada v redno vzdrževanje avtomobila in menjava ...

Porsche Taycan - že pri Porsche Center Ljubljana!

Porsche Taycan označuje začetek nove dobe! Porsche Taycan: štirivratna športna limuzina, ki predstavlja edinstven paket, ki ga zaznamujejo značilna porschejevska zmogljivost, ...

Novi SEAT Leon 2020 - že pri Porsche Verovškova!

SEAT Porsche Verovškova: želimo postati največji trgovec z vozili SEAT! Otvoritev novega salona SEAT Porsche Verovškova in intervju z vodjo prodaje Damjanom Žumrom. Preberite ...

Želite več informacij?
Izberite termin in vas pokličemo.

DA

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.