Želite več informacij?

Izberite termin in vas pokličemo.

VW Multivan T7 2022 - najnovejše novosti iz IAA München Mobility 2021

Nova razvojna stopnja: Volkswagen Gospodarska vozila z novim T7 Multivanom. Prva vozila bodo pri Porsche Inter Auto v Sloveniji že proti koncu leta 2021.

VW Multivan T7 2022 - najnovejše novosti iz IAA München Mobility 2021

Vas zanima novi Multivan?

Pišite in dodali vas bomo na prioritetno listo.

Novi VW Multivan T7 2021 - prihaja kmalu

Novi VW Multivan T7 prihaja že letos. Volkswagen Gospodarska vozila predstavljajo naslednjo razvojno stopnjo kultnega kombija. VW Multivan je mojster preobrazbe: družinski enoprostorec, vozilo za poslovni prevoz, dostavno vozilo za športno opremo, selitveno vozilo, avtodom z ležiščem... Glavna novost nove generacije je pogonski sklop eHybrid, ki ga sestavljata 1,4-litrski TSI-agregat in elektromotor največje moči 85 kW, skupno 160 kW oz. 215 KM. 

VW Multivan T7 2021 - novosti:

  • prilagodljiva izraba prostora
  • predstavlja nov sistem sedežev
  • do pet posameznih premičnih in snemljivih sedežev
  • sodoben koncept upravljanja
  • bolj izpopolnjena digitalna notranjost
  • eHybrid hibridni pogonski sklop

Novi Multivan navdušuje s prilagodljivostjo

Vse je drugače kot prej. Hkrati pa je vse tako, kot mora biti, ko gre za Multivan: visok položaj sedenja spredaj, do pet posameznih premičnih in snemljivih sedežev v zadnjem delu vozila in druga vrsta sedežev, ki je po želji vrtljiva za 180 stopinj, zato je mogoče zadnje sedeže obrniti v nasprotni smeri vožnje - tipično za Multivan.

Gre za koncept, ki sega nazaj k uvedbi Multivana T3 in navdušuje že več kot 35 let. Iz generacije v generacijo postaja vse boljši. Zdaj je spet čas za velik korak naprej: Novi Multivan bo edinstveni koncept notranjosti modelov T3, T4, T5, T6 in T6.1 ponesel v prihodnost.

Volkswagen gospodarska vozila - preverite ponudbo:

VW Multivan T7 2021
VW Multivan T7 2021 Avtor: Jan Gregorin
VW Multivan T7 2021
VW Multivan T7 2021 Avtor: Jan Gregorin

S temi sedeži je v novem Multivanu vse mogoče

Vodja dizajna Volkswagen Gospodarskih vozil, Albert Kirzinger, v kratkem videoposnetku pojasni, zakaj so prilagodljivi sedeži in premičen ter snemljiv sredinski sedež tako pomembni za vozilo kot je Multivan: ''Multivan je izjemno praktičen. Vozilo pa je praktično takrat, ko je mogoče izkoristiti njegovo fleksibilnost. V ta namen smo zasnovali nov sistem sedežev. Sedeže lahko enostavno odstranite, s čimer pridobite izjemno velik prostor za vašo športno opremo, gorsko kolo ali jadralno desko. S temi sedeži je v novem Multivanu vse mogoče.''

Največja novost so pogonski sklopi

Glavna novost so pogoni, predvsem priključni hibrid imenovan eHybrid, ki ga sestavljata 1,4-litrski TSI-agregat in elektromotor največje moči 85 kW, skupno 160 kW oz. 215 KM. Za doseg skrbi 13 kWh baterija v dnu vozila. 

Drugi motorji, ki bodo na voljo, so turbo 1.5 TSI s 100 kW oz. 136 KM ali močnejši 2.0 TSI s 150 kW oz. 204 KM. Tu je tudi dizelski 110-kilovatni oz. 150 KM 2.0 TDI. Na voljo je le en menjalnik – 7-stopenjski DSG, medtem ko ima hibridna različica šeststopenjskega.

Bistvo Multivana je seveda vsestranskost. Volkswagen T7 je malce večji od predhodnika in v najdaljši različici ponuja 4053 litrov prtljažnika. Notranjost se zgleduje po aktualni generaciji hišnih sorodnikov z digitalnimi merilniki, sedežna razporeditev pa je modularna in omogoča enostavno premeščanje, odstranitev in obračanje druge in tretje vrste ter pomik mizice.

VW Multivan T7 2021
VW Multivan T7 2021 Avtor: Jan Gregorin

Popolnoma digitalizirana notranjost

Novost je tudi digitalna tehnologija prestavne ročice avtomatskega menjalnika. Volkswagen T7 Multivan bo na voljo le z menjalnikom DSG z dvojno sklopko in elektronsko ročno zavoro, ki se lahko aktivira samodejno ali s pritiskom na tipko.

Odsotnost tradicionalne prestavne ročice pomeni, da je med sprednjima sedežema sproščen prostor, tako da lahko sprednji potniki med postankom hitro skočijo zadaj, da preverijo otroke ali vzamejo kaj iz prtljažnika. ''Velikodušnost v notranjosti glede prostora je opazno. Preuredili smo prostor na sredini, ga dodelili vozniku'', je povedal vodja oblikovanja VW Gospodarska vozila Albert Kirzinger. ''Novi Bulli bo zagotovo vznemirljiv izdelek.''

Volkswagen T7 Multivan naj bi se vozil na poznani platformi VW MQB. Zaradi tega bo združljiv s paleto pogonskih sklopov.

Najbolj izpopolnjena varnost

Na voljo je tudi nova panoramska streha in head-up zaslon. Dizajn notranjosti je minimalističen, aplikacije pa omogočajo od realnih prometnih informacijah do samodejnega klicanja servisa v primeru okvare. Harmon Kardon avdio sistem za doplačilo ima 14 zvočnikov in 840 vatov moči.

Pri VW so razvili 34 novih asistenčnih sistemov, ki skrbijo za varnost, udobje in pomoč. Seveda govorimo tudi o samodejnem zaviranju in sistemu za ohranjanje voznega pasu že v serijski opremi. Tu je Car2X, komunikacijski sistem, ki omogoča izmenjavanje podatkov z drugimi avtomobili o potencialnih nevarnostih. Tu je tudi avtopilot kot del IQ.Drive sistema s prediktivnim tempomatom in lane assistom.

VW Multivan T7 2021
VW Multivan T7 2021 Avtor: Volkswagen
VW Multivan T7 2021
VW Multivan T7 2021 Avtor: Jan Gregorin
VW Multivan T7 2021
VW Multivan T7 2021 Avtor: Jan Gregorin
VW Multivan T7 2021
VW Multivan T7 2021 Avtor: Volkswagen

Pokličite nas - z veseljem smo vam na voljo!

Porsche Koper

Ankaranska cesta 10, 6000 Koper

Porsche Ljubljana

Bravničarjeva ulica 5, 1000 Ljubljana

Porsche Maribor

Šentiljska c. 128a, 2000 Maribor

5

Volkswagen vozila že vrsto let navdušujejo naše stranke!

5
Nina Z. stranka Porsche Maribor
Kvalitetno opravljen servis, avto je bil pripravljen od dogovorjeni uri, pred servisom ste nas spomnili nanj...
5
Mediha C. stranka Porsche Koper
Zelo prijazno osebje in pripravljeni pomagati v vsaki situaciji. Tudi nadomestno vozilo uredili zelo hitro in profesionalno.
5
Ivan M. stranka Porsche Maribor
Z vašimi storitvami sem nadvse zadovoljen. Še posebej pa sem navdušen nad skrbjo, ki jo posvečate svojim strankam. Želim si še takšnega sodelovanja tudi v bodoče.
Poglej vsa mnenja