Na mednarodnem salonu IAA več kot 50 predelav Volkswagen gospodarskih vozil

Več možnosti za delovni vsakdan

Hannover (Nemčija), september 2018 – Na osnovi modelske palete znamke Volkswagen Gospodarska vozila izdelovalci nadgradenj na mednarodnem salonu IAA predstavljajo svoje rešitve za nadgradnje in predelave. Obiskovalci si lahko od 20. do 27. septembra 2018 na razstavnem prostoru znamke Volkswagen Gospodarska vozila kot tudi na zunanjih razstavnih površinah ogledajo več kot 50 ponudb, prilagojenih posameznim panogam. Izbor vozil:
 

Prevoz potnikov

AMF-Bruns premierno predstavlja novo kasetno dvigalo K70. To je izredno nizko dvigalo z veliko dvižno ploščadjo, ki je primerna tudi za široke invalidske vozičke. Dvigalo K70 je vgrajeno v spodnjo stran modela Volkswagen Multivan in zaradi svoje izjemno nizke zasnove (le 70 milimetrov) sodi med najnižja pod dno nameščena dvigala na trgu. Z nosilnostjo 300 kilogramov in veliko dvižno ploščadjo je dvigalo K70 primerno tudi za široke električne invalidske vozičke. Ker je kaseta nameščena ob strani pod vozilom, ne ovira niti dostopa niti uporabe potniškega dela vozila. Upravljalni element je osvetljen, vodoodporen in odporen proti udarcem, opcijsko pa upravljanje lahko poteka tudi prek Bluetooth daljinskega upravljalnika ali aplikacije. 

Model Caddy Maxi "Flat Floor" družbe Mobitec se ponaša s še posebej široko odprtino na zadku. V tem večfunkcijskem prostorskem čudežu imajo dovolj prostora tudi široki invalidski vozički. Zaradi skoraj ravne zasnove dna z le tremi stopinjami nagiba je mogoče osebe v invalidskem vozičku udobno zapeljati v Caddy Maxi "Flat Floor" s široko odprtim zadkom. Med vožnjo je oseba v invalidskem vozičku zavarovana s pod-trebušnim in diagonalnim ramenskim varnostnim pasom, dodatno pa sta s pomičnim zadrževalnim sistemom zavarovana še glava in hrbet. 

Na podlagi Crafterja 50 znamka Volkswagen Gospodarska vozila v sodelovanju z izdelovalcem nadgradenj ATLAS predstavlja konceptni minibus. V takšnem Crafterju je prostora za 22 oseb. Vanj prek klančine lahko zapeljejo tudi osebe v invalidskih vozičkih (ob ustrezno manjšem številu potnikov). Crafter je opremljen z dvojno zastekljenimi stekli in stranskimi dvokrilnimi električnimi dvižnimi vrati. V notranjosti vozila za udobje med drugimi poskrbijo klimatska naprava, infotainment sistem in notranja osvetlitev. S svojo velikostjo in nizkimi obratovalnimi stroški je tako predelani Crafter privlačen koncept za prevoz potnikov v mestnih središčih.
 

Preverite našo zalogo vozil Volkswagen Multivan


Podvozje in pogon

Na mednarodnem salonu IAA znamka Volkswagen Gospodarska vozila na podlagi modela Crafter 50 prvič predstavlja robusten stalni štirikolesni pogon, ki je rezultat sodelovanja s podjetjem Oberaigner. V tesnem sodelovanju je bil realiziran predserijski pogonski koncept za razred dovoljene skupne mase 5 ton. Bistvena prednost: tovarniški asistenčni sistemi so pri tej predelavi na voljo brez omejitev. Poleg tega imajo vozila s stalnim štirikolesnim pogonom za razred 5 ton diferencial torsen, ki porazdeli navor med sprednjo in zadnjo premo v razmerju 40 % proti 60 %. Zaradi predserijskega razvoja je bil štirikolesni pogon zasnovan na enaki ravni kot običajni pogon 4x2. Njegove prednosti so zelo dobra vozna dinamika, nizko težišče in zelo dobra vlečna sila pri velikih obremenitvah.
 

Preverite našo zalogo vozil Volkswagen Crafter


Gradbeništvo in gozdarstvo

Podjetji Schutz in Seikel sta Volkswagnov Transporter mentolovo zelene barve predelali v terenski prekucnik s prekucnim kesonom iz aluminija. Ta izbira materiala je zaenkrat še redka, vendar pa pri masi pomeni prihranek kar 100 kilogramov.


Obrtniki in servisi

Družba Eder Gruppe z Alegma/Fit-zel predstavlja vozilo za vlečno službo z na novo predelano prikolico s fiksno ploščadjo Algema 2 iz aluminija in jekla. Osnovno vozilo je Volkswagen Crafter 50 z dvojno kabino v žveple-no rumeni barvi. Novo razvita fiksna ploščad Algema 2 ima robustne, kakovostne komponente v aluminijasti/jekleni kompozitni zasnovi. Glede na šasijo je fiksna ploščad primerna za transport od pribl. 1,8 do 2,5 tone mase koristnega tovora. Dodatni prednosti tega vozila sta še velika gospodarnost in nizka nabavna cena. 

Družba Plastipol-Scheu GmbH predstavlja model Transporter Rockton kot vozilo za geodetske meritve. Oprema vozila "Geo-Van 2.0" zagotavlja zelo visoko stabilnost, premišljena kombinacija materialov pa skrbi za manjšo lastno maso. Zaradi dodatnih predalov v zadnjem delu vozila je mogoče prevažati tudi daljši material. Za novo opremo vozila "Geo-Van 2.0" je družba Plastipol-Scheu predale prilagodila tako, da je vanje mogoče varno in ekonomično zložiti mersko opremo. Pisarniška niša za voznikovim sedežem nudi prostor za IT opremo ali načrte. 

S paketom športne zunanje opreme je znamka Volkswagen Gospodarska vozila opremila model Transporter Krpan v kurkumino rumeni barvi. Vozilo ima med drugim tovarniško vgrajen ščitnik za podvozje spredaj in zadaj, stranska pragova in črna 18-palčna aluminijasta platišča. Bodisi službeno ali zasebno – v tem Transporterju je prostora za do šest oseb. Dobro je vedeti, da ima vozilo homologacijo za gospodarska vozila.
 

Preverite našo zalogo vozil Volkswagen Caddy


Kurirske službe in logistična podjetja

Podjetje Schoeler je model Volkswagen Transporter z okvirjem podvozja AL-KO predelalo v t.i. food-truck, kombi za pripravo hrane. Za nadgradnjo in predelavo so uporabili les, aluminij in legirano jeklo. Zaradi lahke gradnje je nosilnost vozila do 750 kilogramov. Nanj je mogoče priključiti npr. hladilni priklopnik z dovoljeno skupno maso do 750 kilogramov brez zavor oz. do 2.000 kilogramov z zavorami. Dovoljena skupna masa vozila je 3.500 kilogramov. 

Novi CoolerBox2.0 podjetja Kress je namenjen posebej pekarnam. Hladilnik nima le optimizirane mase, ampak je tudi aerodinamično izpiljen, da bi bil prihranek goriva čim večji. CoolerBox2.0 je pritrjen na kabino Transporterja s šasijo AL-KO in 13-palčnim podvozjem. Tovorni prostor hladilnika z optimizirano maso ima dva prekata, kar pomeni, da je prečno razdeljen na sprednji del, ki služi kot hladilna komora, in zadnji del za suhi tovor. Predelna stena hladilnika CoolerBox2.0 je variabilno premična. Dvižna klančina omogoča enostavno in hitro natovarjanje in raztovarjanje. Vozniku se tudi ni treba odpovedati klimatski napravi, saj je hlajenje tovornega prostora priključeno na obstoječi sistem klimatiziranja. 

Podjetje Kerstner predstavlja hladilno nadgradnjo na osnovi modela Crafter. Posebej za tovorni prostor Crafterja so razvili izolirno garnituro, ki se ponaša z izjemno nizko vrednostjo prehajanja toplote (< 0,4). Nadgradnja je na voljo za model Crafter s sprednjim in zadnjim pogonom. S temperaturnim območjem od najmanj +2 stopinji je primeren za transport najrazličnejših svežih izdelkov. 

Za kurirske službe in logistična podjetja je znamka Volkswagen Gospodarska vozila razstavila še več tovarniških rešitev za nadgradnje. Mednje sodijo Crafter z lahko oprtno nadgradnjo "Lightstar" podjetja Junge ter še dva Crafterja z rešitvami za prtljažni prostor podjetij SCB Van Bodies in Spier.
 

Preverite našo zalogo vozil Volkswagen Transporter


Intervencijska vozila

Predstavlja se tudi novi Crafter kot reševalno transportno vozilo družbe Wietmarscher Ambulanz- und Sonderfahrzeug GmbH, ki je zasnovan na 5-tonskem osnovnem vozilu z zadnjim pogonom in 8-stopenjskim avtomatskim menjalnikom. Posebnost modela Crafter WAS 500 RTW je nova, vgrajena opozorilna naprava WAS, ki je zaenkrat na voljo le za model Crafter. Zaradi izboljšane vidljivosti spredaj in na straneh je pozornost pri reševalnih akcijah višja. V notranjo opremo sodijo WAS Door Assist (tihi zapiralni mehanizem vrat), Multi-Load Assist (hrbtu prijazna pomoč za vleko), San Safe (popolnoma integriran sistem dezinfekcije) in Smart Check (nadzor opreme s tehnologijo RFID – identifikacije prek radijskih valov). 

Za rastoči trg spremljevalnih vozil za visoke obremenitve je znamka Volkswagen Gospodarska vozila skupaj s podjetjem Schumotec razvila novo predelavo. Kot spremljevalno vozilo za visoke obremenitve četrte generacije ("BF4") je Schumotec spredaj in ob strani Transporter med drugim opremil tudi s signalno tablo s spremenljivo vsebino. Ta lahko prikaže do 11 različnih prometnih znakov. Vozilo je mogoče uporabiti zunaj avtocest kot spremljevalno vozilo za vozila z velikim ali zelo težkim tovorom, da jih zavaruje pred nasproti vozečimi vozili. 

Ti primeri prikazujejo le majhen del široke ponudbe nadgradenj in predelav za gospodarska vozila znamke Volkswagen, ki so predstavljene na mednarodnem salonu IAA 2018. V Hannovru je skupno 45 izdelovalcev nadgradenj, ki predstavljajo še številne druge rešitve  za prevoz potnikov, predelave za gibalno ovirane osebe, obrtnike, kurirske službe in logistična podjetja, prosti čas, dejavnosti lova in gozdarstva, medicinske prevoze, reševalne službe, policijo ter servisne in mobilne delavnice. 

Podobni članki

Akcija letne pnevmatike 2019 - shop.porscheinterauto.net!

Letne gume 2019 v spletni trgovini shop.porscheinterauto.net, letne pnevmatike akcija   V spletni trgovini shop.porscheinterauto.net vam je vedno na voljo pestra izbira letnih ...

Novi družinski Caddy Family zdaj že za 18.990 €!

VW Caddy Family akcija, VW Caddy 2019   Volkswagen Caddy Life je idealno družinsko vozilo, saj vam ponuja nepredstavljivo veliko mero prostora in praktičnosti, prilagodljivosti, ...

Volkswagen Car-Net App-Connect* (aktivacija - aktivacijska koda)

Volkswagen Car-Net App-Connect - ugodnejša cena le do 30. 6. 2019!    Za visoko mero povezljivosti v avtomobilih znamke Volkswagen skrbi sistem imenovan App-Connect (Volkswagen ...

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Zaščita vaše zasebnosti pri obisku naše spletne strani nam je posebno pomembna. Prav zato boste v nadaljevanju našli podrobne informacije o zbiranju osebnih in neosebnih podatkov. Podjetju Porsche Inter Auto d.o.o  pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.


Na tej spletni strani se uporablja programska oprema za analizo obiska spletnih strani. Z analizo teh podatkov lahko pridobimo pomembne rezultate o zahtevah uporabnikov. Ti rezultati prispevajo k nadaljnjemu izboljšanju kakovosti ponudbe. Ob vsakem odpiranju nove spletne strani oz. datoteke se shrani naslednji sklop podatkov:

 

1.    Kaj je piškotek? 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki shranjuje spletne nastavitve. Skoraj vsaka spletna stran uporablja to tehnologijo. Piškotki se prenesejo, ko vaš spletni brskalnik prvič obišče neko spletno stran. Ob naslednjem prikazu te spletne strani z isto napravo se piškotek in ustrezno shranjene informacije posredujejo spletni strani, ki ste jo prikazali (lastni piškotek) ali drugi spletni strani, kateri ta piškotek pripada (piškotek tretjih oseb). Tako spletna stran prepozna, da ste jo s tem brskalnikom že prikazali, ter tako v številnih primerih prilagodi prikazano vsebino.

Nekateri piškotki so izjemno uporabni, saj lahko izboljšajo uporabniško izkušnjo ob ponovnem prikazu spletne strani, ki ste jo že večkrat obiskali. Piškotki se npr. spomnijo vaših interesov, sporočajo, kako uporabljate določeno spletno stran, in relevantno prilagodijo prikazane ponudbe vašim osebnim interesom in potrebam, pod pogojem, da uporabljate isto končno napravo in isti brskalnik kot doslej. Večina uporabljenih piškotkov se po zaključku brskanja samodejno izbriše s trdega diska (t. I. »sejni piškotki«). Uporabljamo pa tudi piškotke, ki ostanejo na vašem trdem disku tudi po zaključku seje brskanja. Tako se izboljšuje uporabniška izkušnja ob ponovnem prikazu spletne strani, saj se spletna stran prilagaja vašim osebnim potrebam, prav tako pa se optimizira tudi čas nalaganja strani. 


2.    Nastavitve piškotkov na tej spletni strani 


2.1.    Piškotki brez privolitve

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.
Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo.  

Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna. Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.


2.2.    Lastni piškotki s privolitvijo

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe. 

 

V nadaljevanju so našteti lastni piškotki z natančnejšim opisom: 

•    Opis piškotka: Piškotek za samodejno prijavo

Naloga: Piškotek si zapomni, če se je prijavil kakšen uporabnik.
Čas hrambe: do dve leti za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Webtrekk GmbH (www.webtrekk.com)

Naloga: Storitve Webtrekk nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke 

•    Opis piškotka: Piwik.org (www.piwik.org)

Naloga: Storitve Piwik nam omogočajo zbiranje statističnih podatkov o uporabi naše spletne ponudbe. Podatke uporabljamo za stalne izboljšave in optimizacijo spletnega mesta in naše ponudbe, da jo lažje prikrojimo vašim željam. Podatki se zbirajo anonimno in vsebujejo parametre, kot so na primer število obiskovalcev, število klikov in povprečen aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov pa lahko še naprej izboljšujemo spletno stran. S pomočjo URL-jev posrednika statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, ter tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: do enega leta za sejo ali nekatere podatke

 Pri vašem obisku te spletne strani se piškotki trenutno shranjujejo. Če želite deaktivirati zgoraj navedene piškotke, kliknite tukaj. 

Za tehnično izvedbo tega ugovora se v vašem brskalniku nastavi piškotek za zavrnitev. Ta piškotek je namenjen izključno dodelitvi vašega ugovora. Upoštevajte, da je piškotek za zavrnitev iz tehničnih razlogov mogoče uporabiti samo za brskalnik, v katerem je bil nastavljen. Če piškotke izbrišete ali uporabite drug brskalnik oz. drugo končno napravo, morate zavrnitev izvesti ponovno.

2.3.    Piškotki tretjih oseb s privolitvijo 

Na tej spletni strani so integrirane tudi vsebine tretjih ponudnikov. Ti lahko nastavljajo piškotke, ki jim javijo, da ste obiskali našo spletno stran. Za več informacij o uporabi teh piškotkov obiščite spletne strani teh tretjih ponudnikov. 


•    Opis piškotka:  Google AdSense

Naloga: Ta spletna stran uporablja Google AdSense, storitev za vključitev oglasov družbe Google Inc. (»Google«). Google AdSense uporablja t. i. piškotke, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočijo analizo uporabe spletne strani. Google AdSense uporablja tudi t.i. spletne signale (nevidne grafike). S temi spletnimi signali se lahko na teh spletnih straneh obdelajo informacije, npr. promet obiskovalcev. S tem Google omogoča, da so od konteksta odvisni oglasi tretjih oseb, ki temeljijo na iskalnih pojmih v spletnih iskalnikih ali ključnih pojmih vsebine spletne strani, postavljeni na naših spletnih ponudbah.
Informacije o uporabi te spletne strani, ki jih zberejo piškotki in spletni signali (vključno z vašim IP-naslovom), in predaja oglaševalskih formatov se prenesejo na strežnik Google v ZDA in tam shranijo. Te informacije lahko Google posreduje pogodbenemu partnerju družbe Google. Google vašega IP-naslova ne bo združil z drugimi podatki, ki ste jih shranili. Podrobne informacije glede izdelka Google AdSense lahko uporabnik pregleda tukaj: http://www.google.com/policies/technologies/ads.
Namestitev piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme brskalnika; pri tem vas opozarjamo, da v tem primeru po potrebi ne boste mogli v celotnem obsegu uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Z uporabo te spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov, ki jih je prek vas zbral Google, v prej opisanem načinu in za zgoraj naveden namen. Uporabnik lahko zavrne uporabo piškotkov Google AdSense: Za to mora uporabnik slediti naslednjim navodilom za deaktiviranje piškotkov Google: http://www.google.com/settings/ads/plugin?hl=de. 
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Sumo Cookies

Naloga: Ta spletna stan uporablja Sumo Coockies, storitev za upravljanje različnih procesov v uporabnikovem brskalniku. Piškotek upravlja naloge od zaznavanja, če ima uporabnik deaktiviran pop up za prikaz določenih vsebin.
Čas hrambe: neomejeno

•    Opis piškotka: Google Inc. (kode Adwords/konverzijske kode Google/remarketinške kode Google)

Naloga: Za promocijske kampanje s podjetjem Google so vzpostavljene tako imenovane remarketinške in konverzijske kode, ki omogočajo neposredno povezavo med ravnanjem strank in vpeljanimi promocijskimi kampanjami ter merjenje njihovega uspeha. 
Čas hrambe: 30 dni (vsi podatki so anonimni oz. anonimizirani)

3.    Vtičniki za družbena omrežja 

Porsche Austria GmbH & Co OG na spletni strani >www.webseite.at< uporablja tudi t.i. vtičnike za družbena omrežja (v nadaljevanju gumbe), kot so Facebook, Twitter in Google+. Pri vašem obisku na naši spletni strani so ti gumbi privzeto deaktivirani, to pomeni, da posameznemu družbenemu omrežju brez vašega posredovanja ne pošiljate nobenih podatkov. Preden lahko začnete uporabljati gumbe, jih morate s klikom aktivno aktivirati. Gumb ostane tako dolgo aktiven, dokler ga ponovno ne deaktivirate ali izbrišete vaših piškotkov. 
Po aktiviranju se vzpostavi neposredna povezava s strežnikom posameznega družbenega omrežja. Vsebina gumba se nato prenese iz družbenih omrežij neposredno na vaš brskalnik in iz tega vključi v spletno stran. Po aktiviranju gumba lahko posamezno družbeno omrežje že zbira podatke, neodvisno od tega, če vplivate na gumb. Če ste prijavljeni v družbeno omrežje, lahko to vaš obisk te spletne strani dodeli vašemu uporabniškemu računu. Družbeno omrežje ne more dodeliti obiska druge spletne strani, dokler tudi tam ne aktivirate posameznega gumba. Če ste član družbenega omrežja in ne želite, da ta pri vašem obisku naše spletne strani poveže zbrane podatke z vašimi shranjenimi podatki o članstvu, se morate pred aktiviranjem gumba odjaviti iz posameznega družbenega omrežja. Na obseg podatkov, ki jih družbena omrežja zbirajo z vašimi gumbi, nimamo nobenega vpliva. Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani posameznih družbenih omrežij ter o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti posameznih družbenih omrežij.

Youtube

Na naših spletnih straneh se uporabljajo vtičniki za družabno omrežje Youtube. Za to uporabljamo videoposnetke, ki so vključeni v kodo spletne strani. Pri tem gre za ponudbo ameriškega podjetja Google Inc. 
Več informacij o namenu in obsegu zbiranja podatkov ter o nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube ter tudi o svojih pravicah v zvezi s tem in možnostih nastavitev za varovanje svoje zasebnosti si preberite v politiki zasebnosti podjetja Google na spletni strani: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ 

4.    Vaše nastavitve piškotkov 

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni. 
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:

•    Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/de-at/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies) Orodja – Internetne možnosti – Dodatno – pod točko Varnost odkljukajte in potrdite »Spletnim mestom, ki jih odprem v Internet Explorerju, pošlji zahtevo »Do Not Track« – potrdite. 
•    Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/en-US/kb/delete-cookies-remove-info-websites-stored) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite. 
•    Google Chrome, glejte tukaj:
(https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite. 
•    Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/kb/ph21411) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.