Želite več informacij?

Pokličemo vas nazaj v 29 sekundah!
Vsak dan od 8-17.ure

Porsche Taycan - že pri Porsche Center Ljubljana!

Doživite prvi popolnoma električni Porsche v živo!

Porsche Taycan - že pri Porsche Center Ljubljana!

Porsche Taycan označuje začetek nove dobe!

Porsche Taycan: štirivratna športna limuzina, ki predstavlja edinstven paket, ki ga zaznamujejo značilna porschejevska zmogljivost, povezljivost in celovita funkcionalnost za vsakodnevne potrebe, je z novim tednom ekskluzivno na voljo tudi v Porsche Centru Ljubljana. S spektakularno svetovno premiero, ki je sočasno potekala na treh celinah, je Porsche javnosti že v začetku septembra predstavil svoj prvi popolnoma električni športni avto - model Porsche Taycan, katerega si lahko že danes ogledate v našem salonu. Lahko vam zagotovimo, da vas bo prepričal tudi v živo!
 

Novi Porsche Taycan pri Porsche Center Ljubljana.
Novi Porsche Taycan pri Porsche Center Ljubljana. Avtor: Andraž Lazič

Porsche Taycan - sestavite si svojega!

Porsche Taycan konfigurator

Porsche Taycan konfigurator
Porsche Taycan konfigurator Avtor: Porsche Center Ljubljana

 

Pokličite nas - za vse dodatne informacije smo vam z veseljem na voljo!

Porsche Ljubljana

Bravničarjeva ulica 5, 1000 Ljubljana

Še vedno pravi avtomobil znamke Porsche

Pri znamki Porsche so za novo ero električne mobilnosti svojim kupcem obljubili pravi avtomobil znamke Porsche. To seveda pomeni vznemirljiv športni avto z visokimi zmogljivostmi, kot tudi tehnologijo in vozno dinamiko, poleg tega pa novi Porsche Taycan zaradi svojega obstoja navdušuje ljudi z vsega sveta - tako kot vsi njegovi legendarni predhodniki. 
 

Doživite prvi popolnoma električni Porsche!

Izpolnite obrazec in kontaktirali vas bomo nazaj. 

Porsche Taycan 2020
Porsche Taycan 2020 Avtor: Andraž Lazič

Taycan Turbo S in Taycan Turbo 

Pospešek do stotice 2,8 s, doseg do 450 km!

Prvi dve različici, ki sta trenutno na voljo, se imenujeta Taycan Turbo S in Taycan Turbo. Obe različici predstavljata vrhunec Porschejeve električne zmogljivosti in prav tako sta ta trenutek najmočnejša modela v ponudbi znamke Porsche. Vsekakor bodo na voljo tudi manj zmogljive različice, le-te bodo na voljo že proti koncu leta. Ob koncu naslednjega leta bo na trg prišla že prva izpeljanka, Taycan Cross Turismo. Pri znamki Porsche pravijo, da bodo do konca leta 2022 v električno mobilnost investirali več kot šest milijard evrov.


Porsche Taycan Turbo S s funkcijo imenovano overboost in v kombinaciji s sistemom Launch Control razvije do 560 kilovatov oziroma kar 761 konjskih moči. Porsche Taycan Turbo v enakih pogoji razvije 500 kilovatov oziroma 680 konjskih moči. (680 KM). Pospešek do stotice pri modelu Taycan Turbo S traja le 2,8 sekunde, pri različici Taycan Turbo pa 3,2 sekunde. 


Doseg vozila znaša do 412 kilometrov pri izvedbi Taycan Turbo S in do 450 kilometrov pri izvedbi Taycan Turbo (seveda po kriterijih WLTP). Najvišja hitrost je pri obeh štirikolesno gnanih modelih Taycan Turbo S in Taycan Turbo 260 km/h. Taycan Turbo S in Taycan Turbo imata vgrajena dva izjemno učinkovita elektro­motorja, na sprednji in zadnji premi, torej imata pogon na vsa štiri kolesa. Izbirati je mogoče med štirimi voznimi režimi: Range, Normal, Sport in Sport Plus. V režimu Individual pa je poleg tega mogoče po meri nastaviti posamezne sisteme. 
 

Polnjenje Porsche Taycan.
Polnjenje Porsche Taycan. Avtor: Andraž Lazič

Prvo serijsko vozilo z 800 voltnim sistemom napajanja

Porsche Taycan je ponosno prvo serijsko vozilo s sistemsko napetostjo 800 voltov namesto 400 voltov, kot imajo drugi električni avtomobili. Novi Porsche Taycan je v dobrih petih minutah z istosmernim tokom na hitri polnilnici napolnjen za doseg 100 kilometrov vožnje (po WLTP).


Čas polnjenja za pet do 80 odstotkov SoC (State of Charge/napolnjenost baterije) znaša v najboljših pogojih le 22,5 minute, maksimalna moč polnjenja pa znaša 270 kW. Celotna kapaciteta baterije performance plus znaša 93,4 kWh. Vozniki novega PorscheTaycana lahko doma svoj avto polnijo z izmeničnim tokom (AC) z močjo do 11 kW. 
 

Porsche Taycan 2020
Porsche Taycan 2020 Avtor: Andraž Lazič

 

Novi Porsche Taycan 2020 - predstavlja novo obdobje znamke Porsche

Porsche Taycan s svojim izčiščenim, purističnim dizajnom sporoča, da je nastopilo novo obdobje oblikovanja znamke Porsche. Kljub temu, pa njegov dizajn ponosno ohranja značilne Porschejeve gene. Novi Porsche Taycan s sprednjega kota deluje še posebej širok in nizek, z močno izrazitimi blatniki. Bočni pogled razkriva nizko se spuščajočo silhueto, le-ta se spušča vse proti zadku. Vitka kabina, vpotegnjeni C-stebriček in izraziti zgornji del blatnikov v slogu znamke močno poudarjajo zadek. Potem so tu še inovativni elementi, kot je napis Porsche v videzu stekla, ki je integriran v svetlobni pas na zadku. Aerodinamično optimizirana osnovna oblika s količkom zračnega upora (cx) 0,22 odločilno prispeva k majhni porabi energije in s tem k velikemu električnemu dosegu.
 

Zaobljeni digitalni merilniki v novem Porsche Taycan.
Zaobljeni digitalni merilniki v novem Porsche Taycan. Avtor: Andraž Lazič

Edinstven notranji dizajn s širokim zaslonskim pasom

Notranjost modela Porsche Taycan je naravnost izjemna. Takoj boste opazili minimalistično zasnovo notranjosti, ki predstavlja začetek nove ere. Zaslon multimedijskega zaslona meri 10,9 palcev, tu pa je še dodaten, opcijski zaslon za sovoznika. Te dva zaslona sta oblikovno združena v steklen pas v črnem visokosijajnem videzu. V glavnem je bilo pomembno pri zasnovi notranjosti bistveno zmanjšati število klasičnih mehanskih upravljalnih elementov, kot so stikala in tipke. Namesto tega upravljanje poteka pametno in intuitivno – z uprav­ljanjem na dotik ali z glasovnim upravljanjem, ki se odziva na ukaz "Hej Porsche". Na voljo sta dva prtljažnika: v sprednjem je prostora 81 litrov, v zadnjem pa 366 litrov.
 

Notranjost novega Taycana.
Notranjost novega Taycana. Avtor: Andraž Lazič
Novi START/STOP gumb.
Novi START/STOP gumb. Avtor: Andraž Lazič